Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Definitieve streep door naam van Eden Hazard: ‘Het boek is gesloten’

Laatste update:

Domenico Tedesco gaat Eden Hazard niet proberen te overtuigen om terug te keren bij de nationale ploeg van België. De aanvaller van Real Madrid zette na het teleurstellend verlopen WK in Qatar een punt achter zijn interlandcarrière. Tedesco nam vrijdag alle tijd voor de media en deelde mee dat de vleugelspeler niet meer zal terugkeren. "Nee, dat hoofdstuk is afgesloten."

Na het WK, waar België niet verder kwam dan de groepsfase, stapte bondcoach Roberto Martínez op. Tedesco werd deze maand aangesteld als zijn opvolger en hield vrijdag een persconferentie. De Duitser met Italiaanse roots neemt het met de Rode Duivels in de openingswedstrijd van de EK-kwalificatie op tegen Zweden. Tot een ontmoeting met sleutelspelers als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku is het nog niet gekomen. "Ik heb ze wel een berichtje gestuurd om me voor te stellen. Dat heb ik bij de zeven aanvoerders gedaan", vertelt Tedesco na het persmoment tegenover Sporza. "Of ze hebben gereageerd? Ja, ze hebben allemaal een bericht teruggestuurd. Nu begin ik ook te reizen om hen te ontmoeten. Niet alle spelers, maar sommigen."

Tedesco weet te melden dat Thomas Vermaelen het kwalificatietraject niet ingaat als assistent-bondscoach. "Niet bij de Rode Duivels. Ik heb begrepen dat Thomas Vermaelen voor de KBVB (de Belgische voetbalbond, red.) zeer belangrijk is en dat ze hem graag in een technische rol willen behouden. Die gesprekken zijn lopende." De 'gouden generatie' van België bestond vooral uit dezelfde spelers. Tedesco geeft echter aan dat hij meerdere spelers in de gaten houdt. "We hebben een stap teruggezet en ik kijk breder dan de voorselectie die was gemaakt voor het WK met 25 tot 30 spelers. Ik kijk nu naar een honderdtal spelers. Ik kan ze nog niet allemaal tot in detail beoordelen, maar ik ga dat wel proberen."

De pas 37-jarige oefenmeester weigert echter te spreken van 'een totale ommekeer'. "Dat zou willen zeggen dat alles voorheen slecht was. En dat is niet zo. Het WK was een teleurstelling, maar er waren ook goede dingen. De dingen die wel werkten, zullen we zeker proberen te behouden. En wat niet werkte, dat willen we veranderen", vertelt de bondscoach. "Maar daar moet ik eerst een beter zicht op krijgen. Ik moet dus nog met de spelers praten om te kijken wat goed was en wat minder goed was", zegt hij. België gaat dus zonder Hazard het EK-kwalificatietraject in. "Dat hoofdstuk is afgesloten", is de bondscoach duidelijk. "Het was al afgesloten voor ik hier kwam. Hij heeft zelf besloten om te stoppen en zal daar zijn redenen voor hebben. Ik moet die respecteren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja de Hazard van tegenwoordig moet je ook niet terugwillen. De kerel is gewoon klaar met voetbal eigenlijk. Kan beter na 2024 gewoon met pensioen gaan want ik ga er echt niet vanuit dat hij weggaat omdat die zo’n groot salaris heeft.

Op zich best een risicoloze baan om nu in te stappen. Gekeken naar de kwaliteit gaat Belgie nu weer voor een 5-10 jaar naar een rol als consistente deelnemer op toernooien waar verder geen verwachtingen zijn en niemand opkijkt van eliminatie in de poule. Enkel kwalificeren moet best te doen zijn met dit materiaal. Als je er dan toch eens in slaagt om met wat mazzel tot een kwartfinale te reiken oid dan heb je het meteen uitstekend gedaan en wie weet spring je dan zelfs in het oog van een leuke subtopclub.

17 februari 2023 om 21:29

Komend EK wordt gewoon verwacht door te stoten naar de knock outs hoor.

17 februari 2023 om 21:36

Daar ben ik het niet mee eens. Niemand in mijn omgeving die die verwachting heeft. Ik volg de media niet genoeg om te zien wat die er van denken. Hoe dan ook vind ik het best vroeg om daar al verwachtingen aan te koppelen, we zijn nog anderhalf jaar weg van het ek.

17 februari 2023 om 21:47

Je gaat toch niet menen dat je verwacht dat we ons niet kwalificeren in een format waarin de beste derdes ook doorgaan?

17 februari 2023 om 22:00

Hoeveel groepen zijn er en hoeveel derdes gaan er door?

17 februari 2023 om 22:12

Achterin zullen jullie nog verder terug zakken qua niveau in de komende 1,5 jaar en ook voorin is de spoeling vrij dramatisch. Je hebt Kevin de Bruyne, en zelfs die speelt geen al te best seizoen. Lukaku is helemaal niks meer en voor de rest is het nou ook niet al te best voorin. Geeft deze opsomming je een goed gevoel over het halen van een knock out ronde op een eindtoernooi?

17 februari 2023 om 22:26

Lukaku is even uit vorm maar die komt wel weer terug, wat ik erger vind is dat Hazard Real altijd zijn droomclub noemde. dan kopen ze hem en komt hij als een papzak binnen.
en heeft hij geen enkele goede wedstrijd gespeeld hopelijk laat Real hem gewoon tot het einde van zijn contract lekker meetrainen met het 2e nooit spelen en mag hij daar zijn tijd uitzitten tot zijn contact afloopt. of tot hij er genoeg van heeft en een ander dik contact ergens in de zandbak accepteert

17 februari 2023 om 22:54

Ik ben er 100% zeker van dat we die doorkomen. Anders verwijder ik mijn account wel tegen dan. Dan ga ik trouwens wel uit van kwalificatie.

17 februari 2023 om 23:04

@consy, de Bruyne speelt geen al te best seizoen? Vier goals en 13 assists in 22 wedstrijden. Moeilijk serieus te nemen dat statement.

17 februari 2023 om 23:23

Ik vind het al knap dat je de tijd neemt om hierop te reageren. Wel ben ik bang dat het alleen de Bruijne gaat zijn die de kar moet trekken in een verder matig elftal. Een beetje het Oranje met een ijzersterke Robben en een uitgebluste van Persie in 2014

18 februari 2023 om 10:10

De verdediging kan juist weer sterker staan tegen het EK met Theate en Debast die nog stappen zullen zetten. Ook op het middenveld is de kans groot dat België sterker zal staan. En ja als je vindt dat De Bruyne een zwak seizoen draait bij City dan kijken we toch andere matchen. Lukaku is wel een zorgenkind aan het worden.

De tijden dat België enige aanspraak kan maken op eindwinst zijn voorbij maar niet voorbij de groepsfase geraken zal wel degelijk een teleurstelling zijn bij de meesten.

17 februari 2023 om 22:53

Ik denk inderdaad ook dat het voor Tedesco nu een goed moment is geweest om in te stappen bij België. Er moet flink doorgeselecteerd worden bij het Belgisch-elftal, want Martinez heeft de afgelopen jaren te lang vast gehouden aan spelers als Hazard, Witsel, Vertonghen, Meunier, Benteke, etc. en dat terwijl er zeker mogelijkheden waren om andere spelers kansen te geven of sowieso al hadden moeten krijgen.

En dan heb ik het over namen als Trossard, Onana, Theate, Tielemans, etc. Van de 'gouden generatie' van België, zouden nu alleen Courtois, de Bruyne, Alderweireld, Mertens (om iets te forceren) en Lukaku denk ik nog van waarde zijn voor België. En inderdaad ook Lukaku. Speelt sinds zijn overgang naar Chelsea niet zo goed meer en zijn tijdelijk terugkeer bij Inter valt ook tegen door o.a. blessureleed, maar als hij fit is en het vertrouwen weer heeft is hij gewoon een geweldige spits voor België (en Inter Milan).

Tedesco moet nu gewoon gaan bouwen op spelers als Theate, Debast, Tielemans, Onana, Trossard, Openda, Bornauw, Verschaeren, Lukebakio, Lavia en hopen dat spelers als de Ketelaere, Mangala en Lokonga zich bij hun clubs weer kunnen hervinden en stappen vooruit kunnen zetten in hun ontwikkeling. Maar ook zonder deze drie heb je gewoon een team met best wel wat kwaliteit en waar je het vele landen gewoon heel moeilijk mee kan maken, zeker met zo'n opstelling (zie opstelling).

Courtois
Castagne
Alderweireld
Debast
Theate
Tielemans
Onana
Openda
de Bruyne
Trossard
Lukaku

Ze hebben echt wel goeie talentvolle spelers alleen moeten ze voorlopig de oudjes voor zich dulden, hopelijk ziet deze trainer dat

Verbaas mij erover dat er iemand in de media is die dit durft te vragen aan de bondscoach.

De carriere van Hazard gaat als een nachtkaars uit.. Wat een ellende zeg! Ik zat toevallig vandaag een interview te kijken van John Obi Mikel en hij gaf aan dat Hazard, buiten de wedstrijddagen om, geen seconde voor de sport leefde en op training geen klap uitvoerde.. Het moge duidelijk zijn dat je dan dus een lijf overhoudt wat in de topsport niet meer mee kan als je richting de 30 gaat! Wat jammer.. Ik had hem graag nog eens bij Chelsea terug gezien!

17 februari 2023 om 23:11

Echt heel zonde inderdaad! Door de professionalisering van de sport (oa qua voeding, training en fysios) gaan spelers nu over het algemeen veel langer mee, maar vroeger was het rond de 30 meestal wel klaar. Hazard heeft de sport op vergelijkbare manier beoefend als toen, dus logisch is het wel.

Naast Lampard is hij toch wel de beste speler die ik in een Chelsea shirt heb zien spelen denk ik, dus hem zo af te zien glijden doet pijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren