Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois fluit ‘lekkende’ Tedesco terug met post op Instagram

Laatste update:

Thibaut Courtois hekelt maandag via Instagram de manier van doen van Domenico Tedesco, de bondscoach van de Belgische nationale ploeg. De opgestapte doelman kijkt ervan op dat de keuzeheer van de Belgen maandag op een persconferentie inzage gaf in een privégesprek na het 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk van zaterdag. Volgens Courtois kloppen de woorden van Tedesco ook niet helemaal.

Tedesco gaf de aanvoerdersband aan Romelu Lukaku en niet aan Courtois, die daarom vertrok en niet beschikbaar is voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland van dinsdag. De keuze van de keeper kwam als een verrassing voor de bondscoach. "Het was oké voor iedereen, maar na de wedstrijd wilde hij me ineens spreken en zei hij dat hij naar huis ging omdat hij zich teleurgesteld en beledigd voelde", zo klonk het in gesprek met VTM. Tedesco erkende dat de aanvoerderskwestie de druppel was voor Courtois.

Reactie Courtois
Courtois komt nog dezelfde dag met een reactie op de uitspraken van Tedesco. "Vanmiddag was ik verrast door de persconferentie van de bondscoach waarop hij een gedeeltelijk en subjectief verslag gaf van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk", aldus de goalie van Real Madrid. "Ik wil duidelijk maken dat het niet de eerste of de laatste keer is dat ik met een trainer praat over zaken die in de kleedkamer gebeuren, maar dat het wel de eerste keer is dat iemand besluit het publiekelijk te vertellen. Ik ben hier diep teleurgesteld over, maar ik wil duidelijk maken dat de inschattingen van de coach niet stroken met de werkelijkheid."

Volgens Courtois is het onzin dat hij de aanvoerdersband heeft opgeëist: "En ik heb met mijn ploeggenoot Romelu Lukaku gesproken om enkele zaken op te helderen. Tegelijkertijd wil ik duidelijk maken dat ik met geen enkele teamgenoot een discussie heb gehad over een soortgelijk onderwerp, zoals wordt beweerd." Dat Courtois is opgestapt heeft volgens hem een andere reden. "Ik heb mijn rechterknie laten controleren. De medische staf van mijn club en de nationale ploeg hebben contact gehad en hebben al het bijbehorende materiaal bekeken, om uiteindelijk de beslissing te nemen het trainingskamp te verlaten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Courtois is voor mij dan, de beste doelman ter wereld. Wat hij doet is werelds. Maar als persoon is het toch een man met een klein hart. Heeft overal een mening over en is soms gewoon kinderachtig.

Gelukkig hebben wij dit soort gedrag nog niet opgemerkt bij Real Madrid.

19 juni 2023 om 22:29

Dat komt omdat er bij zijn club grotere namen rond lopen. Bij Belgie is hij dan toch 1 van de grote spelers dus wil dat graag laten lijken.

20 juni 2023 om 05:52

Gelukkig hebben wij hier nergens een mening over

20 juni 2023 om 11:09

Ik ben zelf belg, en idd top doelman. Maar het is een kleuter, als het niet gaat zoals hij wil dan begint hij te jammeren. Beste maatjes met KDB maar toch zijn lief afsnoepen. Topkerel hoor not! Goeie doelman voor de rest een kwal.

Op zich zie ik het probleem niet dat een bondscoach dit naar buiten brengt. Mensen kunnen bij dit soort zaken altijd toch wel vrij makkelijk een conclusie trekken (actie-reactie). Bovendien komt Courtois wel vaker raar om de hoek. Een geweldige keeper hoor, maar dit is bij lange na niet het eerste incident rondom zijn persoon. Het is toch wel iemand die soms niet weet wanneer hij beter z'n mond kan houden en sowieso niet altijd even handig is in zijn uitspraken.

19 juni 2023 om 22:39

Ik snap ook niet wat Tedesco dan wel moet doen ?
Liegen dat het een andere reden is?
Dit is niet professioneel van Courtois, hij kon makkelijk hier op de knieblessure gooien en dan zou het gesprek ook binnenskamers zijn gebleven.
Als je echter niet komt opdagen zonder uitleg moet je achteraf niet zeggen dat je misbegrepen bent.

20 juni 2023 om 11:11

Dat deden zijn voorgangers he, en hij verwacht dat terug want hij vind dat hij de man is daar. Een fitte casteels is voor mij niet zo een downgrade. Want casteels is zeker ook een goeie doelman. Het is de verdediging bij belgie dat een ramp is.

Wat een te groot ego allemaal niet met en mens kan doen ...

Tedesco is een oetlul. Geef je licht geblesseerde sterren gewoon hun einde seizoen. Nu gaat hij lopen lullen in de pers en zijn we onze beste doelman kwijt.

Direct ophoepelen die rottrainer.

19 juni 2023 om 22:40

Vertonghen heeft het verhaal van Tedesco gewoon bevestigd.

19 juni 2023 om 23:01

Die topspelers hebben allemaal een ego en je moet er als trainer mee om kunnen gaan.

Who the fuck is Tedesco eigenlijk? Courtois heeft lichte hinder aan de knie en kan een eindeseizoen gebruiken.

Zeg gewoon in de pers dat hij licht geblesseerd afhaakt en los het intern op.

19 juni 2023 om 23:08

Tedesco is de bondscoach enen dus degene die de beslissingen neemt. Als Courtois echt vertrokken is omdat hij zich beledigd voelde dan is hij ten alle tijden fout.

19 juni 2023 om 23:31

Ja laten we vooral gaan liegen tegen de pers en als er dan iets anders uitlekt de domme mensen in deze maatschappij laten roepen "dat de pers altijd fake news verspreidt". Tedesco heeft dit gewoon prima opgelost. De pers is er niet om een keepertje als een kleuter van 3 te behandelen , maar is er om de feiten te vertellen

De kleinste belg die er is. Wat een vreselijke jankerd is dit.

Courtois is al jarenlang een rots in de branding bij België en een geschenk voor de nationale ploeg, maar als hij zichzelf te groot vindt dan mag hij gewoon ophoepelen, het interesseert mij dan niet dat de 2e doelman een paar niveaus minder is.

Hij is ook gewoon duidelijk aan het liegen met zijn blessure, niet alleen Tedesco spreekt hem tegen maar ook Vertonghen heeft duidelijk gemaakt dat Courtois is vertrokken door de discussie, terwijl Vertonghen geen enkele reden heeft om daarover te liegen. Hij kan wel iets aan de knie hebben, maar het is gewoon een ongelooflijk zwak excuus en het maakt zijn hele verhaal ongeloofwaardig.

Het is zeer spijtig, Courtois moest samen met Lukaku en De Bruyne de leiders worden van dit nieuwe België die de jongere generatie met hun ervaring toch naar nog enigszins een degelijk niveau moesten brengen. Maar nu is hij allesbehalve een leider.

Sja, wie van de twee zal het juiste verhaal vertellen? Prioriteit nummer 1 is dat de knie 100% in orde is/komt. En als de medische staf van zowel club als land dat ook vinden, dan moet hij gewoon zsm terug naar Madrid of op vakantie.

Tja beetje raar gedrag van Courtois hoor. Als de bondscoach iemand anders aanvoerder maakt dan dien je dat te respecteren. Courtois zegt dat hij geblesseerd is maar denk niet dat de bondscoach dit zo maar op deze manier gaat vertellen tegen de pers. Maar ja dit soort gedrag heeft hij vaak behalve bij Real dan.

Courtois zou beter een bueno eten.
Kinderlijk

Slip slip boeleke

Tedesco is eerlijk en open. Vooral naar z’n spelers, daar houd ik wel van.

Tja, iemand met de lengte van Courtois kan het nou eenmaal wat hoger in zijn bol krijgen

Zie iedereen het hier opnemen voor Tedesco, maar ik vind het zelf dom. Zoiets moet je zeker binnenshjuis houden. vooral bij de Belgische ploeg waar genoeg verkeerds gebeurt. Ook als je die opstelling zag tegen Oostenrijk, wat een sof. Sws vind ik het een slechte coach die nergens het heel goed heeft gedaan of zo. Courtois is wel een klein ettertje die niet tegen kritiek kan enzo, maar het is wel de beste keeper ter wereld, dan ga je daar wat slimmer mee om.
Vind Courtois een kind en Tedesco een domoor.

20 juni 2023 om 01:06

Geef uw opstelling eens hè top-coach!!

De coach zal zit niet zomaar roepen. Die gaat in zijn functie niet zomaar dit soort dingen zeggen. Daarnaast zie ik courtois persoonlijk niet echt als een betrouwbaar persoon. En dat heeft denk ik geen uitleg nodig…

Dit is nu eens een goed voorbeeld van een jonge aan zijn loopbaan werkende trainer, die de battle aangaat met een speler van toplevel ! Deze trainer wil laten zien van " kijk eens wat ik durf "...... Courtois is één van die spelers die op tien maanden meer dan 60 wedstrijden speelt en die zeker een sluimerende overbelasting blessure mag laten rusten. Courtois zet zich alsnog in voor het team met mee te spelen in de wedstrijd tegen Oostenrijk, waar hij een gelijkspel uit de brand haalt met een weergaloze redding of België verloor in eigen huis . Dat de wedstrijd tegen Estland als minder belangrijk wordt beschouwd is correct en daar is de aanwezigheid van Courtois, niet zo van belang.
En plots gaat zo een trainertje zich profileren op de kap van een speler van top level.....Dit komt als een boomerang, terug in het gezicht van Tedesco en gaat hem uiteindelijk schaden want dat kan je niet winnen en ook het team gaat minder sterk worden als Courtois het voor gezien houdt . Als Tedesco denkt dat top trainer Ancelotti zijn spelers zo aanpakt heeft hij het grondig mis!
De inhoud van een kleedkamer issue of een persoonlijk gesprek zomaar te grabbel gooien in de pers is dan ook , ongezien en maakt duidelijk dat deze jonge trainer nog heel wat ervaring mist !

20 juni 2023 om 11:50

Het gaat niet over profileren, het gaat erover dat Tedesco niet wou liegen over de situatie. Courtois maakt er een drama van door zonder toestemming te vertrekken. Ik denk dat Tedesco niets liever had gewild dan Courtois tevreden houden maar Courtois moet zich dan ook constructief opstellen.

20 juni 2023 om 12:09

Courtois sukkelt al 2 jaar met een tendinitis aan zijn knie die hij via medicatie tracht te milderen.
Als je praat over constructief zijn kan ik je wel vertellen dat de inhoud van een persoonlijk gesprek in de pers gooien, helemaal het tegenovergestelde is, van constructief zijn.

Indien Tedesco echt het belang van het groepsgevoel wil aanwakkeren om deze toch wel nieuwe spelers groep dichter elkaar te brengen, ook al zijn ze gekwetst of niet fit, zoals Vertongen bijvoorbeeld, dan had hij De Bruyne ook moeten laten aanwezig zijn, en deze ook naar Estland laten meereizen, want dat is de absolute leider van het team en dus was het heel belangrijk geweest dat KDB 'ook' heel het traject mee zou doen...
Blijkbaar telde dat dus niet voor KDB maar wel voor Courtois !
België heeft twee super top level players, zijnde KDB en Courtois , behandel ze dan ook zo want deze jongens spelen al veel te veel wedstrijden op een seizoen,...veel te veel om fit te blijven.
KDB zal hierover zich wel de nodige vragen stellen en het zou mij niet verbazen dat hij , op zijn eigen rustige wijze zonder pers in de buurt, Tedesco terug met de voetjes op de grond brengt want indien hij ook zou afmelden wegens een vertrouwensbreuk dan is België helemaal helemaal de weg naar beneden aan het gaan.

20 juni 2023 om 18:14

Je vergelijking met de afwezigheid van De Bruyne slaat op niets. De Bruyne heeft het medische advies gekregen om niet te spelen, Courtois kreeg gewoon groen licht. Alsnog kan Courtois inderdaad om rust vragen en dat zou begrijpelijk zijn, maar dat heeft hij niet gedaan, hij is gewoon niet komen opdagen.

Er zijn verschillende bronnen binnen de nationale ploeg die publiekelijk bevestigen dat Courtois niet naar Estland wou reizen door de discussie en dat zijn knie als een excuus moest dienen. Journalisten hadden al geruchten opgevangen dat Courtois kwaad was vertrokken en Tedesco en Vertonghen hebben het daarna bevestigd terwijl ze er helemaal niks bij te winnen hebben om daarover te liegen, integendeel. Dus het lijkt me wel duidelijk dat die blessure gewoon een excuus is omdat hij in zijn ego geraakt is.

Het zou mij trouwens sterk verbazen als De Bruyne de kant kiest van Courtois. Ik heb de indruk dat hij die zachte aanpak van Martinez juist beu was en daarbij zijn De Bruyne en Courtois geen beste vrienden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren