Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit moeten de Nederlandse clubs doen om vier CL-tickets vast te stellen

Laatste update:

Doordat achtereenvolgens PSV, Ajax en AZ zich wisten te plaatsen voor de groepsfase van de Europese toernooien, kon Nederland weer de nodige punten bijschrijven in de strijd om de coëfficiëntenranglijst. In ieder geval tot de winterstop zijn er inclusief het al geplaatste Feyenoord vier Eredivisie-clubs actief in Europa. Momenteel staan 'we' vijfde op de coëfficiëntenlijst. Kunnen we al naar de vierde plek kijken of moeten we rekening houden met de landen onder ons?

Komend seizoen heeft Nederland voor het eerst sinds 2018 weer eens twee clubs in de groepsfase van de Champions League. Daarnaast zal Ajax minstens zes wedstrijden spelen in de Europa League en komt AZ uit in de Conference League. FC Twente werd helaas uitgeschakeld in de play-offs van de laatstgenoemde competitie en loopt dus Europees voetbal mis.

Door de goede internationale prestaties van de Nederlandse teams bevinden we ons momenteel op de vijfde plek van de coëfficiëntenranglijst, ruimschoots achter nummer vier Duitsland en voor Frankrijk en Portugal. Gezien de grote achterstand op onze oosterburen is het niet realistisch om naar boven te kijken. Het land dat de vijfde plek bezet krijgt echter nog steeds een flinke beloning van de UEFA. Vanaf volgend seizoen wordt het deelnemersveld in de Champions League namelijk uitgebreid naar 36 deelnemers (voorheen 32) en dat betekent onder meer dat de nummer vijf een extra ticket voor de groepsfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi krijgt.

Mocht Nederland dus deze positie weten vast te houden, sturen we volgend seizoen drie clubs de Champions League in. Daarnaast krijgt Nederland ook nog een ticket voor in de voorrondes van dat toernooi. Het is dus van levensbelang om de voorsprong op Frankrijk en Portugal vast te houden. Laatstgenoemde heeft inmiddels een achterstand van 6.784 punt op Nederland, waardoor de Portugezen voor komend seizoen afgehaakt lijken. De Nederlandse voorsprong op Frankrijk bedraagt nu 2.769 punt. De Ligue 1 is komend seizoen echter met zes clubs actief in Europa, twee meer dan Nederland.

Loting
Donderdag was de loting voor de groepsfase van de Champions League. Feyenoord kwam terecht in een poule met Atlético Madrid, Lazio en Celtic, terwijl PSV aan Sevilla, Arsenal en RC Lens werd gekoppeld. Vooral de dubbele confrontatie van de Eindhovenaren met Lens zal van groot belang zijn, aangezien dit een direct duel tussen een Nederlandse en Franse club betreft. De loting voor de Europa League en Conference League, met Ajax en AZ in de kokers, vindt vrijdagmiddag plaats.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van net 1 ticket naar 4 tickets. De clubs zijn goed bezig afgelopen jaren

1 september 2023 om 11:11

Die 4 wordt wel lastig. Frankrijk heeft aardig wat kansen om ons in te halen. Zodra de Nederlandse clubs overwinteren (en PSV zoals gezegd Lens pakt), vergroten de kansen aanzienlijk.

1 september 2023 om 12:02

Formus

"frankrijk heeft aardig wat kansen om ons in te halen."

PSG heeft best een redelijk pittig loting. Zie ze niet alles winnen in een poule met Dortmund, Milaan en Ncu.

Lens zou zomaar 4e kunnen worden met Sevilla, Arsenal en PSV in de poule (hopen op 6 punten Psv)

In de CL zie ik Frankrijk niet heel veel punten halen

Feyenoord zie ik ook punten halen in de poule met AM, Lazio en Celtic.

1 september 2023 om 12:43

PSV 3e in de poule nadat ze Lens twee keer verslaan zou voor de coefficienten het meest gunstig zijn.

1 september 2023 om 11:13

Met dank aan de Conference League.

Erg benieuwd of NL zijn hoog puntengemiddelde, sinds de invoering van de Conference League (gemiddeld 16.000 punten vs gemiddeld 9.000 punten de jaren ervoor), zal kunnen aanhouden nu de punten vooral in de Champions League moeten gehaald worden.

1 september 2023 om 11:23

Al lukt het niet dan zijn PSV en Feyenoord in ieder geval financieel gezonder geworden en hebben ze ook aan hun naam kunnen werken in Europa. Dan maar een minder succesvol seizoen en volgend jaar weer extra punten pakken in de lagere Europa cups

1 september 2023 om 11:29

Grote kans dat we dat niet kunnen vasthouden geziet het feit dat we simpelweg financieel gezien nog flink achterlopen. Maar als we eindelijk eens hoog eindigen en het geld meepakken, kunnen we in ieder geval voor 1 seizoen misschien wat sneller talenten of gevestigde namen verleiden om hier te spelen. Mochten we de lijn dan enigszins volhouden kan dat groeien naar meer. En zo niet, zijn de clubs er rijker van geworden en proberen we het weer opnieuw. Zal denk ik een beetje de manier zijn voor de Nederlandse clubs de komende jaren. Te klein voor het laken, maar te groot voor het servet.

1 september 2023 om 12:25

Doordat er hier minder geld zit scouten Nederlandse clubs redelijk goed en leiden ook goed op. Daar hebben wij denk ik echt een voorsprong ten opzichte van Frankrijk. Dat neemt niet weg dat Frankrijk 3 nationale elftallen op kan stellen die goed genoeg zijn voor een EK

1 september 2023 om 13:40

Ik denk juist dat Frankrijk een veel beter opleidingsland is dan Nederland. Al vertrekken er ook veel talenten op jonge leeftijd uit Frankrijk, denk alleen maar aan al die goede jonge Franse veededigers die actief zijn in Duitsland en Engeland. Ook wel logisch dat er veel meer talent komt uit Frankrijk, want Frankrijk heeft veel meer inwoners. Over het scouten: het valt me ook op een club als Reims gewoon makkelijk een transfersom van boven de 10 miljoen neerlegt (Daramy). In Nederland zie je dat alleen Ajax, PSV en -in mindere mate- feyenoord doen.

1 september 2023 om 14:35

@frank Lampard:

Heb gelezen dat AS Monaco Balogun van Arsenal heeft overgenomen voor 40 miljoen. Dat zijn inderdaad bedragen die de NL clubs niet kunnen betalen.

1 september 2023 om 13:08

De clubs zijn relatief goed bezig. Met in het achterhoofd dat het algehele niveau van het voetbal de laatste 10 jaar behoorlijk achteruit is gegaan.
Nederland heeft zeker een stap vooruit gedaan. Zonder twijfel...maar het topniveau heeft twee stappen terug gedaan...ook dan kom je dichter bij elkaar...

Hopen dat we dit jaar ook wat verder kunnen komen en dat iig AZ en Ajax de groepsfase doorkomen en dat PSV en Feyenoor iig 3e worden. Feyenoord is onder Slot afgelopen 2 seizoenen toch best goed bezig geweest europees, hopen dat dat wordt doorgezet. PSV zit best in een aardige flow en Ajax is met alle nieuwe aankopen nog een vraagteken. Het zou goed zijn als AZ op de slotdag niet nog meer spelers verliest.

Ik geloof er wel in dit jaar!

PSV kan heel actief bijdragen. Zij moeten in ieder geval 2x van Lens winnen en minimaal de derde plek pakken in hun poule. Dan is Lens uitgeschakeld.

Lens verslaan we wel even twee keer. Niet arrogant maar gaat gewoon gebeuren.

1 september 2023 om 11:26

Juist. Arrogantie dus.

1 september 2023 om 12:06

Ik denk dat het 6 wedstrijden worden waarin de punten met heel heel heel veel moeite bijenkast gesprokkeld moeten worden. Je kunt het ook zo zien, Lens heeft zich niet voor niets gekwalificeerd voor de CL. Stugge ploeg die vorig seizoen de toppers in Frankrijk erg lastig maakte. En Europees voetbal komt toch een heel ander strategie bij kijken dan competitie voetbal

1 september 2023 om 12:24

Je kijkt de Franse competitie niet he? Als je speelt zoals 1e wedstrijd Rangers het gauw gebeurd

1 september 2023 om 12:27

Daar heb ik ook alle vertrouwen in. Sterke selectie en vooral sterke coach die er stapsgewijs een machine van maakt!

1 september 2023 om 13:30

Lampen. Zal je wel beter moet spelen. En 2x verslaan zie ik nog niet zo gauw gebeuren.

Frankrijk heeft inderdaad twee clubs meer in de Europese toernooien echter ze moeten het resultaat komend seizoen wel zoor zes delen, daar waar Nederland door vijf deelt.

1 september 2023 om 11:50

Kan je nog steeds beter 6 clubs door 6 delen dan 4 door 5.

1 september 2023 om 11:56

Reken ik AZ erbij en dan die 3 is 7

1 september 2023 om 12:07

Ja maar 6:6 versus 4:6 is echt een stuk slechter dan 6:6 versus 4:5. Scheelt toch weer een slok op een borrel.

PSV kan dan goede zaken doen door twee maal Lens achter te laten met 0 punten!

Feyenoord en PSV hebben goed geloot en zouden minimaal 3de moeten kunnen worden, dus daar lijkt perspectief te zijn. PSV treft met RC Lens ook een hele belangrijke tegenstander voor de strijd met Frankrijk. Wat betreft Ajax: als ik zie welke clubs in pot 2 en 3 van de EL zitten, kan Ajax nog zomaar zwaar loten dus dat is afwachten. AZ moet in de Conference League wel heel goed presteren als je de potentiele tegenstanders ziet

Echt geluk dat AZ nog die penalty reeks wist te winnen!
Gezien je evenveel krijgt voor een overwinning in de conference league als de Europa league, kan de AZ de puntenpolonaise daar in stand houden

En Psv kan zorgen dat Frankrijk minder punten pakt door van Lens te winnen

1 september 2023 om 11:29

Als je alle penalty's erin schiet dan is het geen geluk maar kwaliteit. Jammer dat Twente en Ajax faalden. Zijn net de puntjes die je goed zou kunnen gebruiken als de eindafrekening wordt opgemaakt

met de nieuwe opzet van de CL volgend jaar heb je ook weer meer kans om punten te pakken, omdat je dan geen CL afvallers richting de EL krijgt.

1 september 2023 om 11:33

Dat lijkt mij juist een nadeel toch? Anders konden PSV feyenoord of ajax nog afstromen naar EL om vervolgens daar nog punten te sprokkelen. Nu zijn ze gewoon uitgeschakeld in europa als ze de knock-out stage niet halen.

Ik zag dit helemaal zitten. Echter! De opzet van de CL veranderd per komend seizoen. Clubs stromen niet meer af naar de Europa League. Met andere woorden, de enige punten die Ajax, PSV en Feyenoord dan voor de coefficientenlijst gaan behalen, moeten puur in de CL behaald worden. Dan wordt het nog moeilijk om de coefficientenvoorsprong vol te houden want doorgaans zijn Feyenoord, PSV en ajax niet goed genoeg om echt goede resultaten te boeken in de CL.

We gaan het zien. Eerst dit seizoen Frankrijk maar eens op afstand zien te houden. Dat wordt nog lastig zat.

1 september 2023 om 11:52

Voordeel is wel dat je niet 6, maar 8 wedstrijden speelt (4x uit, 4x thuis) tegen 8 verschillende clubs. Dus je hebt geen potindelingen meer en je kunt niet ineens mega zwaar loten en daar dan 6 wedstrijden tegen afwerken. Ik weet niet precies hoe ze het opstellen, maar ik verwacht dat er altijd wel een paar wat makkelijkere tegenstanders tussen gaan zitten. Dan moet je eindigen in de top 8 om de tussenronde over te slaan, of 9-24 voor een tussenronde. Enkel de laatste 8(edit: 12) vallen direct af.

1 september 2023 om 12:16

Je hebt nog wel een potindeling in de nieuwe opzet, alleen snap ik de rest van de opzet ook niet.

Er staat alleen wel een fout in de tekst. We sturen volgend seizoen niet direct 3 teams de CL in en 1 in de voorronde. Volgend seizoen (2024/2025) hebben we 2 deelnemers direct en 1 in de voorronde. Als we dit jaar boven Frankrijk blijven hebben voor het jaar daarop (2025/2026) 3 plekken direct en 1 in de voorronde.

1 september 2023 om 11:55

Volgens mij bedoelen ze dat we aan het einde van volgend seizoen 3 teams de CL in sturen. Snap de verwarring echter wel aangezien je het op beide manier kan interpreteren.

1 september 2023 om 11:55

Er staat als ze deze positie vast weten te houden. Dan het seizoen erna met zekerheid 3+1.

Frankrijk gaat ons echt wel inhalen. PSV en Feyenoord zie ik niet zoveel punten halen in de CL. Derde worden moet het doel zijn, maar verwacht gewoon erg lastige wedstrijden. In Ajax heb ik weinig vertrouwen en AZ moet opnieuw proberen ver te komen. Volgend seizoen gaat de nieuwe CL van start en is het toernooi officieel vern**kt.

1 september 2023 om 12:04

" PSV en Feyenoord zie ik niet zoveel punten halen in de CL. "

De 2 Franse clubs hebben wel zwaarder geloot hoor. Ik zie PSG en Lens ook niet veel punten halen in de Cl.

Even straks de loting van EL en ECL bekijken.

1 september 2023 om 13:15

maar Frankrijk heeft nog 4 ploegen. We moeten hopen dat Ajax het op de rit krijgt, want in de EL zitten nou niet echt ploegen waar Ajax (in normale doen) bang voor hoeft te zijn.

We moeten nu alles zetten op het feit dat we elke wedstrijd moeten winnen.

1 september 2023 om 13:49

Dat we vanaf nu*

Theoretisch zou Nederland nog meer tickets dan 4 halen. Dan moeten we net als in 2021-22 2e worden op de coefficentenlijst van dat jaar. Dat resulteert in een extra plek (lastig want we missen Twente al).
Nog theoretischer is een CL winst voor PSV of Feyenoord wat uiteindelijk in 5 directe en 1 qualificatieplek zou kunnen resulteren.

1 september 2023 om 11:58

Dat eerste klopt, dat 2e enkel wanneer een CL deelnemer niet in de competitie ook al CL heeft veiliggesteld. Dus stel Ajax wordt onverwacht 4e dit jaar en wint (even onverwacht) de EL, dan heeft NL 2 direct, 3e voorronde en Ajax als Nr4 ook door. Datzelfde geldt wanneer PSV of Fey de CL finale wint maar in de competitie geen CL haalt. Normaal gesproken eindigen deze drie teams echter wel in de top 3.

Hopelijk loten Ajax en Az vandaag ook een Franse ploeg en hebben we het grotendeels in eigen hand om die Fransen achter ons te houden.
Zou toch wel een stunt van jewelste zijn hoor! Nederland op 4 CL tickets, bizar.

Ook als wij 6de staan aan het einde van de rit blijft dat heel knap. 5 jaar terug waren wij 11de ofzo en zat je tegen teams als Plzen en Basel te juichen. Desalniettemin zal het nog een beetje van de loting van vandaag te maken hebben. PSG heeft trouwens een best zware poule. Die winnen echt niet zomaar in San siro, st James park en Westfalen. Als PSV 2x het weet te doen tegen Lens kom je ook al een heel einde. Vooral hopen dat die 4de eigen in die poule.

1 september 2023 om 16:29

Conference heeft ook Europees gered.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren