Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dortmund rekent op vertrek uitblinker en heeft opvolger al op het oog'

Laatste update:

Borussia Dortmund houdt rekening met een zomers vertrek van Ilkay Gündogan. De middenvelder is dit seizoen een van de uitblinkers in het elftal van Thomas Tuchel, maar beschikt over een contract dat tot de zomer van 2017 doorloopt. Volgens BILD ziet het er niet naar uit dat Gündogan zal gaan bijtekenen en zoekt Borussia Dortmund al naar een opvolger.

/

De 25-jarige Gündogan maakte in 2011 de overstap van 1. FC Nürnberg naar Borussia Dortmund en was altijd een belangrijke basisspeler, al kwam hij in het gehele seizoen 2013/14 maar tot een competitiewedstrijd, vanwege rugproblemen. Inmiddels is de middenvelder alweer een tijdje van de pijn verlost en komt hij weer wekelijks in actie. Borussia Dortmund zou graag langer met Gündogan verder willen, maar de zestienvoudig Duits international schijnt op zoek te willen naar een nieuwe uitdaging. Onder meer Manchester United schijnt belangstelling te hebben.

Omdat het contract van Gündogan nog maar ruim een jaar doorloopt, zal Borussia Dortmund hem in de zomer moeten verkopen om nog iets aan de middenvelder te kunnen verdienen. Volgens BILD is de huidige nummer twee van de Bundesliga daartoe bereid en is de twintigjarige Mahmoud Dahoud van Borussia Mönchengladbach in beeld om Gündogan bij een transfer op te volgen.

Ilkay Gündogan is toe aan een stap hogerop

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de weinige spelers met Barça-DNA.

Hoop echt dat hij naar Catalonië vertrekt, weet net als Xavi het spel te dicteren, het tempo aan te geven. Is extreem zuiver in de passing, heeft een uitstekend schot en kan ook een mannetje voorbij komen.

Mahmoud Dahoud is één van de grootste talenten van Duitsland, op het middenveld dan. Lijkt ook qua spel op Gündogan, is misschien iets verdedigender.

17 februari 2016 om 20:44

Yunus Mali zou ook een goeie keus zijn als opvolger van Gundogan. Deed het prima bij Mainsz

17 februari 2016 om 23:44

Wie is dan de grootste volgens jou? Sané, Weigl, Xhaka?

17 februari 2016 om 23:44

Excuses, Xhaka is Zwitsers.

Vind hem echt geweldig! Kan me nog herinneren dat doelpunt tegen Bayern in de Duitse Supercup. Prachtig!

Yes please. Gundogan mag van mij direct aangetrokken worden door United. Precies een speler die nodig is om een betere swung in de opbouw te krijgen.

17 februari 2016 om 15:12

Allemaal wel leuk en aardig, maar dacht jij nou echt dat hij dat zelf zou willen? Wie wil nu nog naar United? En geloof mij, er zullen mooiere clubs in de rij voor hem staan.

17 februari 2016 om 15:18

Waarom zou hij dat niet willen? Het is maar net welk plaatje hij krijgt voorgeschoteld. Kon vanuit Nurnberg ook naar oa Bayern en koos toen heel bewust voor Dortmund. Bovendien is het natuurlijk een prachtige challenge om United weer naar de top te dirigeren.

17 februari 2016 om 17:19

Dat denk ik best wel ja. Er zijn gewoon nog zat spelers die naar United willen. Ondanks dat de prestaties momenteel tegenvallen is het nog altijd 1 van de grootste clubs ter wereld.

Daarnaast kan je bij United uitstekend verdienen en is er de kapitaalkracht om te investeren om terug naar de top te gaan.

"wie wil er nou nog naar United" wordt nu constant geroepen. Toch kwamen spelers als di Maria, Schweinsteiger en Darmian naar United toe.

United zal nog prima in staat zijn topspelers aan te trekken. Ze hebben hoogstens een streepje minder ten opzichte van een handvol topclubs die beter presteren.

17 februari 2016 om 17:46

Van Nurnberg naar Dortmund is dan ook een stap omhoog en niet zoals van Dortmund naar Manchester dat een stap zijwaarts/omlaag is. Zeker als je ziet hoe mooi en goed het voetbal is van Dortmund en dan dat van Manchester. Maar wie weet heeft hij er trek in

17 februari 2016 om 16:35

Precies! Eindelijk eens een controlerende middenvelder!! Vind je niet dat ze met Schweinsteiger, Schneiderlin, Carrick en Herrera in de selectie zich niet beter eerst op andere posities moeten richten? Vooral voor de flanken kunnen ze nog wel wat creatieve impulsen gebruiken.

17 februari 2016 om 17:27

Herrera is helemaal geen controlerende middenvelder. Carrick loopt inmiddels op zijn laatste benen en Schweinsteiger is en blijft blessuregevoelig.
Het zegt genoeg dat Fellaini met regelmaat als controlerende middenvelder heeft moeten spelen.

Als je Carrick (nagenoeg) wegstreept, Fellaini verkoopt en rekening houdt met regelmatige afwezigheid van Schweinsteiger dan is er prima plek voor een goed voetballende controleur.

Met Gundogan, Schweinsteiger, Schneiderlin, Carrick en in geval van nood Herrera heb je de 2 cvm posities goed maar zeker niet overbezet.

Voor alle partijen het beste als Gundogan vertrekt. De speler heeft zich uitstekend ontwikkeld en kan bij elke topclub van waarde zijn. De club zal het zeker niet erg vinden als de al lange tijd naar andere clubs lonkende speler vertrekt. Zowel supporters als naar verluidt andere geledingen binnen de club zijn dat helemaal beu.

Zijn contract wordt binnenkort waarschijnlijk verlengd tot 2022. Dan gewoon minstens 30 miljoen vragen, en anders niet laten gaan. Maar Dahoud is een slimme jongen, die snapt dat hij nu in elk geval nog niet naar een topclub als Juve of City moet. Hoop dat hij nog een paar jaar blijft. Bovendien zou Xhaka en Dahoud tegelijkertijd kwijtraken verschrikkelijk zijn. Moet je aan een heel nieuw middenveld bouwen, vooral als ook Nordtveidt nog vertrekt. Dahoud heeft het talebt om op een dag voor een club als Barca te spelen, ik hoop dat hij slim is en nog even blijft.

17 februari 2016 om 17:15

Minimaal 50 miljoen vragen. De transfermarkt is gek en Gundogan is een hot item

17 februari 2016 om 17:32

Hij heeft het over Dahoud volgens mij..

17 februari 2016 om 18:07

Jaa idd. Sorry, het ging over Gundogan dus ging er automatisch van uit dat zijn tekst ook over hem ging

17 februari 2016 om 20:41

Heb het misschien niet heel duidelijk aangegeven nee

Die Duitsers hebben wel goede Turkse spelers in de Bundesliga zoals ilkay en hakan, zijn er wel wat Turkse middenvelders in de Eredivisie? ik volg de Eredivisie namelijk haast nooit. Alleen kan wel goed uitpakken de Duitse ploegen zitten er wel wat Turkse voetballers

17 februari 2016 om 15:49

Ze zijn er wel, maar vertrekken allemaal naar Turkije als ik mij niet vergis. Ik ken die Ozyakup en Murat Yildrim alleen van huidige generatie. Beide spelen in Turkije momenteel. Ik weet niet of er mede voetbalzone gebruikers van Turkse afkomst hier zijn die daar meer over kunnen vertellen.

17 februari 2016 om 16:02

Mustafa Saymak bij Pec toch?

17 februari 2016 om 16:27

Er zijn inderdaad veel Turkse voetballers in Duitsland, echter kiezen ze niet allemaal voor het Turkse elftal. Mesut Ozil , Ilkay Gundogan en Serdar Tasci hebben bijvoorbeeld voor Duitsland gekozen, terwijl Hakan Calhanoglu, Nuri Sahin, Yunus Malli voor Turkije hebben gekozen. Turken in de Eredevisie? Mustafa Saymak van Pec en Bilal Basacikoglu van Feyenoord zijn de enigen die ik kan opnoemen.

Juve heeft vergaande interesse in Gundogan en hij mag absoluut naar Juve komen van mij. Zal ontzettend veel bijdragen aan het positiespel en creativiteit. Naast Marchisio nog een speler waar je de bal blind bij in kan leveren.

Ik wil wel een 4-2-2-2 volgend seizoen zien.

Buffon
Lichtsteiner
Bonucci
Chiellini
Alex Sandro
Marchisio
Gundogan
Berardi/Pereyra
Pogba
Dybala
Morata

17 februari 2016 om 17:14

Hoe zit het nou met Alex? Die viel geblesseerd uit.

Man Utd had hem moeten halen ipv Schweini. Verwacht dat er genoeg grote clubs achter hem aan zitten als hij weg gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren