Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derde halve finale voor Engeland in drie jaar: ‘Er is iets bijzonders gaande'

Laatste update:

Engeland plaatste zich zaterdag voor de eerste keer sinds 1996 voor de halve finales van het EK. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate had in Rome weinig moeite met Oekraïne en boekte zijn grootste zege ooit op een EK: 0-4. De grootste EK-zege van de wereldkampioen van 1966 was de 4-1 zege op Nederland in 1996. Engeland speelt komende woensdag tegen Denemarken, dat met 1-2 van Tsjechië won. “Ik denk dat we nog even moeten gaan beseffen dat we voor de derde keer in drie jaar in een halve finale staan. We willen nu nog twee stappen verder gaan”, benadrukte Southgate.

Drie jaar geleden strandde Engeland op het WK in Rusland in de halve finales tegen Kroatië en in 2019 stopte ook het Nations League-avontuur in de halve eindstrijd. Toen was Nederland met 3-1 te sterk. “Het was geweldig om onze supporters te zien, met een biertje in de hand. Ze hebben er echt van genoten. Het is voor iedereen een lang jaar geweest en onze laatste twee wedstrijden hebben de mensen al veel geluk gebracht. Dit is fantastisch voor ons land”, benadrukte de bondscoach van the Three Lions.

“Er is hier iets heel bijzonders gaande”, jubelde voormalig aanvaller Alan Shearer in de studio van de BBC. De oud-international ziet Engeland groeien in het toernooi. “We begonnen wat moeizaam, maar iedere wedstrijd wordt beter. Echt heel, heel erg positief. Goed gedaan Gareth en goed gedaan Engeland! Mijn hoofd zegt me dat ik rustig moet blijven, maar mijn hart wordt meegesleept.” Rio Ferdinand heeft naar eigen zeggen ‘nóg meer vertrouwen’ in een goede afloop'. “Het grootste compliment dat ik deze ploeg kan geven is dat ik nog nooit eerder zo'n hecht collectief heb gezien.”

“Alle spelers die invallen hebben een positieve invloed op de wedstrijd. De manager gebruikt zijn hele selectie. Deze ploeg is heel moeilijk te bestrijden”, benadrukte de oud-verdediger. Harry Kane, die twee keer scoorde tegen Oekraïne, vindt het ook tijd voor een prijs. "We zijn op de goede weg en zijn waar we wilden zijn. Voor het WK van drie jaar geleden hebben we een plan opgesteld en doen het stap voor stap. Het WK was geweldig, al kwamen we net tekort, en in de Nations League hebben we het ook goed gedaan.”

“Nu moeten we verder dan dat zien te komen. Woensdag moeten we de volgende stap zetten met een meer ervaren ploeg dan we in 2018 hadden. We spelen bij onze clubs ook grote wedstrijden en zijn vol vertrouwen. Hopelijk houden we dat vast.” Italië en Spanje spelen dinsdag op Wembley de eerste halve finale, een dag later staat Engeland-Denemarken in hetzelfde stadium op de planning. De finale is zondag, eveneens in Londen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel apart dat ze vinden dat er goed gespeeld wordt. Heel defensief en eerste helft was niet om aan te gluren.

Ik zie ze niet van Spanje/Italië winnen.

4 juli 2021 om 08:05

Maar ze geven echt niks weg. En dat maakt ze echt een moeilijk te kloppen ploeg. Misschien dat die snelle en wendbare spelertjes voorin van Spanje of Italië daar wel raad mee weten? Maar tot nu toe zijn ze echt soeverein.

4 juli 2021 om 09:13

Geven niks weg valt op zich wel mee hoor. Ik vond dat ze tegen Schotland de mindere waren. Tegen Duitsland als Müller gewoon die bal afmaakt wat hij 9 van de 10 keer doet, gaan ze ook verlengen. Ik denk dat Italië hier wel meer raadt mee weet en ik geef Denemarken zelfs een goede kans met die wingbacks die erover heen komen. Engeland is namelijk wel matig met name over de kant van Walker. Ik vind ze verder dit toernooi ook weinig getest. Waar ik wel mee eens ben is dat ze centraal met Maguire en Stones beter staan dan verwacht. Het zal dan ook tegen Italië en Denemarken vooral moeten komen van Insigne en Maehle. Want door het centrum geef ik andere landen weinig kans.

4 juli 2021 om 10:21

Tegen Duitsland zag je dat ze het moeilijk hadden. Voor de rest heeft Engeland geen moeilijke tegenstanders gehad. Oekraïne was het bedroevend. Ben niet onder de indruk van Engeland. Schat Spanje en Italië hoger in.

4 juli 2021 om 08:25

Dat is dus het verschil met ons in Nederland. Het gaat niet om de schoonheid van het spel, het gaat om resultaat. In landen als Engeland, Italië en Duitsland weet men dat. Wij - en vooral de media - leven nog in 1970.

4 juli 2021 om 08:47

Landen als Italie en Duitsland hebben 4x het wk gewonnen. Daar hoort Engeland niet bij hoor. De laatste keer dat die iets presteerde was jaren 60, dus goed verhaal.

4 juli 2021 om 09:15

Welke schoonheid zit er dan in het spel van Nederland? De laatste successen van het Nederlands elftal waren ook met resultaat voetbal. Als er dit EK verzorgd voetbal was gespeeld had ik je begrepen, maar ook het voetbal zag er niet uit dit EK. Dus ik wil nou niet zeggen dat Nederland nog de schoonheid in het spel heeft.

4 juli 2021 om 09:16

Hier in Nederland hebben we helaas heel veel oude journalisten met een vastgeroeste denkwijze die het helaas ook nog allemaal met elkaar eens zijn. 4-3-3, Nederlandse coach en lekker met zijn allen naar voren rennen zodat je tenminste glorieus ten onder gaat als je er dan wordt uitgeknikkerd. Ben het met het laatste niet oneens trouwens. 0 doelkansen tegen Tsjechië is ook niets maar mijn hemel wat heb ik mij gestoord aan de denkwijze van Valentijn Driessen, Derksen en die hele NOS kliek + Leo Driessen. Allemaal vastgeroest en geen eens moeite willen nemen om in te zien dat er ook andere wegen naar Rome leiden.

4 juli 2021 om 10:14

Ik ben het met je eens hoor DR.Mario, maar dan moet je het als team en coach wel goed kunnen uitvoeren.. Onder Van Gaal en Van Marwijk hebben we goede resultaten behaald zonder de 433 als basis. Maar zoals het op dit EK was, was gewoon echt een verschrikking.. En dan snap ik wel dat men erover klaagt. FdB moest en zou 532 spelen, maar snapt zelf niet hoe hij dat het beste moest neerzetten en laten uitvoeren. Waarom doen we het dan? Dan heb ik persoonlijk ook liever 'gewoon' 433, waarvan zowel de coach als de spelers het in ieder geval snappen.. Maar dan heb ik het dus specifiek over dit EK hè.

4 juli 2021 om 10:22

@Jackieboy,O, daar ben ik het ook mee eens hoor. Achteraf was dit een slechte keuze. Maar op voorhand vond ik het niet eens zo een vreemde keuze. We hadden helaas weinig goede buitenspelers voor hande en onze kracht ligt achterin. Dan snap ik de keuze wel, dat gezegdhebbende de uitvoering van de 532 was belabberd, spelers begrepen het niet en er was totaal geen chemie. Schakel dan terug naar 433 en probeer er dan maar iets van te maken. Ook met onze zwakke buitenspelers.

4 juli 2021 om 12:55

Schei toch uit man! Ten eerste deed Nederland helemaal niet mee aan het WK in 1970. En ten tweede: welk resultaat? Wat heeft Engeland nou helemaal bereikt dan het afgelopen decennium. in 2010 tweede achter de VS om er in de achtste finale met 4-1 uit te vliegen tegen, twee jaar later was Italie in de kwartfinale teveel op het Ek2012. in 2014 werden ze roemloos laatste in de groepsfase en in 2016 werden ze na gelijke spelen tegen Slowakije en Rusland tweede in de poule achter Wales(!) waarna ze er in de achtste finale uitvloegen tegen Ijsland (!!). Kijk je dan eens naar de wedstrijden in de tussentijd, dan zie je dat Engeland zich heerlijk weet uit te leven tegen landen als Kosovo, Bulgarije, Montenegro, San Marino en Malta, maar tegen landen als Rusland, Slovenie, Slowakije, Zwitserland en Schotland gelijke spelen afwisselt met nipte overwinninkjes. Tegen grote landen leggen de Britten het vaker wel dan niet af. Voordat het vorige week van Duitsland won, wist het enkel Belgie (2-1), Nederland (1-0) en Spanje (2-3) eens te verslaan (hoewel diezelfde tegenstanders in de tussentijd ook wonnen van Engeland) en dat was het wel. Resultaatgerichte landen zijn in staat een wedstrijd op slot te gooien, ten koste van alles daadwerkelijk te winnen. Engeland is geen land zoals Spanje, Italie, Frankrijk en Duitsland in het recente verleden wel hebben bewezen te zijn; het domineert zelden tegen landen van niveau, laat staan dat het de macht weet te pakken om een wedstrijd te controleren.

Resultaten geven de Engelsen met recht een sfeer van "we kunnen het". Maar hoe vaak hebben we dat bij de Engelsen al gezien...???

4 juli 2021 om 08:56

Je kunt ook concluderen dat ze er nu een paar keer dichtbij waren en misschien dat het deze keer wel all the way gaat. Positief opvatten dus of niet, beetje glas half leeg half vol verhaal..

4 juli 2021 om 09:16

Ze hebben ook wel al elk toernooi de gemakkelijke route gehad na de halve finale/ finale. Op het WK van 2018 gaan ze eruit tegen Kroatië. Dat in die tijd een leuk elftal was, maar zeker niet meer dan dat. Dus ik snap basdemanaz! Wel in deze.

4 juli 2021 om 09:37

Inderdaad. Veel meer geluk dan Engeland kan je qua loting niet hebben de laatste 2 grote toernooien. Zitten steeds in de zwakke helft van de tabel en hebben nauwelijks tegenstand gekend. Van zodra die er komt gaan ze eruit ( België 2018). Nu zullen ze tot de finale reiken omdat ze 6 uit 7 wedstrijden thuis spelen ( incl finale) en nauwelijks tegenstand gehad hebben ( op een uitgeblust Duitsland na).

Ik proef hier meestal afgunst en jaloezie jegens de Engelsen (hunen), hoewel ze luidruchtig zijn, maar dat zit eenmaal in hun aard.

4 juli 2021 om 11:14

Hoezo afgunst en jaloezie? Ik word gewoon niet vrolijk van hun voetbal. Ik ben voor Nederland, die liggen eruit, dus hoop ik dat een land wint wat ons vermaakt, dat is Engeland niet

Gaan ze nou serieus die Nations League erbij zetten? Heeft dat zoveel waarde voor ze?

4 juli 2021 om 11:29

Nou als we de mensen hier moeten geloven is Koeman ook op de zelfde hoogte met Guardiola omdat NL bij de Nations League met ontzettend veel mazzel de finale haalde. Dus ja in Engeland zijn ze niet de enigen die de Nations League op een voetstuk plaatsen als het ze uitkomt.

Van 'wat is Southgate allemaal aan het doen' naar 'er iets moois gaande' in een week tijd. En als je dan verliest van Denemarken kunnen ze weer lekker kritiek geven.

Het zou raar zijn als ze niet winnen met al die thuiswedstrijden, voortaan gewoon alles weer in 1 land. Oneerlijk als 1 ploeg 5x Europa rond vliegt en de ander thuis blijft daar moet je gewoon voordeel uit halen dat kan niet anders.

Wat een hoogmoed zeg! Heb eens teruggekeken t/m het WK 2018. Behalve de wedstrijd tegen Duitsland (en vooruit, reken het gedevalueerde Kroatië dit toernooi ook mee) heeft Engeland van geen enkel groot voetballand gewonnen (incl. Nederland en België). Zelfs van Denemarken verloor het in de nations league en na een 2-0 zege op Zweden hadden de Britten in 2018 penalties nodig om langs Colombia te komen. Er is iets bijzonders gaande? Iets bijzonder middelmatigs zul je bedoelen. Wat een zelfoverschatting.

Wauw... de mentaliteit naar Engeland toe is bizar maar ik lach me een breuk, Italië is 4x wereldkampioen en niemand die herinnerd dat het met lelijk spel behaald is .. als Engelsman vind ik het daarom echt heel jammer dat Nederland er zo snel uit lag; mijn vreugde was compleet geweest als we Nederland hadden verslagen in de halve finale, met 1-0 in de saaiste pot allertijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren