Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund ontsnapt aan blamage in DFB Pokal na verlenging

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft een blamage ternauwernood weten te voorkomen in de DFB Pokal. De Duitse topclub stevende maandagavond lang af op een 1-0 nederlaag tegen Greuther Fürth, een club uit de 2. Bundesliga. Vlak voor tijd wist Axel Witsel verlenging af te dwingen, waarna Marco Reus in de allerlaatste minuut van de verlenging de winnende 1-2 wist te maken.

Het had niet de eerste stunt in de eerste ronde van het bekertoernooi geweest, want vorige week werd titelhouder Eintracht Frankfurt al uitgeschakeld door vierdeklasser SSV Ulm. Ook Bayern München had het afgelopen weekeinde lastig. Tegen vierdeklasser SV Drochtersen/Assel tekende Robert Lewandowski pas in de slotfase voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Dortmund was dus gewaarschuwd, maar had het moeilijk maandagavond.

Ruim een kwartier voor werd Daniel Keita-Ruel met een voorzet vanaf de linkerflank bereikt. Hij legde klaar voor Sebastian Ernst, die de 1-0 tegen de touwen werkte. Dortmund had het moeilijk en wist pas in blessuretijd langszij te komen. Het was Axel Witsel die met een doelpunt een verlenging uit het vuur wist te slepen.

In die verlenging had Dortmund het bijzonder lastig, maar wist het toch te winnen. In de 120ste minuut kreeg aanvoerder Reus de bal voor zijn voeten na goed voorbereidend werk van Jadon Sancho en zonder na te denken haalde hij de trekker over. Door zijn doelpunt werd een nieuwe stunt in het Duitse bekertoernooi voorkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties
21 augustus 2018 om 07:11

Het is maar Greuther Furth, hij zal zich ook nog tegen de wat grotere ploegen moeten laten zien.

Axel Witsel: wat een debuut! Een kwartier voor tijd debuteren en in de 90+5 minuut gelijk maken

Die Duitse beker begint al vroeg in het seizoen zeg, ik wist niet dat de topploegen ook gelijk vanaf die eerste ronde meededen.
Verder had dit natuurlijk een enorme blamage voor Dortmund geweest, gelukkig hebben ze de rug gerecht.
Het is nog ver weg, maar ik vind finales met Dortmund toch altijd fantastisch, geweldige club!

21 augustus 2018 om 10:04

Het is geen blamage, ook niet als die wedstrijd niet gewonnen wordt.

Het 1:0 van Bayern tegen een amateur team van de 4de divisie is eigenlijk veel meer een blamage. Mensen buiten Duitsland weten niet dat het verschil tussen BL1 en 2 niet zo groot is, zoals in andere landen. De bekerwinnaar van het laatste seizoen Eintracht is al eruit met een 2:1 nederlaag tegen Ulm (regionalliga).

Verder moet men begrijpen dat teams van BL 2, 3 en de amateur liga's er alles doen om deze wedstrijden het gebeurt van de seizoen te maken, met bijna onmenselijke inzet en vechtlust.

21 augustus 2018 om 10:30

Totaal mee eens. Ik heb dat vaker hier gezegd, als het op de beker aankomt verschillen de BuLi 2 en 3 niet veel van de BuLi 1. Zo heeft Bayer ook op het nippertje gewonnen. Hoe vond jij Dortmund eigenlijk spelen zonder een pure spits?

21 augustus 2018 om 11:09

Dag Super,

ja, goed eigenlijk. Tenminste is er nu weer een spelidee te zien, met alle bijbehorende discipline. Het is maar "early days", maar, ik denk dat Favre tot nu toe goed werk aflevert.

De spelers lijken ook weer plezier te hebben. De mensen die in Dortmund op bezoek gaan, willen frisse, fantasierijke, aanvallende voetbal zien, misschien krijgen we dat weer.

Nog wat kritische aanmerkingen, ja, ze hebben een spits nodig. Iemand die altijd op de "juiste" plek staat en koelbloedig afrond. Zonder zo iemand laat je je eigen werk op het middenveld en de vleugels te vaak onbeloond.

Mario Gã¶tze. ik weet het niet (?). Witsel was meteen baas na het inkomen, belangrijke transfer dit. We zullen veel plezier beleven aan Dahoud en Sancho, denk ik.

Ben je tevreden met de voorbereiding van Bayern? Ik ben benieuwd wat het wordt deze seizoen, een keer en andere kampioen, never mind, zal goed voor de Duitse voetbal zijn.

21 augustus 2018 om 16:47

Ik wist inderdaad alleen dat de 2e BuLi een sterke competitie is en die ploegen zich erg vastbijten, zeker als het de beker betreft.
Toch hoop ik dat je wel met me eens bent dat de top van de Bundesliga, wel moet winnen van een ploeg uit de 2e.

21 augustus 2018 om 20:16

Ja. in principe wel, maar, we zien elk jaar de verrassingen voorbij komen. Ach ja, het maakt het alleen maar leuk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren