Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bayern München wil wéér bij Ajax aankloppen voor versterking’

Laatste update:

Bayern München ziet Edson Álvarez opnieuw als een interessante optie, zo weet journalist Christian Falk van het Duitse BILD. Der Rekordmeister is nog altijd op zoek naar een nieuwe controleur, waardoor Ajax mogelijk een bod kan ontvangen vanuit Beieren. Nu Borussia Dortmund niet heeft doorgepakt voor Álvarez wil de Duitse landskampioen toeslaan. In Amsterdam ligt de 25-jarige Mexicaan nog tot medio 2025 vast, maar Ajax wil bij het juiste bedrag meewerken aan een vertrek.

Bayern was eerder al geïnteresseerd in de diensten van Álvarez, al was de rivaal uit Dortmund een stuk concreter. Nu BVB definitief lijkt afgehaakt, wil de Duitse recordkampioen alsnog een poging wagen. Eerder deze transferperiode stond Declan Rice hoog op het wensenlijstje in de Allianz Arena, maar de Engelse controleur tekent vrijdag een contract bij Arsenal. Daardoor mag Álvarez, die volgens Transfermarkt zo’n 35 miljoen euro waard is, alsnog hopen op een transfer naar de Bundesliga.

Dortmund trok vorige week de stekker uit de onderhandelingen met Ajax, daar de Amsterdamse vraagprijs de Duitsers te gortig was. BVB heeft er vertrouwen in dat Emre Can als controleur het middenveld kan gaan aanvoeren, waardoor het met Felix Nmecha (overgekomen van VfL Wolfsburg) een meer aanvallende middenvelder heeft aangetrokken. Met het aantrekken van Nmecha en behouden van Can bespaart Dortmund de nodige miljoenen, daar het aantrekken van Álvarez inclusief salaris een totaalplaatje van zestig tot zeventig miljoen euro bedraagt.

Ajax verlangt naar verluidt een transfersom van minstens veertig miljoen euro van Álvarez, die er zelf financieel flink op vooruit wil gaan. In het afgelopen seizoen was de Mexicaan een van de weinige lichtpuntjes in de Johan Cruijff ArenA. De controleur speelt sinds 2019 voor Ajax, dat hem destijds voor vijftien miljoen euro overnam van Club América. Sindsdien kwam Álvarez in 147 officiële duels in actie voor de Amsterdammers, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 6 assists.

Is Edson Álvarez goed genoeg voor Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

gaat ie daar lekker met zijn maat op de bank zitten, moet ie daar nou met kimmich concurreren?

7 juli 2023 om 10:14

Ik geloof hier weinig van...bayern gaat nooit betalen wat Ajax wilt hebben. Bayern kennende, zullen ze wel weer een laag bod doen en kijken of ze toehappen.

7 juli 2023 om 11:02

nee klopt het lijkt mij ook sterk dat bayern zo goed meewerkt met een transfer vooral voor het geld dat ajax wilt

Gravenberch en 10 miljoen mogen ze hem hebben

7 juli 2023 om 09:13

Wat is dat toch met alle Ajacieden die oud Ajax spelers weer terug willen halen naar Ajax?

7 juli 2023 om 09:15

Denk dat dat komt door een positieve ervaring met desbetreffende speler in het verleden

7 juli 2023 om 09:20

Wel bijzonder hoe iedereen hem nu terug wil, nadat hij zijn laatste halfjaar bij ons iedere keer hier is afgemaakt.

7 juli 2023 om 09:21

@psvchrlseaboy: de angst dat ze anders via een u-bocht bij psv terecht gaan komen om te schitteren 😉

7 juli 2023 om 09:29

En toch spatte het talent er bij Gravenberch vanaf, dus snap wel dat Ajacieden hem terug willen.
Ik snap eerder niet dat de absolute topclubs weer bij Ajax aankloppen.
De spelers van de huidige selectie komen niet in de buurt qua kwaliteit van een Frenkie of een De Ligt. Alles daaronder is de laatste jaren mislukt bij de absolute top in het buitenland.

7 juli 2023 om 09:39

@mr boity, welke oud Ajacied heeft die U-bocht afgelegd dan?

7 juli 2023 om 09:48

11tegen11. Pijnlijk op het moment dat het bericht net live is gekomen dat Lang rond is gekomen met Psv

7 juli 2023 om 09:56

Hahah is de eerste inderdaad.

7 juli 2023 om 10:30

11tegen11hj, Donyell Malen, gratis vertrokken naar Arsenal. Door PSV voor nog geen miljoen weer opgepikt en verkocht voor 30.

7 juli 2023 om 11:49

Wat is dat toch met psv-ers die een oud ajax trainer en oud ajax spelers zo graag willen hebben ;-)

7 juli 2023 om 09:31

We hebben genoeg middenvelders berrie17. Maar voor 25 miljoen en Nous terug zou ik wel zaken doen met Bayern. Ik denk echter dat Alvarez dadelijk toch naar Engeland vertrekt omdat ze daar gewoon meer betalen dan in Duitsland en Ajax zal vasthouden aan een bedrag rond de 40 miljoen.

7 juli 2023 om 09:47

Van mij hoeft Gravenberch niet terug te komen.

7 juli 2023 om 09:57

@berrie17 nee fijn dank je, daar ben ik wel een beetje van genezen van het eeuwige top talent.
Snap niet wat mensen wat in Gravenberch zien

7 juli 2023 om 10:23

Ja Gravenberch meteen terughalen.

7 juli 2023 om 11:04

Gravenberch en Mazraoui met 10 miljoen van Ajax kant kan ik ook prima mee leven 😜

7 juli 2023 om 11:34

Vriend, last Ryan lekker in Duitsland. Snap dat gehype niet.

Kan mij bijna niet voorstellen dat Bayer dat bedrag gaat neerleggen. Zou in de top 10 inkomende transfers komen volgens mij..
Bayer heeft er een handje van spelers vrij goedkoop aan te trekken.

Ik ben benieuwd of jullie Alvarez goed genoeg vinden voor de absolute top?

7 juli 2023 om 09:26

Dit is vrij goedkoop. Anderhalf jaar terug wilde Chelsea 50 miljoen voor hem betalen, omdat ie als sloper op het middenveld echt bij de top kan aanhaken. Dat Alvarez in de top-10 van Bayern beland heeft ook veel met inflatie te maken.

7 juli 2023 om 10:30

Natuurlijk is het niet vrij goedkoop Bongiorno, enkel omdat Chelsea een bod deed dat geen enkele andere club zou doen.
Dan zijn alle aanvallers goedkoop omdat Manutd ooit zwaar overbetaald heeft voor Antony.

7 juli 2023 om 14:20

30-35 miljoen is gewoon vrij goedkoop voor een speler met het palmares en het profiel van Alvarez. Vorig seizoen was hij de beste speler en in de laatste ten Hag-periode was ie ook gewoon basisspeler en uitstekend. 50 miljoen was een bijzonder hoog bod maar dat lag ook aan de timing en zijn vorm van dat moment

7 juli 2023 om 15:36

Wat is er zo goed aan het palmares van Alvarez ? Leuk dat hij in een heel slecht draaiend elftal (misschien wel) de beste speler was, maar dat zegt meer over de rest dan over hem.

7 juli 2023 om 18:20

Hij was óók goed in een seizoen waarin de rest slecht was. Dat is het hem juist. In voorgaande jaren was er ook kritiek op Alvarez omdat ie technisch niet zo verfijnd zou zijn. Hij is inmiddels al drie jaar een dragende speler, ook toen het met de rest van het elftal ook goed ging. Meer dan 100 wedstrijden voor Ajax, waaronder ook een stuk of 20-30 in de CL, uitstekende statistieken mbt tackels, onderscheppingen en passnauwkeurigheid, het belangrijkst op zijn positie. 65 interlands voor Mexico op z'n 25e. Er is een hoop aan Alvarez dat een topclub kan aanspreken, zeker voor een inmiddels doorsneebedrag als 30 miljoen.

7 juli 2023 om 09:37

Dat valt wel mee als je voor inflatie corrigeert.

Alvarez is uitstekend geschikt voor de rol van bal afpakker op het middenveld. Hij maakt oorlog, levert strijd. Haalt counters eruit, wint kopduels, noem maar op. Heel veel trainers willen een dergelijke speler op het middenveld.

Zoveel keuze is er dan verder niet want veel betere verdedigende middenvelders zijn al verkocht of simpelweg niet te koop.

7 juli 2023 om 10:24

Amrabat staat blijkbaar te koop. Die lijkt me sws al beter. Maar hoe dan ook, lijkt me toch voor bijna iedereen duidelijk dat alvarez niet goed genoeg is voor bayern. Kijk eens wie er de afgelopen vele jaren bij bayern op die positie speelden.

7 juli 2023 om 10:36

Op dit moment speelt Kimmich op die positie en die is onbetwist basis speler. Wordt ook gewaardeerd op 70 miljoen euro.

Maar als Kimmich niet beschikbaar is of in moet vallen als rechtsback, wie speelt er dan als defensieve middenvelder?

Verder kan Alvarez ook als centrale verdediger uit te voeten. Veel trainers zijn dol op spelers die op meerdere posities kunnen spelen.

Amrabat is ook een optie. Alleen zal die echt niet goedkoper zijn en of die nou echt veel beter is als verdedigende middenvelder, ik vraag het me af.

7 juli 2023 om 15:37

Dat kan zijn, maar Bayern heeft wel vaak liever voetballers die ook iets meer met een bal kunnen. Dit omdat Bayern vaak de bovenliggende ploeg is.

7 juli 2023 om 10:28

Als verdedigende middenvelder is hij toch wel echt heel sterk. Hij hoeft geen ballen over 40 meter te versturen bij Bayern, daar hebben ze andere jongens voor.

7 juli 2023 om 10:59

Ik vind dat dus van niet. Volgens mij is het einde van de hegemonie van Bayern voorbij. Vorig jaar al bijna de titel verspeeld en deze matige aankoop zou illustratief zijn.

7 juli 2023 om 15:40

Ik vind ook dat Bayern weer spelers moet halen die echt beter zijn dan spelers die in Duitsland spelen (zoals ze dat altijd gedaan hebben). En daar valt Alvarez volgens mij niet echt onder.
De kracht van Bayern is juist de beste spelers van je tegenstander halen. Ik vraag mij dan af wat ze met Alvarez moeten. Ja, was dit seizoen misschien wel de beste van Ajax, maar dat zegt meer over de rest dan over Alvarez.

7 juli 2023 om 18:36

Het einde van de hegemonie van Bayern voorbij? Dus ze zijn nu weer hegemon?

Ik begrijp niet zo heel goed wat men in deze speler ziet en waarom hij klaar zou zijn voor de Europese top. Het zouden dit soort aankopen zijn waardoor een potentiële nieuwe Champions League voor Bayern verder en verder uit beeld raakt..

Ik vind hem ook helemaal geen speler die het lekker zou doen in een systeem van Tuchel. Ik hoop voor Tuchel dat hij een ander pad kan bewandelen en een betere middenvelder weet op te pikken..

7 juli 2023 om 09:27

Ik weet het niet. Ik denk dat Alvarez voor Bayern een prima breedteaankoop is. (Of ze daar veel voor willen/moeten betalen is een tweede.) Hij is bij Ajax veel beter aan de bal geworden en is wel een speler die een slot op de deur kan vormen, en gevaarlijk is bij standaardsituaties.
Ook in het voetballende systeem van Ten Hag kon Alvarez prima mee. In het systeem van Tuchel moet dat ook kunnen.

7 juli 2023 om 09:34

Vergeten hoe goed Alvarez rendeerde in een goed voetballend team? Indien de rest van het middenveld redelijk een balletje rond kan laten gaan is hij ideaal om gaten dicht te lopen en het verdedigende werk op te knappen.

7 juli 2023 om 09:47

Alvarez moet als dienende speler in het veld staan. Afgelopen seizoen werd er voetballend te veel van hem verwacht. Alvarez moet ballen afpakken en bij de goede kleur inleveren en hij moet de tegenstander het voetballen moeilijk maken. Ze moet niet van hem verwachten dat ze een voetballende middenvelder in huis halen.

De vraagprijs voor een beperkte voetballer als Alvarez is natuurlijk erg hoog het is ook maar de vraag of het door Ajax gewenste bedrag op tafel gelegd gaat worden.

Ik kan me niet voorstellen dat Bayern Alvarez haalt voor de basis trouwens.
Alvarez zou eigenlijk naar de middenmoot vd PL moeten gaan daar gaat hij veel meer speelminuten krijgen.

Ik snap niet dat clubs als Bayern, Chelsea en Dortmund interesse hebben in Alvarez. Het is zonder twijfel een prima speler en een van de beste van het huidige Ajax (hoewel dat eigenlijk niet veel zegt) maar ik denk niet dat hij nu al goed genoeg is voor deze stap. Een Lisandro Martinez was overduidelijk veel te goed voor de Eredivisie en Ajax maar bij Alvarez heb ik dat nog minder.

Kan die niet beter eerst naar een West Ham of Villarreal en dan kijken of er nog een stapje hogerop in zit?

7 juli 2023 om 09:30

Want West Ham en Villarreal kunnen hem betalen denk je? Los van het feit dat hij nu al boven het niveau van West Ham en Villarreal presteerde, betalen die clubs echt geen 40 miljoen voor een defensieve middenvelder.

7 juli 2023 om 09:34

Ik weet niet hoe je bij het 40 miljoen bedrag komt, maar het worden er uiteindelijk waarschijnlijk krap 30. Een West Ham dat net vier keer zoveel voor Rice heeft gekregen zou dat als uitstekende aankoop zien.

Ik blijf het toch apart vinden 40 miljoen voor een voetballer met een loopstoornis en kronkel in zijn hoofd die voortdurend ruzie heeft met de bal. En dat was dan onze beste speler het afgelopen jaar, alleszeggend….

Prima. Doei Dortmund! Inmiddels gewoon weer meerdere kapers. WestHam en Bayern. De prijs kan weer iets omhoog 😉

7 juli 2023 om 09:28

Ik denk dat je dat verkeerd ziet. Bayern komt het liefst kijken als ze weten dat club en speler heel graag aan een transfer meewerken (zoals Mané of Sané). Die gaan echt niet veel meer dan 30 miljoen willen betalen voor een speler waar ze niet 100 procent van weten dat ie basis staat.

Ik zie het nog wel gebeuren dat, nu de transfer naar Borussia is afgeketst, Bayern hoopt op een lagere prijs omdat ze ook wel zien dat Alvarez weg wil

7 juli 2023 om 09:32

Dat is precies wat ze aan het doen zijn. Alvarez is volgens mij in Duitsland uitgebreid onder de loep genomen in het licht van die potentiële transfer naar Dortnund. Dan begint Bayern rond te snuffelen en dan zien ze iemand met bakken interlands, uitstekende statistieken en een patroon van afgeketste transfers naar de top die net zijn beste seizoen ooit heeft gehad bij een zwalkend Ajax. Cruciaal inderdaad: Het is bekend dat Alvarez weg wil en dat hem dat beloofd is voor deze zomer.

7 juli 2023 om 11:06

Dat mogen ze doen ja. Ajax heeft Timber al verkocht oftewel het misgelopen cl geld is weer goed gemaakt. Westham heeft al meerdere gesprekken gevoerd dus ik denk dat Bayern te laat komt. Is ook niet echt meer een club waar spelers van dromen. Elke speler wil toch naar de premier league.

7 juli 2023 om 14:17

Elke speler wil naar de Premier League? Dat zal wel, maar als je naar Bayern Munchen kan ipv West Ham dan kan dat best nog wel een probleem worden. Dat Timber wordt verkocht doet er niet veel toe; Ajax heeft met Alvarez afgesproken dat ie deze zomer kan gaan en om het risico te nemen dat ie stampij gaat maken als leider in het elftal terwijl er net een nieuwe coach is... Het lijkt me niet. Bovendien gaat Alvarez zijn contract niet meer verlengen dus zelfs als ie het goed doet komend seizoen gaat ie voor eenzelfde bedrag weg als dat er nu wordt genoemd.

Beter om hem te verkopen en door te gaan. Met van den Boomen en mogelijk zelfs Fitz-Jim of een aankoop.

Bayern heeft natuurlijk ook wel wisselspelers nodig, maar je zou zeggen dat ze nu wel weten dat Ajax niks levert wat direct basismateriaal is. Dus denk niet dat dit gaat gebeuren. Wordt wss AS Roma voor Alvarez straks, daar zou hij perfect passen.

7 juli 2023 om 09:53

Levert Ajax geen basismateriaal? Frenkie, de Ligt, Onana, Schuurs, Botman waren die geen basismateriaal bij hun nieuwe club nadat ze Ajax verlieten?

7 juli 2023 om 10:33

Allemaal prima voorbeelden van succesvolle transfers, maar zijn ook allemaal niet direct naar Bayern verhuisd he.

7 juli 2023 om 10:39

Mazraoui was basisspeler na zijn transfer naar Bayern. Pavard raakte zelf zo gefrustreerd dat die weg wilde.mmaar ja, blessure, nieuwe trainer en voor je het weet zit je op de bank.

Over Gravenberch kan je weinig zegen. Jonge speler goedkoop gehaald die weinig speelt. Het is mij niet duidelijk wat Bayern met hem wil.

Blind tel ik niet mee. Die was gratis en had geeneens een volwaardig contract.

Alvarez heeft in de Champions League en ook in het nationale elftal al meerdere jaren bewezen zijn mannetje te staan. Dus dat hij een Europese topclub aankan lijkt mij wel duidelijk. En hij is ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een Rice, dus ik snap de interesse wel. Maar als hij elke week aan spelen toe wil komen kan hij beter naar een club van het kaliber Borussia Dortmund gaan.

Wat hebben we nou aan Edson als we Laimer al hebben? Ik vind hem totaal geen Bayern speler. Ik weet niet waarom we niet gaan voor een Zubimendi of KManuel Kone van Mönchengladbach. Dat zijn spelers die veel meer in het Bayern systeem passen

Ongelooflijk, Bayern is dan eindelijk de weg kwijt.

Als Ajaxfan jaren naar deze verschrikking op het middenveld moeten kijken. Niets persoonlijks uiteraard naar Alvarez want veel respect voor zijn inzet, discipline en focus. Maar kan totaal niet voetballen natuurlijk, niet opbouwen, niet puur verdedigen. Raakt meer been dan bal. Alleen aanspeelbaar bij zeeën van ruimte en tijd.

Enige wat hij brengt is zijn mentaliteit, maar dat hebben zat amateurvoetballers ook, en fysiek en lengte.

Ik zou hem zelfs bij een laagvlieger in de eredivisie die wil voetballen niet eens bij de club willen of halen.

Echt bizar gewoon hoe deze speler zo gehyped wordt. Bij Ajax gewoon jarenlang alleen maar via de flank 'opgebouwd' omdat het centraal niet kon door vooral Alvarez.

Alvarez gaat daar gewoon slagen. Je zag het in de wedstrijden waarin Ajax het tempo hoog had en veel lukte, dat deze jongen een stuk beter is aan de bal als het tempo hoog is. Hij lijkt me veel te veel te denken op het moment dat er tijd en ruimte is en hij diep wil spelen. Op het moment dat die tijd er niet is, voetbalt hij altijd een stuk beter, waarschijnlijk meer vanuit instinct.

Stuur Ryan dan deze kant maar op hèhè.
Maar dat zal absoluut niet gebeuren helaas.

Hoop voor Alvarez dat er wel een club komt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren