Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Del Bosque wil Spaanse Nederlander ook aan het werk zien richting EK

Laatste update:

Vicente del Bosque maakte dinsdagmiddag zijn voorselectie bekend voor het EK 2016. In de groep van 25 man was geen plaats voor grote namen als Fernando Torres, Juan Mata en Diego Costa, terwijl ook spelers als Santi Cazorla en Ander Herrera niet werden opgeroepen. Er is wel een reservelijst van elf spelers samengesteld: de bondscoach wil hen graag aan het werk zien in de voorbereiding op het EK in Frankrijk.

/

Onder meer Arsenal-back Héctor Bellerín, Villarreal-middenvelder Denis Suárez en -doelman Sergio Asenjo en Espanyol-keeper Pau López zijn geselecteerd. Bovendien mag Marco Asensio zich gevolgd weten door de technische staf van Spanje. De zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder heet voluit Marco Asensio Willemsen en wordt door Real Madrid verhuurd aan Espanyol.

Asensio mag zich, samen met de tien anderen, in aanloop naar het EK melden bij de selectie van Del Bosque. Wanneer de bondscoach echt zijn complete selectie bijeen heeft, en niemand meer elders verplichtingen heeft in clubverband, worden de elf weer bedankt voor hun diensten. Het dient dus vooral als een moment van gewenning en indruk maken.

De volledige lijst:

Sergio Asenjo (Villarreal), Pau López (Espanyol), Jorge Meré (Sporting Gijón), Héctor Bellerín (Arsenal), Jonny (Celta de Vigo), Denis Suárez (Villarreal), Diego Llorente (Rayo Vallecano, gehuurd van Real Madrid), Pablo Fornals (Málaga), Marco Asensio (Espanyol, gehuurd van Real Madrid), Mikel Oyarzábal (Real Sociedad) en Iñaki Williams (Athletic Club).

Denk je dat de groep van elf talenten op termijn het Spaans elftal haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ken die Meré en Fornals echt compleet niet, wat zijn dat voor spelers?

Wat ik me nou altijd afvraag is kan je zo'n jongen zomaar op de lijst zetten zonder dat hij het weet? Want je hoort vaak van voetballers dat ze het echt niet hadden verwacht?

17 mei 2016 om 13:14

Uitkomen voor je land is een plichting.

17 mei 2016 om 13:20

Als je niet voor je land wilt uitkomen kan dat volgens mij gewoon, je kan toch ook stoppen met je interlandcarriere wanneer je wilt?

17 mei 2016 om 13:25

Nee maar met zo'n William bijv. Kan het voorkomen dat zowel Spanje als Ghana hem oproept. Vandaar mijn eerste reactie.

17 mei 2016 om 13:26

Inderdaad maar als een van hun weigeren kan dat gevolgen hebben, zoals nooit meer opgeroepen worden, de meeste zijn nog begin 20, ik denk niet dat ze zo een risico willen lopen.

17 mei 2016 om 13:26

Uitkomen voor je land is geen verplichting, enkel de clubs zijn verplicht om je af te staan. Jij kan zelf natuurlijk wel de uitnodiging afslaan als je dat wil.

17 mei 2016 om 14:07

Sinds wanneer?????????????? Sinds wanneer hebben spelers een dergelijke contract ondertekend???????????????

Dus spelers als mata en Torres enzo kunnen het EK gewoon vergeten als ze niet op deze lijst staan??

17 mei 2016 om 13:27

Lijst is al gemaakt, dit zijn spelers die gewoon oefenduels moeten uitspelen voor Spanje meer niet.

Nou Danny Blind, roep hem maar zo snel mogelijk op anders krijgen we hetzelfde verhaal als met Ziyech. Weet iemand of her bij oefeninterlands ook al vast staat dat je niet meer kan switchen?

17 mei 2016 om 13:00

Blind heeft al gepolst bij Asensio en Asensio wilt zich (voorlopig) richten op Spanje. In dit geval heeft Blind gewoon goed gehandeld.

17 mei 2016 om 14:09

Niet voorlopig maar definitief omdat hij zich Spanjaard voelt.

17 mei 2016 om 14:43

Fantastisch dat Blind deze speler heeft gepolst. Het was voor iedereen al duidelijk dat Asensio voor Spanje zou kiezen oftewel een kansloze poging. Goodwill kweken na zijn flater met Ziyech.

17 mei 2016 om 15:13

Zeur niet zo. Als Blind niks had gedaan had hij kritiek gekregen, nu doet 'ie het wel en is het weer niet goed. Wat kunnen mensen toch zeuren. Wees blij dat Blind geïnformeerd heeft bij een potentiële wereldklasse speler. Niet geschoten is altijd mis.

Als Blind zijnde zou ik toch een belletje plegen naar Marcos Asensio niet geschoten is altijd mis en waarschijnlijk kiest hij toch wel voor Spanje maar proberen mag altijd toch?

17 mei 2016 om 13:03

Blind heeft al contact opgenomen, zonder succes. Reactie van Asensio: "'dank u wel meneer Blind, maar ik kies op dit moment voor Spanje. Ik voel mij Spaans.'"

Bron: NOS

17 mei 2016 om 13:08

Jammer! Dan maar hopen dat het een geval Ziyech word en toch uiteindelijk voor Nederland kiest.

17 mei 2016 om 13:35

Die jongen is daar opgegroeid en Spanje heeft een betere selectie. Hij spreekt overigens geen zin Nederlands als het goed is.

Wat een speler is die Asensio, heb een paar wedstrijden van hem gezien bij Espanyol en deze man was bijna iedere keer 1 van de uitblinkers met mooie pasen en goed overzicht.
Wauw wat ben ik blij dat hij voor Real Madrid gekozen heeft...

Logische selectie! Benieuwd hoe Lucas Vazquez zal presteren komend EK. Reservelijst naar mijn inzien ook logisch, allemaal leuke spelers maar komen simpelweg nog tekort. Goed dat Del Bosque ze een teken van vertrouwen geeft.

Ik zou niet hopen op Asensio in het Nederlands elftal. Zijn Nederlandse moeder is op jonge leeftijd overleden, dus heeft hij niet echt een Nederlandse opvoeding meegekregen.

17 mei 2016 om 14:38

Hij heeft al bedankt voor het NLs elftal.

Kan niet wachten tot hij bij Real ooit in basis staat.
geweldige speler.

Deze lijst slaat helemaal nergens op. Zo bijzonder is die mere helemaal niet. Dat geld eigenlijk voor de meeste uit deze lijst. Hoop wat Williams niet mee gaan naar het EK. Nog niet zo lang terug van een blessure en kwam de laatste wedstrijden niet fit over. Hij heeft duidelijk vakantie nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren