Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dest vertoonde ‘vreemd gedrag’: ‘We hebben zijn vader vaak op bezoek gehad’

Laatste update:

Sergiño Dest staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, zo wist De Telegraaf onlangs te melden. Mocht de verdediger annex middenvelder inderdaad naar Duitsland vertrekken, dan komt een einde aan een jarenlang verblijf bij Ajax. Verschillende insiders analyseren de opmars van Dest binnen de gelederen van de Amsterdamse club.

"Op bepaalde vlakken was Sergiño, toen ik hem onder mijn hoede had, ongeschikt voor profvoetbal. Vooral in het mentale deel", vertelt voormalig jeugdcoach Gery Vink aan Voetbal International. "Hij vertoonde destijds vreemd gedrag. Als we allemaal witte sokken droegen, deed Sergiño expres zwarte aan. We hebben zijn vader vaak op bezoek gehad om te praten over zijn gedrag."

Donny van de Beek: 'We willen weer ver komen met Ajax in Europa'

Volgens Vink heeft Dest in de jeugdopleiding van Ajax altijd zijn eigen weg gevolgd. "Ook als dit tot problemen leidde. Maar dat heeft er ook voor gezorgd dat hij nu stoïcijns en onverstoorbaar is en totaal geen last heeft van druk." Hoofd opleidingen Saïd Ouaali omschrijft Dest als ‘onverstoorbaar en zelfbewust’. "Al die karaktertrekken zorgen er ook voor dat Sergiño stressvrij is en geen podiumvrees kent. Hij is niet bang om fouten te maken. Sergiño blinkt uit in explosiviteit in combinatie met technische vaardigheden."

Michael Reiziger, die Dest meemaakte bij Jong Ajax, is ook overwegend positief over de progressie die de jongeling heeft geboekt. "Hij bewijst keer op keer snel een hoger niveau aan te kunnen." Reiziger benadrukt dat Dest niet altijd voorbeeldig gedrag vertoonde. "We hebben best wel wat werk aan hem gehad, maar uiteindelijk heeft hij het helemaal zelf gedaan. Hij mag vooral trots zijn op zichzelf."

Zie jij Sergiño Dest volgend jaar nog bij Ajax spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijne kop weer.... Aparte uitspraak van Vink ook. Dit is geen vreemd gedrag dat heet Autonomie en Jezus wat missen we dit in de wereld van vandaag!

18 februari 2020 om 13:34

Autonomie kan in een teamproces behoorlijk verstorend werken. En laat voetbal nu een teamsport zijn. Hoe dan ook mocht hij een opstandig mannetje zijn geweest dan weet hij zich nu toch keurig te profileren. Heeft zich dan toch goed herpakt.

18 februari 2020 om 14:02

Mooi! Alleen jammer van die t achter deed

18 februari 2020 om 23:45

Allitereren voor gevorderden deze zin zeg!

18 februari 2020 om 13:41

Gympie, de wereld heeft wellicht wel autonomie nodig, volgens mij is dat in nederland en bij Ajax niet het geval. Babel met knalrose haar is een goed voorbeeld. Volgens mij kun je tussen de regels wel lezen dat dit wel wat meer vervelend gedrag was. Je mag je kleden en doen hoe je wil maar je hebt nog wel bepaalde regels waar je je aan moet houden. Anders kunnen we alles op doeken en mogen vigilantes het uitzoeken.

18 februari 2020 om 16:34

@tubby Als dat zo is, dan moeten ze niet zo'n slap voorbeeld nemen, maar een goed voorbeeld nemen. Een slap voorbeeld is vaak een teken dat het gewoon een slecht verhaal is. Mijn god, stel je voor dat een jonge vent een andere kleur sokken aantrekt. Dan ben je mentaal wel echt heeeeeel erg labiel. Zo lang er geen goed voorbeeld gegeven is, zitten wij alleen maar te interpreteren en in te vullen. Wat we echter zien, is een jonge prof die het hartstikke goed doet. Wat Ouaali omschrijft, vind ik daarom ook een stuk overtuigender overkomen.

18 februari 2020 om 14:26

Misschien moet je de betekenis van het woord autonomie even nader onderzoeken.

klopt gympie maar als jij continue recalcitrant bent en vaak irritant kan dat ook niet passen in de teamsport die voetbal heet. Ik ben blij dat ajax niet meer alleen koorknaapjes scout zoals in de tijd van Jan Arie vd Heijden, Robbert Schilder en Dico Koppers... een beetje straat mag best, maar wel gecombineerd met topsport mentaliteit en daar hoort ook een beetje teamspirit bij.

18 februari 2020 om 13:39

Teamspirit en authenticiteit kunnen prima samengaan zolang het team de speler die soms voor iets anders kiest ook respecteert. Ronaldo en Messi zijn daar prima voorbeelden van. Al moet ik zeggen dat je in voetballerij al snel als 'anders' te boek staat als je in je vrije tijd iets anders doet dan met je Playstation spelen.

18 februari 2020 om 13:44

CoMokum, volgens mij is het andersom. Volgens mij gedragen voetballers zich heel anders dan de norm. Moet ook kunnen maar je moet geen vervelend mannetje worden die de groepsdynamiek verstoort.

18 februari 2020 om 14:14

Ik vind dit soort discussies altijd een beetje onnodig. De maat waarin je buiten de band mag springen in de voetballerij is de maat van je inbreng in een team. Ben je een onwijze klojo maar schiet je er 40 per seizoen in zul je er niemand over horen. De man in kwestie maakt of breekt het team en maakt het verschil. Maar als een speler die inbreng niet zou hebben zijn de mensen snel klaar met zijn fratsen. Daarom zul je altijd blijven meten met twee maten wat in welk geval dan ook niet objectief te noemen is. Refereren aan spelers als Zlatan en Ronaldo is dan ook niet van toepassing. Die jongens zijn al jaren buitencategorie en daar zal dest nooit onder vallen.

18 februari 2020 om 14:27

@tubby, dat hangt er vanaf of je profvoetballers vergelijkt met jou en mij of met alle andere profvoetballers. In het geval van Dest gaat het om het laatste. Ik vind de profvoetballerij een enorme eenheidsworst. Tel daarbij op dat 'afwijken' al snel als raar wordt gezien en je hebt er een enorme katalysator in zitten die zorgt dat iedereen hetzelfde draagt en doet. Ik denk dat afwijken door trainers (en overigens door veel leiders in het algemeent) die hier niet mee om kunnen gaan al snel gezien wordt als verstoren van de groepsdynamiek. Toptrainers (en leiders) smeden van al die diversiteit een geheel. Ik denk dat Vink daar moeite mee had want hij benadrukt dat Dest hierdoor later juist onverstoorbaar en stressvrij was.

18 februari 2020 om 14:33

@elninoo, ben het opzich wel eens met je reactie. Het is altijd meten met twee maten. Als je presteert mag je afwijken. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van 'prima' spelers die afwijkend worden gevonden, in positief en negatief opzicht. Zo vond iedereen Lensky van Utrecht altijd een vreemde omdat hij niet leuk meedeed met tafelvoetbal en Playstationspelletjes. Hij vond dat saai en oppervlakkig en dat vond iedereen maar gek. N'kufo werd 'de professor' genoemd omdat hij liever een boek las. Wat ik wil zeggen is dat dat soort gedrag, dat buiten de voetballerij als volkomen normaal wordt ervaren, in het voetbalwereldje als afwijkend wordt gezien. En als een team dat respecteert dan is de teamspirit in mijn ogen sterker dan als de afwijkende speler zich aanpast aan het team.

18 februari 2020 om 14:39

elninoo, wat je zegt klopt ook niet helemaal hoor... als jij je super ego opstelt en continue het teamproces verstoort dan hebben je ploeggenoten het ook met je gehad. Al schiet je er veel in. zijn genoeg voorbeelden van sterspelers die op konden rotten... Uiteindelijk ben je tegenwoordig een ster als je je ook kunt conformeren aan de regels van het team. En dan mag je best een beetje gek doen, maar niet te gek ajax was in de 90ies en begin 2000 jaren ten tijde van de dor Co Adriaanse Tips regels iets te strak. Toen zijn er ook vele niet binnen de lijntjes kleurende voetballers weggestuurd. Zoals Boussoufa of Elia. Gelukkig zagen ze ook in dat je dan alleen maar eenheidsworsten creert en zijn de de laastte 10 jaar weer wat losser geworden.

18 februari 2020 om 15:08

@comokum, ik denk dat dat allemaal een beetje afhankelijk in wat voor beroepsgroep je je bevind. In mijn MBO klas van paar jaar geleden (voornamelijk jongens) zou zo type ook een professor genoemd kunnen worden. Ik denk dat je in een gemiddeld bouwbedrijf ook net zo afwijkend wordt gezien

18 februari 2020 om 15:13

@primetime, absoluut, maar het punt is hoe de rest van de groep ermee omgaat.

18 februari 2020 om 16:36

Clarkkent Waar haal je dan uit dat er sprake is van "continu recalcitrant en irritant" gedrag? We lezen alleen iets over sokken. Big deal. De rest is erbij verzonnen. Dest is een zeer gewaardeerde, zeer jonge basisspeler van Ajax. Dus het valt kennelijk allemaal nogal mee, met die mentale zwakte en dat rare gedrag. Wat we op tv zien is een uitstekend presterende profvoetballer.

Dest is een bijzondere speler. Geen huis-tuin-en-keuken-back. Ik vind steeds vervelender dat hij voor Amerika gekozen heeft.

18 februari 2020 om 13:43

Nou ik niet. En ik vind het ook geen bijzondere speler. Eerder een middelmatige speler die daarom ook perfect bij Amerika past.

18 februari 2020 om 13:48

Dest gaat als een komeet dit seizoen. Hij is heel snel, heeft een fantastische techniek, heeft flair. Allemaal zaken die hem voor mij juist wel bijzonder maken. Een beetje het tegenovergestelde van Veltman op de rechtsback zeg maar. Bayern Munchen heeft concrete interesse getoond - een bod van twintig miljoen is afgeslagen. Dat zou toch ook niet voor niets zijn? - - - - - - - - - Wie moet nu op back spelen voor Nederland? Dumfries. Niet heel slecht, maar mijn inschatting is dat Dest zou kunnen uitgroeien tot wereldtop op zijn positie.

18 februari 2020 om 14:23

Is Dest ook snel in volle sprint? Of enkel de eerste meters?

18 februari 2020 om 14:32

Dest is ook pas 19 he. Voor zijn leeftijd erg goed en bomvol met talent.

Goed hoe Reiziger het omschrijft, ze hebben er werk aan gehad , maar uiteindelijk heeft Dest er zelf voor gezorgd dat hij zo ver is gekomen. Iedereen doet het op zijn manier om de top te halen , niks mis mee. In een groep heb je natuurlijk wel te maken met wat wetten en grenzen. Dest heeft wel wat tegengas geven en is zijn eigen weg gegaan , maar uiteindelijk is hij wel binnen de lijnen gebleven of te recht gekomen

Ik hoop niet dat Dest na dit seizoen al vertrekt bij Ajax 1. Overmars heeft meerdere malen aangegeven dat hij meestal afspraken maakt met spelers en ze daardoor langer binnenboord kan houden, zoals nu bijvoorbeeld het geval is met (geweest) met o.a. Ziyech, van de Beek en Onana. Hij raadt de spelers dan aan om echt gewoon een paar seizoenen goed te presteren bij Ajax en dan pas de stap te maken en meestal hebben de spelers er ook echt wel profijt van. Ik hoop dat Overmars dit ook zal doen bij Dest, want die speelt dit seizoen prima bij Ajax maar dit is pas zijn eerste seizoen in Ajax 1 en hij heeft nog wel punten om te verbeteren.

18 februari 2020 om 14:51

Ik denk zelf dat Dest weg mag en dat Ajax niet zo moeilijk doet omdat ze volgend jaar Timber door willen schuiven in wie ze altijd veel potentie hebben gezien.

Zolang ze het in je zien zitten en je vertoond dit soort gedrag is het niet zo erg. Op het moment dat je minder getalenteerd ben is het een reden om je uit de opleiding te knikkeren..

Heeft zichzelf te hoog in zn bol zitten, kijk anders naar de aflevering met Andy van der Meyde

Dest is volgens mij een hele slimme jongen die precies weet waarvan hij beter word. En als dit botst met de gedachten gang van een coach kan dit idd als lastig ervaren worden. Dest lijkt me nu ook een type dat heel moeilijk gaat doen als hij niet wegkan wat overmars een slechte onderhandelings positie geeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren