Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf onthult transfersom die Ajax betaalt voor Francesco Farioli

Laatste update:

Niets lijkt de komst van Francesco Farioli naar Ajax nog in de weg te staan. Verschillende media melden woensdagmiddag dat de Italiaan op weg is naar Amsterdam en mogelijk donderdag al zijn handtekening zet onder een driejarig contract.

Even leek het erop dat Ajax zou worden afgetroefd in de strijd om Farioli. Vanuit Engeland kwam door dat de 35-jarige coach hoog op het lijstje stond bij Chelsea en Brighton & Hove Albion, waar respectievelijk Mauricio Pochettino en Roberto De Zerbi vertrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax is er echter in geslaagd om Farioli te overtuigen. De Amsterdammers betalen volgens De Telegraaf 1,25 miljoen euro om hem los te weken bij OGC Nice. De Italiaan lag nog tot volgend jaar zomer vast in Zuid-Frankrijk.

Het is voor het eerst in 27 jaar dat er weer een buitenlandse coach aan het roer komt bij Ajax. De laatste buitenlander was Morten Olsen in 1997. Vervolgens hadden 21 Nederlanders de eindverantwoordelijkheid in de Johan Cruijff ArenA.

Indien alle krabbels zijn gezet, wordt Farioli de tweede Italiaanse trainer die actief zal zijn in de Eredivisie. Massimo Morales ging hem voor. Laatstgenoemde was in 1999 vier wedstrijden interim-coach bij De Graafschap.

Technisch directeur Alex Kroes, directeur voetbal Marijn Beuker en hoofd scouting Kelvin de Lang hebben rugdekking bij hun keuze voor Fariolo.

Het drietal heeft goedkeuring gekregen van technisch commissaris Danny Blind en Louis van Gaal, die de Raad van Commissarissen adviseert. Farioli neemt voor een groot gedeelte zijn eigen staf mee.

Ben jij blij met de komst van Francesco Farioli naar Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1,25 miljoen euro, is dat alleen voor Farioli of ook voor zijn (twee?) assistenten?

Prima zaken vind ik. Ik zelf ben hier absoluut blij mee, zijn druk, spelen als collectief en vooral de defensieve zekerheid kunnen we goed gebruiken. Ook fijn dat het geen naam als Janssen is geworden. Natuurlijk is het moeilijk om nu een echte mening er over te hebben, maar vind het ook positief dat bijvoorbeeld Brighton de deal heeft geprobeerd te kapen. Dat project zit veel gedachte achter, dus dat vind ik wel ergens een fijn idee. Verder is het logisch als er namen vertrekken, en als bijvoorbeeld Sutalo een goed EK speelt zal die misschien wel voor meer kunnen worden verkocht, maar ik denk dat bepaalde spelers een stuk beter voor de dag zullen komen onder deze coach. Hij bouwt gewoon een solide basis in. Ik hoop wel dat we niet jongens als Rensch en Sosa aan de aftrap zien volgend seizoen, daar zit zo weinig pit en wilskracht in.

22 mei 2024 om 19:27

Ik ben juist heel benieuwd hoe de spelers het gaan doen onder Farioli. Als je de verhalen mag geloven, zit hij ‘s avonds zo bij je op de bank thuis als je niet alles geeft. Misschien krijgt hij juist Rensch aan het voetballen met pit. Ik denk dat we daarom ook zo weinig kunnen zeggen over de spelers van dit seizoen. Alles en iedereen was slap, zelfs Schippie als coach op het einde.

22 mei 2024 om 19:33

@4ever4ajax Eens. Het zat werkelijk overal mis, van af het bestuur, het technisch hart, de coach, de spelers. Het ging werkelijk overal mis. Alleen heb ik Rensch bijvoorbeeld nu al jaren zien spelen en het altijd een slappe gozer gevonden. Alleen in zijn debuut seizoen onder ETH deed hij het echt goed, maar ik denk dat er veel spelers makkelijk meededen omdat iedereen zo goed op elkaar was ingespeeld en er veel kwaliteit was.
Volgens mij is er ook best wel interesse voor hem, dat zie ik hier en daar voorbij komen. Heb jij enige spelers die je graag, en realistich, er bij ziet komen

22 mei 2024 om 19:35

Ik heb niet z’n hoge pet van deze meneer op, de rest van Nederland schijnbaar wel… Farioli is een mooie naam. Het voetbal dat Nice speelt is echter helemaal niet zo mooi als iedereen doet vermoeden(waarschijnlijk alleen tegen PSG gekeken). Ja ze zetten (soms) hoog druk, en bouwen op van achteruit, maar dat doen zelfs Almere en RKC tegenwoordig.. ik had liever een Nederlandse trainer gehad. Zelfs liever Ron Jans. Maar het doet toch nog steeds pijn dat De Meester van het drukzetten Peter Bosz volgend jaar nog in Eindhoven op de bank zit. Van der Sar zou hier samen met Mislintwt een boete voor moeten krijgen joh.

22 mei 2024 om 19:46

Eens @nielsfleuren 34 wedstrijden
40 goals gemaakt en 29 tegen. Dat is bijna 1 goal voor en 1 goal tegen per wedstrijd. Velen hebben nice zelden zien spelen en ineens hoor je alle ajax fans dat deze trainer tactisch is, zetten druk, bouwen van achter uit enz. Zal mij niks verbazen als dit een flop word.

22 mei 2024 om 21:06

Het is wel echt Ajax om z’n jonge trainer voor de groep te zetten hoor je dan vaak. Dan komen de voorbeelden: Michels, Van Gaal, Cruijff en De Boer. Dat zijn er 4 in de afgelopen honderd jaar. Ik heb er een hard hoofd in.

22 mei 2024 om 21:39

We zullen zien of het een flop wordt of niet. Er zijn genoeg redenen om het te kunnen laten slagen maar bijna evenveel redenen waarom het niet zou kunnen slagen. Dus mooi koffiedik kijken dus

22 mei 2024 om 22:33

Jajoh maar had dan gewoon een Nederlandse trainer neergezet, denk aan Dave Vos, die de club kent en alle spelers uit de jeugd. Zijn ongeveer even oud. En is een seizoen bij Nice, en een jaar in Turkije meer waard dan alle ervaring die Dave Vos bij Ajax heeft opgedaan ?

23 mei 2024 om 00:11

-Ik heb niet z’n hoge pet van deze meneer op, de rest van Nederland schijnbaar wel…-

Waar komt deze conclusie vandaan Niels? Of wil je jezelf in een hele bijzondere positie manoeuvreren?

23 mei 2024 om 00:12

@Leon Tijssen, alleen is de Xg van Nice vr malen hoger dan het doelsaldo doet vermoeden en was hij twee van zijn beste spelers een tijd lang kwijt waardoor het ook echt minder liep bij Nice...... Dat druk zetten en van achteruit opbouwen klopt gewoon. Sterker nog bij de eerste fase druk zetten doet hij dat Alla Bosz en Ten Hag, echter de 2e fase druk zetten heeft heel veel weg van John van het Schip alleen dan vele malen beter uut gevoerd. 443 wordt dan 541 waarbij de as helemaal dicht gebouwd wordt. Een flip verwacht ik niet, maar kijk niet vreemd op als een hoog gehalte Frank de Boer voetbal krijgt te zien, wat steeds wat beter wordt naarmate er betere spelers bij komen.

Nou dat is in ieder geval niet zo'n grote afkoopsom. Ben benieuwd. Heb geen 1 van zijn clubs (vaak) zien spelen, maar vind een 5e plek met Nice niet enorm indrukwekkend klinken. Wel hoor en lees ik veel dingen over de enorme pressie die hij graag met zijn teams wil spelen, en dat klinkt dan weer als muziek in de oren. Voor mij in ieder geval een tropisch verrassing, waarvan ik hoop dat het goed uit pakt.

22 mei 2024 om 19:13

Wel enige nuance hierbij: Farioli heeft met dit Nice tot en met speelronde 21 (medio februari) op een keurige 2e plaats in de Ligue 1 gestaan. Toen hebben ze -mede ook door afwezigheid van enkele spelers vanwege de Africa Cup- een matige reeks neergezet en zijn ze afgezakt naar plek 5. Al met al denk ik een keurige eindklassering als je de selectie van Nice afzet tegen de rest van de Franse (sub)top. In de beker uitgeschakeld door PSG in de kwartfinale, dat is geen schande. Wat mij verder vooral tevreden stemt is dat Nice de minste tegengoals en de meeste clean sheets van de Ligue 1 had. Farioli en zijn staf kunnen dus klaarblijkelijk een degelijke organisatie neerzetten, dat is de basis die dit Ajax absoluut nodig heeft om vanuit daar verder te bouwen. Het aantal kansen dat wij dit seizoen weggaven was echt absurd gewoon..

22 mei 2024 om 19:30

@sanderr eens. Vooral uit was het echt een gatenkaas. Ik denk vooral terug aan de wedstrijd in Deventer, ik weet niet hoe Go Ahead toen geen 10 goals heeft gescoord, bizar hoe makkelijk alles werd weg gegeven. We hebben een 6 nodig die ballen afpakt, maar ook zich aanbiedt en het spel kan verlengen. Taylor als 8 kan ook niet meer, die is verdedigend veels te aanwezig en is nooit aanspeelbaar, hoe vaak kansen zijn weg gegeven omdat verdedigers worden gevraag voetballende oplossingen te vinden terwijl de helft daar niet goed genoeg is aan de bal. Gewoon smeken om problemen.

22 mei 2024 om 19:48

@inkemontana je leest veel dingen terwijl weinig mensen nice hebben zien spelen. De één begint over tactisch, opbouwen van achter uit enz maar weet zeker dat velen elkaar napraten. Nice heeft weinig goals gemaakt.

22 mei 2024 om 19:53

Doe jij hier zelf niet aan mee? Jij stelt namelijk ook "zal me niks verbazen als dit weer een flop wordt" op basis van niets meer dan het kale aantal voor- en tegendoelpunten van OGC Nice in het afgelopen seizoen, zonder enige verdieping in overige statistieken. Dan denk ik dat er in de verschillende topics toch wel reacties te vinden zijn van mensen die zich iets meer verdiept hebben in deze trainer dan jij als ik eerlijk ben..

Hij lijkt dus het volste vertrouwen van het bestuur en de technische staf te hebben.
Nu het dat het buiten het veld het er op lijkt dat de neuzen in de zelfde richting staan , is het om het op het veld in orde te brengen.

22 mei 2024 om 19:58

Crooswijker En waarom krijg hij het niet op de rit? Ik zeg niet dat het wel gaat lukken, ik moet hem eerst maar eens aan het werk zien bij Ajax. Daarna kan ik pas oordelen, maar jij kan het blijkbaar nu al.

22 mei 2024 om 20:13

Ik ga hier niet meer op reageren ik had dit graag gedaan Harley. Jij heb kunnen lezen dat ik hier reageerde op een roltrap en ik normaal vraag waarom hij die trainer beter vind dan slot maar alles is weer verwijderd terwijl ik iets vraag en over voetbal gaat. Ik weet dat dit hier heel vaak gebeurt en dat dit alleen veel op vz gebeurt want ik kom ook op andere voetbal pagina’s.nogmaals ik had je graag antwoord gegeven maar wat je dus typ over voetbal word verwijderd.

22 mei 2024 om 20:55

Je heb wel gelijk dat je het eerst moet zien maar wat er nu allemaal gebeurt bij Ajax kwa financien enz zal het tijd nodig hebben maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij binnen de kortste tijd er een team van maak. Ik ging op mijn gevoel uit dat het hem nu niet gaat lukken maar met wat tijd misschien wel

22 mei 2024 om 20:59

Initiële reactie van Roltrap sloeg totaal nergens op (quasi provocerende one-liner) en is terecht verwijderd, de reacties daarop worden dan automatisch mee verwijderd. Dat is gewoon normale vorm van moderatie, gebeurt op elk fatsoenlijk forum op een dergelijke manier hoor.

22 mei 2024 om 21:59

Ok bedank voor je uitleg sander

22 mei 2024 om 19:55

En toch ben jij de enige die deze opmerking maakt, een anti-Ajacied. Zo groot is de club Ajax, ze leeft bij figuren zoals jij gratis en voor niks in jullie hoofdjes. On: Neemt grotendeels z’n eigen staf mee? Dat was toch juist niet de bedoeling? Een Ajacied met CL ervaring (Chivu, al wordt die het helaas niet) en een Ajacied (Dave Vos) zouden de belangrijkste assistent worden. Daarnaast mocht een nieuwe trainer een vertrouweling, derde assistent meenemen.

22 mei 2024 om 21:06

Inderdaad ,dat dit bv bij een club als Liverpool gebeurd dat een trainer zijn eigen assistenten mag meenemen dat is tot daar en toe. Liverpool is lang niet zo groot als Ajax.

22 mei 2024 om 19:58

Je bent echt de enige die dit roept, heb het nog niemand anders zien zeggen de laatste weken. Maargoed, je hebt je moment of fame.

Hartstikke leuk, een nieuwe trainer. Maar als Ajax niet minstens 5-6 gasten gaan vervangen
die regelmatig in de basis staan gaat deze man ook kansloos gevecht aan. Misschien gaan we voor het eerst weer eens iets van tactiek zien sinds ten Hag vertrokken is. Dat zou al een hele verbetering zijn ten opzichte van de vorige 4! hoofdtrainers.

22 mei 2024 om 19:19

Eens. Ik hoop dat er gewoon een solide basis komt. De rest verdediging is ook al jaren erg slecht, zelfs onder Ten Hag zijn laatste jaar was het niet altijd koshjer. Dat zag je vooral als Alvarez niet als 6 opgesteld stond. Toch zullen er een paar spelers moeten vertrekken. Ik hoop dat Bergwijn tegen Oostenrijk mag invallen of zo en magisch er 3 inschiet zo dat die voor wat meer geld vertrekt, dat is een groot verdiener en staat jongens als Godts en Forbs in de weg.

Ik lees in een reactie dat hij beter is dan Slot. Met alle respect, maar de beste man heeft nog niet veel gepresteerd. Leuk dat hij een aanvallende filosofie heeft en houdt van druk zetten, maar laat de beste man dat eerst even bewijzen, in combinatie met zijn jeugdige leeftijd. Bij Ajax moet je er namelijk meteen staan, één ding weet ik wel: had je Slot nu gehad als Ajax zijnde, had hij er wel meteen gestaan.

22 mei 2024 om 19:59

Je hebt oprecht niet door dat die reactie van Roltrap ironisch bedoeld is? "Nu al veel beter dan Slot, dat krijg je er gratis bij bij Ajax" is puur provocatief bedoeld, hij vindt niet oprecht dat deze trainer beter is dan Slot he, dat ligt er vrij dik bovenop lijkt me.

Het polletje zegt niet zoveel natuurlijk. Concurrenten van Ajax kunnen niet blij zijn met de komst, omdat ze verwachten dat hij het goed zal doen, en Ajacieden omdat ze vrezen dat hij het slecht zal doen (en andersom natuurlijk). Vind je het een goede aanstelling oid had meer gezegd qua uitslag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren