Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund geeft minimaal dertig miljoen uit aan omstreden ‘Álvarez-alternatief’

Laatste update:

Borussia Dortmund gaat zijn aanvalslinie versterken met Felix Nmecha, zo weet Sky Sport-journalist Florian Plettenberg zondag te melden. De aanvallende middenvelder levert VfL Wolfsburg, waar hij nog tot medio 2025 vastligt, 30 à 32 miljoen euro op. Niet alle Dortmund-fans zijn blij met zijn aanstaande komst, daar hij in het verleden homofobe beelden heeft gedeeld op zijn sociale mediakanalen.

Eerder deze transferperiode leek Dortmund zich te gaan versterken met Ajacied Edson Álvarez. De Mexicaan was al op hoofdlijnen akkoord met die Schwarzgelben, maar de club trok uiteindelijk toch de stekker uit de deal die Ajax naar verluidt tussen de 35 en 40 miljoen euro zou hebben opgeleverd. Dat had deels te maken met Emre Can, die trainer Edin Terzic in de tweede seizoenshelft van de afgelopen jaargang overtuigde met zijn spel. Sport Bild meldde dat de overtuiging heerst dat Can het middenveld wel kan aanvoeren en dat de komst van Álvarez overbodig zou zijn. De club zou het gereserveerde geld liever uit willen geven aan de goedkopere Nmecha en dat lijkt nu dus ook te gaan gebeuren.

Nmecha kende een goed seizoen bij Wolfsburg. In de Bundesliga kwam de 1,90 meter lange middenvelder tot dertig wedstrijden, waarin hij goed was voor drie treffers en zes assists. Zijn voortvarende ontwikkeling leverde hem eind maart zijn debuut voor de nationale ploeg van Duitsland op. Tijdens het vriendschappelijke duel met België mocht Nmecha al na iets meer dan een half uur invallen, doordat bondscoach Hansi Flick keihard ingreep na de vroege 0-2 achterstand. België won uiteindelijk met 2-3 in Keulen. Niet alle Dortmund-fans zullen echter blij zijn met de aanstaande komst van Nmecha.

Nmecha deelde homofobe beelden op sociale media en dat is verkeerd gevallen bij een deel van de Dortmund-fans. In februari deelde Nmecha een video waarin een vader van een transgender kind belachelijk werd gemaakt. In juni deelde hij een afbeelding van een christelijke organisatie waarop het woord 'pride' gelijkgesteld wordt aan het woord 'duivel'. Sommige Dortmund-supporters drongen hun club aan om 'achter hun waarden' te staan door Nmecha niet te kopen. Dortmunds algemeen directeur Hans-Joachim Watzke liet tegenover de Süddeutsche Zeitung echter al weten dat die zaken geen invloed zullen hebben op een transfer. "Hij is gewoon een normale jongen, een normale jonge voetballer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onzin dit is de opvolger van Bellingham en is helemaal geen Alvarez alternatief. Dortmund zoekt gewoon nog een extra cvm. Kan moeilijk alleen op Can bouwen namelijk.

2 juli 2023 om 18:50

Even uit persoonlijke interesse, stel nou dat jij de Bellingham-miljoenen mag investeren in de huidige selectie. Bij welke spelers kom jij dan uit? Het lijkt me dat ze toch echt de lijn van spelers als Süle, Schlotterbeck en Adeyemi door moeten zetten om echt te blijven concurreren met Bayern München...

2 juli 2023 om 20:46

Ik had er alles aan gedaan om Guaerreiro te behouden. In de wedstrijden dat Bellingham ontbrak vulde hij de rol continue goed in. Ik vind dat Dortmund daar al een grote fout heeft begaan. Nu vertrekt die ook noc eens transfervrij naar Bayern Bensebaini transfervrij binnen halen is een slimme zet. Verder wordt Fresneda voor de rechtsback positie genoemd. Daar mag zeker nog wel een speler bij. Een extra cvm en winger zal ook niet mistaan. Sancho proberen terug te halen zal ik geen onverstandige zet vinden. Verder vind ik het raar dat ze niet voor Kokcu zijn gegaan. Had ik een logische keuze gevonden dan deze jongen van Wolfsburg. Als ik dit bedrag had mogen investeren had ik Kokcu rond de 25 miljoen, Fresneda rond 15 a 20 miljoen, Sancho rond de 35 a 40 miljoen en Skhiri transfervrij van Koln (een van de betere cvm’s van de Bundesliga) binnengehaald. En wellicht ook nog Kamada van Frankfurt transfervrij voor de breedte zal niet misstaan.

2 juli 2023 om 21:42

Klinkt verstandig, zal Borussia Dortmund in het komende seizoen zeker met interesse volgen! Blijft een prachtige club met een sympathieke achterban. Denk trouwens dat er ook een aantal interessante talenten op te halen zijn uit de Premier League. Denk bijvoorbeeld aan Armel Bella Kotchap. Of als er dan toch tientallen miljoenen geïnvesteerd hadden mogen worden, dan had je het misschien ook bij Romeo Lavia kunnen proberen. Maar je noemt zeker interessante namen, spelers als Skhriri klinken als no-brainers gezien de huidige selectie van Dortmund.

Een aanvallende middenvelder als Alvarez alternatief, juistum VZ. Suggestieve en nieuwsgierigmakende titels maken is natuurlijk altijd goed, maar je moet als voetbalmedium niet je eigen voetbalkennis te kakken gaan zetten ermee. Dat tast dat weer de expertise van je platform aan.

2 juli 2023 om 18:01

Staat toch vrij duidelijk in het artikel dat ze omdat Can prima voldoet, ze voor het geld dat voor Alvarez was gereserveerd nu deze speler konden kopen

2 juli 2023 om 21:38

Wandering. Maar ik had het toch echt over de titel

35 miljoen? Dat kan toch niet want geen C.L ervaring

2 juli 2023 om 18:12

Hahah ja wat een redenwtie he. En geloof mij deze gozer is echt niet beter dan Kokcu.

2 juli 2023 om 18:52

Niet in de CL, wel in de BL

2 juli 2023 om 20:02

Nee maar wel paar seizoentjes Bundesliga. Dat van het nog geen CL ervaring hebben geldt alleen voor Feyenoorders 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren