Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Degradatie lijkt onafwendbaar voor inspiratieloos ADO na nieuwe mokerslag

Laatste update:

ADO Den Haag is zondagmiddag een stuk dichter bij degradatie uit de Eredivisie gekomen. De ploeg van trainer Ruud Brood had in eigen huis geen antwoord op de vlijmscherpe omschakelingen van Fortuna Sittard: 0-3. Door de nederlaag is het gat naar plek zestien opgelopen tot acht punten, mede doordat FC Emmen eerder op de middag in eigen huis wél van Heracles Almelo wist te winnen: 3-1. Voor Fortuna betekende het de eerste zege sinds anderhalve maand, nadat men in de afgelopen drie wedstrijden onderuit was gegaan. De ploeg van trainer Sjors Ultee is nu definitief veilig en mag zelfs nog hopen op de play-offs om Europees voetbal. De achterstand op nummer acht Heracles bedraagt slechts twee punten.

ADO kent in eigen huis doorgaans weinig moeite met Fortuna en de laagvlieger bleef in de laatste vijf ontmoetingen in het Cars Jeans Stadion ongeslagen. De thuisploeg moest wel toezien hoe de bezoekers ditmaal voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgden, toen Mats Seuntjens een schot van grote afstand naast zag gaan. Fortuna kreeg niet veel later een flinke domper te verwerken toen Dario van den Buijs al na vijf minuten noodgedwongen moest worden gewisseld vanwege een blessure. De formatie van Ultee kwam vervolgens wel beter in de wedstrijd en nam vijf minuten voor rust zelfs de leiding in Den Haag. Na een prima combinatie in de zestien van ADO schoot Zian Flemming raak op aangeven van Emil Hansson.

Fortuna loerde in Den Haag op de omschakeling en liet de bal aan de thuisploeg, dat het veldoverwicht niet wisten om te zetten in grote mogelijkheden. ADO mocht zelfs van geluk spreken dat het niet met een grotere achterstand de kleedkamers in ging, nadat Sebastian Polter op slag van rust de paal raakte met een kopbal. Even daardoor wist Gianni Zuiverloon een van richting veranderd schot van dichtbij niet achter Piet Velthuizen te werken. Velthuizen keerde bij Fortuna terug onder de lat nadat eerste doelman Yanick van Osch deze week positief werd getest op het coronavirus. Na de pauze werden de laatste sprankjes hoop van ADO al snel de prullenbak ingeschoten door Fortuna.

Slechts drie minuten hadden de bezoekers nodig om de score te verdubbelen. Seuntjens stuurde aan de rechterkant van het veld met een uitstekende pass Flemming de diepte in, waarna diens voorzet bij de tweede paal eenvoudig kon worden afgerond door Polter: 0-2. ADO probeerde het wel, maar liet zich veelvuldig aftroeven in de duels en moest toezien hoe Fortuna zich enkele keren eenvoudig onder de druk uit voetbalde. De eindstand werd een kwartier voor tijd bepaald door Tesfaldet Tekie. De middenvelder kreeg alle tijd en ruimte om vanaf een meter of twintig aan te leggen en vond de rechterhoek naast Fraisl: 0-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Twee dingen, ten eerste: lekker! Na een matige eerste seizoenshelft, trainerswissel, drama rondom de keeperstrainer, spelers die niet hun draai leken te vinden en andere problemen voelde het even alsof we gewoon weer terug naar de KKD gingen maar dat lijkt dus niet te gaan gebeuren. Goed werk Sjors en spelers zoals Polter die hun meerwaarde ondertussen wel bewezen hebben. Ten tweede: wat dood- en doodzonde van een prachtige club als ADO die op zo'n lelijke manier ten onder lijkt te gaan, ik las een paar minuten geleden nog een artikel over financiã«le touwtrekkerij en overnames en blergh, dat gun je je ergste vijand niet. Ik hoop dat het goedkomt want ik heb altijd heel veel sympathie gehad voor een traditieclub als Ado, het Haags kwartiertje, de aanhang en de cultspelers die er vandaan komen.

25 april 2021 om 16:38

Geen geel-groene derby meer. Laten we hopen dat het maar voor één seizoen is.

25 april 2021 om 17:04

Mooie reactie. Laten we hopen dat ADO inderdaad zo snel mogelijk alles weer goed op de rit gaan krijgen

Dan mis je Tirpan, Angha en Janssen achterin. Dat zijn 3 van je 4 basis verdedigers + je eerste keeper v Osch waarvoor je een Velthuizen die al jaren geen wedstrijd op niveau meer heeft vol gemaakt, terug krijgt. Dan win je 0-3 bij ADO waarbij ADO niet echt een enorme kans heeft gecreëerd. Dat zegt meer dan genoeg denk ik.

Als Fortuna de tweede helft scherper was geweest hadden we hier met 0-8 gewonnen. Wat een dramatisch elftal heeft ADO dit seizoen, ongelooflijk.

Tekie viel overigens erg goed in. Hopelijk kan die komend seizoen echt constanter worden, want voetballen kan die zeker. Datzelfde geldt eigenlijk voor Flemming; constanter en soms even die oogkleppen af en de bal wel breed leggen. Volgend jaar verwacht ik weer minstens 10 goals van hem en dubbel zoveel assists dan dit seizoen (dus rond de 12). Die stappen kan hij echt maken daar ben ik van overtuigd.

Echt de slechtste ploeg van de eredivisie! By by Ado

Over en uit, het verschil is inderdaad nu 8 punten, maar virtueel is het minimaal 9 omdat de nummers 16 en 17 nog tegen elkaar moeten en deze hebben ook nog eens een betere doelsaldo. Dus in theorie zouden ze nog een kans hebben wanneer ze alle wedstrijden zouden winnen maar zijn daarbij wel afhankelijk van wat Emmen en VVV doen. Heel eerlijk denk ik dat volgende week het tegen Feijenoord afgelopen is.

25 april 2021 om 18:56

Houdt moed, het schijnt dat ADO aan het einde van de competitie juist op zijn sterkst is.

25 april 2021 om 18:58

Heb jij iets raars gehad dit weekend?😂😂

25 april 2021 om 19:17

Het argument om niet te degraderen in het afgelopen seizoen, toen claimden ze dat ze op het einde altijd op hun sterkst waren. Dus ik wacht gespannen af.

Wanbeleid. Met Jol aan het roer. Ik hoop dat ze alles gaat veranderen daarzo zodat ze zo snel mogelijk weer stabiel in de Eredivisie kunnen blijven

25 april 2021 om 17:39

Ik hoop voor ADO dat ze snel de rust in de tent kunnen krijgen. Het lijkt nu er nogal op dat er veel verschillende partijen zijn met beperkte maar toch doorslaggevende invloed. Misschien dat het verjongen van de selectie een mooi startpunt is?

25 april 2021 om 18:10

Het verjongen van de selectie? Dat is afgelopen zomer gebeurt. De jongste selectie van de eredivisie geloof ik. In de winter oude rotten gehaald maar dat heeft ook niks toegevoegd

25 april 2021 om 18:22

Het hele bestuur moet weg en er moeten capabele mensen komen. Ik hoop dat die Amerikanen een goed beleid kunnen vormen. En daarbij hoop ik ook dat er wel nog iets van de Haagse cultuur over blijf (of terugkomt. Want ik zie niet echt meer iets van het oude FC Den Haag)

Ik begrijp niet dat er nog investeerders interesse hebben in ADO. Ik zie hier geen Brood meer in.... Dit ADO is zo godsgruwelijk slecht. En Martin Jol maar zeggen dat het aan Rankovic lag, de selectie in orde was en hij zo goed werk had afgeleverd dat de club nu in staat was zonder hem verder te kunnen.... Wat een grap. Martin Jol, zogenaamd een clubman en iemand met veel voetbal knowhow, maar gewoon iemand die ADO met wanbeleid naar de KKD brengt en niet eens de ballen heeft om daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Echt een hele, hele grote schande.

25 april 2021 om 17:38

Tja, Jol zal best clubliefde hebben, maar hij heeft zichzelf vreselijk overschat. Ik zie bij ADO exact dezelfde problemen als bij FC Twente een aantal jaren terug. Een technisch directeur (van Halst) met een hart voor de club maar verder totaal niet de ervaring en kennis om een selectie samen te stellen, financiele problemen en een ploeg die op papier leuk oogt, maar in de praktijk onsamenhangend, niet fit en uit wanhoop is samengesteld met geld dat er eigenlijk niet meer is. Overigens snap ik wel dat investeerders interesse hebben. Zolang de schulden niet hoog zijn, is het nog wel te repareren. De vraag is vooral hoeveel financiele schade de club leidt en wat je als club nog achter de hand hebt in de vorm van een lening, investeerders en sponsoren die mee willen denken.

25 april 2021 om 18:19

Jol heeft echt geen clubliefde. Hij zat daar alleen maar voor hemzelf. Beetje bitterballen eten en Beetje stoer doen. Als dat clubliefde is, is er nog een plekje in het gekkenhuis voor hem beschikbaar

25 april 2021 om 18:37

Als Scheveninger heeft Jol een grote bijdrage gehad in de aanstaande degradatie. Dit was vooropgezet als wraak voor de liquidatie destijds van Holland Sport. Karma dus😄😄

25 april 2021 om 18:51

Je koopt de een club uit de derde stad van het land die naar het tweede niveau degradeert. Een goedkoper moment om een club als ADO te kopen is er (bijna) niet, en de potentiele waardevermindering als de club het ook in de KKD niet weet te presteren. Dus, (relatief) laag risico met een hoog rendement.

25 april 2021 om 22:13

En waar zit dat rendement dan? Minder tv geld, minder toeschouwers, minder sponsors. Wat een lulverhaal.

Dit was eigenlijk toch wel de laatste kans voor ado
Nu is degradatie zo goed als een feit
Dit gaan ze niet meer redden
En op basis van het gehele seizoen terecht deze degradatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren