Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derby County komt op 21 punten in mindering; degradatie dreigt

Laatste update:

Derby County is opnieuw bestraft vanwege de financiële problemen, zo heeft de club dinsdag bevestigd via de officiële kanalen. In september kreeg de club al twaalf punten in mindering en dinsdag zijn daar nog eens negen punten bijgekomen. In totaal komt dat neer op 21 punten in mindering, waardoor degradatie uit de Championship dreigt.

Derby County kampt al enige tijd met financiële problemen. Vanwege de negatieve cijfers werd de club eerder dit seizoen al bestraft door de EFL (English Football League). The Rams gingen in beroep tegen de twaalf punten in mindering, maar hebben bekendgemaakt dat dit is ingetrokken. Op de clubwebsite laat Derby County weten dat er nog een straf van drie punten extra in mindering op de loer ligt. Deze straf wordt doorgevoerd vanuit de EFL als de club niet voldoet aan de financiële voorwaarden die zijn gesteld voor het restant van dit seizoen.

Voor manager Wayne Rooney en zijn ploeg is het uitgelopen op een uitzichtloze situatie. Ondanks drie overwinningen en negen gelijke spelen, staat Derby County op de 24ste en daarmee laatste plaats op de ranglijst met een puntentotaal van min drie. Het gat met nummer 23 Barnsley is door de nieuwe straf opgelopen tot liefst veertien punten. De veilige 21ste plaats, nu ingenomen door Peterborough United, is nog verder weg: achttien punten. Zonder alle punten in mindering had de club twintigste gestaan.

Derby County is op zoek naar een nieuwe eigenaar nadat eigenaar Mel Morris in oktober vorig jaar liet weten dat hij de club wil verkopen. De financiële problemen zorgden er ook voor dat Rooney het dit seizoen moet doen met een smalle selectie. Veel tijd om te treuren heeft de ploeg van Rooney niet, want aanstaande zaterdag wacht de loodzware uitwedstrijd tegen Bournemouth, koploper van de Championship.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vechten tegen de bierkaai op deze manier. Toch jammer, want ze zaten een paar keer echt enorm dicht op de Premier League, onder andere het jaar met Lampard. Zonde!

16 november 2021 om 12:09

Inderdaad, echt zonde. Grote club met een forse aanhang, zouden op dat vlak zeker niet misstaan in de PL

16 november 2021 om 13:12

Ze zitten nu in deze shit omdat ze al jaren dicht bij de Premier League waren en er steeds net naast grepen. Ze hebben jarenlang boven hun stand geleefd en daarvoor zitten ze nu op de blaren.

Dweilen met de kraan open. Niks meer te behalen hier. Zonde.

Wat een duistere komedie voor Rooney, die het niet eens zo slecht doet met een uitgehold Derby. Ze zouden eigenlijk op een 'veilige' 18-19e plaats staan, maar dit is natuurlijk een totaal onmogelijke strijd. Zeer veel respect voor hem dat hij de rit uitzit, maar na het seizoen is ie uiteraard weg.

In het Engelse voetbal gebeurt het vaker met die Championship-clubs, dat ze gaan hun budget inrichten om in de Premier League te komen maar ongekend domme bestedingen doen. We hebben het gezien bij Derby, maar ook bij Blackpool, Portsmouth, Hull, Queens Park Rangers, Sunderland.. Het aankoopbeleid heeft gewoon geen inspiratie maar er wordt wel links en rechts over de balk gesmeten. Je gaat dan vanzelf kapot en in het geval van dus Portsmouth, Blackpool of Derby mogelijk zelfs definitief kapot.

Met zoveel punten in mindering zou je dus een selectie moeten hebben die normaal meevecht in de bovenste helft van de competitie, om degradatie te ontlopen. Dat hebben ze al een paar jaar niet meer, dus is deze situatie vrij uitzichtloos. Zonde, per volgend jaar dan ook geen East Midlands derby meer met Nottingham.

Weer een mooie, grote traditieclub naar de gallemiezen geholpen door een incapabele eigenaar.. Gaan dus Sunderland, Sheffield Wednesday, Bolton, Charlton, Ipswich en Portsmouth achterna, en ik zie ze eerlijk gezegd niet snel terugkeren naar de Championship, laat staan de Premier League.

16 november 2021 om 13:09

Huh waarom is dit zo een mooie grote traditie club dan? Hoor en zie weinig van Derby, volgens mij spelen ze al langer als 10 jaar geen premier league ook, vind de rest van de clubs die je opnoemt mooiere clubs omdat ik ze met de jaren allemaal wel heb zien spelen in de premier league, Kan me wel herinneren dat Derby een keer in de pl speelde en dat ze maar 1 winst pakte, weet niet meer zo snel welk jaar dat was…

16 november 2021 om 13:20

-Dat was denk ik 07-08. Maar Derby is wel degelijk een club die al lang bestaat en redelijk wat historie heeft. 137 jaar geleden opgericht, hebben twee kampioenschappen op het hoogste niveau en een beker gewonnen,er zijn weinig clubs in Engeland die het beter doen in dat opzicht.

16 november 2021 om 13:23

Bijzonder dat jij de andere clubs wel met de jaren in de PL hebt zien spelen, daar waar derby recenter in de pl heeft gespeeld dan de meesten clubs die hier worden genoemd. Bijvoorbeeld van een Sheffield zou ik me niet eens kunnen herinneren wanneer die er voor het laatst speelden.

16 november 2021 om 13:31

Founder member van de Football League, heel veel seizoenen op het hoogste niveau doorgebracht(65 seizoenen), voormalig landskampioen, grote achterban etc. Hebben ook maar 4 seizoenen buiten de 2 topdivisie’s gespeeld. Brighton 62 seizoenen bijvoorbeeld. Derby is echt wel een grote naam in het Engelse voetbal. Veel groter qua naam en faam dan huidige Premier League clubs als Brighton, Norwich, Watford, Crystal Palace

16 november 2021 om 13:41

Alle 4 de clubs die je opnoemt zijn ruim 100 jaar oud. Alle 4 spelen ze al een jaar of 40 in de hoogste 2 divisies. Heb je betere voorbeelden?

16 november 2021 om 13:51

Marseille tijden veranderen he. Er staan gewoon nieuwe clubs op die weer hun eigen historie schrijven. Brighton en Crystal Palace zijn bijvoorbeeld ook gewoon hele mooie clubs.

Beetje met de tijd meegaan he. Volgens mij heb jij thuis nog een nokia telefoon en haal je je water uit een regenton.

16 november 2021 om 14:00

Dat is subjectief natuurlijk Blaugrana. Ik vind die clubs persoonlijk niks. Net zoals ik bijvoorbeeld alle 'top 6' clubs niks vind, en clubs als Aston Villa en Everton wel mag.

16 november 2021 om 14:05

Wat een domme afsluiter weer Blaugrana.. Je mag heel blij zijn dat die EFL jouw club niet aanpakt..

16 november 2021 om 14:11

@blaugrana11 - Had je dat ook gesteld als het jouw club betrof? Ik weet wel zeker van niet, want objectiviteit is dan ineens ver te zoeken.

16 november 2021 om 14:24

Thanks voor de info! Ik heb eigenlijk nooit wat met Derby gehad vandaar ook mijn vraag, @skes14, inderdaad ik ben in de war met een andere club kom er niet zo snel op, heb veel clubs in de pl meegemaakt die flink afgetakeld zijn, een Blackburn bijvoorbeeld, ik volgde hen in die tijden met Tugay en ze zijn al tijden niet meer te bekennen in de PL.

16 november 2021 om 14:48

@shevan dat maakt het Engelse voetbal in mijn ogen zo mooi. Er zijn zó veel relatief grote clubs dat het een komen en gaan is. Zie bijv. Leicester dat opeens kampioen wordt. In Nederland is het ondenkbaar dat een ploeg uit de derde divisie over 3 seizoenen meedoet in het linker rijtje van de eredivisie.

16 november 2021 om 14:09

Het gaat wel wat verder dan enkel een incapabele eigenaar. Die clubs doen er alles aan om naar de Premier League te promoveren en nemen daar grote financiele risico's voor met alle gevolgen van dien. Dit is niet de eerste, en zeker niet de laatste club waarbij dit scenario zich af gaat spelen.

Derby heeft een paar jaren terug gegokt en nu heel pijnlijk verloren. Zelfs toen duidelijk werd dat ze in financiele problemen zaten gingen ze nog steeds een naam als Cocu halen en Rooney als speler, terwijl ze toen al hadden moeten saneren om de club nog te redden. Ongelooflijk dom beleid. Ok ze zaten tweemaal heel dichtbij de PL, maar het is niet dat ze ooit een kern hadden die bij de top 2 hoorde in de Championship (dat seizoen van Lampard waren de play offs zelfs een stunt eigenlijk).

EFL pakt altijd alleen de kleine clubs. Het is een wassen neus en exemplarisch voor de klassenjustitie op alle niveaus, wereldwijd. Net zoals met het klimaat. Grote bedrijven “betalen boetes” maar krijgen dit terug van de overheden omdat ze anders hun biezen pakken en mensen geen werk meer hebben. Maar de bevolking betaalt die terugbetaalde boeten én betalen meer voor gas en energie want “wat zijn we groen”.. Om maar een voorbeeld te noemen. Of Grappenhuis die keer op keer de fout in gaat en een mea culpa doet (met z’n “voorbeeldfunctie”) maar als ieder ander van het zogenaamde plebs zoiets zou doen nou dan berg je maar. Walgelijk. Zo’n mooie traditie club kapot laten gaan, door eigen wanbeleid dus prima, maar andere clubs overal mee weg laten komen..

Laat maar zitten Derby County. Ze kunnen beter even een paar stappen terugdoen en weer overnieuw beginnen in de Nations League. Gewoon alles opnieuw opstarten, net zoals Portsmouth.

Jammer van zo'n prachtige club met een grote historie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren