Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit was nieuw voor me, ik voelde als Ajacied zoveel haat van Feyenoord-fans’

Laatste update:

De recente Klassieker in De Kuip heeft indruk gemaakt op Florian Grillitsch. De Oostenrijkse middenvelder heeft in zijn profcarrière nog nooit zo’n vijandige sfeer meegemaakt. Grillitsch was tijdens de gewonnen halve finale in de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord (1-2) bankzitter, maar kwam diep in blessuretijd als invaller binnen de lijnen.

"Toen we recent in De Kuip speelden tegen Feyenoord, kreeg ik een heel vijandig gevoel”, zegt Grillitsch in de Ajax Life Podcast. “Dat had ik nog nooit meegemaakt. Ik voelde zoveel haat naar ons… Natuurlijk kun je je eigen team supporten, dat is normaal. Het is ook begrijpelijk dat je af en toe wordt uitgescholden, maar daar was zoveel haat naar ons als spelers. Misschien een beetje te veel.”

Davy Klaassen werd tijdens het tweede bedrijf van de Klassieker vanuit het publiek geraakt door een aansteker. Daarop ontspoorde de halve finale van de TOTO KNVB Beker volledig. Het duel werd vervolgens minutenlang tijdelijk stilgelegd. "In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar: we moeten onszelf naar een hoger niveau tillen en we moeten het op het veld laten zien en de wedstrijd winnen”, vervolgt Grillitsch. “Ik denk dat dat het beste antwoord is."

De controleur laat tevens weten enorm te spreken te zijn over de Amsterdamse supporters. "Ajax is een hele grote club en dat zie je dan ook aan de supporters. Zij zijn ook van een hoog niveau. In Duitsland hebben de traditionele clubs fanatieke fans en is er een positieve sfeer. Ik denk dat in Nederland Ajax de beste fans heeft. Ze leveren geweldige support en het team voelt dit ook. In de belangrijkere potjes, zoals tegen Feyenoord en PSV, voelde ik de support zelfs vanaf de bank.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

We mistten nog de mening van de zoveelste persoon. Kom op man gaan we dit bij iedereen navragen? Tuurlijk valt er niet goed te praten wat er is gebeurd, maar het is onderhand wel duidelijk dat we rotte appels hebben.

13 april 2023 om 17:57

Het gaat misschien drie regels lang over het incident, en is niet eens de kern van het verhaal.

13 april 2023 om 18:09

Misschien had die idioot die batterij maar niet moeten gooien, dan was het helemaal geen issue geweest

13 april 2023 om 18:21

Batterij? Wie heeft dat gezegd?

Het was trouwens een batterij en geen aansteker dat gegooid werd vanuit de tribunes.
Eerst vond ik de berichtgeving te veel maar inmiddels besef ik hoe gevaarlijk dat is geweest voor Klaassen.

13 april 2023 om 18:30

Wat is dat met de batterij een populistisch showtje geworden zeg. Er is 1 schreeuwlelijk die dat -zonder ENIG vorm van bewijs- roept, en menig Ajacied neemt het over. Want: ‘Zo kan voorbedachte rade worden aangetoond.’

13 april 2023 om 18:31

Dat Derksen iets beweert, betekent natuurlijk niet meteen dat het waar is.

13 april 2023 om 21:34

Hoe vaak je de beelden ook tergukijkt, het wordt er geen batterij van.

Blijft bijzonder hoe sneu sommigen zijn. Oprechte haat naar personen voelen omdat ze in een ander shirt voetballen of voor een andere club zijn. Dan ben je mijns inziens vrij simpel.

13 april 2023 om 18:18

Eens, ik snap dat ook niet. Ik heb wel een hekel aan bepaalde spelers, misschien zelfs clubs. Maar niet een hekel aan mensen ‘omdat’ ze voor een club zijn of spelen. Ik heb ook liever een felle discussie met iemand met andere clubliefde/spelopvatting, dan dat men elkaar naar de oren aan het praten is.

13 april 2023 om 19:30

Ja, dat lijkt er van jong af aan in gestampt te worden en onderling versterkt men elkaar ook nog is in de supporters groepen. Totaal ridicuul, ik zelf hou van Ajax en heb verder niks met maar ook niet tegen Feyenoord of welke club dan ook.

13 april 2023 om 18:35

Het gaat mij niet zo zeer wat er allemaal in Amsterdam gebeurt, of in Eindhoven of Groningen of onlangs Zwolle. Ik ben het vingerwijzen naar 1 bepaalde club beu. Het is een algemeen probleem die alleen maar erger is geworden na de lockdown. Ja, Feyenoord heeft misschien verhoudingsgewijs meer gasten op de tribunes die net een stapje verder gaan in hun fanatisme. Het is niet alleen Ajax vs Feyenoord het is ook Amsterdam vs Rotterdam e.d. Dat speelt ook mee in de onderlinge haat naar elkaar.

Maar nogmaals, week in week uit en dat al sinds de oprichting van het voetbal worden er dingen gegooid naar spelers. Bij Utrecht vroeger eieren, muntjes, bananen (menzo kon vroeger een hele fruitmand vullen). Dat er wat gedaan moet worden, lijkt me meer dan duidelijk. Maar laat iedereen naar zijn eigen club kijken en kijken hoe we dit aloude probleem kunnen aanpakken en het zou fijn zijn als voetbalzone hier een ondersteunende rol in kan vervullen ipv de haat alleen maar verder aan te wakkeren.

Heb toch niet het idee dat Grillitsch zoveel support krijgt, dus dit artikel kan ook door naar de prullenbak.

Feyenoord speelt vanavond Europees. Nu krijgt er maar 1 club aandacht als het Europees speelt. Ook dan kunnen we lezen over wie een natte scheet liet en wie er een broodje hagelslag nam tijdens het ontbijt. Maar om op een Europese avond, waarbij Nederlandse clubs nog actief zijn i.p.v. deze club die allang is uitgeschakeld, alleen maar negatieve shit over Feyenoordsupporters te posten begint toch wel ernstige vormen aan te nemen.

13 april 2023 om 18:07

Hoop eigenlijk dat er stiekum toch een hoop italianen naar rotterdam zijn gekomen. Die hebben ook nog wat recht te zetten.

13 april 2023 om 18:11

Dat hoop ik ook. Is alleen maar leuker voor de sfeer. Had vorig jaar oprecht kippenvel voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - Marseille.

13 april 2023 om 18:13

Ben ik wel met je eens, die fontein in Rotterdam vind ik toch een stuk minder mooi. Of hadden we het niet over 2015?

13 april 2023 om 18:23

Yep, maar ik heb liever dat de supporters zich gedragen en voor een ongekende sfeer zorgen.

13 april 2023 om 18:22

Ach maak je toch niet zo druk man. Moet jij nu niet onderweg zijn naar de kuip trouwens. Als je daar niet heen gaat deze avond dan heb je sowieso niet heel veel te zeggen over supporters natuurlijk.

13 april 2023 om 18:58

Pittig, 1 wedstrijd er niet bij zijn en je mag al niks meer zeggen over supporters. Strenge jury hier.



En we zijn weer begonnen om het af te zwakken, om te schrijven en te zeggen dat het nu niet meer moet worden aangehaald.
Ik ben het ermee eens als praatprogramma's op dezelfde manier dit benaderen als ze eerder hebben gedaan (studio voetbal zondagavond), het onzinnig is
Maar
we moeten het blijven herhalen, zeggen en schrijven, want zo lang er geen maatregelen vooraf bekend zijn, zal je dit soort idiote taferelen houden.

Hoe kan je genieten van een wedstrijd van je club als haat je drijfveer is.
Dit moeten mensen zijn met een beperking op wat voor manier dan ook

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren