Dortmund profiteert met zevenklapper; Boëtius en Weghorst spelen gelijk

Borussia Dortmund heeft woensdagavond geen enkele genade getoond voor 1. FC Nürnberg. Die Borussen wisten dat het kon profiteren van het gelijkspel dat Bayern München dinsdagavond toe moest staan tegen FC Augsburg en was met maar liefst 7-0 te sterk voor de Beienaren. VfL Wolfsburg wist tegelijkertijd niet te winnen van FSV Mainz 05, terwijl Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig tegelijkertijd wel allebei de drie punten pakten.

Borussia Dortmund - 1. FC Nürnberg 7-0
Borussia Dortmund zag Bayern München dinsdag al puntverlies lijden door een gelijkspel tegen FC Augsburg en wist dat het door een overwinning op Nürnberg op twee punten van de koploper zou komen. Jacob Bruun Larsen zette de thuisploeg tot goedkeuring van trainer Lucien Fravre al vroeg op het juiste spoor en na ruim een halfuur spelen wist Marco Reus de voorsprong te verdubbelen. Dortmund denderde in de tweede helft door en Achraf Hakimi nam al snel na rust de 3-0 voor zijn rekening. Reus kreeg met nog een dik halfuur te gaan op aangeven van Bruun Larsen ook zijn tweede goal van de avond, waarna Manuel Akanji zijn naam eveneens op het scorebord wist te zetten. Jadon Sancho deed vervolgens een paar minuten voor tijd ook nog een duit in het zakje, terwijl het slotakkoord voor Julian Weigl was.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0-0
Wout Weghorst en Paul Verhaegh begonnen allebei op de bank en zagen hoe Josip Brekalo in de eerste helft drie goede kansen kreeg om de bezoekers op voorsprong te zetten. De Kroaat was echter weinig gelukkig in de afronding, waarna Stefan Bell in de blessuretijd van de eerste helft toe leek te slaan namens de tegenstander. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor er met een gelijke stand gerust werd. Met nog 25 minuten op de klok kreeg Jean-Paul Boëtius als invaller de kans om zich namens de thuisploeg te onderscheiden, maar de aanvaller slaagde er niet meer in om gevaarlijk te worden. Dat gold wel voor Yunus Malli, die met een schot op de paal nog voor de grootste kans van de tweede helft zorgde. Weghorst kwam vervolgens acht minuten voor tijd binnen de lijnen, maar wist niet meer te scoren.

RB Leipzig - VfB Stuttgart 2-0
Leipzig trok het treffen met Stuttgart vanaf de eerste minuut naar zich toe en de grootste kansen van de eerste helft waren ook voor die Roten Bullen. Timo Werner hielp eerst twee goede mogelijkheden om zeep, terwijl Ron-Robert Zieler in kon grijpen bij een inzet van Kevin Kampl. Op slag van rust moest de doelman echter toch capituleren toen een schot van Willi Orban uit de rebound Zieler te machtig was. Na rust was Yussuf Poulsen nog dicht bij de 2-0, terwijl even later de VAR een streep zette door een goal van de thuisploeg. Tien minuten voor tijd ging het feestje echter wel door toen Jean-Kévin Augustin de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3-1
Met de van een schorsing teruggekeerde Jetro Willems in de gelederen leek Frankfurt tien minuten voor rust op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg was daarvoor al gevaarlijk geweest via Alassane Pléa, terwijl Matthias Ginter zich ook nog in de eerste helft liet zien. Doordat die Fohlen het vizier echter niet op scherp hadden staan werd er met een gelijke stand gerust, maar daar kwam vlak na de thee verandering in. Pléa stond met nog een dik halfuur op de klok op de goede plek om binnen te tikken en dankzij de 2-0 van Thorgan Hazard leek Mönchengladbach de buit met nog ruim twintig minuten te gaan binnen te hebben. De aansluitingstreffer van Ante Rebic bracht de spanning echter weer terug in de wedstrijd, maar Nico Elvedi besliste het duel in de slotfase.

Denk jij dat Borussia Dortmund het Bayern München dit seizoen moeilijk gaat maken?