Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit vijftal lijkt Ajax te verlaten: ‘Moet heel raar lopen willen zij blijven’

Laatste update:

De kans is groot dat Chuba Akpom, Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Anton Gaaei aan hun laatste maanden bij Ajax bezig zijn. Dat schrijft Johan Inan namens het Algemeen Dagblad in een uitgebreide analyse. Het vijftal werd afgelopen zomer binnengehaald door Sven Mislintat, maar heeft geen indruk weten te maken. “Het moet wel heel raar lopen willen zij komend seizoen nog actief zijn in de Johan Cruijff ArenA”, klinkt het.

Alex Kroes begint deze week aan zijn monsterklus in de hoofdstad en wil ‘zo veel mogelijk op de eigen kweek gaan inzetten’, klinkt het. Inan schrijft dat Kelvin de Lang, Marijn Beukers, Hoofd Ontwikkeling Casimir Westerveld en de scouting van Ajax momenteel in kaart proberen te brengen welke jeugdspelers er binnen een paar jaar kunnen aansluiten in de hoofdmacht.

Inmiddels is duidelijk geworden dat ‘het gros’ van de spelers die door Mislintat is aangetrokken aan een ‘afscheidstournee’ bezig is. “Dat geldt niet voor Diant Ramaj. In hem denkt Ajax een keeper voor jaren in huis te hebben”, schrijft Inan.

“Een select groepje kan een plek nog afdwingen, maar het moet wel heel raar lopen willen bijvoorbeeld spelers als Akpom, Forbs, Tahirovic, Sosa en Gaaei komend seizoen nog actief zijn in de Johan Cruijff Arena.” Zij moeten net als Jorge Sanchez en ‘waarschijnlijk’ ook Owen Wijndal verkocht worden om geld te verdienen dat vervolgens weer geïnvesteerd kan worden in versterkingen.

Berghuis, Bergwijn en Brobbey


Daarnaast is het nog maar afwachten of de voltallige aanval van Ajax, bestaande uit Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Brian Brobbey, na de zomer nog in Amsterdam speelt. “Steeds meer topclubs omcirkelen de naam van Brobbey. Daar komt bij dat hij zich als één van de weinige Nederlandse Ajax-spelers serieus mag verheugen op het EK.”

“Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die bij zijn komst anderhalf jaar geleden intern liet doorsijpelen na twee jaar de balans op te willen maken”, vervolgt Inan. Berghuis houdt zijn opties open, zo klinkt het. “Wel wil hij weer perspectief zien om voor de prijzen te spelen.” Berghuis ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In 2 dagen is het tiental dat zou vertrekken alweer gehalveerd.

Chuba Akpom (12 miljoen)kan het beste komende donderdag in ieder geval een goaltje maken om zijn prijs wat op te krikken, Carlos Forbs (14 miljoen) ga je niet eens quitte spelen, Benjamin Tahirovic (7,5 miljoen) kan je misschien nog beter een seizoen houden en verhuren om winst te maken op hem, Borna Sosa (8 miljoen) kan Ajax denk ik wel quitte op spelen en Anton Gaaei (3 miljoen) ook lekker verhuren met optie tot koop. Het zijn op Akpom en Forbs na nou ook weer geen megabedragen geweest, spelers liggen nog 4 jaar vast en dan kan je op basis van de naam Ajax dat ze nu toch achter hun naam hebben nog wel rond de 10 miljoen soms voor boeren.

13 maart 2024 om 00:03

Ik vind het ook wel opmerkelijk dat Ramaj blijkbaar als ‘heilig’ word gezien door velen. Heeft naar mijn weten maar een keer echt punten gepakt en dat was tegen Go Ahead uit. Marseille uit kost hij je gewoon de kop. Kan degelijk mee voetballen, maar overdrijft dat enorm. Vind zichzelf daarin wat beter dan dat hij is. Vind het ook geen echte topkeeper. Is natuurlijk nog jong en er zit zeker potentie in, maar in vraag me echt af of Rulli minder is hoor..

13 maart 2024 om 00:13

Ik vind Ramaj samen met Brobbey en misschien Hato een no-brainer. Ajax heeft 8-9 posities om zich echt zorgen over te maken, maar dat vind ik niet zozeer van de keeperspositie. Zonder Ramaj hadden we deze tweeluik tegen Aston Villa nooit gehad. Zal vast zijn fouten maken, vond Rulli zeker ook een leuke keeper en die mag van mij lekker blijven, maar komende transferzomer zou ik me als ik Ajax was even met andere aan- en verkopen bezig houden.

13 maart 2024 om 00:16

Bodo uit pakt hij toch ook de punten?

Op dit moment doet Ramaj het gewoon prima. Die hele Rulli discussie is niet zinvol. Die heeft vorig seizoen niet een keer de punten gepakt. Het lijkt me ook niet de meest zinvolle discussie om te starten als er op zoveel posities veel zorgelijkere bezetting is.

13 maart 2024 om 01:47

Messi Ramaj is echt een van onze belangrijkste spelers man.

13 maart 2024 om 07:49

Ik vind het opmerkelijk dat jij de kwaliteiten van Ramaj gemist heb. Hij heeft ons onder andere tegen Bodo echt in de wedstrijd gehouden.

13 maart 2024 om 08:49

Ramaj heeft zeker kwaliteiten maar bij gebrek aan beter worden ze ook wel wat overdreven in mijn beleving.
Heel praktisch: dat eerste doelpunt van Fortuna dit weekend hoort hij gewoon te hebben en zo zijn er met regelmaat van die ballen die geen blunders zijn maar waar je bij betere positionering en/of reactie op de lijn je prima een aantal doelpunten kan voorkomen.
1-op-1 is hij goed en hij straalt rust uit en in totaal is hij wat mij betreft prima en het beste wat we momenteel hebben, maar we moeten ook weer niet gaan doen of de nieuwe vd Sar is opgestaan want er valt nog genoeg op aan te merken.

13 maart 2024 om 09:56

Mwa, Ramaj is geen topkeeper, maar aan hem gaat het niet liggen. Die is gewoon aardig voor een Nederlandse topclub. Ik snap dus wel dat dit soort discussies niet over hem gaan. Er zijn posities die veel dringender nieuw elan nodig hebben.

13 maart 2024 om 18:59

Ik ben ook niet de grootste Ramaj fan, maar voor iemand die aan zijn eerste seizoen bezig is op het hoogste niveau en ook nog eens bij een top club, zij het met een dramatische selectie, doet hij het niet onaardig. Maar er zitten ook bij hem momenten tussen dat het beter kan, heeft een paar keer voetballend mede spelers in de problemen gebracht waar een goal uit kwam, en ook in de aansturing van de verdedeging moet het beter kunnen.
Er lijkt in ieder geval de nodige potentie in hem te zitten. Er zitten momenten tussen zoals tegen Marseille waar hij er niet lekker uit zag, maar ook zoals afgelopen weekend dat je denk dat hij maar kan doen, maar ook de nodige knappe reddingen.
Als je komende zomer 5 of 6 nieuwe basis spelers moet gaan halen en een halve bank dan zou de keeper in ieder geval niet mijn prioriteit zijn.

13 maart 2024 om 06:25

Ik mis Sutalo, Medic, Mikautadze en Avila op dit lijstje

13 maart 2024 om 06:28

Forbs speel je zeker wel quitte op. Dat hij nu bij Ajax niet presteert ligt niet persee aan het niet kunnen voetballen. Kijk eens naar hoe hij speelde bij City. Forbs is jong, nieuw land, geen vertrouwen en speelt bij een club waar niemand goed speelt, behalve 3 mensen.

Let maar op, gaat straks gewoon laten zien wat hij kan, helaas niet bij Ajax...

13 maart 2024 om 08:44

@arends,

Ik hoop dat je met de 3 mensen die goed spelen niet Hato bedoeld, want zo goed speelt hij nu ook weer niet. Daarbij speelde Forbs wel alleen in de jeugd van city. Of dat heel veel zegt over zijn kwaliteiten weet ik niet. Ondanks dat zullen ze hem zeker kunnen verkopen. Of dat met een kleine winst of klein verlies zal zijn is nog wel de vraag.

13 maart 2024 om 10:00

Quitte op? Welke club gaat in hemelsnaam nog minimaal(!) 14 miljoen euro aftikken? Die jongen zit op de bank bij Ajax. Misschien dat je dat weer ontvangt in 2025, maar deze zomer echt niet.

Sowieso heeft het geen zin hem nu te verkopen. Dat geld ben je toch al kwijt en hij heeft niet echt een hoog salaris. Volgens mij verdient hij net 7 ton per jaar of iets dergelijks. Die moet je gewoon houden in de hoop dat hij loskomt. Laat hem een jaar staan en dan is hij al minimaal 25 miljoen euro waard als hij het alleen al redelijk doet.

13 maart 2024 om 10:40

@sirius, dat dacht ook iedereen van Bassey en Daramy.

Dat ventje valt binnen de hown-grown regels,en is nog heel jong. Ik zou niet verbaast zijn als daar 14m voor betaald wordt, maar ik zou het ook al heel fijn vinden als die tegen boekwaarde (11,2m) weg gaat.

Zelfde met Akpom, denk dat daar echt nog iemand 12m voor gaat betalen.
Verder denk ik dat je Rulli, Gorter, Medic, Bergwijn, Tahirovic ook Wijndal (doet het nu erg goed in Belgie) tegen minimaal boekwaarde kunt verkopen.

Op Conceicao ga je winst maken en Sanchez gaat ook tegen aankoopprijs weg. Beide verplichte koopopties gaan het halen / conditie op min speeltijd wordt behaald.

Echt een probleem voor Ajax wordt Avila, dat gaat echt miljoenen kosten. Mikautadze gaat ook echt een paar miljoen achteraan, doet het nu echt prima in Frankrijk. Die optie van 10m gaan ze lichten denk ik.

Taylor, Unuvar, Banel, Fitz-Jim mogen ze wmb ook verkopen, zeker Taylor gaan ze wel een mooi bedrag voor krijgen. Martha transfervrij weg.

Als ze dat allemaal weten kwijt te raken, incl Rasmussen verdwijnt er 60-65% van de balans en ook meer dan de helft van de jaarlijkse afschrijving. Onder aan de streep denk ik zelfs dat een zwarte nul tov de boekwaarde haalbaar is, en dan realiseren ze met de transferresultaat van afgelopen zomer aan het einde van het jaar een klein verlies. Lijkt mij prima gezien de situatie.

Vorig jaar is het gelukt om voor al die spelers een nieuwe club te vinden, zijn er wel heel veel die ze moeten verkopen / doorselecteren imo. We gaan het zien. Als ze dit voor elkaar krijgen, en 3 basisspelers (een 10, rechtsbuiten, linksbuiten en rechtsback ervoor terug halen, dan komen ze hier denk ik sportief fantastisch uit. Maar dan moet er wel heel veel mee zitten, maar het is best een scenario wat goed mogelijk is.

Maar goed, als je iets hoger in de organisatie kijkt, nieuwe AD begint vrijdag, nieuwe hoofdopleidingen is er nog niet, nog geen technisch manager/aan- & verkoper voor het eerste elftal, nieuw bestuur, grotendeels nieuwe directie, ik denk dat dat nog best een jaar of 2 nodig heeft voor dat dat stabiel gaat renderen in het meest optimistische geval. Zolang er geen stabiliteit in de top van de organisatie is, geloof ik niet dat je ook sportief stabiliteit terug krijgt.

13 maart 2024 om 12:52

Forbs ga je nooit van zn leven quitte spelen....ook niet als je naar zn wedstrijdjes in de jeugd van Man City gaat kijken,want die hebben weinig waarde

13 maart 2024 om 12:55

Forbs speelde niet bij City, maar voor de jeugd van City. Jeugdvoetbal is nauwelijks dezelfde sport te noemen. En ff eerlijk, het ligt toch gewoon wel aan z'n kwaliteiten? Hij kan hard rennen en heeft ook wel wat overzicht, maar het is echt heul erg pover.

13 maart 2024 om 13:19

@amsterdam4.

Goed verhaal alleen zou ik Unuvar erbij houden.
Ondanks dat hij nog geen basisplek heeft bij twente heeft hij dit seizoen in 13 wedstrijden gemiddeld 20 minuten gespeeld.
Hij hoeft zich zeker niet in te beelden dat hij basis gaat spelen, maar hij zou wel een goede wissel zijn aangezien hij op zowel linksbuiten evenals op 10 uit de voeten kan.
Mooie bijkomstigheid is dat hij van Turkse afkomst is en hopelijk Kaplan kan helpen met het overbruggen van de taal barriere.

Taylor heeft een contract tot 2027 dus tenzij je hier een flinke som voor krijgt zou ik hem erbij houden en laten focussen op de 10 positie. Hij wordt in mei 22 en is verhoudingsgewijs een van der oudere jongens in de groep wat ook zeker zijn waarde heeft als je op de jeugd moet gaan bouwen.

13 maart 2024 om 08:41

@myvision

Er staat wel een toevoeging bij: "het moet heel raar lopen willen zij blijven". Er staan hoogstwaarschijnlijk meer spelers op de lijst om te verkopen alleen kun je je afvragen hoe reeel het is dat je deze spelers verkoopt. Een Avilla is en te veel voor betaald en is geblesseerd. De spelers die hier genoemd worden zijn de spelers waarvan je mag verwachten dat hier nog de meeste interesse voor zal zijn.

13 maart 2024 om 09:37

quitte spelen op forbs is zelfde verhaal als quitte spelen op Bassey.. niet onmogelijk dus.
die forbs wordt volgende week 20, is van sporting naar city gegaan waar die 3 jaar gezeten heeft en nu bij ajax. Is jeugdinternational (nog steeds bij selectie -21) van portugal.
14 miljoen zou wat mij betreft ook wat veel zijn, maar een utopie is het ook weer niet.
akpom heeft een marktwaarde van 12 miljoen, is engels en kan scoren (nog steeds 1 goal per 100 minuten). Zijn zat ploegen die totaal niet geïnteresseerd zijn in wel of niet meekomen bij ajax en die hebben allemaal zat te besteden.

13 maart 2024 om 09:53

@zonde

Ik denk dat Ajax echt wel meerdere aankopen van Sven zonder of met een beperkt verlies kan verkopen. Of dit veel geld in de la brengt hangt natuurlijk af van alle betalingsafspraken die er gemaakt zijn en gemaakt worden.
Er is echter nog wel een ander punt dat voor Ajax belangrijk is (in ieder geval op papier). Ajax maakt verwacht dit seizoen een klein verlies te maken. Dit ondanks transfer Winsten van ongeveer 75 miljoen. Als je meerdere spelers die door Sven verkocht tegen ongeveer kostprijs kunt verkopen haal je misschien wel geld binnen voor nieuwe aankopen, zal de afschrijvingslast dalen, maar zal dit niet of nauwelijks bijdragen aan een goed resultaat voor volgend seizoen. Ervan uitgaande dat Ajax volgend seizoen weer geen CL gaat spelen zullen ze of een flink negatief resultaat moeten accepteren of spelers als Brobbey (zonder weinig balanswaarde) voor veel geld moeten verkopen.

13 maart 2024 om 10:05

........... Avilla van 14mil naar 1,4mil. Hij is zo slecht dat veel hem al vergeten zijn

Leuk dat ze van die spelers af willen, maar wie gaat er geld voor neerleggen?

12 maart 2024 om 23:56

Forbs is nog erg jong, zit zeker potentie in!

13 maart 2024 om 00:00

Ze nemen binnekort allemaal een andere zaakwaarnemer. Dan wordt het een package deal van 50 miljoen naar Dortmund!

13 maart 2024 om 00:01

Er zijn altijd wel clubs te vinden. En terecht, als je ziet waar en hoe al die mislukte spelers spelen die afgelopen zomer vertrokken.

Dan scoort Lucca weer, die Conceicao staat in de basis bij Porto en zelfs Sanchez maakt daar minuten. Grillitsch doet het weer prima in de Bundesliga en over Bassey zijn ze bij Fulham erg tevreden.

Je ziet hieraan dat bij scouting en aankoopbeleid heel wat meer komt dan beoordelen of iemand kan voetballen ja of nee. Een stap hogerop die net te hoog is of een totaal andere manier spelen kunnen een voetballer er slecht laten uitzien.

13 maart 2024 om 20:07

Ik denk dat ze de meesten redelijk makkelijk en maar tegen een beperkt verlies weer kwijt kunnen.

Forbs en Akpom zullen door hun homegrown status (zoals bijvoorbeeld Bassey) redelijk waarde vast zijn, niet voor niets dat er afgelopen winter in beide spelers interesse was. Voor de bovenkant van de Championship of de clubs die promoveren naar de PL zijn dat zeker opties.

Sosa en Sutalo blijven Kroatisch international, dus ook die kunnen ze redelijk makkelijk weer doorverkopen denk ik waarbij de transfersom van Sosa natuurlijk ook geen mega bedrag was.

Voor Tahirovic was afgelopen winter ook al belangstelling en heeft sinds dien best een paar redelijke wedstrijden gespeeld.

Gaaei was het bedrag niet, daar zul je niet veel voor krijgen maar heeft ok niet veel gekost.

Mikautadze maakt nu zijn goals bij Metz en die hebben een optie tot koop (ik weet eigenlijk niet zeker of dit een verplichte optie is als ze in de Ligue 1 blijven). Los van die optie, als hij in de ligue 1 zijn goals blijft maken zal hij ook het probleem niet zijn.

Avilla is de enige waar je denk ik niet veel meer voor terug gaat zien. Die is sowieso nog geblesseerd komende zomer en daarnaast heeft hij ook in Belgie eigenlijk maar een half jaar een basisplaats gehad.

Inzetten op eigen jeugd? Heeft Kroes wel gekeken wat nu aan eigen jeugd in het eerste speelt, en wat er in Jong Ajax speelt?? Keep dreaming.....

13 maart 2024 om 00:04

Een AD die denkt aan de lange termijn is natuurlijk wel handig. Dat zal niet van de een op andere dag gaan nee..

13 maart 2024 om 00:18

Ajax heeft echt geen 5 jaar tijd om even lekker te gaan relaxen. Volgend seizoen moet je mee kunnen doen voor de bovenste twee plaatsen.

13 maart 2024 om 08:34

Het is een noodzakelijke analyse, maar die zou je eerder verwachten van een TD. Lijkt me zaak zsm een goede TD te vinden.

13 maart 2024 om 00:06

Wat is er mis met Hato, Hlynsson, Godts en Vos? Volgens mij vooral de ondersteuning die ze krijgen van de meer ervaren spelers, want die is er niet.

13 maart 2024 om 00:21

Het enige waar ik in de jeugd een beetje enthousiast over ben zijn die Godts, van Axel-Dongen, Agougil en Aertssen. En misschien die Chourak al moet die zich echt nog wel ontwikkelen in Jong.

Die Hato en Hlynsson zijn al geen jeugd meer maar onderdeel van Ajax 1. En Vos is gewogen en te ligt bevonden.

En dan nog zijn de meesten van die jeugdspelers jongens zoals Hlynsson die tijd nodig zullen hebben zich aan te passen, waarna je moet hopen dat ze het niveau aankunnen. Godts is op dat vlak de enige die echt de kwaliteiten lijkt te hebben vanaf dag 1 een aanwinst te zijn voor het eerste..

13 maart 2024 om 00:21

Niks mis mee. Al moeten die 4 het nog helemaal gaan bewijzen. Hato zie ik wel potentie in, van Hlynsson moet ik het nog maar zien, en Godts en Vos zijn nu nog Jong Ajax spelers. Maar je hebt veel meer nodig om op mee te doen voor de prijzen, en ook Europees mee te kunnen. Alleen Hato is een speler die daar nu in mee kan.

13 maart 2024 om 00:28

Hlynsson zit niet in een goede fase, maar die heb ik bij een zwalkend Ajax echt mooie dingen zien doen. Hato is net 18 geworden, hoezo is dat geen jeugd? Vos wordt bijna 19, heeft dit seizoen nog geen 10 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en nog geen 90 minuten vol en had Europees toch echt een mooie pot. Ik snap niet dat je zulke spelers zo snel kan aftesten voor Ajax 1, gezien als hij er in kwam of stond er vaak wel iets positiefs gebeurde.

13 maart 2024 om 09:52

Over Godts en Vos heb ik geen mening, maar onderaan de streep is het verwachtingspatroon in deze context een basisplaats. Dan kun je best stellen dat Hato een leider nodig heeft om niet door het ijs te zakken en dat Hlynsson niet het kaliber is dat je na zou moeten streven. Je kunt dit soort dingen niet gaan romantiseren.

Volledig inzetten op jeugd is zelfmoord. Dan kun je volgend seizoen ook afschrijven met alle gevolgen van dien. Ik verwacht ook niet dat Kroes zo naief is. Het is vooral zaak om een gebalanceerde ploeg samen te stellen deze zomer. Je gaat en kunt niet alles verkopen en het is ook maar de vraag of de sterkhouders nog blijven. Kroes zal dus creatief moeten zijn.

13 maart 2024 om 10:36

Agougil? Die laat echt niets zien bij Jong.

13 maart 2024 om 12:58

Of jij ziet het alleen niet, dat kan ook..

13 maart 2024 om 14:28

Hlynsson zou nog verhuurd worden aan De Graafschap. Dat zegt eigenlijk al veel hoe de Ajax' technische staf tegen hem aankijkt/-keek. En terecht. Hlynsson komt nu nog heel veel te kort voor Ajax 1. Brobbey is nu een eenmansleger voorin, zonder noemenswaardige ondersteuning. Taylor fleurt weer een beetje op, maar is nu ook niet direct een diepgaande middenvelder. En de genoemde Hlynsson is veel te grote delen van een wedstrijd onzichtbaar. Komt vooral fysiek te kort. Dus lekker terug naar Jong Ajax. Misschien over 1/2 jaar wel goed genoeg. Of niet. Het is geen Litmanen, zoals R. de Boer ons wilde doen geloven.

13 maart 2024 om 00:07

Ik zou zeker gaan inzetten op de jeugd, maar dan wel eerst de boel in de jeugd op orde maken. Want op dat gebied zijn er ook echt de nodige zorgen.

Uiteindelijk moet het natuurlijk wel meer naar eigen jeugd kijken worden ipv zoals het afgelopen twee zomers is verlopen. Maar goed, dit gaat wel de nodige tijd kosten ben ik bang.

13 maart 2024 om 00:25

Ajax is een club die altijd heeft ingezet op de jeugd. Verschil met nu en eerder is dat de echte talenten er nu niet zijn. Hato is een uitzondering. Maar Rensch, Gooijer, Martha, Hlynsson en Taylor zijn jeugd exponenten waarvan er niet 1 echt voldoet. Dat is de realiteit van nu. Dus leuk en aardig, maar nu zal er toch geïnvesteerd moeten worden wil je weer echt meedoen om de bovenste plaatsen.

13 maart 2024 om 01:25

Maak ik hieruit op Pinko, dat jij liever ziet dat Ajax van hun geliefde filosofie "inzetten op jeugd" afstapt? Dat hoop ik toch niet.

13 maart 2024 om 09:55

@pinko - Maar dat geld moet er wel zijn. Je hoeft ook geen geweldenaren te kopen. Het is vooral zaak dat Kroes een gebalanceerde ploeg samenstelt. De invulling daarvan is aan hem, maar we kunnen gerust stellen dat volledig inzetten op de eigen kweek zelfmoord is. Ik denk ook niet dat hij dat zo nadrukkelijk gaat doen. Eerst maar zorgen dat er weer balans is en van daaruit kun je weer gaan bouwen.

13 maart 2024 om 14:22

Nee. Maar moet wel een en ander in de opleiding veranderen. Hopelijk gebeurt dat nu onder een nieuwe leiding.

13 maart 2024 om 14:37

Je kunt best creatief zijn met geld. Kijk naar Feijenoord. Geeft relatief weinig uit voor gerichte aankopen. Maar ook Ajax heeft met redelijke bedragen prima talenten uit Zuid-Amerika gescout. Waar blijven die nu? Vooral nu je die grinta zo nodig hebt, omdat de eigen jeugd een broertje dood heeft aan om door roeien en ramen te gaan voor een overwinning. Vroeger kwamen jongens als Suurbier, Hulshoff of b.v. een Krol, vanuit de jeugd naar het eerste. Rauwdouwers die ook nog een behoorlijk potje konden voetballen. Michels had dat aspect heel goed begrepen. Haalde met Rijnders en Neeskens ook dat soort types naar Ajax. Je had destijds voorin het aanvallende, creatieve deel. Op het middenveld Mã¼hren, en daarachter een zesmans verdedigend blok, waarvan niemand zijn poot terug trok. Oftewel, een ideale compositie. Zo moet je ook het Ajax van de toekomst weer gaan formeren. Zou je dat nu willen kopiã«ren moet je 2 backs aantrekken, een compleet nieuw middenveld en 2 buitenspelers. Valt wel mee dus;-)))

13 maart 2024 om 19:55

@gluubstertj Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten natuurlijk.
Alleen vertrekken er al jaren elk jaar een stuk of 10 spelers van de A selectie.
Dus los van hoeveel aankopen van Mislintat er gaan vertrekken zullen er komende zomer ook wel weer 10 of meer spelers al dan niet tijdelijk weg gaan.

Die kun je niet allemaal opvangen met jeugdspelers, maar natuurlijk moeten ze ook daar ook naar kijken. Hopelijk kunnen er van de groep die nu, mits fit, minuten maken, zoals, Gooijer, Gods, Vos en Rijkhof een paar nog een stap zetten.
Daarnaast hebben ze ook gewoon ervaring en kwaliteit nodig. Het is mogelijk dat het door de komst van Henderson en het zo nu en dan opstellen van Sosa iets verranderd is, maar halverwege het seizoen had Ajax gemiddeld de jongste basis opstelling ooit in de geschiedenis van de eredivisie. Ik geloof niet dat ze er beter van gaan worden als ze dit nog jonger maken.

13 maart 2024 om 07:45

Pinko, ik denk dat je zeker verder kunt met eigen jeugd en deze niet perse minder zijn als in het artikel genoemde aankopen.

Vooral de rechtsback positie zul je de markt voor op moeten tenzij je blijft vasthouden aan Gooijer/Rensch.
Ik zou daar bijvoorbeeld graag Kenny Tete zien die transfervrij is aan het einde van het seizoen, waardoor je Gooijer een jaar kan verhuren. Voor een rechtsbuiten moet je ook de markt op tenzij we gaan gokken op Concencaoi indien hij terugkomt.

Tahirovic - Silvano Vos
Wijndal/Sosa - Hato of Youri Baas
Bergwijn - Godts/Unuvar
Brobbey - Rijkhoff en aankoop?

13 maart 2024 om 09:48

Niet minder? Wil je met een beloftenploeg gaan aantreden? Dat werkt sowieso niet. Dan ga je echt niet hoger eindigen dan plaats 5. Bovendien heb ik het idee dat je het ook een beetje romantiseert.

Rijkhoff kwam niet eens in aanmerking voor Dortmund II, Unuvar zit op de bank bij FC Twente (die niet eens goede buitenspelers hebben), Vos en Hato zijn nog erg jong en Baas doet het gewoon aardig bij met alle respect NEC. Wijndal maakte veel meer indruk bij AZ en komt er ook niet aan te pas in de Nederlandse en Belgische top. Hij maakt maar weinig indruk.

Ajax zal gestaag moeten gaan doorselecteren. Dat is waarschijnlijk een klus van meerdere seizoenen. Ze zullen het na de zomer vast wel wat meer op de rit hebben, maar de huidige achterstand op PSV en Feyenoord dicht je niet zomaar even. Zelfs als je vier voltreffers haalt, blijft het afwachten of je een kampioenswaardige ploeg hebt.

13 maart 2024 om 13:06

@sirius, je hebt gelijk het is niet het niveau wat je nastreeft maar de genoemde namen zijn (behalve Brobbey uiteraard) niet minder dan de mogelijk vertrekkende spelers.

Er zal een financieel gat onstaan dus er zal weinig ruimte zijn voor aankopen, waardoor je wellicht een beroep moet gaan doen op deze spelers.
Overigens verwacht ik wel 3 á 4 gerichte aankopen en dat zou dan het verschil moeten maken en de jonge jongens helpen naar een hoger niveau.

Overigens verwacht ik dat Rensch ook vertrekt aangezien hij na dit seizoen nog maar eenjarig contract heeft en als Ajax hierop wil verdienen hij verkocht moet worden.

Ramaj
Tete?/
Kaplan
Hato
Baas/Wijndal
Mannsverk
Henderson
Taylor/Bergh
Aankoop
Rijkh/Aankoo
Godts/Unuvar
13 maart 2024 om 07:48

Setford, godts, rijkhoff, vos, zijn zekerheidjes. Daarnaast zat talent dat het kan gaan halen.
En vergeet dan hlynsson en Hato niet. Die zitten nu al in het eerste.

13 maart 2024 om 10:37

De Graaff doet het momenteel veel beter dan Setford, maakt een geweldige ontwikkeling door. Fitz-Jim doet het veel beter dan Vos, dus waarom zijn die 2 dan zekerheidjes?

Stuur Sutalo, Medic en Avila ook weg in godsnaam.

13 maart 2024 om 00:09

Gezien de blessure van Avilla denk ik dat die optie in ieder geval aankomende zomer er niet zal zijn.

Er zullen wel meer gaan vertrekken verwacht ik. Hopelijk wel marktconforme bedragen.

En toch vind ik Gaaei de beste optie van de rechtsbacks die we hebben. Is hij het gewenste niveau? Nee. Maar die Rensch en Gooijer zijn nog veel en veel slechter.

Die Gaaei vind ik wel wat hebben. Kan goed een hele flank belopen. Gaat er keer op keer overheen. Haalt de achterlijn vaak en krijgt dan toch een goede bal voor.

Nee, hij is verdedigend zwak. Maar dat is Rensch ook. Het verschil is dat Rensch op ieder vlak een waardeloze back is. Lijkt de mening te zijn toegedaan dat hij een balbezit een extra "10" is. Houdt het veld niet breed, gaat er nooit overheen. Als buitenspeler of spits heb je geen hol aan hem. En om het nog erger te maken loopt hij in de as de daadwerkelijk creatieve spelers maar wat voor de voeten te lopen. En die krijgt om de een of ander reden onbeperkt krediet..

Afijn, het liefste had ik Regeer gewoon gehouden. Die zal toch niet minder zijn dan deze drie??

13 maart 2024 om 00:17

Ik ben het zeker eens met je laatste zin, maar dat is direct ook het enige wat hout snijdt. Wat ik Gaaei 2x in 30 minuten topwedstrijd heb zien doen, heb ik Rensch nog nooit zien doen. En zeker kan dat verdwijnen en Rensch is ook zeker een slaapkop, maar kom op zeg: Gaaei is momenteel niet beter dan Rensch. Vergeet ook niet dat ze beide even oud zijn en dus Gaaei niet per se op basis van minder ervaring het voordeel van de twijfel en meer kans moet krijgen.

13 maart 2024 om 09:33

Eens, Gaaei is (momenteel) absoluut geen Ajax-niveau, maar hij bezit wel kwaliteiten die vooral met deze tactiek nuttig kunnen zijn. Bijvoorbeeld zijn dynamiek en loopvermogen. Rensch is niet veel meer dan veldopvulling. Ik heb hem nooit kunnen betrappen op specifieke kwaliteiten, op een aardig passje na. Sinds de kritiek op zijn slappe manier van verdedigen begint Rensch nu ook met schijnverdedigen. Daaruit kwam ook die domme rode kaart: hij probeerde de 'harde' verdediger te zijn. Dat was simpelweg oliedom.

13 maart 2024 om 10:41

Rensch minder dan Gaaei.. als Gaaei meedoet bij Jong is het nog 1 van de minsten. Enige wat hij heeft is loopvermogen om vervolgens een voorzet af te leveren die niet aankomt. In al zijn wedstrijden 1 assist inclusief Jong Ajax. Rensch is zowel in balbezit als verdedigend beter.

Wie wil dan zo'n speler met dat salaris???
Deze opruiming gaat heel veel geld kosten in ieder geval. Ajax zal weer risico's moeten gaan nemen. Kan ook wel eens heel slecht aflopen en dan duurt t jaren voor ze weer op niveau zijn.
Tja.....kostbare foutjes daar

13 maart 2024 om 08:56

Met die salarissen valt het dan weer best wel mee. Geen enkele Engelse club ligt wakker van 1.5M of 1M voor Akpom en Forbs.
Gaaei en Tahirovic zouden ruim onder het miljoen zitten dus dat zal ook vaak geen dealbreker zijn.

Alleen Sosa (en Sutalo) verdienen relatief veel gezien hun huidige kunsten...

13 maart 2024 om 09:44

Maar je moet ook weer spelers in hun plaats halen, want hun opvolgers lopen niet zomaar even in de jeugd rond. Je kunt niet zomaar in het wilde weg gaan verkopen. Kroes zal daarin echt een balans moeten gaan vinden.

Van die vijf zou ik toch Sosa behouden. Heb alleen bij hem het idee dat er veel meer inzit. In de Bundesliga draaide hij ook verdienstelijk mee.

"alex Kroes begint deze week aan zijn monsterklus in de hoofdstad en wil ‘zo veel mogelijk op de eigen kweek gaan inzetten"

Nou, succes. Als je dacht dat de aankopen al slecht waren, eigen kweek als Martha, Gooijer e.d. zijn absoluut niet beter. Je hebt echt een goede generatie nodig en zelfs dan kun je niet in het wilde weg jeugd gaan inpassen. Dat moet met beleid gaan.

Sowieso kun je niet alles blind gaan verkopen. De kans is best aanwezig dat je Bergwijn en Brobbey niet binnenboord houdt, terwijl Berghuis nou niet bepaald z'n meest gelukkige seizoen speelt en door z'n leeftijd misschien alleen nog maar minder wordt. Berghuis is namelijk geen Tadic die nog steeds waarde zou hebben bij Ajax op z'n 35ste.

Ik kan best geloven dat Ajax het volgend seizoen weer enigszins op de rit heeft in sportief opzicht, maar het doorselecteren is een proces van meerdere jaren. Dat ga je niet even in 1 transferzomer bewerkstelligen.

Ik zal forbs en tahirovic in een goed draaiend ajax willen zien, zelfde geldt als sosa

13 maart 2024 om 10:42

Sosa is een back voor 5-3-2. Daar moet Ajax op de langere termijn niks mee willen. Tahirovic is simpelweg minder dan alle alternatieven op het middenveld en Forbs past ook niet bij hoe Ajax wil spelen.

13 maart 2024 om 11:23

Forbs heeft wel wapens zoals snelheid die je kan inbrengen tegen topclubs. Tahirovic is nog jong gun hem beetje tijd

13 maart 2024 om 11:37

Tahirovic is jong, maar dat zijn Fitz-Jim en Vos ook. In beiden zie ik meer, Tahirovic past niet echt bij Ajax. Forbs is alleen nuttig als je gaat counteren of in de laatste fase. Over het algemeen zal Ajax niet zo willen spelen.

Kroes en zijn team kijken integraal dus in de mix van exploitatie (o.a. verkoop), gerichte investeringen (aankoop) en inventarisatie van jeugd, sponsoring en sanering organisatie.
Dus oordelen nu is voorbarig en in ieder geval niet integraal bedacht

Vijftal? Ik kom minimaal tot 15: Rulli, Medic, Martha, Akpom, Tahirovic, Berghuis, Gaaei, Sanchez, Ünuvar, Wijndal, Gorter, Pasveer, Forbs, Conceição en Mikautadze. Youri Baas komt normaal gesproken nog terug maar is ook niet super. Bergwijn is een vraagteken. Avila is te geblesseerd om te verkopen. Dan heb je nog Sosa, Fitz-Jim, Van Axel Dongen en Gooijer. Oh ja, en Brobbey staat ook op veel lijstjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren