Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door Messi bewonderde Almada heeft Ajax heel veel te bieden

Laatste update:

Thiago Almada is de beoogde nieuwe nummer 10 van Ajax, zo is vrijdag duidelijk geworden. De pas 22-jarige aanvallende middenvelder van Atlanta United wordt al enige tijd gevolgd door talloze Europese (top)clubs, maar heeft al aangegeven dat hij een verhuizing richting Amsterdam wel ziet zitten. Wat kan Almada, viervoudig international van Argentinië, toevoegen aan het aanvalsspel van Ajax? Voetbalzone zocht het uit!

De op 26 april 2001 geboren Thiago Ezequiel Almada, zoals de door Ajax gespotte middenvelder voluit heet, groeide niet bepaald op in luxueuze omstandigheden. Hij is namelijk afkomstig uit de beruchte wijk Fuerte Apache in Ciudadela, nabij hoofdstad Buenos Aires, waar criminaliteit en drugsgebruik aan de orde van de dag zijn. Het is tevens de wijk waarin Carlos Tevez opgroeide. Almada ging gelukkig niet het verkeerde pad op en werd al op vierjarige leeftijd besmet met het voetbalvirus. Zijn talent werd snel ontdekt door scouts van de gerenommeerde topclub Vélez Sarsfield, dat hem als vijfjarige oppikte bij de lokale voetbalclub Santa Clara. Na een gedegen jeugdopleiding beleefde Almada al op zestienjarige leeftijd zijn vuurdoop in het eerste elftal en een jaar later volgde contractverlenging vanwege zijn goede prestaties in de hoofdmacht.

Almada, in 2018 opgenomen in de Next Generation 2018 van The Guardian, werd in zijn beginperiode bij Vélez Sarsfield gebruikt als rechtsbenige vleugelaanvaller. Na het vertrek van Gabriel Heinze als trainer en de komst van Mauricio Pellegrino als diens opvolger, ging hij een linie naar achteren om als aanvallende middenvelder te fungeren. Na exact 100 wedstrijden (met daarin 24 doelpunten en 10 assists) besloot Almada om het Argentijnse voetbal achter zich te laten. Het zeer ambitieuze Atlanta United legde begin 2022 een recordbedrag van 14,5 miljoen euro voor hem neer. Almada koos dus niet direct voor een topclub in Europa, zoals veel van zijn Argentijnse generatiegenoten, maar achtte het verstandig een tussenstop te maken in de Major League Soccer.

Ster in de USA
De komst van Almada heeft de MLS zonder meer een boost gegeven. De begeerde Argentijn behoort eigenlijk al sinds zijn komst naar Atlanta tot de absolute smaakmakers in de Amerikaanse competitie en lijkt nu al klaar voor een stap hogerop. En dat allemaal ondanks het feit dat zijn werkgever momenteel niet meer is dan een middenmoter. Voor Almada staat de teller inmiddels op 16 goals en 17 assists in 55 optredens in het shirt van The Five Stripes. Trainer Gonzalo Pineda gebruikt hem altijd als aanvallende pion, al wil zijn plaats op het veld nog weleens wisselen. Op 21 augustus speelde Almada tegen Seattle Sounders (0-2 overwinning) als nummer 10 in een systeem met drie aanvallende middenvelders. Eind vorige maand, 4-0 nederlaag tegen Inter Miami, was hij onderdeel van een systeem met twee vooruitgeschoven middenvelders en opereerde Almada meer vanaf links.

Na de forse nederlaag tegen Inter Miami van vorige maand schudde Almada de hand van en ruilde hij zijn shirtje met de Argentijnse legende Lionel Messi. Een levende legende die zijn sporen ruim verdiend heeft in het topvoetbal. Almada heeft nog een lange weg af te leggen, maar de potentie om ook een topper te worden is er zeker. The Guardian legde de lat in maart nog behoorlijk hoog voor de middenvelder. Could Atlanta’s Thiago Almada be the best player ever to come out of MLS?, zo kopte de Engelse krant na een geweldige en rake vrije trap van Almada tegen de Portland Timbers. Hij was direct 'de nieuwe ster' van de MLS en in Atlanta en omstreken groeide de vrees dat de spelmaker snel zou worden opgepikt door het geïnteresseerde Manchester United, Manchester City, Paris Saint-Germain of Internazionale.

Behoorlijk veelzijdig
Almada is een speler met diverse kwaliteiten. De aan Ajax gelinkte middenvelder kan enorm goed dribbelen met de bal, heeft een fraaie pass in huis, kiest bijna altijd voor de juiste optie op de helft van de tegenstander en zoals hij tegen Portland Timbers liet zien is er niets mis met zijn vrije trappen. Almada neemt ook steevast de hoekschoppen bij Atlanta United en is dus ook als vleugelaanvaller te gebruiken door Pineda. Met zijn balvaardigheid, schoten van afstand en indrukwekkende uithoudingsvermogen voegt hij echt wat toe aan het aanvalsspel van de Amerikanen. Nadeel is diens kleine gestalte van 1.71 meter lang, waardoor het afwachten is of Almada zich staande kan houden in het Europese topvoetbal. De kleine dribbelaar is daarnaast niet bijster snel te noemen, al compenseert hij dat met zijn voetballende kwaliteiten.

Pineda is in het afgelopen jaar vooral onder de indruk geraakt van de arbeidsethos en houding van Almada. "Hij is altijd op tijd voor wedstrijden en trainingen en is meestal de laatste die het terrein verlaat", zo liet de coach van Atlanta eerder dit jaar optekenen in de Amerikaanse media. Volgens Pineda is het alleen maar goed dat Almada zich tegenwoordig international van Argentinië mag noemen. "Wereldkampioen zijn en de kleedkamer delen met de beste spelers ter wereld kan zijn ontwikkeling natuurlijk alleen maar helpen. Maar op zo'n jonge leeftijd kan het natuurlijk ook afleiden. Hij kan gaan denken dat zijn loopbaan dankzij de wereldtitel al geslaagd is. Maar van die houding is gelukkig nooit sprake geweest", toonde de oefenmeester zich tevreden over zijn Argentijnse pupil.

Drie maanden na debuut al wereldkampioen
Bondscoach Lionel Scaloni zag voormalig jeugdinternational Almada bijna wekelijks excelleren in Atlanta en gooide hem in september 2022 voor de leeuwen. De middenvelder kreeg als invaller speeltijd in de met 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Honduras. Almada bleef nadien in beeld bij Scaloni en wat volgde was een plaats in de definitieve WK-selectie van la Albiceleste, na afzeggingen van Nicolás González en Joaquín Correa vanwege blessures. Het werd een onvergetelijke ervaring voor Almada, die op 18 december 2022 met de wereldbeker in zijn handen stond. De nieuwbakken international had een kleine bijdrage in het Argentijnse succes: hij deed zes minuten mee in de poulewedstrijd tegen Polen (2-0 winst). Zijn eerste doelpunt kwam in maart van dit jaar. Tegen Panama (2-0 winst) reageerde hij alert op een vrije trap van Messi tegen de lat, om vervolgens van dichtbij raak te schieten.

Complimenten van Messi
Messi, inmiddels competitiegenoot van Almada, is zeer te spreken over zijn veel jongere landgenoot. "Het is een zeer snelle speler die heel losjes speelt en altijd het duel durft aan te gaan. En het is een frisse jongen die nergens bang voor is", deelde Messi complimenten uit na het debuut van Almada in de nationale ploeg. Toen de inmiddels 36-jarige vedette meer wilde weten over de MLS en zijn nieuwe club Inter Miami, kreeg de roerganger van Atlanta United een belletje. "Leo wilde meer weten over de competitie, de Leagues Cup en de wedstrijden hier. Ik was echt sprakeloos." Almada is een groot bewonderaar van Messi, maar hij plaatst tegelijk een andere Argentijnse legende op een voetstuk. "Ik keek vroeger altijd naar mijn idool Juan Román Riquelme, en dan vooral naar zijn passes. Hij schrijft tegenwoordig regelmatig naar me en feliciteert me als ik win en goed presteer", verklaart Almada de bijzondere band met de vice-president van Boca Juniors.

Wat Steijn kan doen met Almada
Almada is voor Ajax-trainer Maurice Steijn in eerste instantie een nummer 10. Die positie werd tot dusver meestal ingevuld door Mohammed Kudus, die zijn kunsten nu echter namens West Ham United gaat vertonen. De Ghanees fungeerde donderdagavond tegen het Bulgaarse Ludogorets (1-4 winst) nog als vleugelaanvaller op rechts, met Steven Berghuis die kort achter diepste spits Brian Brobbey speelde. Almada is eveneens inzetbaar als rechtsbenige vleugelaanvaller, zoals hij heeft geleerd in de begindagen van zijn loopbaan. Met zijn passvaardigheid kan hij ook vanaf die positie Brobbey op maat bedienen, zoals hij bij Atlanta United voormalig VVV Venlo-aanvaller Giorgos Giakoumakis van voorzetten voorziet. Het is even afwachten welke rol hem het beste zal liggen bij Ajax.

Thiago Almada en Lionel Messi omhelzen elkaar op het veld.

Vind jij Thiago Almada een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd, wel aparte foto, hoe langer je kijkt hoe groter het hoofd wordt.

25 augustus 2023 om 17:12

Dat dacht ik dus ook, lijkt wel nep

26 augustus 2023 om 08:15

Leuke poll uitslag. 71% van alle leden kijkt tegenwoordig naar de MLS, mooi man.

26 augustus 2023 om 11:14

Kijken naar de MLS of weleens een paar hoogtepunten zien van Messi is een heel verschil. Ik denk namelijk dat het laatste het geval is.

27 augustus 2023 om 14:56

Je hoeft de MLS echt niet op de voet te volgen om te kunnen zien dat deze jongen echt veel kwaliteit heeft.

An Fuerte Apache naar Atlanta en dan naar Amsterdam. Hij kiest wel steeds de criminele steden op haha

25 augustus 2023 om 16:45

Hij twijfelde tussen Amsterdam en Rotterdam. Hij houdt echter van een goede nachtrust, dus in die explosies heeft ie geen zin.

26 augustus 2023 om 00:50

Hoezo is Atlanta nu crimineel? Staat nog niet eens in de top tien in de VS. Memphis staat overigens op 1, voor als u het wilde weten.

26 augustus 2023 om 01:19

Atlanta is een grote criminele stad in de VS. Dit is algemeen bekend. Op basis van een misdaadsrisico analyse blijkt dat Atalanta veiliger is dan maar 3% van alle steden/dorpen in de VS. Oftewel zelf één van de minst veilige steden van het land. Het aantal geregistreerde misdaden daalt wel al de laatste jaren.

26 augustus 2023 om 17:47

Atlanta is een van de veiligere grote steden waar ik ben geweest in de VS. Steden als Chicago, Detroit, Baltimore, etc. zijn veel crimineler. Zelfs New York en LA. Dit komt door het hoge percentage hoogopgeleiden (ook bij minderheden). Als ik het goed begreep was de laatste keer dat ik er was (2019) Atlanta de stad met hoogste percentage hoog opgeleide Afro Amerikaanse mensen.Elke stad in de VS is ‘gevaarlijk’. Maar wat verwacht men ook als je een land hebt waar de kloof tussen arm en rijk groter is dan in een land als Zuid Afrika.

27 augustus 2023 om 14:40

@itsdoubtless - Er is ook een fantastisch universiteit in Atlanta, en dat is de Georgia Institute of Technology, ook wel Georgia Tech genoemd. Een van de betere STEM universiteiten van Amerika.

Wat een loze verhalen allemaal. Wordt er een beetje moe van allemaal zeg. Laat Ajax eerst maar zorgen dat ze hem binnen halen. En komt dan met die verhalen. Je denkt toch niet dat hij naar Ajax komt ik geloof er helemaal niets van.

25 augustus 2023 om 16:54

Net als sutalo? Die kwam ook niet zeker

25 augustus 2023 om 17:07

Persoonlijke voorwaarden zijn al rond met Ajax, wordt nu druk onderhandeld. Hij schijnt een clausule te hebben dat hij voor een gelimiteerd bedrag naar Europa kan. Kan wel eens snel gaan dit.

27 augustus 2023 om 23:48

Begin je zenuwachtig te worden? Begrijpelijk dit zou echt een topaanwinst zijn

29 augustus 2023 om 09:09

@voetballes, nee, ik word niet zo snel zenuwachtig. Enkel voor grote wedstrijden.

Denk dat dit niet door gaat, wat heel jammer zou zijn. Begrijp nu dat ze na Mikauladze gaan voor een diepgaande rechtsbuiten voor de basis, wat ik persoonlijk ook een heel goed idee voor zou vinden.

Wel jammer, want ik denk dat deze jongen wel echt een soort van cheatcode is in de eredivisie.

30 augustus 2023 om 09:02

Ja, gaat helaas niet komen. Jammer want was voor Ajax en de eredivisie echt top geweest.

Dit zou echt een geweldige aankoop zijn van Ajax. Almada (komt uit dezelfde wijk als Tevez) heeft alles om naar de absolute top te groeien. Past qua spel perfect bij Ajax en wat Ajax nodig heeft momenteel, creativiteit, iemand die tussen de linies kan spelen en het spelletje goed leest. Daarnaast ook een fantastische trap. Had hem persoonlijk al na Velez in Europa verwacht en mede door zijn stap naar de VS heeft zijn interland debuut langer geduurd dan gepland.

25 augustus 2023 om 18:08

De interesse was er wel, maar hij ging toch naar Atlanta. Waarschijnlijk omdat de clubs waar hij zeker kon gaan spelen die 15 miljoen niet wilden neerleggen. Atletico, Barça, Man City en Man Utd zaten naar verluid ook achter hem aan in die tijd. Maar die jongen was 20 en moest spelen.

Ik ken deze speler verder niet, maar wat ik op de beelden zie zou hij voor creativiteit kunnen zorgen op het middenveld van Ajax. Alleen ben ik bang dat hij te duur zal zijn. Koste Atlanta United zo'n 14,5 miljoen 2 jaar geleden. Dus dat zal wel een bedrag richting de 25/30 miljoen worden voor Ajax.

25 augustus 2023 om 16:44

Er schijnt een afspraak te zijn dat hij voor 15m en een beetje weg mag. Das een mooie bedrag.

25 augustus 2023 om 17:04

Dat zou natuurlijk harstikke mooi zijn voor Ajax, maar als je nog tot december moet wachten, kan ik me indenken dat er meer kapers op de kust zijn.

25 augustus 2023 om 16:47

Wat ik heb begrepen heeft hij een clausule van 15 miljoen voor Europese clubs, maar wel pas in december (na MLS seizoen). Ook schijnt hij persoonlijk al rond te zijn met Ajax

25 augustus 2023 om 16:53

Denk dat Ajax hen dan 15m en een beetje geeft om hem nu over te nemen.

25 augustus 2023 om 19:13

Op basis van The Atletic ligt dat bedrag dus een flink stuk hoger. Zeg dat je hem voor 23 a 25 miljoen exclusief bonussen kan halen, vind ik dat nog best veel.

26 augustus 2023 om 10:01

Als je Bassey en Bergwijn kunt halen voor deze bedragen… dan moet dit voor een 4 voudig Argentijns international helemaal geen probleem zijn…

28 augustus 2023 om 00:20

Ik kijk sinds dit seizoen de MLS en de enige reden dat ik een Atlanta wedstrijd zou kijken (omdat ze op kunstgras spelen) is door de verrichtingen van deze wonderkind in combi met Giakoumakis. Fluwelen traptechniek bij vrije trappen en kan wedstrijde in 3 minuten omkeren (zie Atlanta 2-1 San Jose in speeldag 1. Schiet gewoon een vrije trap en een afstandschot in 90+ erin. Daarnaast heeft die een schitterende vrije trap in de overwinning tegen Portland thuis van een meter of 30 in de kruising. Heerlijke speler dit voor Ajax als het lukt.

Lijkt me echt een interessante speler de enige kanttekening is het niveau van de MLS dat vind ik zelfs voor Eredivisie begrippen een te laag niveau, natuurlijk zijn de spelers daar meer atletisch maar tactisch is het wel van een laag niveau ik vraag me of hij zich wel echt heeft kunnen ontwikkelen daar om in Europa aan te haken.

Al die verhalen als of hij al binnen is, als de foto met handtekening is dan geloof ik het pas

Heeft Ajax niet teveel nummer 10’s ? Ik begreep dat Akpom daar uit de voeten kan , berghuis en nu deze beoogde doelwit ? Ben benieuwd hoe Ajax dat voor ogen heeft

25 augustus 2023 om 17:11

Klaassen gaat weg is de verwachting, dan kan er wel een extra 10 bij. Akpom is toch meer een 9,5, die graag over de diepe spits heen komt. Als spits die vrij mag inzakken en van rol mag wisselen met vleugelspelers zou die bij Ajax ook als spits kunnen spelen. Zoals Tadic dat deed zeg maar.

Hij is heel handig in de kleine ruimte en scoort gemakkelijk. Dit is wat ik graag zie bij Ajax, creativiteit, passing en dribbel op 10. In de ED voetbalt Ajax zoveel in kleine ruimtes, dan is wel echt fijn als je vanaf de 10 iemand er door kan dribbelen, kan passen en ook altijd goede keuzes maakt aan de bal.

Het blijft voor ons Ajacieden spannend tot de laatste dag. Nog steeds weten we niet wat onze basis gaat zijn. Spertsyan had ik al mijn hoop op gevestigd, wat een kwaliteiten heeft die man, zo jammer…

Als dit door gaat is dit een fantastische aankoop zeg, kan echt een topper worden.

Maar ik moet wel zeggen dat ik moe begin te worden van al die "dit kan deze speler toevoegen aan Ajax" verhalen, man man je hebt die onderhand iedere dag wel weer een.

Ja ik wordt er ook moe van, van iedereen die naar Amsterdam komt. Eerst zien en dan pas geloven . Als ie echt zo goed is gaat ie wel naar de top😁

Net dik 40 miljoen voor Kudus gevangen dus Almada voor 20 is geen probleem

Nou allemaal leuk en aardig maar voor dat geld zou ik verder kijken. Lijkt mij ook beter om voor een rechtsbuiten te gaan kijken in plaats van een 10. Forbs is duidelijk niet op zijn gemak op rechts.

Als deze jongen vorig jaar 15 heeft gekost en ontzettend succesvol is gebleken waarom denken we dan dat hij niet inmiddels het dubbele zal kosten. Ik vind het mooi dat ajax in deze categorie kijkt maar we moeten niet stoppen met de categorie Ivanusec bijvoorbeeld het is een kwestie van timing want wacht Feyenoord een jaar dan is hij waarschijnlijk niet meer haalbaar. Almada lijkt mij absoluut een versterking maar simpelweg niet haalbaar tenzij je Bergwijn achtige bedragen wilt neerleggen.

Leuk man zo'n tekst, geschreven door AI. Leest lekker weg. Maar als je gaat uitleggen in de tekst wie Messi is dan ben ik wel klaar. Op een voetbal forum.

26 augustus 2023 om 08:45

Komkom, niet zo zuur. Niet iedereen leest elke dag op VZ alle ins en outs van het voetbal. Dan is het toch attent dat men uitlegt wie Messi is.

Ik had nog nooit van dit mannetje gehoord, maar obv dat filmpje heeft ie wel een aardig rechterbeen zeg. Maar goed, ik heb laatst een Youtube filmpje gezien van Stengs en toen begon ik spontaan te verwachten dat we de CL zouden winnen.

26 augustus 2023 om 11:34

Johan Derkssen heeft me helaas al uit de droom geholpen. Deze jongen kan er helemaal niks van, anders had hij nooit in de MLS gespeeld maar allang in Spanje.

Had ik over het hoofd gezien maar Derksen niet.

Verder meldde Derksen ook dat hij een handvol zaakwaarnemers heeft die allemaal moeten mee-eten en mee willen praten dus Ajax krijgt het nooit rond voor het einde van de maand.

Nee helaas, Johan Derksen heeft deze luchtballon allang doorgeprikt.

26 augustus 2023 om 11:47

Ah das balen. Johan is echt een voetbaldier die alles kijkt. Zit er zelden naast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren