Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay in bescherming genomen: ‘Wat wij doen is eigenlijk slecht’

Laatste update:

Memphis Depay was dit seizoen tot nu toe goed voor vijf doelpunten in de Ligue 1 en maakte zijn laatste treffer in de Franse competitie op 10 november tegen Guingamp. De aanvaller van Olympique Lyon staat sindsdien droog en dat is hem in Frankrijk al op veel kritiek komen te staan. Trainer Bruno Génésio neemt zijn pupil nu echter in bescherming.

“Wat wij doen is eigenlijk slecht. We beoordelen een aanvaller alleen maar op de doelpunten die hij maakt”, begon de oefenmeester tijdens een persconferentie. “Neem als voorbeeld de wedstrijd tegen AS Monaco. Ik kijk in dan ook naar wat Depay buiten het maken van doelpunten om doet. Hij was technisch goed, had een goede chemie met zijn medespelers en was altijd aanspeelbaar. Met Memphis erbij waren we sterker dan in de eerste helft.”

Depay kwam in de 2-0 verloren wedstrijd tegen Monaco als invaller binnen de lijnen en kreeg vervolgens een uitgelegen kans om weer aan scoren toe te komen. De Oranje-international mocht namelijk aanleggen voor een strafschop, maar faalde oog in oog met doelman Danijel Subasic. Génésio is echter van mening dat zijn aanvaller weer snel doelpunten zal gaan maken.

“Iedereen leeft met hem mee. Depay is zelf nog het meest ontdaan, want hij wil scoren. Hij moet zijn hoofd koel houden en weer opnieuw beginnen. Je moet in zo’n situatie vertrouwen houden in jezelf, rustig blijven en dan zal alles weer binnen afzienbare tijd bij het oude zijn”, sloot hij af. Depay krijgt woensdagavond de eerstvolgende kans om een einde te maken aan zijn doelpuntendroogte, als de kwartfinale van de Coupe de France tegen Caen op het programma staat.

Denk jij dat Memphis Depay na dit seizoen gaat vertrekken bij Olympique Lyon?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Lekkere voetbalvolk hebben wij zeg. Na de wedstrijden van Depay in Oranje vond iedereen hem geweldig en was hij na dit seizoen klaar voor een stap hogerop.
Maar nu na een paar slechte wedstrijden vinden sommige hem al niet goed genoeg voor Lyon.

Depay is gewoon een hele goede voetballer en hij kan zeker een stap hoger aan, zit nu in een mindere fase, maar juist nu moet je hem aanmoedigen zoals de trainer doet.
Depay kan een hele grote speler worden voor het nederlands elftal en zulke voetballers moet je koesteren vind ik.

27 februari 2019 om 12:03

Inderdaad, ik ben ook echt positief verrast over hoe Gã©nã©sio met Depay omgaat. Hij neemt hem voortdurend in de media in bescherming wanneer het even minder gaat en ondanks dat hij intern vast ook kritisch zal zijn, denk ik (als buitenstaander) dat dit de beste aanpak is voor Depay. Daarnaast complimenteert hij hem ook als het wã©l lekker draait en maakt hem belangrijk. Je kunt zeggen wat je wil, maar qua people management is dat volgens mij een goede zet. Je moet namelijk ook naar het karakter van spelers kijken wat de beste manier is om er het maximale uit te halen en Depay lijkt niet het type speler dat door constante openlijke kritiek beter wordt.

Edit: dat is trouwens wel het voordeel van werken in de subtop, want ik denk niet dat je bij een echt absolute topclub hiermee wegkomt. Niet als speler, maar ook niet als manager. Daar lijkt het toch een tikkie harder te gaan.

27 februari 2019 om 12:06

Iedereen afvallen om vervolgens te zeggen dat hij zeker een stap hoger aan kan. Waarom zou jij, in tegenstelling tot iedereen die hem niet goed genoeg vind, wel serieus genomen worden?
Ik vond, ook na de wedstrijden in Oranje, Depay niet goed genoeg voor de absolute top en ik ben bang dat dat ook niet zal komen.
Het punt is alleen dat dat helemaal niet uitmaakt maar het inderdaad wel Nederlands is om dan direct te zeggen dat iemand er helemaal niets van kan, dat is wat anders.

27 februari 2019 om 12:07

De mensen die hem na die paar potjes afschrijven, zijn de mensen die 5x zo hard juichen als hij NL naar de volgende ronde op het EK schiet. Beetje hypocriet natuurlijk, maar dat is helaas de realiteit. Memphis is een topvoetballer, die zoals de coach ook aangeeft gewoon veel meer doet dan alleen scoren. Hij maakt het spelletje makkelijker voor zijn teamgenoten.

27 februari 2019 om 12:34

Ik ben het gedeeltelijk eens met het eerste deel van jouw betoog, maar waarom zouden mensen geen kritiek mogen hebben om vervolgens te juichen als hij Oranje naar de volgende ronde zou schieten? Ik heb nooit iets met Dirk Kuyt gehad, maar als hij belangrijk was voor Oranje of scoorde, stond ik ook wel te juichen. Daar is niets mis mee.

Memphis is een speler met erg veel talent en dan zijn mensen nou eenmaal kritischer. Echter is hij ook zijn hele carriere al wisselvallig en je mag verwachten dat zoiets met de jaren minder word. Dat is bij Memphis vooralsnog niet het geval en dat is erg jammer. Het verschil tussen een goede of slechte wedstrijd is bij Memphis wel erg groot.

Maar goed, Lyon draait ook niet bepaald op volle toeren en de andere sterkhouders hebben eigenlijk soortgelijke cijfers en zijn net zo wisselvallig. Memphis komt wel weer uit dit dipje en zolang hij zich blijft ontwikkelen, is er niets aan de hand.

27 februari 2019 om 13:15

Kritiek mag zeker. Iedereen heeft het recht te bekritiseren. Maar veel voetbalzone bezoekers maken er een sport van om Depay naar beneden te halen.
Dat vind ik het hypocriet om erna voor hem te juichen.

Goed dat jij ook ziet dat heel Lyon gewoon niet draait en dat Memphis daarin mee gaat. Het is is een feit dat hij ze niet uit deze slump haalt, hij is dan ook geen Cris, Neymar of Messi.

Ondanks dat blijft hij superveel talent hebben en werkt hij ook heel hard. Verwacht ook dat hij uit dit dipje komt. Het is wel zo dat hij er nog steeds voor zorgt dat Lyon enigszins loopt. Dat laat zijn klasse zien. Alleen is hij minder beslissend op dit moment.

27 februari 2019 om 13:08

Maar waarom moet hij persé een stap hoger. Je ziet toch dat dit eigenlijk wel een beetje zijn niveau is. Ik bedoel hij is soms te traag in handelen en heeft veel balverlies. Zijn niveau is niet constant hoog. Wanneer hij goed is, is hij echt heel goed. Wanneer hij slecht is, is hij heel slecht.
Dit zijn de kenmerken van een subtopper(lyon). Wil je een echte topper zijn dan word er consistentie van je verwacht. Een minimale niveau van een 6.5 elke wedstrijd. Daar zal hij flinke stappen in willen maken, wilt hij echt hogerop.
Wat ik eigenlijk wel naar vind is dat naar Lyon word gekeken als een soort van lacherig clubje. Alsof Lyon niet een hele goede ploeg is om bij te voetballen. Als hij nog 5 jaar bij Lyon speelt is dat toch gewoon prima. Mooie loopbaan. Het hoeft niet allemaal naar de top.

Wilt hij toch van club wisselen dan is misschien Italië wel een optie.

27 februari 2019 om 13:22

Op basis waarvan? Ik zei het toen die in vorm was al dat die niet goed genoeg was voor een stap hogerop. Die kan hij best maken, maar dan zal die veelal op de bank zitten.
Dat jij de mening van A gelijk trekt met die van persoon B, C, D en op een hoop gooit als een soort "waarheid" is misschien nog wel opportunistischer dan waar je "ons" voor uit maakt.

Je mag je mening hebben. Het is helemaal niet gezegd dat iedereen nu z'n mening heeft gewijzigd nav z'n huidige vorm. Er zijn altijd voor- en tegenstanders.
Depay komt denk ik nooit hogerop omdat hij daar simpelweg niet de juiste mentaliteit voor heeft. Hij begint na een paar goeie wedstrijden al in de media te bazuinen dat die wel een stap hogerop wil en verdient. Lekker ondankbaar naar je huidige club die je een kans geeft na je hopeloos falen bij de top, Man U. Ga gewoon lekker spelen en hou je daarmee bezig, dan komt de rest vanzelf.
Het siert de trainer meer dat hij 'm maar in bescherming neemt ondanks z'n ondankbare opstelling en rare fratsen. In die zin vind ik dat meer een sieraad (ook wel tactisch natuurlijk) dan dat gedroeftoeter van Depay.

Begrijp me niet verkeerd, het is een goede voetballer met talent, maar hij zit daar vooralsnog prima op z'n plek. Ben ook blij dat hij 't in 't NL elftal goed doet, want dat hebben we nodig. Dus daar ben ik 'm zeker dankbaar voor.

En als hij ooit de top bereikt ala Barca, Real etc, dan zal die dat wel verdient hebben en daar is niks mis mee. Bewijs m'n ongelijk maar. Maar dat neemt niet weg dat ik zoveel andere goeie spelers zie die ik als topclub eerder zou nemen dan zo'n rare en ondankbare knakker als Depay. Ik zie 't niet gebeuren als hij na elke goal en goeie wedstrijd weer gaat babbelen dat het wel weer 's tijd wordt voor een volgende stap. Zeker nu hij al maanden laat zien blij te mogen zijn om bij Lyon te mogen ballen.

Ik snap wat Génésio bedoelt en het is ook zeker belangrijk om een goede chemie met je teamgenoten te hebben, maar in een team dat het merendeel van de wedstrijden beter is dan de tegenstander zijn 5 doelpunten toch wel heel karig. Hopelijk vindt Memphis snel zijn vorm terug, we zullen hem nodig hebben bij Oranje over een maandje.

27 februari 2019 om 12:28

Toch valt dat nog best tegen. Lyon en Memphis zijn in dat opzicht wel vergelijkbaar, want ze spelen goed in fases. We hebben het overigens niet over PSG dat ook letterlijk elke wedstrijd domineert. Over het algemeen wint Lyon niet heel ruim.

Bovendien kijkt iedereen nu naar Memphis, maar de andere sterkhouders hebben soortgelijke cijfers en zijn net zo wisselvallig. Lyon draait momenteel gewoon niet lekker en dan is het als aanvaller ook moeilijk om het verschil te maken.

Depay is bij uitstek een speler die in mijn mening zou profiteren van (psychologische) begeleiding. Hij wisselt goede periode af met mindere zoals nu. Bij een goede periode schrijven we hem naar Real en bij slechte periodes zou ie niet eens in de basis staan bij clubs in het rechter rijtje van de eredivisie. Als hij in een goede periode zit heeft hij vertrouwen, maakt hij goals en speelt hij goed. Juist als het een keertje minder gaat moet ie zorgen dat het niet in zijn hoofd gaat zitten. Al zijn medespelers hebben het vaak over hoe hard hij werkt, wellicht moet hij in een mindere periode niet nog harder gaan werken maar leren loslaten.

27 februari 2019 om 12:08

Memphis wordt ook psychologisch begeleidt, al vanaf de jeugd af aan. Ik ben keer bij een bespreking geweest van zijn psycholoog over hoe er met Memphis wordt omgegaan. Was interessant

27 februari 2019 om 13:11

Nou vertel... Ben nu wel benieuwd.

27 februari 2019 om 13:19

Ging over de jeugd van Memphis, waarom hij altijd te laat was / aan kwam zetten op een gouden vespa op zijn 16e. Overal op school werd weggestuuurd. Bij PSV zijn ze er heel slecht mee omgegaan door hem altijd te straffen om alleen maar bezig te zijn geweest met zijn negatieve gedrag. Nooit heeft iemand aan hem gevraagd hoe het met hem was of hoe zijn thuis situatie toendertijds was. Voor Depay was het een roep om aandacht, terwijl PSV in de jeugd alleen maar op het negatieve kon reageren. Verder stukje psychologie hoe om te gaan met groepsprocessen en jongeren spelers in een hogere lichting. etc etc etc

Mensen veranderen ook constant van mening. Goede wedstrijd spelen = naar de top. Mindere wedstrijd spelen = hij gaat het niet redden, Dit is zijn plafond. We weten niet hoe het gaat lopen! Dat weet je pas over minimaal 3 jaar

Misschien moeten we ook gewoon concluderen dat er niet veel meer in het vat zit. Memphis heeft ondanks zijn leeftijd (pas 25 jaar) toch al veel ervaring en hij is eigenlijk z'n hele carriere al wisselvallig. Ja, hij heeft ontzettend veel talent en ja, de kritiek over zijn persoon is lang niet altijd terecht of relevant betreft zijn voetballende kwaliteiten, maar hij lijkt die laatste stap maar niet te kunnen maken.

Telkens als je denkt dat hij er doorheen is, heeft hij weer een mindere periode. Misschien is hij mentaal gewoon niet sterk genoeg om structureel constant te presteren. Het verschil tussen een goede en een slechte wedstrijd bij Memphis is namelijk wel als dag en nacht. Maar goed, uit dit dipje komt hij wel weer en het blijft natuurlijk een geweldige speler als het allemaal lekker loopt.

het ligt eraan hoe ze hem zien. als hij echt de spits is daar, is het natuurlijk niet best dat hij al 4 maanden droog staat. Depay is in vorm een geweldige voetballer die bij elke Europese topploeg een basisplek zou kunnen hebben maar hij lijkt helaas dat wisselvallige maar niet uit zijn spel te krijgen. ik hoop dat dat hem alsnog gaat lukken maar hij begint nu wel een leeftijd te krijgen dat je daar je vraagtekens bij kan zetten

ik heb het altijd een geweldige voetballer gevonden met heel veel potentie dus ik hoop echt dat het hem alsnog lukt die stap omhoog te maken en constanter te worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren