Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dost blijft scoren: ‘Ik heb fantastische spelers om me heen lopen’

Laatste update:

Bas Dost had bijna niet beter kunnen beginnen bij Sporting Portugal. De 27-jarige spits kwam in de zomer over van VfL Wolfsburg en scoorde tegen Moreirense, Rio Ave en Estoril in totaal al vier keer. Dinsdagavond kwam daar een treffer bij tegen Legia Warschau: Dost tekende na 37 minuten spelen voor de 2-0.

/

Dat het aanpassingsproces goed verloopt mag duidelijk zijn. “De eerste dagen waren moeilijk, omdat het natuurlijk om een nieuwe club gaat, maar dit is een goed elftal”, constateert Dost tevreden in gesprek met Sport TV. “Er lopen hier fantastische spelers rond die me voorzien van geweldige passes. Ze hebben mij gekocht om veelvuldig te scoren en daartoe ben ik ook in staat.”

“Mijn teamgenoten zijn geweldig en ze laten zien dat ze op mij vertrouwen. Ik weet wat ik kan, ook onder druk, ik wil hier graag laten zien wat ik in me heb”, klinkt het ambitieus bij Dost. Hij rust nu niet op zijn lauweren en richt het vizier op de dubbele confrontatie met Borussia Dortmund die er nu aankomt. “Ik heb vaak tegen ze gespeeld, ze zijn net zo goed als Real Madrid. Maar tegen Madrid lieten wij al zien goed te kunnen voetballen.”

Denk je dat Bas Dost dit seizoen de twintig goals zal halen bij Sporting?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typisch geval van een speler die een nieuwe impuls nodig had. Buiten dat de BL een wat hoger niveau is dan de Liga NOS was hij bij Wolfsburg al op een zijspoor beland. Nu nog zien of hij het ook kan tegen Porto, Benfica en sterkere Europese tegenstanders. Als hij zo door gaat zou hij zijn carriere, onder het motto ''beter laat dan nooit'' alsnog een mooie impuls kunnen geven.

27 september 2016 om 23:31

Ben benieuwd of hij nu de nr 1 spits van Oranje is, als Janssen zo weinig blijft scoren en hij zo veel...

27 september 2016 om 23:42

Wat mij betreft niet. Oranje heeft spelers nodig die energie en strijd leveren. Dat is Janssen. Dost is een betere afmaker maar die heb je vooral nodig als de rest van het team helemaal staat. Dat is bij oranje nu niet zo.

27 september 2016 om 23:48

Alsjeblieft zeg! Als Dost de eerste spits wordt, kunnen we beter stoppen.

28 september 2016 om 09:59

Nou zeg: Jansen heeft 1 seizoen eredivisie achter de rug en nu 10 wedstrijdjes bij Tottenham. Dost heeft al twee seizoenen Heereveen, twee of drie seizoenen Wolfsburg en nu wat wedstrijdjes sporting achter zijn naam. Mocht Janssen zo weinig blijven scoren zie ik in dost een goeie oranje spits hoor!

Ik blijf het, als enige hier waarschijnlijk, een hele matige spits vinden. Houterig, traag en technisch zeer matig! Niets beter dan De Jong. Leuk dat hij bij Sporting blijft scoren. Ik verwacht echter dat dit zijn top is, bij een topclub in een C-League.

27 september 2016 om 23:30

Maar een prima afmakend vermogen. Zoals in 2014-2015 te zien, met genoeg munitie die hij krijgt is hij een prima spits mits gebruikt als targetman

27 september 2016 om 23:30

De eredivisie is een C league. De prtugese toch wel echt in de B categorie met Rusland en Frankrijk.

27 september 2016 om 23:33

Wat jij wilt, ik vind de Eredivisie echt niet veel minder dan de Liga Nos. Alleen die topclubs hebben met hun suikeroompjes wat meer centjes.

28 september 2016 om 00:43

Dat niet alleen vergeet niet dat er heel wat Brazilianen met niet al teveel moeite in Portugal kunnen spelen. Portugal werd volgens mij nog Europees kampioen, het was dan wel niet met veel franje.. Wellicht is een vergelijking met Jan Vennegoor of Hesselink wel op zijn plaats. Soms een half kansje nodig om een lelijke doelpunt te maken, maar die tellen ook.

28 september 2016 om 02:32

Verschil is natuurlijk wel dat de Liga NOS op de 7e plaats staat binnen Uefa (idd onder Frankrijk (5) en Rusland (6)). En dat de Eredivisie momenteel op de 14e plaats staat (onder landen als Tsjechie, Kroatie, Zwitserland en Turkije). Ook Belgie (9) en Oekraine (8) staan hoger. (huidige stand van zaken, verandert vast nog wel dit seizoen). Daarnaast heeft Portugal de pech dat ze 6 plaatsen hebben maar niet 6 clubs die goed zullen presteren (net zoals Nederland vorig jaar had bijvoorbeeld, maar dan door Ffp).

Groot verschil op de ranglijst, voor 2 clubs uit de "C-Categorie".

28 september 2016 om 03:23

Dus geld maakt niet uit? Kom op jouw liga indeling is fictief

28 september 2016 om 08:43

Die ranglijst zegt zo weinig..

28 september 2016 om 03:23

Niets beter dan de Jong? Of je onderschat de Dost hier enorm of je overschat de Jong. Als de Jong niet zo goed had kunnen koppen was hij echt spits bij NEC ofzo geweest. Ik vind de de Jong voetballend echt zeer matig en dat blijkt ook telkens als PSV tegen een aardige tegenstander speelt en dat zeg ik als PSVer.

28 september 2016 om 06:07

Ik vind ze beiden gewoon matig hoor, ik zie niet in wie beter is qua snelheid of techniek.

28 september 2016 om 08:24

Ik ben het wel met je eens, ik vind Dost echt een zeer matige spits die voetballend weinig brengt Hedendaags word er in het topvoetbal meer van een spits verlangt dan alleen af en toe een goaltje.

28 september 2016 om 08:32

Dost is nog steeds beter dan luuk de jong, ziet er ook scherper uit qua uitstraling.

Lol.
Dost is drie klassen beter dan die tractor voorin bij Psv.
En als Portugal een C liga is dan is de Eredivisie een K Liga.
Zelfs Belgie staat hoger.

Ik heb het al eerder gezegd Dost en Janssen moeten samen voorin spelen bij Nederland. Als je zo makkelijk scoort is het toch een stuk makkelijker voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren