AZ rekent dankzij Pavlidis in de tweede helft alsnog af met RKC Waalwijk

AZ heeft ook de tweede Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Tegen RKC Waalwijk kwam de ploeg van trainer Pascal Janssen nog wel met 1-0 achter, maar na rust draaiden de Alkmaarders de stand volledig om: 3-1. Vangelis Pavlidis was belangrijk met twee doelpunten en een assist. Dani de Wit scoorde het andere doelpunt namens de uitploeg. Voor RKC was Michiel Kramer trefzeker vanaf de stip. AZ blijft dankzij de overwinning koploper van de Eredivisie.

De eerste grote kans van de wedstrijd was besteed aan de thuisploeg. Denilho Cleonise ging alleen op de doelman af, maar werd uit balans gebracht door Riechedly Bazoer en stuitte zo op doelman Mathew Ryan. In de twintigste minuut liet ook AZ van zich horen. Vangelis Pavlidis kreeg de bal teruggelegd op de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot was echter veel te zacht en kon worden opgepakt door de keeper van RKC.

Na een half uur spelen raakte RKC-middenvelder Yassin Oukili de lat, maar dan wel van zijn eigen doel. Hij kreeg de bal uit een hoekschop plots op zijn schouder en kwam met de schrik vrij. Vlak voor rust kwam RKC dan toch enigszins verrassend op voorsprong. De Wit kreeg een bal op zijn arm geschoten en veroorzaakte zo een penalty. De strafschop werd keihard binnen geknald door Kramer. Nog voor de thee waren de Waalwijkers zelfs dicht bij de 2-0. Cleonise ging op Ryan af, maar de Australische doelman bracht alweer knap redding.

AZ kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Pavlidis haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Zijn poging werd aangeraakt door Dario van den Buijs, waardoor Etienne Vaessen op het verkeerde been werd gezet: 1-1. Vijf minuten later maakte De Wit de RKC-treffer helemaal ongedaan. Pavlidis slalomde langs een aantal verdedigers en trok terug op De Wit, die de kans knap afmaakte: 1-2. Na de tweede Alkmaarse treffer kwam AZ even later ook nog op een 3-1 voorsprong. Invaller Ernest Poku legde de bal terug op Pavlidis, die van dichtbij eenvoudig zijn tweede doelpunt van het duel maakte.

20 augustus 2023 om 19:56

Hopen dat jullie een stuk beter gaan spelen dan. Eerste helft hadden jullie 3-0 achter moeten staan, heel kwetsbaar. Op pavlidis na is het ook niet echt dreigend voorin, was vorige week ook nog niet overtuigd. Ik vind Poku wel echt een goede speler, hoop hem vaker te zien! Goud mee in handen.

20 augustus 2023 om 20:06

Rkc uit hadden we al een paar jaar niet meer gewonnen, dus als zelfs dit lukt
Nou ja, best was het niet, maar ik ben blij dat we zulke wedstrijden wel gewoon winnen.
Als Az straks ongetwijfeld weer op stoom komt dan word het pas echt gezellig.

20 augustus 2023 om 20:29

Als we met een niet overtuigende voorhoede al 8 doelpunten maken in 2 potten kan ik niet wachten op het moment dat het wel overtuigend wordt.

20 augustus 2023 om 21:03

Net de samenvatting gekeken, maar daarin vond ik de uitslag wel bijzonder. Met 4-0 de rust in was niet gek geweest. Maar goed, beetje mazzel is altijd lekker.

20 augustus 2023 om 23:39

Aan de andere kant hadden we er voor rust ook al 3 kunnen maken als oa Pavlidis en Odgaard wat scherper waren geweest. Dat Cleonise ze niet afmaakt is ook niet heel bijzonder, dat is gewoon een sprinter met oogkleppen op. Kan voor geen meter afmaken, en als ie dat wel kon had ie hoger dan RKC gevoetbald.

Goede 1e helft gezien van Cleonise, jammer dat de kansen niet zijn afgemaakt maar de dreiging bij RKC komt absoluut bij hem vandaan. Nu nog rendement in het spel krijgen!

20 augustus 2023 om 19:32

Dat laatste is wel een vereiste om er in te mogen blijven staan. Anders de nieuwe Pius Ikedia. Hard rennen, 0 rendement.

AZ niet groots, maar goed genoeg om de fouten van Gaari af te straffen. Verdediging oogt nog hopeloos bij RKC. Hopelijk krijgt Fräser het lek snel boven, anders wordt het een lang seizoen.

20 augustus 2023 om 19:37

Vergeet niet dat de enige 2 doelpunten dit seizoen gemaakt door RKC 100% gecreerd door Cleonise. Ik denk eerder dat anderen in de voorhoede zich zorgen moeten maken om hun plek.

20 augustus 2023 om 19:48

Ik ben nog niet onder de indruk, maar hopelijk heb ik het mis met jouw favoriete speler ;-)

20 augustus 2023 om 19:51

Een mening kan nooit mis zijn, het is immers jouw mening. Maar ik kijk liever naar de feiten zoals boven beschreven.

20 augustus 2023 om 20:35

Wat een drama pot krijgt de tweede helft helemaal geen kans. Gaari 2 fouten en klaar. . Az ook nog miet top

Lekker! Goede invalbeurt van Poku en in mindere mate ook van Lahdo. Van beide gaat veel meer dreiging dan Odgaard. Dat is gewoon geen rechtsbuiten maar een spits. Ik hoop dat Jansen dat ook eens ziet, want de eerste helft was te pover

20 augustus 2023 om 19:08

Ik vond Odgaard vorig seizoen als buitenspeler best aardig. Nu niet heel goed, klopt, maar alsnog heeft bij een bepaalde klasse. Onderschat ook niet dat het als invaller vaak gemakkelijker is om je te onderscheiden en dat Odgaard een bepaalde zekerheid meebrengt waardoor je zulke wedstrijden toch sneller over de streep trekt.

20 augustus 2023 om 19:11

Odgaard had een goed eerste half jaar toen hij vooral in de spits speelde, maar de tweede seizoenshelft en dit seizoen (tot nu toe) is hij echt heel erg slecht.

20 augustus 2023 om 20:37

'Heel erg slecht' is een beetje overdriven, maar het is duidelijk dat Odgaard geen rechtsbuiten is. Zijn betere wedstrijden vorig jaar kwamen toen Pavlidis geblesseerd was en hij in de spits was

Het weekend van de trainers. We hebben kunnen aanschouwen dat de goede trainers de wedstrijd hebben kunnen kantelen dmv tactische ingrepen en/of de juiste wissels. Dit gaat cruciaal worden in de strijd om de titel. Van harte az

20 augustus 2023 om 19:03

Dat hebben Slot,bosz, Jansen en Steijn toch maar mooi gedaan.

Matige eerste helft van az, ik vind mijnans ook geen bijzondere speler. Kramer zegt nu net dat het een fles champagne was haha

Eerste helft bijzonder zwak maar sterk herpakt. Poku wederom goed en maakt, op dit moment, meer aanspraak op een basisplaats dan Odgaard. Verder ben ik wel klaar met De Wit, ja op de juiste plek staan is een kwaliteit maar hij maakt verder elke aanval vleugellam en is vooral bezig met overtredingen maken. Hopelijk is Dantas snel fit of krijgt Mihailovic gewoon de kans, al is dat onwaarschijnlijk met Jansen zijn oneindige vasthouden aan spelers uit vorm en zonder veel kwaliteit.

Beetje zwak van Kramer om te zeggen dat hij het niet over dat gebaartje wil hebben "anders krijg je dat weer". Als je dat gebaar niet maakt krijg je dat uberhaupt niet...

20 augustus 2023 om 19:36

Ik heb die Dani de Wit van de week zien spelen: wat een matige onbeholpen speler is dat. Odgaard vind ik ook AZ onwaardig...vorig seizoen ook al. Het mooie aan AZ vind ik altijd dat ze veel jeugdspelers de kans geven dus hoop dat die Poku vaker mag meedoen

20 augustus 2023 om 20:10

Goudmijn ook vandaag en invaller Kwakman kwam ook nog even langs.
Ik ben het alleen niet eens over Dani de Wit, ondanks dat hij een penalty veroorzaakt heb je hem keihard nodig, ookal in dit soort wedstrijden.
Hij heeft net dat beetje extra gif en winnaarsmentaliteit dat dan nodig is, dat compenseerde een hele hoop.
Ik hou van werkers, maar snap dat men liever iemand ziet die de ballen aait en als fluweel behandeld.

20 augustus 2023 om 20:20

In dit soort wedstrijden, waar de tegenstander compact staat, heb je juist nog minder aan De Wit. En dat is het geval in het overgrote deel van de wedstrijden die AZ speelt. Om zo'n blok stuk te spelen heb je handige voetballers nodig, geen agressieve schoppers. Tegen Santa Coloma bleek maar eens te meer dat het lastig is om tegenstanders op te breken met een speler als De Wit.

Daarnaast is hij enkel agressief en niet slim in het fel zijn. Mijnans zet de tegenstander ook goed onder druk maar wint zijn duels zonder te schoppen en trekken, De Wit kiest voor onbesuisde tackles en overduidelijk vasthouden en sleuren in duels. Het is een klein wonder dat hij niet vaker geschorst is met al zijn achterlijke acties.

20 augustus 2023 om 22:46

Zonder Dani de Wit hadden wij opeens heel veel verliespunten afgelopen seizoen. Die gozer brengt heel veel strijd en breekt vaak een wedstrijd open. Net zoals Davy Klaassen bij onze Amsterdamse buren

20 augustus 2023 om 23:52

In de periode dat De Wit wegviel, vielen ook Dekker en Beukema weg. Het wegvallen van het centrum was een aanzienlijk groter gemis dan De Wit. Net als dit seizoen ruime keuze op het middenveld maar achterin verzwakt. De Wit heeft afgelopen seizoen ook maar 1 doelpunt gemaakt dat daadwerkelijk punten opleverde, net zoveel als Dekker. En 0 assists gegeven het hele seizoen.

Als hij niet scoort, en dat deed hij vorig jaar grotendeels in wedstrijden waar dat niet uitmaakte voor de uitslag, heb je weinig aan De Wit. Zoals ik al aangaf brengt iemand als Mijnans dezelfde energie zonder de overtredingen en pijnlijke gebrek aan voetballende vermogen.

Bijzonder zwakke eerste helft gezien. Complimenten voor Jansen om in de rust te wisselen. Met Lahdo en Poku werd het een stuk beter en win je uiteindelijk vrij makkelijk. Ook erg blij hoe Goudmijn zich heeft ontwikkeld. Ik zie hem het stokje van Clasie overnemen.

Uiteindelijk een goede overwinning, maar de eerste helft echt uiterst matig. Die Kramer is echt een idioot (ook al een ander artikel over) en RKC komt goed weg dat ze de wedstrijd met 11 man uitmaken,

Odgaard mag wel even vervangen worden. Als Poku ook goed op rechts kan, dan zou ik hem daar graag zien spelen. Anders misschien toch Lahdo maar, die heeft een betere indruk achtergelaten dan vorig jaar in het begin.

Eerste helft verdedigend zwak, het is dat rkc niet sterk genoeg was om de score te vergroten. Gelukkig een meer dan goede, tweede helft gezien