Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Denzel at een keer mee, maar hij wilde alleen de sla en komkommer’

Laatste update:

Denzel Dumfries heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De rechtsback maakte zeven jaar geleden de overstap van de amateurs van VV Barendrecht naar Sparta Rotterdam, debuteerde in het betaald voetbal en kwam via sc Heerenveen terecht bij PSV. Zondag bezorgde hij het Nederlands elftal met een late kopbal een 3-2 overwinning op Oekraïne in de eerste groepswedstrijd op het EK.

Lesley Esajas was zeven jaar geleden de jeugdtrainer van Dumfries in de A1 van amateurvereniging Barendrecht. Hij vindt het opmerkelijk dat de vleugelverdediger pas op zijn achttiende naar een betaaldvoetbalclub verkaste. "Ik snap echt niet dat een club als Feyenoord nooit eerder heeft doorgepakt", zegt Esajas in gesprek met De Telegraaf. "Als je dit zo ziet, vraag je jezelf ook wel af hoeveel jongens met talent eigenlijk compleet worden gemist, omdat ze nooit ergens een kans krijgen. Dat moeten er toch heel wat zijn. Denzel is een voorbeeld voor zulke jongens."

Maup Martens, in het verleden scout van Feyenoord, vertelde in 2018 aan de Volkskrant dat Dumfries niet als goed genoeg werd beoordeeld. "Vaak genoeg bekeken, we vonden hem niet goed genoeg. Teveel twijfels over zijn voetbalkwaliteiten", zei Martens. Volgens Esajas is Dumfries niet alleen door zijn kwaliteiten doorgebroken, maar ook door zijn mentaliteit. "Denzel heeft veel twijfels moeten overwinnen, maar hij is mentaal heel sterk en was vastbesloten om het te maken als prof, terwijl dat heel ver weg leek."

"Dat merkte je aan zijn manier van trainen, maar al bij ons was hij bijvoorbeeld ook heel bewust bezig met zijn voeding", blikt de trainer terug, "Op woensdag eten wij altijd patat en Denzel at een keer mee, maar hij wilde alleen de sla en komkommer. Het klinkt gek, maar eigenlijk was zo’n voetbalveld te klein voor hem. Hij had zoveel drive en zoveel power." De rol die Dumfries vertolkt bij Oranje, is hem volgens Esajas 'op het lijf geschreven'. "Lang niet alles gaat goed bij hem, maar met zijn enorme inzet wekt hij ook veel sympathie. En dat is terecht. Hij doet er echt alles voor."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zelfs als PSV'er word ik onderhand een beetje ongemakkelijk van de stortvloed aan artikelen op VZ waarin weer iemand zijn zegje over Dumfries moet doen na zijn goal 😅

15 juni 2021 om 21:11

Moet je nagaan dat wij Ajacieden dit al na 1 goede breedtepass of dribbel al hebben, je zal er toch moe van worden...😂

15 juni 2021 om 21:23

Bij jullie al als ze hun veters kunnen strikken in de o14 toch? 😉😉

16 juni 2021 om 11:37

En terecht! Bashan Enoh schijnt de dubbele knoop al te beheersen. Wordt een grote jongen, let maar op.

15 juni 2021 om 21:23

Ik vind het wel leuk eigenlijk. Je hoeft er niet op te klikken en weet bij de titel al wat je hebt, maar dat soort anekdotes vind ik altijd wel leuk om te lezen. Voor zijn heldenrol zondag werd er niet zoveel over hem geschreven, dus ik waardeer het wel. Het helpt dat ik Denzel een topgozer vind die ik alles gun.

15 juni 2021 om 21:25

Oh zeker hoor. Sympathieke gozer die het meer dan verdiend om uitgelicht te worden. Maar men doet wel een beetje alsof we het over een wereldwonder hebben ofzo haha. Daar erger ik me bij andere spelers vaak ook aan dus in dit geval ook eerlijk gezegd. Speelde een prima wedstrijd maar om dan op basis daarvan allerlei jeugdtrainers en families te gaan interviewen.... 😅

15 juni 2021 om 21:29

Ik vind het wel grappig. Twee jaar terug hadden we een stortvloed aan Frenkie en De Ligt artikelen en nu is Denzel Dumfries hard op weg om dit rijtje van kandidaten voor recordartikelen te overtreffen 😆

15 juni 2021 om 22:30

Het heft elkaar wel op inderdaad...haha. maar in beide gevallen gaat het een tikkeltje ver.

16 juni 2021 om 09:10

Hahaha...echt of het constant zeggen dat Timber of Gravenberch pas 19 is...., wordt je toch moe van. Dat is in de voetballerij allang niet meer speciaal...maar goed🤦🏾‍♂️🤷🏾‍♂️

Denzel zal nooit de waardering krijgen die hij verdient. De meeste mensen hebben echt niet door wat voor een wapen de drive en het opkomen van Dumfries is. Dat zorgt voor zo veel gevaar. Je kan er ook iemand neerzetten die wel goed is met de bal aan de voet, maar die zal nooit zo veel gevaar stichten als Dumfries.

15 juni 2021 om 21:16

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Als diegene dezelfde drive en het opkomen heeft dan is ie gevaarlijker.

15 juni 2021 om 21:31

Mijn punt is dan ook dat geen andere back die drive heeft.

16 juni 2021 om 11:42

Hateboer en Karsdorp leggen minstens net zoveel meters af in een wedstrijd.

15 juni 2021 om 21:39

Volgens mij wordt hij de afgelopen dagen toch aardig goed gewaardeerd, is ook gewoon een prima back maar heeft ook talloze potten in oranje heel matig gespeeld

15 juni 2021 om 23:55

Nou hij kreeg alsnog bakken kritiek en hij was niet goed genoeg. Ik had een flink aantal lansen voor hem gebroken, mocht bij velen weinig baten.

15 juni 2021 om 21:45

Dat vind ik echt te simpel. Mensen zien echt z'n kwaliteiten wel, maar als je dan kijkt naar de top competities, zie ik 'm boven de middenmoot geen basisplaats bemachtigen. Jouw argument kun je ook andersom gebruiken en stellen dat Dumfries tegenover een behendige aanvaller ook problemen heeft. Hij speelt dan tegen Oekraine een goede pot, maar hij speelt vaker slecht dan redelijk in Oranje. Leuk hoor dat hij in de Eredivisie goede wedstrijden speelt, maar vaak is het in de top wedstrijden en Europa ook gelijk niet meer zo goed. Uiteindelijk blijft het afwachten tot hij er eenmaal speelt, maar ik denk dat hij in grote competities een nietszeggende rol zal spelen of op de bank zal belanden. Het is aan de bal voor dat niveau gewoon te matig naar mijn(!) mening. Overigens hoop ik wel dat hij m'n ongelijk bewijst, want ik vind het echt een hele sympathieke speler in zowel karakter als inzet.

15 juni 2021 om 21:46

Het liefst heb je allebei natuurlijk. Zeker in een 532 is die drive zo belangrijk. Soms wel frustrerend om die voortzetting te zien net als bij een wijndal de laatste wedstrijden. Wel enorm respect voor het verhaal. Zo zie je weer wat hard werk doet. Net als een weghorst. Ik durf te wedden dat er minimaal 100 spelers rond die leeftijd talentvoller waren. Zij halen het wel door hun mentaliteit. Net als een kuyt. Elke keer denk je dit is de max, en dan flikken ze het weer. Misschien nog mooier dan de geboren talenten

15 juni 2021 om 22:31

nou mijn waardering heeft hij volop, ik weet nog goed uit mijn eigen voetbalervaring hoe irritant het is om te moeten voetballen tegen iemand die fiitter is en meer energie in de wedstrijd kan leggen. Kun je nog zo technisch vaardig zijn maar als je het niet meer op kunt brengen om iemand te verdedigen omdat hij weer gaat, en weer, en weer dan is dat echt een kwaliteit.

15 juni 2021 om 23:06

Karsdorp zou dit met 2 vingers in de neus beter gedaan hebben. Het is allemaal wel leuk de drive. Maar verder dan dat heeft hij niet. En voor een wingback wordt meer gevraagd. In een 433 zou ik wel voor Denzel kiezen.

15 juni 2021 om 23:33

Nou sorry daar ben ik het echt he-le-maal niet mee eens... Dumfries is echt wel veel beter dan Karsdorp

Constant maar weer Feyenoord aanhalen. Dumfries is één van de zeer weinige spelers die op zo'n late leeftijd en, laten we dat vooral niet vergeten, met de nodige omwegen nog de top van Nederland heeft bereikt en daar kan je alleen maar respect voor hebben, want het vergt een uitstekende mentaliteit om dat nog te flikken. Voor een club als Sparta was dit dan ook een makkelijkere gok om te nemen.

15 juni 2021 om 22:04

Eens, zelfs bij een grote amateurclub met een goede jeugdopleiding als Spartaan 20 vonden ze hem niet eens goed genoeg en is hij daar weggestuurd.

Ik vraag me eigenlijk ook af hoe hij fysiek vroeger was, als hij fysiek een laatbloeier was dan blijft er niet zoveel van Denzel op jonge leeftijd over

15 juni 2021 om 22:16

Haha ja, vind het zo makkelijk wijzen. Maar goed, het is vaak ook wel een categorie 'wij van wc eend', al zie je ook vaak genoeg van die zure analisten (a la Jan Everse) die even willen scoren en dan Dumfries aanhalen die in de achtertuin speelde. Wordt er ondertussen wel moe van.

Fysiek (kracht) was 'ie bij Barendrecht natuurlijk wel wat tandjes minder, maar da's wel logisch. Z'n bouw en spel was daarentegen wel hetzelfde als nu.

15 juni 2021 om 22:28

Even over dat laatste, ik bedoelde meer van, stak hij er in de jeugd fysiek ook al bovenuit? Of was het gewoon een gemiddelde jongen qua fysiek want bij Spartaan 20 had hij oa ook last van groeipijn dus het is geen jongen die op zijn 13e al zo wat gestopt is met groeien.

15 juni 2021 om 22:30

Oh op die wijze, geen idee. Heb 'm toevallig bij Barendrecht nog wel zien voetballen. Kan me goed voorstellen dat hij ineens de lucht in is geschoten.

15 juni 2021 om 22:52

@mgmv, ja die trainer heeft het ook over waarom hij niet eerder door Feyenoord werd opgepikt. Denzel gaf zelf al aan dat hij bij Spartaan 20 nog wat timide en terughoudend was, heel anders dan nu. Toen was hij een jaar of 14. Dan vraag ik me oprecht af wat er van een speler als Dumfries overblijft. Vind het nu wel een leuke speler maar als hij al die dingen niet in de jeugd had dan was het echt een hele modale speler die bij de grote amateurclubs al niet zoveel heeft te zoeken

15 juni 2021 om 22:34

Kees Van Wonderen was pas 22 toen ie betaald voetbal speelde en later ook het Nederlands elftal gehaald.

15 juni 2021 om 22:59

@voetbalfreak, dat waren ook hele andere tijden. Van de Sar, Stam waren ook 20. Zelfs van Basten was al 17.

Vindt het allemaal een beetje overtrokken hoor.
Heeft een matig seizoen gespeeld en nu assists en een goal en wordt gelijk de hemel in geprezen.
Ik kan van hem genieten met zijn werklust maar moet nog wel wat aan zijn balcontrole doen

15 juni 2021 om 23:41

De balontrole wordt nooit wat denk ik. Dat heb ik in zijn psv tijd nauwelijks beter zien worden. Dr zit veel energie in, onstuimig zelfs, als hij ergens next level kan ontwikkelen is t doseren, rust aan de bal en positie kiezen, zodat ie wat minder onnodige meters hoeft te maken. Aanvallend en verdedigend. Hey, t is geen topper, maar ik ben bij psv altijd blij als ie dr bij is, in vorm of niet.

Snap al dat gezeur niet, Dumfries is de beste man op die positie.

Vind wel dat we met zijn allen behoorlijk doorslaan. Die assist bij de goal van Wijnaldum werd alleen een assist omdat de keeper niet goed ingreep. Anders was deze voorzet net als 99 van de 100 voorzetten van hem in niemandsland belandt. Verder miste hij voor rust twee opgelegde kansen en omdat hij toevallig de derde goal inkopte is hij nu een issue. Per saldo is het een draver zonder veel inzicht en een beperkte technische bagage.

15 juni 2021 om 22:02

Dus als hij iets goeds doet is het toeval, maar als hij een kans mist is het onkunde?

15 juni 2021 om 23:43

Dr zijn inmiddels genoeg tegenstanders geweest die geen antwoord hadden op zijn gedraaf en die maar wat blij waren dat zijn voorzet niet best was.

Wel bizar hoe we opeens een aaneenschakeling van artikelen over Dumfries voorgeschoteld krijgen na een goal. lol.

Voor de rest volg ik hem niet. Wens hem het beste en hoop dat hij zo doorgaat.

Ik moet zeggen als Sc-Heerenveen fan dat ik qua werklust ontzettend fan ben van deze jongen. Als hij zo doorgaat en kan laten zien dat hij nog consequenter kan zijn. Komt deze jongen vanzelf bij de top 5 van Europa!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren