Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay lacht na emotionele reactie Weghorst: ‘Hij jankte volgens mij zelf ook’

Laatste update:

Memphis Depay is klaar voor het EK, zo heeft de Oranje-international zondagavond laten weten na afloop van de 3-0 overwinning op Georgië. De aanvalsleider van het Nederlands elftal scoorde voor de tweede interland op rij en was ook direct betrokken bij de andere twee doelpunten. Volgens Depay heeft de ploeg van bondscoach Frank de Boer in de Grolsch Veste laten zien dat iedereen klaar is voor het EK. “Ik denk dat we hebben laten zien dat we ambitieus zijn”, aldus Depay.

Volgens Depay mag Oranje tevreden zijn over het spel tegen Georgië. “Op een paar punten na natuurlijk”, zei hij tegen de NOS. De aanvaller is van mening dat Nederland beter voor de dag verscheen dan tegen Schotland. “Je merkt toch dat je een tweede wedstrijd speelt, dat we wat meer op details konden trainen en dat de uitvoering misschien beter is.” Over zijn eigen spel: “Ik ben op dit moment heel efficiënt en dat probeer ik vast te houden”, aldus de aanvaller die de eerste Oranje-international sinds Robin van Persie (2013) is die vier opeenvolgende goals namens Oranje maakt. “De tweede helft had ik een paar slordige momentjes, waarop ik de bal verlies. Je bent op zoek naar nog meer goals en assists. Als ik die momentjes eruit kan halen, gaat mijn niveau nog verder omhoog. Ik ben wel tevreden met mijn goals, assist en vorm.”

Depay stond met een assist aan de basis van de 2-0 van Wout Weghorst. “Over deze goal hebben we gesproken op de training”, verklapte Depay. “Precies wat we in ons hoofd hadden, dat lukte vandaag. Ik ben blij voor hem, hij jankte ‘m goed binnen. En daarna jankte hij volgens mij ook, haha!”, aldus Depay, doelend op de emotionele reactie van Weghorst op zijn eerste doelpunt in dienst van Oranje. “Wout en ik hebben vaker contact buiten het voetbal. Ik ben trots op hem en ik hoop dat hij kan doorpakken. Je ziet dat hij heel Nederland achter zich heeft. Dus hij moet het laten zien. Er is veel concurrentie, de spelers die invallen laten het ook zien.”

De Boer koos net als tegen Schotland voor een 5-3-2-systeem en onthulde reeds dat de kans aanwezig is dat hij aanstaande zondag tegen Oekraïne ook voor die speelwijze kiest. Depay liet na het gelijkspel tegen Schotland al weten dat het niet zijn favoriete systeem is en herhaalde die boodschap zondag in gesprek met Arno Vermeulen. “Ik heb altijd aangegeven: ik sta het liefst centraal in de spits. En dat blijf ik zeggen. Ondanks dat pas ik me aan de systemen aan, die het beste zijn voor het team. Daar stel ik me voor open, het team gaat voor. Maar spits is mijn voorkeur en dat blijft zo.” Gevraagd naar het doel van Oranje op het EK zei Depay: “Het doel is het kampioenschap winnen. Maar het doel is ook de eerste wedstrijd zien te winnen. En daarna weer, en daarna weer. We zijn gefocust op de eerste wedstrijd, that’s it.”

Een dikke en een zeldzame onvoldoende in uitzwaaiduel Oranje

Memphis Depay kreeg zondagavond het hoogste rapportcijfer van alle Oranje-internationals.Lees artikel

Hans Kraay junior was onder de indruk van Depay. De analist van ESPN merkte na afloop van de wedstrijd op dat de aanvaller ‘barst van het zelfvertrouwen’. “Maar ik heb niet het idee dat het een soort pedantheid met zich meebrengt. Zelfvertrouwen kan ook tot zelfoverschatting leiden. Ik heb dat gevoel helemaal niet. Mensen vinden hem vaak een rare snuiter, maar ik heb dat helemaal niet. Ik vind hem een leuke, extravagante jongen. Hij is zichzelf, hij heeft het gewoon. Misschien dat hij nog beter is als hij samenspeelt met een speler die diepte heeft”, aldus Kraay junior.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Vind dat Depay wel groeiende is als persoon. Staat de pers steeds volwassener te woord en laat zich niet makkelijk meer op de kast jagen, mag ook gezegd worden. Zijn tevredenheid over deze wedstrijd van Oranje snap ik echter niet zo goed. Vond het een wanvertoning. Hij was zelf eigenlijk de enige die zich aan het dramatische niveau van de rest onttrok.

6 juni 2021 om 22:16

Idd gaan zijn interviews een stuk soepeler dan voorheen toen hij elke vraag als een aanval zag. Dit is voor iedereen toch prettiger, ook voor hem zelf. Gewoon een beetje lachen, grapje maken en je best doen. Zo moeilijk is het allemaal niet en je krijgt ook een stuk minder negatieve reacties.

6 juni 2021 om 22:22

Hij is zeker groeiende als persoon mag nog ver verwijderd van een leider van topniveau. Veel van deze jongens spelen allemaal bij internationale topclubs en daar gedragen spelers die leiders zijn zich toch wel volwassener, inspirerender en intelligenter. Echter, omdat de rest van selectie ook ziet dat ze zonder hem niks zijn, accepteren ze alles en wordt hij niet meer gecorrigeerd. Dat mag ook de Boer worden aangerekend, dit was onder Koeman toch anders.

Hij is uiteraard wel veruit onze belangrijkste speler. Hij verdient een vrije rol maar de bal ophalen tussen de centrale verdedigers en proberen de steekpass te geven is niet nodig. Het is frustrerend om te zien dat hij met zijn pure talent echt van wereldklasse is maar dat hij veel verkeerde keuzes maakt. Als hij dat uit zijn spel haalt kan hij van iedere topclub in Europa waardevol zijn.

7 juni 2021 om 12:44

Ook niet iedereen heeft het in zich om een leider van zo'n groep te worden
Maar hij is inderdaad een stuk volwassener geworden gelukkig

6 juni 2021 om 23:34

Dat het nog steeds matig was, zeker de eerste helft, ja dat kon iedereen zien.

Maar wanvertoning? Dat valt ook wel mee. Uiteindelijk overwinning, veel kansen in de 2e helft.

Veel contact buiten het voetbal, hij dacht alleen vorige week nog dat hij Wouter heette.

6 juni 2021 om 22:45

Dan heeft ie toch nog iets geleerd van de bondscoach: het verkeerd uitspreken van namen.

7 juni 2021 om 12:45

Of zal dat een vereiste zijn om bij de groep te horen van de boer?

Memphis wordt echt zwaar onderschat in Nederland. Speelt al jaren op topniveau bij zowel Lyon als Oranje en heeft een voorbeeldige houding. Werkt keihard en neemt het elftal op sleeptouw. 27 goals/assists in zijn laatst 20 wedstrijden voor Nederland. Bij één mindere wedstrijd valt heel Nederland over hem heen, terwijl het onze enige topaanvaller is. Zwaar ondergewaardeerd in mijn ogen.

6 juni 2021 om 22:21

wow, dat zijn zieke statistieken

6 juni 2021 om 22:26

De kritiek is vooral op zijn gedrag en houding (terecht), maar toch weinig op zijn kwaliteiten.

6 juni 2021 om 22:31

Vind zijn gedrag de laatste jaren juist erg goed. Komt rustig en volwassen over en werkt zowel verdedigend als aanvallend hard.

6 juni 2021 om 22:34

Volgens mij zat hij vorig jaar nog tof te doen vanuit zijn patserige wagen tegen een agent. In interviews is het een stuk leukere gozer geworden, maar ook de vrije trappen die hij vanuit kansloze posities de tribunes in knalt zeggen mij veel over zijn persoonlijkheid. Maar een geweldige speler.

6 juni 2021 om 22:52

Man moet iedereen hetzelfde zijn of wat, of zich zo gedragen wat in jouw of wie dan ook zijn straatje past, agh! Hij is een topper en men moet hem eens meer gaan waarderen. Altijd sterk bij Oranje!

6 juni 2021 om 22:57

Man, moet iedereen jouw mening delen?

7 juni 2021 om 02:01

Verklaar je nader......

6 juni 2021 om 22:26

Hij wordt inderdaad onderschacht maar is natuurlijk nog wel ver verwijderd van de top in het Europese voetbal. Die statistieken zijn zeker goed maar hij neemt ook alle penalty's, hoekschoppen en vrije trappen bij Lyon. Zijn prestaties tegen de absolute topclubs in Frankrijk en in de CL zijn erg matig. In dit soort wedstrijden kan Depay met domme keuzes, balverlies en gebrek aan tactische discipline ook sneller een gevaar betekenen voor zijn eigen ploeg.

6 juni 2021 om 22:28

Ik vind dit altijd zo'n vreemde take, ondertussen denk ik dat niemand in Nederland nog twijfelt aan hoe goed Memphis is. Dat er lacherig wordt gedaan over zijn wat extravagantere kant is vrij normaal in een land vol calvinistische droogstoppels waar 'normaal doen' als het hoogst haalbare wordt gezien en ik denk dat je dat er never uit gaat krijgen hier, maar onderschatten? Neu.
Overigens niks mis met calvinistische droogstoppels al hou ik zelf wel van dat uitbundigere van een Memphis of pak em beet een Balotelli of Ronaldo maar ik snap dat het gewoon niet voor iedereen is.

6 juni 2021 om 22:32

Balotelli en Ronaldo zijn extravagant, Memphis is dat ook maar bovenal een vervelend ventje.

6 juni 2021 om 22:51

Nee hoor, jij hebt geen flauw idee wie Memphis is (en ik natuurlijk ook niet) en als er een vergrootglas op jou komt te liggen ben jij misschien nog wel een veel vervelender ventje.

6 juni 2021 om 23:03

Dat zou kunnen, maar dat zou Memphis geen minder vervelend ventje maken.

7 juni 2021 om 00:08

Jou een vervelend ventje noemen was dan ook niet het doel van mijn opmerking, maar goed.

6 juni 2021 om 22:54

Dan kijk je echt weinig naar de ligue 1 , speelde werkelijk waar meer slechtere wedstrijden dan goede. Statistieken zeggen niet alles.

6 juni 2021 om 23:23

Statistieken zeggen voor een aanvalsleider wel veel en als je naar de statistieken kijkt, zie je dat alleen Mbappe bij meer goals direct betrokken is in Frankrijk, namelijk: 34 om 32. Ja, hij speelt zeker niet altijd goed, maar als hij beslissend is, is dat minder van belang.

7 juni 2021 om 12:41

Kijk inderdaad weinig Ligue 1, naar genomineerd voor speler van het jaar + zijn statistieken zeggen mij voldoende. Top 5 in Frankrijk met oa Neymar en Mbappe kom je niet zomaar tussen.

7 juni 2021 om 12:52

Een aanvaller wordt weldegelijk op zijn statistieken beoordeeld
E

7 juni 2021 om 01:58

dat zeg ik al heel lang. Memphis is veruit onze meest belangrijke en bepalende speler in Oranje en samen met Berghuis de enige creatieve speler in deze selectie

7 juni 2021 om 08:34

Ik ben het deels met je eens. Er is inderdaad veel kritiek op hem bij een mindere wedstrijd, maar hoge bomen vangen ook veel wind. Juist omdat er aanvallend zo op hem wordt geleund, valt het op als hij minder speelt. Zijn goede prestaties worden volgens mij ook echt wel gewaardeerd, iedereen weet wel dat hij de belangrijkste aanvaller is. Buiten het veld is het een beetje een rare en daar geldt een beetje hetzelfde principe. Dat overdreven materialistische/oppervlakkige gedoe vind ik persoonlijk niet zo’n goed voorbeeld. En zijn reactie op kritiek vind ik ook niet goed (zoals bij dat hele lijger verhaal). Uiteindelijk trekt dat soort gedrag ook aandacht, zowel positief als negatief.

7 juni 2021 om 12:44

Klopt, maar zo'n mindere wedstrijd moet je ook weleens doorheen kunnen kijken als je ziet hoe hij over het algemeen presteert voor NL. Na een mindere pot beginnen mensen alweer over waarom hij niet op de bank zit.

Het koppel Wijnaldum-Depay was geweldig. Dat je dat koppel uit elkaar haalt voor tegen kleine teams om extra stootkracht te genereren kan ik een beetje begrijpen, maar het lijkt alsof De Boer die combinatie totaal niet meer in zijn hoofd heeft zitten. Voor mij zijn dit de ideale elf (in een 4-3-3): Stekelenburg, Timber, De Vrij, De Ligt, Blind, Gravenberch, De Jong, Wijnaldum, Berghuis, Depay en Gakpo.

7 juni 2021 om 00:02

Ik zie dan toch liever Wijndal of Van Aanholt op de back, zeker omdat Timber ook geen echte back is. Die mag van mij betreft wel op rechts starten, want ik ben echt geen fan van Dumfries. Gravenberch ook starten; zeker wanneer Oranje zelf het spel moet maken. En De Ligt links centraal.. Dat is gewoon niet zijn positie hebben we al meermaals (ook bij Juventus) kunnen zien. Hij is daar heel onwennig, maar datzelfde geldt voor De Vrij. Het meest logische zou zijn om met Blind te spelen gezien de eerdere samenwerking tussen die twee, maar dat kan je onmogelijk aan De Vrij verkopen.

7 juni 2021 om 00:51

Dat middenveld is verdedigend echt extreem matig. Ik zeg niet dat de Roon erin moet maar je kan hem niet zomaar vervangen door Gravenberg.

Mempis draagt oranje. Alles moet van hem komen. Dat is ook de reden waarom hij zoveel balverlies lijdt omdat hij dingen moet forceren. Er is verder geen creativiteit binnen dit oranje.

7 juni 2021 om 14:45

Stel Berghuis dan eens op, daar heb je je creativiteit

Memphis van boos op iedereen, niemand mocht een mening hebben naar een sympathieke man met humor en een stuk duidelijker voor de pers. Nu nog die captain op z'n mouw en dan is hij er echt klaar voor.

Hoe kan je zo een man niet willen meenemen met Oranje? In de Bundesliga in 34 wedstrijden betrokken bij 28 doelpunten bij de nr.4 van Duitsland. En ook nog is zo trots om voor Nederland te spelen. Erg mooi! Overigens nooit verwacht dat hij zou slagen. Zag hem als een speler die wel op zijn plek bij AZ zat en niet hogerop kon. Meestal zie ik het wel goed, maar Weghorst heeft me positief verrast.

6 juni 2021 om 22:54

Ben ik helemaal met je eens. Dit is ook weer zo dramatisch gemanaged van de Boer:

Iedereen riep al maanden om Weghorst. Als hij hem er eerder bij had genomen dan had die jongen zich veel vertrouwder gevoeld binnen de groep. Hoe je het ook wendt of keert, hij is een slag apart en mensen moeten daaraan wennen. En hij zal net zo goed moeten wennen aan hoe een Depay en Promes zich gedragen..

Die partijen die de Jong heeft gespeeld had hij moeten spelen. Dit is ook heel apart voor Luuk de Jong en tevens Malen die met veel hoop zich hebben gemeld bij Oranje en nu geen rol meer spelen.

Mensen zijn telkens geschokt dat kinderen opgroeien. Wat een aparte verraste mensen toch allemaal. Ik vind het niet echt gek dat Memphis veel leuker overkomt in interviews nu. Het is nu een man en geen jongetje meer.

Spelers, zoals Weghorst, ook zit hij niet in de wedstrijd, zal tot het laatste fluitsignaal alles, geven voor Nederland. Passie en vooral strijd is van, ongekende kwaliteit in interland wedstrijden waar het tactisch allemaal neet wat minder is dan in het club voetbal

Als Depay zo doorgaat haalt hij Van Persie nog wel in. Zijn rendement is heel goed nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren