Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dortmund doet ultieme poging voor Haaland met astronomisch salaris’

Laatste update:

Borussia Dortmund legt zich niet zonder slag of stoot neer bij het vertrek van Erling Braut Haaland, zo meldt BILD. De 21-jarige sterspeler kan BVB komende zomer verlaten voor een gelimiteerd bedrag van 75 miljoen euro, maar de Duitsers hopen de spits te verleiden tot het tekenen van een nieuw contract.

Dortmund is bereid om Haaland met afstand de bestbetaalde speler in de selectie te maken. De centrumspits ligt momenteel tot medio 2024 vast voor een salaris van acht miljoen euro per jaar en kan dat opwaarderen naar liefst vijftien miljoen euro per seizoen. Daarmee zou de Noorse aanvaller wel afstand moeten doen van de ontsnappingsclausule in zijn contract, waarmee een transfer naar een andere club logischerwijs moeilijker wordt.

Haaland kwam op 1 januari 2020 voor twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg en kende totaal geen aanpassingsproblemen. De centrumspits begon direct aan de lopende band te scoren en staat na 67 officiële wedstrijden voor Dortmund op liefst 68 goals. Het levert hem belangstelling op van zo goed als de volledige Europese top. Barcelona, Bayern München, Chelsea, Manchester United, Manchester City en Real Madrid zouden hopen om Haaland voor 75 miljoen euro op te pikken. Dat gelimiteerde bedrag kan via bonussen overigens oplopen tot 90 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

67 duels en 68 goals... Doe eens normaal. Wat lijkt het me mooi om hem te zien spelen bij Liverpool: Mane op links, Salah op rechts en dan Haaland als absolute killer in de punt. Pfoe, dat is wel heel veel snelheid voorin. Een speler van dit kaliber slaagt overal. Alleen Bayern en Real hebben hem 'niet nodig'.

6 oktober 2021 om 12:40

Ik zou het juist mooi vinden als die naar bayern of real gaat! Bij bayern de opvolger van Lewa zou wel mooi zijn. Dan zijn ze weer jaren voorzien van een topspits. Bij real kan die een duo vormen met Mbappe wat nogal spectaculair lijkt.

6 oktober 2021 om 12:42

Die moet gewoon in de grootste en mooiste competitie (van dit moment) spelen, de PL. Ik zou hem ook wel bij Liverpool willen zien, die zijn voorin ook wel een keer toe aan wat anders vind ik.

6 oktober 2021 om 12:54

Ik neem aan dat Liverpool dat salaris niet gaat betalen. Ik vind de PL ook zeker de mooiste competitie maar het zou wel mooi zijn als de topspelers verspreidt zitten zodat je finales hebt met clubs uit verschillende landen.

6 oktober 2021 om 13:14

Mij lijkt Man City ook wel een serieuze kanshebber. Om verschillende redenen:

1/ City heeft een spits van wereldklasse: enter Haaland
2/ City kan zonder problemen de transfersom betalen
3/ City kan hem zowat elk loon dat hij maar wil geven
4/ Er is een link tussen Haaland en City via vader Haaland

Ik zie hem niet zo snel naar Liverpool gaan aangezien die al 'reluctant' zijn om Salah een astronomisch loon te betalen. Ik zie dit dan ook niet zo snel voor Haaland doen.

6 oktober 2021 om 13:52



Haaland is 21 en Salah 29, de gehele visie van Liverpool is gebouwd op talent en flink durven betalen voor spelers die het geld ook weer opleveren.

Hoe goed Salah ook is, als hij bedragen gaat eisen en contractduren die niet rendabel zijn dan zegt Liverpool nee, logisch. City, United en PSG zijn minder logisch wat dat betreft.....dit is dus niet te vergelijk met Haaland want dan durven een rijtje meer clubs, waaronder Liverpool, erg veel te betalen.

Op vraag 1 tot en met 3 is ook een Liverpool antwoord mogelijk wil ik hiermee zeggen, die laatste is een valide punt waarom City een betere kanshebber is.

6 oktober 2021 om 14:33

Als je Haaland kan halen is het lekker zwaai zwaai naar Salah. Haaland is de hottest property van dit moment, meer dan Mbappe wat mij betreft. 75 miljoen is dan verhoudingsgewijs niet veel, en je kan echt nog jaren vooruit. Of hem nog een keer verkopen. Een bijna risicoloze deal voor Liverpool.

6 oktober 2021 om 16:36

Duo met Mbappe lijkt me geen goed plan Mbappe die is zo egoïstisch dat na een paar wedstrijden Haaland helemaal gek zou worden.

6 oktober 2021 om 12:40

Voor Bayern breekt Haaland net 2 seizoenen te vroeg door. Over 1/2 jaar zou je toch echt moeten denken aan een vervanger van Lewa. Erg benieuwd waar Haaland heen gaat, wat mij betreft het grootste talent van zijn generatie.

6 oktober 2021 om 14:24

afc34

Tenzij Lewa gaat vertrekken. Volgens mij gaf hij in een interview al aan dat hij toe is aan een nieuwe avontuur.

6 oktober 2021 om 17:53

Ik dacht dat Lewandowski net had aangegeven op elke mogelijke manier tevreden te zijn bij Bayern en er wou spelen tot zowel de club en hijzelf aanvoelden dat het niet meer kon.
Lewandowski lijkt me ook totaal geen moeilijke mens. Stel dat hij nog twee seizoenen absolute top is. En Bayern tegen dan een opvolger vind. Dan zie ik hem zelfs gewoon blijven om op bepaalde momenten in te vallen.

Haaland gaat een loon willen dat Bayern niet gaat betalen. City, PSG, Real, United. Dat lijken mij de enige waar hij naartoe kan.

6 oktober 2021 om 12:57

Klopp lijkt me ook de ideale trainer voor hem. Bij Dortmund heeft ie toch te maken met wat lichtere gewichten als trainer. Klopp is de crème de la crème. Met zijn Dortmund verleden gaan die twee een ongelofelijk goeie samenwerking tegemoet denk ik. Wel denk ik dat een van de twee andere aanvallers (denk zelf Mane) binnenkort gaat vertrekken. Dus dat lijkt me meer prioriteit voor Liverpool dan de spitspositie (al moet je haland altijd halen als ie vrijkomt)

6 oktober 2021 om 13:20

Vergeet Man City niet! Die hebben, nog meer dan Liverpool, een spits nodig en 75 miljoen voor Haaland is een koopje voor dat soort clubs.

Guardiola heeft ook een aantrekkingskracht op spelers en bij City kan hij waarschijnlijk meer verdienen dan bij Liverpool.

Vergeet daarnaast het verleden van Haaland Senior bij Man City niet want dat kan ook meespelen.

6 oktober 2021 om 13:57

Waarom denk je dat mane weggaat? Ik heb daar niks over gehoord of gelezen

6 oktober 2021 om 14:15

Wat zou ik graag Hallland naar Liverpool zien gaan of barca, ik hoop dus niet psg, real of city. Waarom weet ik niet maar gewoon zo een gevoel van anders gaan zij der alweer mee van door. Barca word hem niet maar Liverpool vind ik echt een mooie club die mijn gunfactor altijd heeft. Onder klopp met die andere 2 buitenspelers.. pff

6 oktober 2021 om 14:34

Waarom denken we dat het verleden van Haaland senior echt meespeelt? Heeft Haaland dat zelf weleens gezegd? Ik kan me namelijk ook voorstellen dat het totaal geen rol speelt. Dat hij gewoon geheel zelfstandig kijkt welke ploeg er goed voor staat, welk systeem hem aanstaat, etc.

6 oktober 2021 om 12:59

Nou voorin met Mbappe en Haaland zou ook erg dodelijk zijn in een 442 opstelling. Denk dat voor 75 miljoen Real zeker hem moet aantrekken dan heb je meteen twee toppers voor een hele lange tijd binnenboord.

6 oktober 2021 om 13:59

Ja hè en dan Benzema banken? Er kan hooguit 1 van de 2 komen want ze gaan allemaal in de basis moeten spelen en daarvoor is geen plek voor alle 3. Real kan beter alleen Mbappe halen, die kan het beste vanaf de vleugel komen. Samen met Benzema & Vinicius/Hazard voorin is echt gevaarlijk.

6 oktober 2021 om 14:50

Dat zeiden ze in 2009 ook over Raul, Ronaldo, Kaka, Benzema en Van Nistelrooy.

6 oktober 2021 om 13:17

Zou bij city veel beter uit de voeten kunnen dan met 2 relatief echoistische spelers in mane en salah die zelf erg om doelpunten spelen en minder om het creëren van kansen en assists.

6 oktober 2021 om 13:22

Kan gewoon naar Bayern gaan,lewa heeft aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging zoekt.Keek al in de zomerse transfer periode voor een vertrek.

6 oktober 2021 om 14:23

Psssss die gedachte alleen al. Mane op links, Salah op rechts en Haaland in de spits.. om te watertanden!!
Doet me denken aan MSN en BBC.
De cijfers zie ik al voor me, zou me niet verbazen als ze samen bij elkaar een stuk of 80 goals maken in 1 seizoen

6 oktober 2021 om 14:58

Haaland past niet bij deze 2 spelers. Zij gaan eerder voor eigen succes in plaats van de spits dienen. Past beter bij Bayern of Chelsea.

Hij eis 50 miljoen per jaar. Real Madrid kan hem dat wel bieden, kan Haaland de gouden duo vormen met Mbappe in het koninklijk maagdelijke wit volgende seizoen. Gezien zijn ambities is dit zijn laatste jaar Dortmund....

6 oktober 2021 om 12:45

Ik mag hopen dat Haaland een slimmere keuze maakt dan Real Madrid. Ik zal me wel niet populair maken, maar ik zie de potentie in dit elftal echt niet. Beter gaat hij naar de top van de premier league of Bayern, waar momenteel de beste voetballers spelen.

6 oktober 2021 om 13:09

Ach, jezelf niet populair maken.. je hebt net als eenieder recht op je eigen mening en visie.

Ik kan het wel plaatsen wat je zegt. Echter is het nu allemaal echt nog zoeken naar de ideale vervolgstap voor Real Madrid. Marcelo, Ramos, Varane, Kroos, Modric en Cristiano vervangen doe je niet in 2/3 jaartjes. Gelukkig is Perez jaren geleden al de juiste richting ingeslagen met aankopen als Kubo, Vini, Rodrygo, Militao, Camavinga etcetera.

Ik heb wel alle vertrouwen in de terugkomst van Real aan de top, maar dat ben ik dan weer.

6 oktober 2021 om 13:24

Haaland is 21 maar je vergelijkt teams van nu terwijl Real nu bezig is aan een team van de toekomst te bouwen. Ga na naar de clubs die je noemt de leeftijd van de spelers over 5 jaar. Over 8 maanden zijn de volgende spelers niet meer bij Real Madrid, Bale 34 miljoen bruto, Isco 18 miljoen bruto, Marcelo 22 miljoen bruto en mischien ook Modric 18 miljoen. Dus met Modric volgend seizoen in de team is Real al 74 miljoen bruto aan salaris vrij. Spelers van de toekomst bij Real, Reinier = 19, Cammavinga = 18 jaar, Militao = 23 jaar, Miguel Gutierrez = 20 jaar, Luca Jovic = 23 jaar, Rodrigo = 20 jaar, Vinicius Jr = 21 jaar, Brahim Diaz = 22 jaar, Takefusa Kubo = 20 jaar en Andriy Lunin = 22.. Als je goed vergelijkt zo'n 10 jaar geleden begon Real Madrid met een groep van spelers rond de 24 jaar te kopen zoals Ronaldo, Ozil, Khedira, Albiol, Benzema, Di Maria, Contrao, Kross, Bale en James te kopen. Helaas zijn niet allemaal succesvol maar het is Real strategy om spelers minimaal 3 jaar voor hun top te kopen zodat zij 3 jaar tijd hebben om aan te passen. Daarom geeft Real deze spelers 6 jaar conract. Real koop zelden pleisters voor hun ploeg zoals een Aubameyang van rond 28 jaar indien zij geen steren zijn waar hun contract eindigt zoals Hazard en Alaba. Het enige speler boven 24 jaar was Modric maar indien je voetbal goed volgt had Mourinho heel veel moeite gedaan om het directie op andere gedachte te brengen om toch een exceptie te maken. Goed dat Mourinho dit had doorgedrukt. Modric was een van de beste aankopen en nu met 36 jaar speelt hij nog steeds.

6 oktober 2021 om 15:49

@br-7 zeker leuke talenten en real komt er echt wel weer bovenop. Maar ik heb het gevoel dat dat nog wel even kan duren. Verder misschien wat hard verwoord over real, maar ik zou het leuk vinden als Haaland direct kan meevechten om de grote prijzen. Dat verdient zo’n jongen

6 oktober 2021 om 14:28

@aqua

"hij eis 50 miljoen per jaar. "

Zo als hij 50 mil eist (en volgens mij ook miljoenen voor Raiola en zijn pa), dan is bod van Dortmund toch kansloos met 15 mil per jaar.

"de gouden duo vormen met Mbappe"

Eens hoor, maar waar speelt Benzema dan?

6 oktober 2021 om 14:38



Aan jaar salaris Krillin. Benzema op 10 of 433 met Benzema Mbappe Haaland voorin, als in de BBC tijden, dat ging perfect, Ronaldo en Bale waren nou ook gene pure buitenspelers, maar dat ging prima wegens positiewisselingen. Ik verlang echt naar de BBC tijden voorhoede.

Chelsea heeft gekozen voor Lukaku maar dat leek me de beste oplossing voor Haaland. Ben benieuwd wie er nu mee aan de haal gaat, wat denken jullie? Met onderbouwing.

6 oktober 2021 om 13:14

Ikzelf vind hem een geschiktere speler voor Real Madrid dan Mbappé. Ik vind hem ook een betere speler dan Mbappé (maar smaken verschillen natuurlijk). De toekomst zal leren of ik gelijk heb, maar ik vind Real Madrid bij deze speler passen,
In Engeland denk ik aan Manchester United of Liverpool.

6 oktober 2021 om 13:47

Denk dat het een strijd wordt tussen City en United in de eerste plaats. Hebben beiden een spits nodig voor de toekomst. Real en Bayern hebben beiden spitsen die nog 1/2 jaar mee kunnen dus zal Haaland niet al te happig zijn. Bayern kan wel Lewa verkopen en dan vol voor Haaland gaan. Chelsea heeft Lukaku dus zie ik het niet. Liverpool zal zijn salaris niet ophoesten.

6 oktober 2021 om 13:54

Het mooiste zou natuurlijk zijn om hem bij Real Madrid te zien, vanwege zijn kwaliteit en vanwege het feit dat Benzema niet de eeuwige jeugd heeft helaas. Maar als je naar zijn speelstijl kijkt dan lijkt hij toch eerder een PL-speler en dan zal City waarschijnlijk de overhand hebben, want die hebben nu geen spits, maar wel ongelimiteerd geld om te besteden.

6 oktober 2021 om 13:55

Ik vind Haaland het best geschikt voor een club die reactievoetbal / countervoetbal speelt (niet in negatieve zin, voordat daar mensen over vallen).

Ik denk dan aan de volgende clubs:
Liverpool - maar zoals velen al schrijven, denk ik niet dat zij kunnen/willen voldoen aan salariseisen
Chelsea - maar daar hebben ze Lukaku inderdaad al
Real Madrid - wellicht in eerste instantie in een 2-spitsensysteem met Benzema samen
Juventus

6 oktober 2021 om 14:16

Je weet dat Liverpool geen "counter voetbal" speelt toch?

6 oktober 2021 om 14:28

@ Moozyy, Liverpool speelt geen countervoetbal inderdaad, maar spelen wel vaak vanuit de snelle omschakeling. Ik denk dat Haaland goed in dat plaatje past.

Haaland is klaar voor de stap omhoog. Dortmund is een leuke ploeg behoort tot de clubs net onder de absolute top. Voeren een geweldig beleid met het aantrekken en ontwikkelen van jonge talenten en ze vervolgens verkopen voor een grote zak geld, maar daardoor weet je dat je er als Haaland zijnde nooit met de allerbeste zal samenspelen. Haaland + Klopp zou wel echt porno zijn voor de voetballiefhebber!

6 oktober 2021 om 13:12

Liverpool gaat niet dat salaris verschil t.o.v. de rest van de selectie zo groot maken. Die gaan echt niet mee in deze eis.

6 oktober 2021 om 13:28

"haaland is klaar voor de stap omhoog. Dortmund is een leuke ploeg behoort tot de clubs net onder de absolute top. Voeren een geweldig beleid met het aantrekken en ontwikkelen van jonge talenten en ze vervolgens verkopen voor een grote zak geld, maar daardoor weet je dat je er als Haaland zijnde nooit met de allerbeste zal samenspelen."

Ik ben het helemaal met je eens. Hij is klaar voor Ajax :D:D

6 oktober 2021 om 14:59

Neejoh Haaland kan niet goed genoeg meevoetballen en is niet goed genoeg in de kleine ruimtes, die zou nooit slagen bij Ajax!

6 oktober 2021 om 15:02

Hahah laat die knipoog maar weg want hij rendeert inderdaad het beste in een team die snel omschakelt. In de kleine ruimtes mist hij de finesse die Mbappé dan weer iets meer heeft. Als Real Madrid allebei weet te halen is het game over. 2 verschillende smaken maar allebei dodelijk😅

Als Dortmund zou ik er niet alles aan doen om Haaland te houden. Zijn voor een deel toch een opleidingsclub en dat weten ze Dortmund is niet vaak het eindpunt.

Lekker het geld pakken, doorbouwen en opnieuw laten zien hoe creatief ze zijn met het scouten. Vind het altijd mooi om te zien dat Dortmund altijd wel ergens vandaan een nieuwe parel tovert!

Die gaat natuurlijk naar psg
Al heb ik dat liever niet
Net als met messi zou ik als ik haaland was voor city kiezen
Maarja in Parijs zoveel verdienen als je maar wil
Spelen met messi mbappe en neymar

6 oktober 2021 om 14:12

Vermoeiend mensen die oprecht denken dat voetballers alleen voor het geld naar Parijs gaan echt een achterlijk argument wat steeds aangehaald word.

Het is ook gewoon een project en sommige voetballers willen ook wat achterlaten en niet vergeten worden. De eerste CL met PSG binnenhalen brengt je eeuwige roem in Parijs.

6 oktober 2021 om 14:59

Hahahah nou ik moet toch nog de eerste speler zien die voor Parijs kiest terwijl hij elders meer kan verdienen. Mbappe was akkoord met Madrid tot PSG het dubbele aan salaris bood. Dan vroeg hij aan Madrid om hetzelfde te betalen en toen hij daar een nee op kreeg koos ie voor PSG. Ramos kon ook naar Engeland maar kreeg in Parijs het meeste betaald, zelfde met Messi. Di Maria kon naar Bayern maar PSG betaalde meer, Wijnaldum droomde van Barca maar PSG bood het dubbele, etc etc. Nog nooit koos een speler voor PSG wanneer er elders hetzelfde of meer te verdienen viel. Enkel wanneer PSG het meeste bood. Zo achterlijk is dat argument niet meer of wel?

6 oktober 2021 om 15:03

Totaalplaatje. Ik houd het kort en krachtig.

6 oktober 2021 om 16:02

Daarom kan hij veel beter naar city

Tja, City lijkt me op pole position te staan. Real wil Mbappe, Barca is een grap. Bayern alleen als Lewa weggaat maar zou ik onlogisch vinden. United is evt nog goede runner up maar dan moet misschien Ronaldo veertje laten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren