Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dolberg spreekt dank uit: ‘Hij is mega goed, het is gewoon perfect’

Laatste update:

Kasper Dolberg stapte dinsdagavond in de schijnwerpers bij Ajax, door in zijn debuutwedstrijd meteen te scoren. De jonge Deense spits nam de 1-1 tegen PAOK Saloniki voor zijn rekening en kreeg ook kansen om nog eens te scoren. Dolberg hoopt dat dit het begin is van een voorspoedig seizoen in Amsterdam en zegt Dennis Bergkamp dankbaar te zijn voor al diens wijze lessen.

/

“Ik vind het nog steeds moeilijk om gisteravond onder woorden te brengen”, zegt de achttienjarige Dolberg tegen BT. “Er waren zó veel mensen in het stadion en mijn familie was er ook. Ik debuteerde en scoorde, ik denk niet dat het beter had gekund”, aldus de aanvaller. Buiten de club onderging hij veranderingen: zo nam hij afscheid van zijn gastgezin en ging hij op zichzelf wonen.

Bij Ajax bleef hij echter hard zijn best doen op de trainingen en daarbij had hij naar eigen zeggen veel aan Bergkamp. “Hij is mega goed. Als we klaar zijn met trainen laat hij zelf nog even zien hoe het moet. Het is gewoon perfect. We hebben video’s van hem gezien op YouTube en ik kan me geen beter persoon voorstellen om het van te leren”, geeft Dolberg blij aan.

“Ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk aan bod te komen in het eerste, dit seizoen. Maar of dat gebeurt, weet ik niet. Ik heb het er nog niet echt over gehad met de trainer, maar hij is zelf ook nieuw. Als ik door blijf gaan zoals nu en hard blijf trainen, weet ik zeker dat ik nog wel eens de kans krijg”, vermoedt Dolberg.

Denk je dat Kasper Dolberg dit seizoen veel moois laat zien bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij speelde echt goed, hopelijk blijft hij zo doorgaan, maar niet te veel hooi op de vork nemen, kan ook verkeerd uit lopen.

27 juli 2016 om 16:46

Hij was inderdaad een lichtpunt bij Ajax net als Riedewald. Allebei hebben ze me positief verrast en hoop dat ze veel minuten mogen magen in de spits en op 6

27 juli 2016 om 17:44

Qua speelstijl lijkt hij erg veel op Wim Kieft. Groot talent

Hij deed het gisteren aardig. Al vind ik het onbegrijpelijk dat een club die 100 miljoen euro op de bank heeft het in de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen moet doen met een 18 jarig guppie in de spits en dan ook nog eens op een baggerveld. Daar mag het Ajax-bestuur wel eens kritisch over zijn naar zichzelf. Want dit was gewoon gênant. Topclubonwaardig.

27 juli 2016 om 16:01

Je hebt helemaal gelijk voor wat betreft topclub onwaardig. Verder kijkend dan deze dubbele confrontatie. Ajax was toch ook de club die jong talent de kans gaf? Laat dat dan ook zo zijn. Kluivert was ook 18..

27 juli 2016 om 16:06

Natuurlijk zijn er situaties waarin het wel gerechtvaardigd is om een 18 jarig talent te laten starten. Kluivert had zich bijvoorbeeld onderscheiden en hiermee een basisplaats afgedwongen. Dolberg speelde vooral omdat er geen andere spits voorhanden was. Milik is nog niet speelklaar en Zivkovic heeft bewezen gewoon te kort te komen. Ik gun het deze jongen van harte. Niks is fantastischer om zo te kunnen debuteren. Maar ik denk dat ook Cruijff het niet op deze manier voor ogen zou hebben gehad.

27 juli 2016 om 16:13

Kluivert mocht het proberen omdat Ronaldo op laatste moment na PSV ging.gelukkig voor Ajax achteraf en voor PSV ook

27 juli 2016 om 16:19

Was Cruijff niet degene die zei: 'ben je goed genoeg dan ben je ook oud genoeg'. Maar dat doet niks af van het feit dat we te weinig spitsen hebben. Maar we hebben gelukkig nog een maand de tijd om een waardige (ervaren) spits te halen dus dat komt vast nog goed.

27 juli 2016 om 16:21

Het verschil met Kluivert, overigens uit nood doorgebroke, omdat PSV Ronaldo wegkaapte, is dat Kluivert nog ervaren spelers om zich heen had lopen. die selectie was veel meer in balans. Daarbij wisselde Kanu en Kluivert elkaar veelvuldig af. Op dit moment blijf ik erbij dat er geen balans in de selectie aanwezig is. Een type Poulsen waar jongens tegenop kijken en die de wetten van het voetbal ook kent. Ik sta volledig achter de filosofie, maar ze slaan wel door en het gat wordt nu wel heel groot.

27 juli 2016 om 16:03

Ik had het niet beter onder woorden kunnen brengen. Vooral die grasmat, dat is zondag het toneel van de seizoensopening. Man man wat een trieste bedoeling.

27 juli 2016 om 16:05

Tsja, zolang je er vanuit gaat dat Milik blijft ga je geen nieuwe spits halen omdat ie 1 wedstrijd mist doordat ie te laat terug is van het EK.

27 juli 2016 om 16:09

Je wil als Ajax zijnde toch 3 spitsen hebben die het niveau aankan. Je beoogde eerste spits, een ervaren pinchhitter en daarachter een groot talent. Als er dan 1 wegvalt dan is dat helaas zo. Maar Ajax heeft op dit moment eigenlijk maar 1 echte spits en dat is Milik.

27 juli 2016 om 16:29

Ze hebben op dit moment zelfs 4 spitsen, dus wat jij hiermee wil zeggen is mij onduidelijk. clubs als ajax of psv kunnen niet een top spits op de bank zetten.

27 juli 2016 om 16:39

Misschien een gekke gedachte, maar ik zou eens naar Newcastle bellen en vragen of Siem de Jong niet terug wilt komen. Daar geen zekerheid en deed het in de spits bij Ajax toch best prima. Jongen van de club.

27 juli 2016 om 17:45

Is weer lang geblesseerd toch?

28 juli 2016 om 00:16

@ bram1282

We mogen dan wel vier spitsen hebben, maar op drie van de vier kunnen en mogen we gewoon nog niet op vertrouwen. "alkmaar54" zegt precies wat 1 van de oorspronkelijke doelstellingen waren van de revolutie, dat de talenten zich aan de hand van gedegen internationale spelers zich zouden ontwikkelen. T

ot op heden is daar bar weinig van terecht gekomen. Volgens mij bedoelde hij voornamelijk dat het onverantwoord is voor een topclub waar de (financiële) belangen zo groot zijn dat er zoveel word over gelaten aan onervaren spelers (jochies) waarvan je niet mag en kunt verwachten dat ze er altijd staan. Daar heeft hij ook gewoon gelijk in, want het is gewoon onverantwoord voor een miljoenen bedrijf en voor de supporters.

27 juli 2016 om 16:36

Het is je waarschijnlijk ontgaan, maar Ajax is internationaal al jaren geen topclub meer. Uitsluitend nog in historie, maar daar krijg je geen punten voor. Het is je waarschijnlijk ook ontgaan dat Ajax een nieuwe weg is ingeslagen en dat het sneller laten doorstromen van jongens uit de eigen jeugd nnu juist het speerpunt van dat nieuwe beleid is. Een doelstelling. En die doelstelling komt weer voort uit het feit dat de club zich geen dure topspits meer kan permitteren.

Ik zou daarom zelf eerst maar eens in de spiegel kijken voor je dat anderen adviseert. Niet Ajax is het probleem, maar jouw eigen gebrek aan realiteitsbesef. Ajax kan zich geen topspits meer veroorloven, zowel sportief als financieel. Zelfs een 33 jarige Kjh, die toch een sterke band heeft met de club, heeft er geen trek meer in om zijn nadagen in de matige NL competitie te slijten. Dat is geen schande en geen onkunde van het bestuur, maar gewoon de keiharde realiteit waar een club als Ajax zich voor gesteld ziet.

27 juli 2016 om 16:47

Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Ajax heeft jaren terug een beleid gehad waar ze hoge salarissen hanteerden en veel geld voor spelers neerlegde. Puur om maar aan te kunnen blijven haken aan de europese top na de gouden jaren 90. Maar dat bracht niet meer resultaat dan wanneer ze het met de jeugd deden en ze raakten flink in de financiële malaise.
100 miljoen op de bank of niet, je kunt het allemaal uitgeven maar je schiet er niks mee op. Het geld verdampt als sneeuw voor de zon.

27 juli 2016 om 17:06

Een groot talent als Eriksen was al op z'n 21e vertrokken. Omdat hij op zijn 18e al debuteerde, heeft Ajax er nog 3 jaar wat aan gehad. Daarom is het juist absolute noodzaak dat een speler op jonge leeftijd debuteert. Als dat niet zo is, heeft de opleiding geen enkel sportief rendement en kun je die beter opdoeken dan er zoveel geld in te steken. Ajax is tenslotte een voetbalclub en geen handelshuis.
Het debuut van een speler als Dolberg toont juist aan dat de opleiding rendeert en daar zou je als Ajacied juist blij mee moeten zijn.

27 juli 2016 om 17:44

Precies, feit is wel dat men niet duidelijk uitspreekt wat men van plan is met de als maar hoger wordende bankrekening. Met dat rentepercentage van nu heeft het ook geen nut om het op de bank te laten staan.

Speelde heel leuk, puur uit interesse neem aan dat die jongen nu al perfect nederlands spreekt?

27 juli 2016 om 15:57

Ik dacht dat hij nederlands was.
Maar gisteren na de wedstrijd via ajax.tv werd hij in het engels geïnterviewd pas toen kwam ik er achter dat hij deens was.

27 juli 2016 om 16:52

Spreekt beetje Nederlands, nog niet vloeiend maar gaat steeds beter.

Zou toch leuk zijn als ajax bijvoorbeeld bij vertrek van Milik nog 2 spitsen haalt en zn jongen 34 wedstrijden laat voetballen bij een eredivisie club!

Het had wel beter gekund, als zijn eerste goal was goedgekeurd, haha. Erg genoten van hem, niet dat hij een foutloze wedstrijd speelde, maar zijn enthousiasme was zichtbaar en hij bleef maar doorgaan. Hoop stiekem, ondanks dat het misschien op de korte termijn voor Ajax niet het verstandigst is, dat hij veel minuten kan maken dit seizoen.

Had niet beter gekund? Volgens mij had het wel beter gekund en had je moeten winnen.

27 juli 2016 om 16:03

Voor hem persoonlijk denk ik niet. Hij heeft 2x gescoord, als de ene niet onterecht was afgekeurd hadden ze gewonnen. Wat verwacht je allemaal van een 18jarige bij zn debuut?

Erg groot talent, valt al een tijdje op bij de A1 vanwege zijn volwassenheid is erg compleet

Hij deed het leuk, maar is het niemand opgevallen dat hij de ballen niet in de hoek weet te knallen? Kereltje schiet bijna altijd door het midden met effect.

27 juli 2016 om 16:21

Van wat ik van hem heb gezien bij a1 is dat zijn kwaliteit juist is om een bal laag in de hoek te knallen.

Ik wil niet te euforisch zijn maar ik heb zelden een spits in het eerste van Ajax zo'n debuut zien maken. Niet alleen zijn doelpunt en buitenspel doelpunt waren goed. Hij kaatste goed met het middenveld en stak enorm veel energie in het afjagen en meeverdedigen. Op een gegeven moment stak hij zo goed in z'n vel dat hij laconiek een steekballetje met z'n buitenkant rechts op Klaassen probeerde. Hij oogt als een erg koele jongen die zich niet gek laat maken. Wederom weer goed gescout.
Dit kan zomaar een vaste waarde worden bij Ajax.

27 juli 2016 om 17:20

Je heb wel gelijk hoor, maar wat kreeg hij een ruimte bij die goal.
Wat dat aan gaat zie ook nog wel kansen komen in Griekenland..

27 juli 2016 om 17:29

Dat komt omdat hij vlak voor die goal ook een goede kaats met Riedewald maakte, met die simpele 1-2 speelde hij zichzelf helemaal vrij. Hij krijgt die ruimte niet, hij creeert de ruimte. (riedewald die overigens wat mij betreft verreweg de beste speler op het veld was, maar dat terzijde).

Niet gelijk op hol slaan he. Hij deed het prima maar ia hij toe aan een lang seizoen?

27 juli 2016 om 18:04

Nee tuurlijk niet. Als Milik vertrekt mag dit niet de vervanger zijn. Er moet een goede spits bij. Het liefst één met ervaring.

Hij speelde zeker goed gisteren was de beste van het veld en riedewald er vlak achter. Het centrum achterin was erg zwak. Veltman en viergever vielen zwaar door de mand. Hun moeten veel verder zijn in hun keuzes op het veld paar keer onnodig bal verlies. En ik zie ze eigelijk alleen maar minder worden wat jammer is maar waar.

Volgende hype. Megatalent nummer 1371. Ik zie wel wat er van komt... Gun het die jongen wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren