Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay wordt doelpunt onthouden: 'Hij stond al bijna naast mij'

Laatste update:
/

Memphis Depay werd zondag een doelpunt onthouden door scheidsrechter Dennis Higler. De topscorer van PSV trof doel nadat Luuk de Jong een strafschop miste, maar liep volgens de leidsman veel te vroeg in. "Hij stond al bijna naast mij toen de strafschop werd genomen", verklaarde Higler zijn besluit.

Dat is volgens de spelregels niet geoorloofd en dus besloot de scheidsrechter een vrije trap toe te kennen aan FC Groningen. Bij het bestuderen van de beelden na afloop kwam Higler echter tot de conclusie dat ook een aantal spelers van de bezoekende club veel te vroeg inliep. "Als ik precies de spelregels had gevolgd, had deze strafschop moeten worden overgenomen. Maar ik denk dan dat alle penalty's over zouden moeten."

Dat is echter geen doen, vindt hij. "Als je de laatste twintig penalty's bekijkt, zie je dat overal al wel spelers een stapje in de zestien stonden. Depay stond bijna vijf meter verder en was echt veel te vroeg." PSV won ondanks de afgekeurde treffer van de Groningers en blijft daardoor comfortabel koploper van de Eredivisie. De voorsprong op Ajax bedraagt elf punten.

Het was terecht dat de treffer van Memphis Depay werd afgekeurd

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

gewoon gele kaarten gaan uitdelen voor te vroeg inlopen, ben je gelijk van dat gezeik af

15 maart 2015 om 21:07

Of zeggen dat pas als de bal geraakt wordt, de speler mag inlopen!
Nu geldt het volgende volgens mij: Tijdens de aanloop van de penaltynemer mogen de spelers vanaf het 16 meter gebied toch ook al beginnen met de aanloop of niet?

15 maart 2015 om 21:19

Nee, pas bij balcontact.

15 maart 2015 om 21:53

@mollema1: er is maar 1 regel(bij een strafschop)en die regel is dat je pas de 16 meter mag inlopen bij balcontact. Ik had verwacht dat je dit zou weten

16 maart 2015 om 17:33

Ohh oke bedankt!
Hahaha dacht altijd dat je al mee mocht lopen, want dat is wat je op TV tenminste altijd zag. Dus daarom die opmerking van de scheids dat alle penaltys overgenomen zouden moeten worden.

Terecht afgekeurd. Het is zoals higler zegt, je kunt anders elke penalty wel overnemen maar dit was echt extreem voordeel voor Depay.

Als ze elke pingel willen gaan controleren hierop gewoon de assistenten er bij betrekken.

15 maart 2015 om 19:44

Of hij gelijk heeft of niet in deze situatie, als scheidsrechter roept hij hier dus even dat de regels door menig collega niet gehanteerd worden... Laat staan gehanteerd moeten worden. Niet zo'n slimme opmerking en de afstand dat je al in het 16 meter gebied staat is niet opgenomen in de spelregels.te vroeg inlopen is te vroeg inlopen, wie dan ook. Volgens mij zijn wij Nederlanders juist uitstekend in staat om op deze manier (pietluttig) de regels te hanteren, zie de snelheidsboetes van 5 kilometer te hard rijden, etc.. etc...

Staat verder buiten het feit dat ik het geen strafschop vond en Groningen dus gelukkig in deze situatie niet werd benadeeld.

15 maart 2015 om 20:08

Geen strafschop?? kijk de beelden nog een keer na zou ik zeggen.

16 maart 2015 om 00:44

Keer naar de opticien ja. Haha

15 maart 2015 om 20:11

Simpel.. Controleren met televisiebeelden, tenzij er gescoord wordt in de rebound. Achteraf iedere speler die in de 16 staat als de bal geschoten wordt een gele kaart toekennen...

15 maart 2015 om 22:21

Dat komt neer op technologie en de overkoepelende organisaties van de KNVB zijn daar allergisch voor. Je weet wel, die corrupte bende onder leiding van een Zwitsers seniele dictator.

16 maart 2015 om 00:13

Terecht afgekeurd, Depay was al zover het strafschopgebied ingelopen dat hij buitenspel stond.

16 maart 2015 om 00:45

De verdedigers van Groningen staan zelfs eerder in de 16 dan memphis. Dus die liepen nog eerder in. Maar die hielden in en memphis niet.

16 maart 2015 om 00:46

T was btw geen buitenspel

16 maart 2015 om 12:08

Of Higler gaat zelf gewoon op de lijn staan en ziet dan wanneer de bal is geraakt direct wie de lijn is gepasseerd. Ik vind dat hij nu wel goed heeft gehandeld. Depay was al bijna de Jong voorbij en haalt er gewoon voordeel uit. Higler kon niet zien dat er ook Dordrecht supporters al gingen lopen omdat hij zelf enkele meters in de 16 staat.

Lijkt me ook wel terecht besluit. Toen De Jong de bal trapte, stond Depay al naast hem inderdaad.

Als Luuk iets langer had gewacht had Depay de penalty zelf genomen.

15 maart 2015 om 22:22

Als hij iets langer had gewacht had Depay 'm nog van de lijn gehaald

Terecht afgekeurd.
Onterecht een vrije trap gegeven.
Als je voor zoiets fluit moet je wel consequent zijn.

15 maart 2015 om 19:29

Vrije trap was terecht. Als het een doelpunt is en iemand loopt te vroeg in mag ie opnieuw. Is het geen doelpunt dan is het een vrije trap

15 maart 2015 om 19:37

Vrije trap was niet terecht. Er zijn nota bene 5 Groningers die eerder het strafschhopgebied inkomen dan Depay. Die penal moest gewoon over worden genomen.

15 maart 2015 om 19:37

Er stonden ook Groningen spelers in de 16 op het moment van de pingel, beide partijen zaten fout, dus moet de standaardsituatie opnieuw.

15 maart 2015 om 21:57

Die scheidsrechter let op penaltynemer danwel keeper, en ziet op moment van nemen Depay voor zich verschijnen. Nou dan lijkt het mij niet meer als logisch dat je doelpunt afkeurt. En zoals hij probeert te zeggen er zullen altijd wel wat voeten in de 16 staan, vaak van beide partijen netzo als vandaag. En als je daar voor gaat fluiten blijf je bezig, en heeft er niemand overmatige voordeel bij al helemaal onnodig om te fluiten. Maar om op gelijke hoogte van de spits staan op moment van nemen is gewoon te bont....

Iedereen die te vroeg inloopt een gele kaart. Iedereen ook shirt in de broek. En ook allemaal scheenbeschermers. Zo niet, gele kaart. Laat t voetbal maar wat beschaafder worden.

15 maart 2015 om 19:43

Wat kinderachtig hoor die uniformiteit. Straks moeten ze nog een das van jou. Mensen zijn individuen, geen robotjes.

15 maart 2015 om 20:10

En regels zijn regels. Schaf ze anders af.

15 maart 2015 om 23:13

Is er een regel die voorschrijft dat shirts in broekjes moeten?

17 maart 2015 om 17:07

Regels zijn er om dingen makkelijker te maken, niet moeilijker. Zodra een regel de mensen dwars zit, schaf het dan af. De regels zijn door mensen gemaakt, voor mensen. Niet opdat sommige mensen andere mensen kunnen dicteren.

16 maart 2015 om 00:48

Shirts in broekjes? Hahahaha. Nee. Verschrikkelijk.

16 maart 2015 om 12:10

Gewoon minstens een gevangenisstraf wanneer ze te vroeg inlopen. Wat denken ze wel niet?

Goede beslissing van de scheids en ook een prima uitleg. Hij werd helemaal kapot gemaakt bij vi, maar hij is de laatste weken één van de betere leidsmannen.

16 maart 2015 om 00:48

En dat hebben ze bij vi ook gezegd.

Ik ben heel benieuwd waar Higler het volgende heeft gezegd:

Maar ik denk dan dat alle penalty's over zouden moeten."
Dat is echter geen doen, vindt hij. "als je de laatste twintig penalty's bekijkt, zie je dat overal al wel spelers een stapje in de zestien stonden. Depay stond bijna vijf meter verder en was echt veel te vroe

Bij Fox gaf die namelijk toe dat als hij de spelregels had gevolgd de penalty opnieuw genomen had moeten worden. Dat verhaal erachter wat hier staat, kan ik nergens terugvinden?

De penalty had nooit gegeven moeten worden, daarom vind ik het terecht dat hij niet zat. Maar volgens de regels had hij gewoon overgenomen moeten worden, ook 2 Groningen spelers liepen eerder in.

16 maart 2015 om 00:49

Dus jij vond het geen penalty? Tijd voor de opticien

16 maart 2015 om 15:39

Hoeft gelukkig niet, draag al een tijd lenzen. Het is duidelijk te zien dat Wijnaldum zijn ben tussen Kappelhof zn benen zet, en vervolgens gaat liggen. Dat is geen penalty.

17 maart 2015 om 18:23

even teruggaan om de sterkte te controleren. iets gaat niet goed.

marchanderen... Higler was toch de man van regels zijn regels?

Te vroeg inlopen is opnieuw een penalty. Volgens mij is daar geen twijfel over mogelijk.

Nu geeft de scheids een vrije trap, maar volgens mij staat dit nergens. Hij verzint gewoon maar wat!

Heb het vermoeden dat we een tijdje niks van deze man gaan horen

15 maart 2015 om 19:40

Behalve dat het op deze manier in de regels staat .

15 maart 2015 om 21:49

Als dit daadwerkelijk in de regels staat dan neem ik mijn woorden terug. Was namelijk in de veronderstelling dat het per definitie opnieuw nemen was.

15 maart 2015 om 21:56

Edit; Dit kwam ik tegen:

Als een medespeler van de penaltynemer te vroeg inloopt.

* de scheidsrechter laat de strafschop nemen;
• als de bal in het doel gaat, wordt de
strafschop overgenomen;
• als de bal niet in het doel gaat, onderbreekt
de scheidsrechter het spel en hervat de
wedstrijd met een indirecte vrije schop voor
de verdedigende partij, te nemen vanaf de
plaats van de overtreding.

16 maart 2015 om 14:06

Gezien de bal niet in het doel ging werd het dus een vrije trap, hij verzon dus niet zomaar iets.

Wel miste hij het feit dat er meerdere spelers (pas na Depay, maar alsnog) ook te vroeg inliepen. Maar als hem dat niet op was gevallen heeft hij op dat moment, naar wat hij heeft geconstateerd de regels correct toegepast.

15 maart 2015 om 20:44

Ik ken de regels niet, maar ik ga er vanuit dat er een verschil is tussen welke partij te vroeg inloopt. Loopt de tegenpartij te vroeg in is het ten nadele van de penaltynemer, dus dan moet je hem inderdaad opnieuw nemen. Loopt je eigen speler te vroeg in is het gewoon eigenschuld en vind ik een vrijetrap voor de tegenpartij niet meer dan normaal. In dat geval gooi je gewoon je eigen glazen in door je niet aan de regels te houden

In dit geval liepen er inderdaad meerdere te vroeg in, maar Depay was zo extreem dat hij naast De Jong stond terwijl die de penalty nam. In dat geval vind ik dat de scheids goed gefloten heeft.

15 maart 2015 om 21:57

Dit kwam ik tegen:

Als een medespeler van de penaltynemer te vroeg inloopt.

* de scheidsrechter laat de strafschop nemen;
• als de bal in het doel gaat, wordt de
strafschop overgenomen;
• als de bal niet in het doel gaat, onderbreekt
de scheidsrechter het spel en hervat de
wedstrijd met een indirecte vrije schop voor
de verdedigende partij, te nemen vanaf de
plaats van de overtreding.

Oftewel goed gehandeld van de scheids haha

16 maart 2015 om 12:17

Doen beide het, dan is ook opnieuw. Dus daarin zit Higler fout. Maar hij had de Groningen spelers niet gezien omdat hij zelf te ver stond. Ik zou het overigens ook zo hebben opgelost. Depay stond al bijna in het goal.

Ik denk dat je hier gewoon geel voor moet geven.

16 maart 2015 om 00:50

Die 2/3 van Groningen lopen nog eerder in de 16

16 maart 2015 om 12:18

Dat kan en mag niet eens.

Depay was al zo ver...
Was het geen vrije trap voor buitenspel?

16 maart 2015 om 12:18

Depay staat sowieso nog achter de bal en de Jong dus dat kan niet.

staat ie nog steeds achter de bal dus buitenspel kan het niet zijn

Terecht afgekeurd. Je kan beter schrijven over de beroerde manier waarop de penalty wordt genomen. Op dit niveau is er geen excuus om een penalty zo te verknallen. Is simpel hoek uitzoeken en geplaatst schieten. Dan gaan er 99 van de 100 in.

Wat een gezeur. Deze beslissing is gewoon goed. Klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren