Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Derksen maakt optelsom voor Van Gaal: ‘Hij heeft dus eigenlijk helemaal niks’

Zaterdag, 28 mei 2022 om 08:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:10

Johan Derksen snapt totaal niet waarom Bruno Martins Indi een uitnodiging heeft gekregen voor Oranje. De analist van Vandaag Inside vindt de dertigjarige verdediger, die na vijf jaar terugkeert, op clubniveau bij AZ al een 'hele zwakke schakel in de verdediging'. "Hij kan dus eigenlijk helemaal niks", stelde Derksen vrijdagavond.

Die conclusie trekt hij na een opsomming van de mankementen die hij ziet bij Martins Indi. "Hij kan niet goed verdedigen, hij is in de opbouw slecht. Hij is ondanks zijn lengte (1,85 meter, red.) niet goed in de lucht. Hij heeft helemaal niks, die jongen." Overigens vertellen de statistieken van Martins Indi een ander verhaal over zijn opbouwende kwaliteiten dan Derksen schetste. Op Ajax-verdediger Jurriën Timber (91,49 procent) na was hij In de reguliere Eredivisie de verdediger met de hoogste passzuiverheid: 89,27 procent.

Hélène Hendriks kent het argument van Van Gaal om Martins Indi op te roepen: hij wil gewoon een linkspoot aan de linkerkant van de verdediging", aldus de tafelgast. Van Matthijs de Ligt wordt sinds zijn dramatische optreden in de oefeninterland tegen Schotland afgelopen zomer aangenomen dat hij niet uit de voeten kan als linkercentrale verdediger. "Maar wie zou jij opstellen links centraal, Martins Indi, of De Ligt?", vroeg Hendriks aan René van der Gijp. "Ja, Martins Indi." Hendriks: "Echt waar?" "Nee, natuurlijk niet", grapte Van der Gijp. Derksen stelt Sven Botman, net als Martins Indi linksbenig, voor. "Dat vind ik ook geen geweldenaar, maar in ieder geval beter dan Martins Indi."

Over het oproepen van Vincent Janssen was Van der Gijp duidelijker: "Die hele Vincent Janssen, dat vind ik nergens op slaan. Dat is bezopen", aldus Van der Gijp, die Derksen meekreeg: "Die jongen komt tekort voor topvoetbal." Wel was Derksen zeer te spreken over het uitnodigen van Jerdy Schouten, een debutant in de selectie. "Daar ben ik heel enthousiast over. Het is bezopen dat Nederlandse clubs hem over het hoofd hebben gezien, want hij was bij Excelsior al een goede speler. Hij blonk daar echt uit. Ik had niet gedacht dat hij in Italië meteen mee zou doen, maar dat was voor een Nederlandse club een heel aantrekkelijke speler." Schouten maakte in 2019 de overstap van Excelsior naar Bologna en wordt al tijden gelinkt aan een stap omhoog naar Atalanta.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Ik durf te wedden dat die Helene nog t meeste voetbalverstand heeft van al die clowns aan tafel. Ladyshave uitgezonderd uiteraard.

27 mei 2022 om 23:47

Idd belachelijk dat BMI de voorkeur krijgt boven Botman. Ik vind BMI echt een sympathieke gozer, maar hij is geen Oranje niveau momenteel. Om over Vincent Janssen met zijn drie goals in 27 wedstrijden in Mexico nog maar te zwijgen

28 mei 2022 om 08:15Hannover, zelfs als je er niks achter zoekt; van Gaal geeft aan dat er weinig tijd is om tot een selectie te komen. Dan zou ik zeggen, verpruts die tijd dan niet door mannen uit te nodigen waarvan we nu al weten dat die toch niet mee gaan. Zie je ipv Vincent Janssen niet liever meteen of bv Brobbey niet mee kan aanhaken? Of zoals Japie zegt, Botman die al op niveau speelt ipv BMI.

28 mei 2022 om 11:06

Ik snap wat je zegt Hannover, maar Oranje zou toch iets moeten zijn waarvoor je moet presteren om ervoor in aanmerking te komen. Dan motiveer je jongens ook meer om top te presteren

27 mei 2022 om 23:52

ja klopt, zij kijkt gewoon normaal naar het voetbal.
gijp en derksen willen gewoon scoren met uitspraken. dus alles is: helemaal kut, of helemaal geweldig.
bruno martins indi is geen topper, maar van gaal heeft eerder met hem samen gewerkt en weet wat hij aan hem heeft. ik vind het ook geen verdediger voor het nederlands elftal, maar we gaan het zien. Hij staat misschien niet eens basis.

28 mei 2022 om 11:42

Van Gaal denkt aan nogal wat jaren geleden toen BMI nog bij Geyenoord speelde toen haddden we een Geyenoord verdediging in het ned. Elftal met B.M.I. , en nog twee Feyenoord verdedigers dat stond als een klok maar nu is hij zelfs voor AZ niet meer goed genoeg nee en Clasie idem dito die loopt ook op zijn eind.

27 mei 2022 om 23:53

Afshinzafarani Kan je ook uitleggen waar je het niet mee eens bent? Dat bmi en vincent janssen niet in oranje thuis horen is toch niet zon gekke mening?

28 mei 2022 om 07:37

Zulke gekke dingen zeggen ze hier niet, dus op basis van dit artikel is je conclusie erg matig.

Qua verdedigers zitten we goed. Ik zie het als een luxeprobleem voor Louis van Gaal.
Ik maak mij meer zorgen om ons middenveld en vooral aanval. Dat is niet de top van de wereld zeg maar.

Verder ligt het eraan hoe onze bondscoach wilt spelen. Dat hij bepaalde spelers oproept, wilt juist zeggen dat hij dingen wilt uitproberen. Louis van Gaal is ervaren en kundig genoeg om te weten wat hij doet.

Natuurlijk heb ik ook mijn vraagtekens bij BMI en Vincent Janssen, echter zal LvG zijn redenen hebben.
In Louis we trust

28 mei 2022 om 00:13

Het verschil is alleen. Als Frank de Boer het had gedaan mocht ie op de brandstapel, als van Gaal het doet 'zal ie wel zn redenen hebben' Louis neemt gewoon compleet gestoorde beslissingen.

28 mei 2022 om 03:12

Dan moet je even gaan teruglezen, want hij werd direct afgemaakt.

28 mei 2022 om 08:33

Met de staat van dienst van de Boer was het toch volledig terecht dat hij op de brandstapel moest. Van Gaal heeft gewoon veel krediet opgebouwd

28 mei 2022 om 08:52

Bobson, Frank de Boer werd in welke hoedanigheid op de brandstapel gegooid, of hij nu het EK had gewonnen, een aantrekkelijke speelstijl wist over te brengen, etc. Slecht voorbeeld dus.

28 mei 2022 om 10:18Hier moet ik toch even op reageren. WK 2014. Kuyt als rechtsback? Wat een belachelijk idee... toch? Krul als invaller voor Cillessen. Volgens mij is dat nooit eerder voorgekomen. Wat was het resultaat ook alweer? Men kan alles vinden van Louis, maar hij is gewoon een geniale coach. Dat is het piepkleine verschil met Frank de Boer. Zijn onbegrijpelijke keuzes hebben namelijk nooit goed uitgepakt.
Verder wil ik ook nog even kwijt dat BMI gewoon mee was gegaan naar het WK in Brazilie. Was hij toen echt zoveel beter dan nu? Ok we hebben nu veel betere opties, maar ik heb dan toch liever dat een speler met toernooiervaring (bmi) wordt verkozen boven een speler als Botman die nauwelijks interlands heeft gespeeld en waarvan we nog maar moeten zien of hij als international even goed zal renderen.

28 mei 2022 om 12:21

Eerlijk is eerlijk, ja hij was veel beter dan nu en idd zijn pass nauwkeurigheid is hoog omdat balletje breed , balletje terug, balletje naar keeper, balletje breed. Toen speelde hij ook echt goed en zat hij altijd in de basis nou dat zit hij zelfs niet altijd meer bij AZ.

28 mei 2022 om 13:10

Ik vind BMI destijds ook niet denderend. Maar ik ben wel overtuigd dat als je hem specifieke opdrachten meegeeft hij wel gewoon rendeert. En laten we ook niet vergeten dat hij nooit in de basis zal staan gezien de wereldklasse verdedigers die we nu hebben.

Laten we nog genieten van LvG. Straks hebben we Koeman en dan is het helaas over met de pret.

28 mei 2022 om 09:33

Ik zie het al voor me, Koeman die Babel oproept.

28 mei 2022 om 12:24

Nee hou op dat is flauwekul, omdat hij het niet heeft gered bij Barca komt ook omdat het toen een zootje was, Messi ging weg, saurus had er geen zin meer in en ging ook weg, nukkige voorzitter. En net dat beetje geluk wat iedere coach heeft had hij net niet. Bij Feyenoord heeft hij het uitstekend gedaan. Over een aantal kat-en-muisspel Arne slot coach Ned. Elft.

28 mei 2022 om 10:17

We baalden anders wel toen hij naar Barcelona ging. Want dat was de periode dat NL van toplanden won en we weer vertrouwen kregen in NL

28 mei 2022 om 10:23

Aan de andere kant was het ook wel eerder geluk dan echt kwaliteit. Verder had Koeman natuurlijk ook veel geluk met de opkomst van leiders als Frenkie en van Dijk. Vooral Frenkie zorgde voor de gewenste creativiteit waar het onder Hiddink/blind en Advocaat zwaar aan ontbrak. Verder was het ook haast onmogelijk om nog slechter met het nationaal elftal te presteren. Maar ook Koeman zou het denk ik niet beter dan de Boer hebben gedaan. Enkel de keuze om Cillessen niet op te roepen zou Koeman wss niet hebben gedaan.

28 mei 2022 om 12:30

Ook Koeman is door dit avontuur weer gegroeid, hij heeft een goed cv hoor. En niets zat hem mee zoals ik al eerder zij, Messi weg,Suaris er geen zijn meer in dus ook weg, elftal moest compleet opnieuw worden opgebouwd en om te zeggen dat Frenkie zo goed was toen nou nee die zat toen ook nog te zoeken en liep ook nog niet zo lekker. En kijk nu er staat een behoorlijk ander elftal spelers eraf betere erbij, goeie trainer die weer mocht kopen. Maar de financiële situatie is nog nooit zo slecht geweest als toen Koeman Kwam ze moesten Messi verkopen want ze hadden geen geld meer en Koeman mocht niets kopen,

Het gaat over opbouwende kwaliteiten en dan komt VZ aanzetten met pass nauwkeurigheid? Ook nog eens met twee decimalen achter de komma? Toe maar...

Als een centrale verdediger de ball altijd naar de ander centrale verdediger passt, of terug naar de keeper, dan haalt ie wel een hoge pass nauwkeurigheid ja.

We hebben nog een lange weg te gaan als het gaat om gebruik van statistieken in het voetbal.

Al die analisten gaan voorbij aan het feit dat jong-oranje gewoon een hele belangrijke wedstrijd speelt. Lijkt mij niet meer dan logisch dat je dan jongens die op de bank zitten bij het grote Oranje afstaat aan Jong.

Gravenbergh, Zirkzee, Geertruida en wellicht Brobbey komen echt wel eerder in aanmerking voor oranje dan BMI, Hateboer en Janssen. Tenminste, als dit niet zo zou zijn dan zou ik dat heel raar vinden.

28 mei 2022 om 12:34

Eerder Malacia de Geertruida denk ik en Bylow dan weer op topniveau tjonge hij hield er twee uit nou die had Marciano niet gehad hoor.

'Hij kan dus eigenlijk helemaal niets.' zal vast niet de rede zijn voor zijn basisplek bij AZ. Onbeargumenteerde, ongefilterde mening weer van onbeargumenteerde, ongefilterde Derksen. Kunnen we niet eens kappen met Derksen?

Niet dat Martins Indi Oranje materiaal is. Nooit geweest ook.

28 mei 2022 om 09:18

Ook die basisplek bij AZ is erg moeilijk te bevatten, als je hem dit seizoen hebt gezien. Zeker als je dan Beukema ziet, die élke wedstrijd dat hij mee mag doen, laat zien dat hij de veel betere keuze is dan zowel BMI als Hatzidiakos.

28 mei 2022 om 12:23

Je kan inderdaad twijfelen of Martins Indi wel het niveau heeft voor een basisplaats bij AZ.

Staat verder los van het feit dat Derksen een idioot is.

28 mei 2022 om 12:38

Hehe eindelijk weer een iemand die het met me eens is. Derksen is een absolute idioot die alleen maar voor eigen gewin anderen afbreekt. Hij zit er zo vaak naast vaker dan dat hij goed zit.

"op Ajax-verdediger Jurriën Timber (91,49 procent) na was hij In de reguliere Eredivisie de verdediger met de hoogste passzuiverheid: 89,27 procent."

Passje breed, passje terug... Dan is dat niet zo heel gek. En heel af en toe probeert hij een lange bal, die komt niet aan. Dat zit in die 10.73%...

Verdedigend is het soms om te janken (voor AZ-fans) of om te lachen (voor de tegenstander). En als je hem ziet sprinten, dan krijg ik flashbacks naar van de Beukering.

BMI en Janssen selecteren maar niet Wijnaldum en L de Jong is wel echt bezopen en zal ook de wenkbrauwen doen fronsen van de andere spelers in de selectie. Weet niet waar v Gaal dit op baseert maar ook met selectie Clasie lijkt het op vasthouden aan wk 2014 spelers vanwege het feit dat het zo een goede groep was en een hecht team vormde. V Gaal gaat er dan alleen aan voorbij dat die 3de plek gewoon door Arjen Robben, Sneijder en RvP komt.

Buiten namen die al waren genoemd zag ik bv Karin Rekik (Karim Rekiki) een prima wedstrijd spelen met Sevilla tegen Bilbao. Volgens mij ook aardig wat minuten gemaakt dit seizoen. Lijkt me toch wat hoger niveau dan BMI.

En wat denk je van Onze doelman die is bijna topfit hij haalde er weer 2 prachtig uit.
Maar ja het is een Ajax man hè. Jammer dat Til niet in topvorm is maar Malacia is prima sta die erin?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren