Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De Telegraaf noemt één persoon nóg schuldiger aan Ajax-crisis dan Mislintat

Zondag, 24 september 2023 om 23:58Jonathan van Haaster • Laatste update: 00:12

De Telegraaf heeft Chief Sports Officer Maurits Hendriks aangewezen als hoofdschuldige voor de crisis waarin Ajax zich bevindt. Zondag bleek een gitzwarte dag voor de Amsterdammers. Nadat De Klassieker tegen Feyenoord hopeloos verliep – De Rotterdammers leidden met 0-3 en het duel werd definitief gestaakt wegens meermaals vuurwerk op het veld – werd diezelfde avond bekend dat Ajax directeur voetbalzaken Sven Mislintat de laan heeft uitgestuurd. De Telegraaf wijst naast Hendriks nog een reeks schuldigen aan voor de teloorgang van Ajax in de laatste jaren.

In de ogen van auteur Mike Verweij 'slaagde Hendriks erin zich in korte tijd gehaat te maken op De Toekomst vanwege zijn arrogante en dominante gedrag'. "Hoewel hij de laatste weken opvallend onzichtbaar is, treft de voormalige hockeyer de meeste blaam. De voormalige directeur van NOC*NSF schoof Sven Mislintat naar voren als directeur voetbalzaken en steunde de Duitser door dik en dun. Zelfs toen de kritiek hoorbaar werd dat de data-Duitser voor onbekende spelers veel te veel geld uittrok en te lange contracten uitdeelde."

Ook hoofdrolspeler Mislintat wordt, vanzelfsprekend, medeverantwoordelijk gehouden voor de malaise in de Johan Cruijff ArenA. "De voormalig scout van Arsenal en Borussia Dortmund en technisch directeur van VfB Stuttgart moet zichzelf meerdere keren in de arm hebben geknepen toen Ajax zich meldde of hij directeur voetbalzaken wilde worden. Nog meer verbaasd zal hij zijn geweest over het feit dat hij ondanks zijn magere cv direct de sleutel van de Amsterdamse kluis in handen kreeg." Ook de inmiddels opgestapte algemeen directeur Edwin van der Sar krijgt een verwijt, al wordt hij grotendeels buiten schot gehouden door De Telegraaf. De krant stelt dat hij zich door Hendriks 'liet overhalen om voor Mislintat te gaan', nadat de onderhandelingen met Liverpool-directeur en eerste keus Julian Ward niets opleverden.

De inmiddels door Pier Eringa opgevolgde RvC-voorzitter Leen Meijaard wordt als verantwoordelijke gezien voor het feit dat Ajax een jaar lang geen technisch directeur in huis had na het (gedwongen) vertrek van Marc Overmars. Interim-algemeen directeur Jan van Halst, normaliter lid van RvC, wordt verweten dat hij niet op de rem trapte toen Mislintat 'maar spelers van kleine clubs, zelfs op het tweede niveau in Engeland en Duitsland, voor veel te veel geld bleef aantrekken.' Ook Eringa wordt dat verweten. De oude bestuursraad van Ajax, onder leiding van de inmiddels vertrokken voorzitter Frank Eijken, wordt verweten dat die de controlerende taken jegens de RvC niet uitvoerde.

Over financieel directeur Susan Lenderink wordt gesteld dat zij instemde met de torenhoge uitgaven van de club, ook voor de aanstelling van Mislintat. Vorig seizoen gaf het duo Klaas-Jan Huntelaar - Gerry Hamstra ook een bedrag van meer dan 100 miljoen euro uit. Ook is er kritiek op trainer Maurice Steijn en diens zaakwaarnemer Rodger Linse, die volgens Verweij nooit hadden moeten instemmen met een constructie 'waarin Mislintat alle aankopen deed en de trainer zijn mond moest houden'. Tot slot is er ook harde kritiek op de harde kern van Ajax, de F-Side. "In plaats van een positieve bijdrage te leveren aan het herstel, duwen deze hooligans de club verder het moeras in."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Steijn, Hendriks en v Halst weg
En dan weer snel opnieuw bouwen.

25 september 2023 om 00:31

Denk zelf dat Steijn gewoon een goede trainer is, wrong time, wrong place geval....

25 september 2023 om 00:37

Hij heeft het in zijn avonturen verdienstelijk gedaan, op NAC na. Maar dat betekent niet dat hij ook maar in verband gebracht had moeten worden met Ajax, laat staan er daadwerkelijk nog trainer worden ook. Gooit zijn spelers ook gewoon voor de bus zodat er zeker niet naar hem wordt gekeken. Ik weet dat Ten Hag er niet meer staat (als United zo door gaat misschien weer wel....), maar die nam altijd de verantwoordelijkheid op zich, hoe dan ook. En dat hoort een trainer te doen.

25 september 2023 om 07:36

Ten Hag had nog minder gepresteerd dan Steijn. Ik hoor verhalen dat de spelers nog steeds achter hem staan en dat hij en zijn staf nog een beetje voor goede onderlinge sfeer zorgen.

Hij zegt dat hij niet tevreden was en daarom wisselde Dat heb ik Slot zovaak horen zeggen. Ten Hag en Bosz idem dito.

25 september 2023 om 09:40

Ten Hag heeft bij Bayern 2, GAE en Utrecht gewoon heel goed gepresteerd. Bovendien assistent bij PSV geweest. Die heeft echt wel meer ervaring met dominant voetbal spelen. GAE in de KKD promotie, Utrecht was toen ook beter dan nu en bij Bayern en PSV wordt ook altijd winst verwacht. Totaal ander soort trainer dan Steijn.

25 september 2023 om 00:32

Ja, dat lost alles op… Zelfs Guardiola gaat met dit Ajax geen wedstrijden winnen als er zulke individuele fouten worden gemaakt. Steijn heeft een hele matige selectie en zal moeten hopen dat er een plek in de top 5 in zit.

25 september 2023 om 00:56

Je mag genoeg vraagtekens bij de selectie stellen echter de kwaliteit is echt veel hoger dan dat er nu uitkomt. De extreme fouten die gemaakt worden zijn gewoon onbegrijpelijk.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als er rust komt, minder druk, meer vastigheid in het elftal komt, het ineens stukken beter gaat want de aanval creëert elke wedstrijd wel genoeg kansen. Het is echt die gekkigheid dat verschillende spelers ineens gaan blunderen en goals weggeven die Ajax de das om doen.

25 september 2023 om 00:53

Steijn heeft al bij meerdere clubs bewezen dat hij wel weet wat ie doet dus die krijgt normaal gesproken echt nog wel de kans bij Ajax en zo niet dan maken ze voor nu een enorm grote fout door hem op staande voet te ontslaan alleen moet hij niet steeds dezelfde fout maken door maar op spelers te blijven bouwen die wat minder presteren zowel als ze in de basis staan en minder presteren en het lef hebben om ze van het veld te schoppen (bergwijn zo nu en dan of Sutalo tegen Twente als voorbeeld) als zowel van degenen waarvan we weten dat ze er niet veel van kunnen (taylor, Rensch en Gorter) en doet hij dat wel steeds en gaat het zijn tol eisen dan gaat hij Mislintat achterna en zitten ze beiden met de kerstdagen thuis mits diegene/beiden dan tegen die tijd geen nieuwe baan gevonden heeft/hebben!

25 september 2023 om 01:15

Hij had sowieso niet aangetrokken moeten worden. Komt net als zijn spelers veels te kort voor de top. Stuur hem ook naar huis zsm aub…

25 september 2023 om 08:20

Ik weet dat het geen populaire vraag is, maar wat hadden Ajacieden van vHalst verwacht en wat had hij anders moeten doen? Even los van de sentimenten (en zijn eerdere werk bij twente) vooraf. Hij heeft de TD en de trainer niet aangesteld, hij heeft niet de afspraken met ze kunnen maken, hij heeft geen laatste zeggenschap over de kwaliteiten van de aangetrokken spelers, hij is bereid het gat tot de komst van Kroes te overbruggen zonder beslissingen te nemen die ingaan tegen de wensen van zn opvolger. Ik heb meer het idee dat vHalst een makkelijk doelwit is (bekende kop, geen Ajax/dna) dan dat er inhoudelijk veel aan te merken is op zijn functioneren.

Nieuw target voor de Telegraaf heksenjacht is in zicht

25 september 2023 om 00:25

Ja dat is duidelijk. Die 'hockeyer' kan zijn borst natmaken.

Het enige wat nog ontbreekt is dat voerzicht van pasfotootjes met de mensen die ze weg willen hebben met een rood kruis erop van degene die ze al weergekregen hebben. Die deed het bij de fluwelen revolutie erg goed in de krant. Twee weg, nog drie te gaan was het toen geloof ik.

25 september 2023 om 00:41

Maar wel terecht. Hendriks is verantwoordelijk voor aanstelling Mislintat, nu dat dus faliekant mislukt is , en ajax met langs contracten en kapitaalvernietiging zit opgezadeld moet hij de eer aan zichzelf houden.

Zoals Jacques Brinkman zegt in de documentaire over het hockeygoud van Syney 2000, " goud ondanks Maurits Hendriks" , zou ik mij geen zorgen maken als PSV of Feyenoord supporter zolang deze man er zit.

25 september 2023 om 00:58

Van kapitaal vernietiging is nog geen sprake. Pas als veel speler Met dik verlies verkocht worden, dan zal daar sprake van kunnen zijn. Maar dat punt is nog lang niet bereikt en met de groei van spelers als Forbes is het maar de vraag of dat punt ooit bereikt gaat worden.

25 september 2023 om 07:19

Het zou uiteraard niet de eerste keer zijn bij Ajax dat iemand een ramp seizoen draait en vervolgens met winst of voor hetzelfde transfergeld wordt verkocht, maar dit zou mij erg verbazen met Akpom en Mikautadze, Gaaei en met Avila.

25 september 2023 om 08:32

@speedy Afc

Tadic is voor 16 miljoen (ofzo) gekomen en gratis de deur uitgelopen ? Hij is met dik verlies weggegaan. Is er dan kapitaal vernietigd. Nee (behalve dan dat Sven hem weggejaagd heeft en je hem nog kon gebruiken).
In eerste instantie haal je speler om je elftal beter te maken en prijzen te pakken. Als hij daarna nog met winst verkocht wordt is dat mooi meegenomen. Nu heb je voor veel geld spelers gehaald die jouw niet echt beter maken. Stel dat je ze allemaal voor hetzelfde bedrag kunt verkopen heb je misschien wel geen kapitaal vernietigd, maar je hebt wel stilstand. En stilstand is achteruitgang als je concurrenten (feyenoord, PSV en AZ) wel (grote) stappen maken. Nu zit het kapitaal van Ajax vast in de verkeerde spelers. Nu zul je weer spelers moeten verkopen voordat je weer spelers kunt halen die je direct verder brengen.

25 september 2023 om 10:02

Speedyafc

"van kapitaal vernietiging is nog geen sprake. "

Tuurlijk zal er kapitaal vernietiging zijn.

1) Weer (v)cl missen kost je weer miljoenen;
2) Selectie blijkt niet in balans (sommige meer voor 532 opstelling) en missen bijv echte 10 of een rechtsbuiten
3) Je wordt weer onaantrekkelijker omdat spelers niet naar de club willen zonder weer CL

Het is bijltjesdag in De Telegraaf;-)) Nu nog een bron binnen de club aanstellen en Valentijn is weer tevreden. Maar laten we eerlijk zijn, met de namen van de hoofdschuldigen zitten ze er niet zo ver naast. Dus nazomeropruiming!

25 september 2023 om 06:31

De telegraaf zit nergens naast, gezien alle ajax spelers die het bericht liken. Telegraaf krijgt vaak de schuld, maar het is gewoon 1 grotr puinzooi in Amsterdam.

25 september 2023 om 06:42

Mee eens. Ze brengen het misschien op een smeuïge manier, maar andere media zoals VI, Parool en AD brengen inhoudelijk hetzelfde nieuwes. Ze jagen allemaal op nieuwtjes. Laat de Telegraaf maar schrijven. Kan in dit geval geen kwaad denk ik... Daarnaast wordt ieder quotje van Driessen of Verweij giga uitvergroot door sites als VZ. Hoop mensen baseren daar hun mening op terwijl ik betwijfel of ze het gehele stuk gelezen hebben op podcast gehoord hebben. Dat dit ging gebeuren was al voorspeld want als je tegen Feyenoord er zo af gaat, dan breekt de pleuris uit.

Lekker allemaal een contract voor 5 jaar geven, gaat best goed zo!

25 september 2023 om 00:42

Langlopende contracten op zich zijn geen enkel probleem. Dat maakt spelers juist waardevoller.

Op sommige spelers zal ongetwijfeld bij verkoop een verlies gemaakt worden maar er zullen ook spelers bij zijn waar men uiteindelijk dikke winst op zal maken.

25 september 2023 om 06:59

Zolang aajx geen cl haalt kan je die dikke winst uit je hoofd halen. De tijden dat ze kunnen cashen op middelmatige spelers zijn (gelukkig) voorbij. Clubs gaan hun handen er niet meer aan branden zeken niet als ze de huidige prestaties zien.

25 september 2023 om 07:43

Bij het gros van de spelers zal je verlies boeken, dat is eigenlijk gegarandeerd met zoveel aankopen.

Koop je vier, vijf spelers gericht- zoals onder Overmars -en je verliest op twee, maar drie zijn knallers, dan is dat geen probleem.

Afgelopen zomer is echter het laatste vet op de botten- de spelers met grote marktwaarde -verkocht. Niemand wiens transferwaarde echt omhoog is gegaan. Je zou kunnen zeggen dat Forbs potentieel oplevert, maar daar is gewoon rustig 20(!!) miljoen voor betaald.

25 september 2023 om 08:40

Maar is niet het grootste probleem dat het kapitaal van Ajax nu vast zit in te veel middelmatige spelers ? Leuk dat er gesproken wordt over verkoopwinsten, maar is het niet eerst de bedoeling om te presteren ? Als je ziet dat de premies voor de CL volgend seizoen verdubbelen naar ongeveer 70 miljoen dan is dit toch veel belangrijker dan het verkopen van spelers. Ajax maakt dit seizoen misschien een winst van rond de 100 miljoen (als er niet te veel kosten vanaf gaan). Hiervoor heb je je selectie volledig uitgehold. Vergelijk dit eens met de 70 miljoen in de Cl.
Winst maken op verkopen is voor nederlandse clubs belangrijk, maar presteren wordt steeds belangrijker. Het is daarbij vreemd dat PSV hier blijkbaar beter van op de hoogte was dan Ajax. PSV heeft vorig seizoen het geld van Madueke niet uitgegeven zodat ze de selectie dit seizoen zo snel mogelijk op orde hadden.

25 september 2023 om 09:23

Slengteng je zult er slecht van slapen en balen, maar net als dit seizoen zullen we prima kunnen verkopen.

25 september 2023 om 10:50

@janssen

Wat is je definitie van middelmaat? Spelers als Sosa, Sutalo, Tahirovic zouden op termijn op eredivisie niveau gewoon in de top mee moeten kunnen draaien.

Forbes lijkt zelfs beter te zijn dan dat maar ook daar is het te vroeg om conclusies te trekken.

Het is echt allemaal erg prematuur om nu al van dikke verliezen te spreken.

25 september 2023 om 12:02

@sulejmani Nee hoor zeker niet, sterker nog, ik vind het fantastisch wat er nu gebeurd bij Ajax. Van mij part breken ze die hele club af en kunnen we het eindelijk over voetbal hebben ipv dat bedrijf wat zichzelf een voetbalclub noemt

25 september 2023 om 12:30

@slengteng

Klinkklare onzin. Damary speelde niet bij Ajax. Toch werd hij zonder verlies verkocht. Bassey deed het heel slecht bij Ajax, toch zonder noemenswaardig verlies verkocht.

Komende winter staan er weer clubs in de Championship op degraderen, of net niet op promoveren terwijl ze naar de PL willen. Die clubs raken in paniek. Die willen een grote aankoop doen en wie kan je dan beter kopen dan de Championship topscoorder van verleden jaar?

Kortom, op Akpom hoeft Ajax niet zoveel verlies te draaien. En dat geldt voor de meeste aankopen. Hoef je maar op een of twee een mooie winst te halen en je hebt al geen verlies.

Hendriks is een typische bobo, een heel gluiperig type. Ik las zelfs dat de hockeybond hem niet wilde hebben na een Olympische titel. En dan gaat ie het maar bij Ajax proberen. Hij was vroeg of laat wel door de mand gevallen. Heel snel die parasiet eruit gooien.

Afgelopen jaren zoveel namen verkocht voor veel geld. Maar dan ook voor heel veel geld. Met een sterk beleid zou Ajax nu bij de wereldtop moeten zitten. Hoe erg kun je het verprutsen in zo kort tijd. Niet te geloven.. Lijkt wel een opgezet project.

25 september 2023 om 08:41

Het gaat er niet alleen voor welk bedrag je ze verkoopt, maar nog meer wat je eraan overhoudt.

Iedereen moet weg. Helemaal schoon schip maken. Lekker bezig Telegraaf, hoe slecht mensen het binnen Ajax nu ook doen, er zullen wel opvolgers moeten zijn.

25 september 2023 om 07:39

Ze hoeven niet allemaal weg.
Menno Geelen en Susan Lenderink doen het toch gewoon goed? En weet niet of je ooit de moeite heb genomen om de notulen van vergaderingen te lezen? Ze hebben altijd opmerkingen en bijdragen die alleen maar ten goede komen van Ajax.

25 september 2023 om 09:24

Geelen ja! Lenderink gebaseerd op wat? Onder haar leiding is zoveel geld uitgegeven, waarvan niet iedereen dat waard was. Zij moet ook weg met het volledige rvc.

25 september 2023 om 09:50

Correct me if I am wrong, maar Lenderink gaat toch helemaal niet over wat er wordt aangekocht? Volgens mij gaat zij meer over of de aankopen financieel verantwoord zijn (als in: kunnen we het betalen?). Het was aan Mislintat om in te schatten of de aankopen sportief verantwoord zijn.

Ik gok zo maar dat Lenderink niet over de voetbalkennis beschikt om de ‘waarde’ van de aankopen in te schatten, omdat haar achtergrond ergens anders ligt.

Dit mogen we vd sar ook aanrekenen het te snel wegsturen van overmars, vervolgens houd hij ook bosz te lang buiten de deur, en het binnen binnen halen van Hendriks en onze data Duitser waardoor er nu een licht gewicht als Maurice Steijn op de bank zit

25 september 2023 om 07:12

Misschien het artikel even lezen? Overmars is uiteraard terecht weggestuurd.

Mooi al die kritiek, zelfs op de F-side.
En de Telegraaf? Aanstichter van alles?

25 september 2023 om 08:42

Omdat de Telegraaf meestal de waarheid verteld zijn zij de aanstichter ? Volgens mij begint het binnen Ajax zelf met o.a. van de Sar en Hendriks

Ik vind persoonlijk dat de fans van Ajax het perfect hebben gedaan. Iedereen ziet dat Ajax in brand staan en dat er veel mensen eruit moeten, als niemand ingrijpt dan grijpen de fans maar zelf in. Het kan niet zo zijn dat er een paar lapzwansen de club zo kapot maken, als niemand dan ingrijpt dan doen we het zelf maar. En nu gaan er koppen rollen want ze weten waar men in staat is. Helaas moet het volk altijd in opstand komen als ze veranderingen willen anders gebeurd er niets… het komt wel weer goed met me cluppie alleen er moest helaas even wat gebeuren voordat er beweging komt.

25 september 2023 om 08:43

Dit kun je niet menen !! Dus een wedstrijd verpesten is een goed idee ? Verpest dan een training van Ajax.

RVC helemaal op straat zetten, en zet er vervolgens mensen met het echte Ajax DNA neer. Ajax is niet te leiden door mensen uit de zaken wereld, want ondanks dat Ajax beursgenoteerd is, is en blijft het een Voetbal Vereniging. Daar moet je mensen met verstand van voetbal neerzetten, en het mooiste zou zijn Mensen met voetbal verstand en verstand van Financiele zeken. Daarnaast, waarom is uberhaupt deze op hol geslagen duitser voor Ajax neergezet en waarom heeft RVC geen transfers tegen gehouden, waar ze zo goed in waren vorige jaar. Al met al kunnen we beter dit seizoen als verloren zien en laten ze dit seizoen een nieuwe Ajax bouwen en dan vanaf bovenaf aan beginnen.

Als je naar de spelers kijkt, hebben we geen echt aanvoerder. Waarom halen we niet een transfervrije speler op die genoeg ervaring heeft en op het niveau van Ajax mee kan. David de Gea, schneiderlin, Hazard. Dat zijn spelers die kosten misschien wat geld qua salaris, zijn oud. Maar als je met dit soort speler weer opnieuw kan gaan opvouwen.

Qua trainers hoeft die natuurlijk geen Ajax DNA hebben, maar wel de kwaliteit om het team klaar te stomen voor CL voetbal en de landskampioenschap. Er lopen nog een hoop grote namen rond die nog geen club hebben dus Ajax sla je slag. En ga beginnen met opnieuwe bouwen

Ohja, en verkoop aub alle spelers die die duitser binnen gehaald heeft.

25 september 2023 om 08:46

Mensen met een Ajax DNA zoals van de Sar ? Is deze mensen niet 1 van de oorzaken van de situatie waarin ze nu zitten.

Eigenlijk zou je helemaal geen lid van de RvC moeten willen zijn. Gaat het goed kijkt niemand naar je. Doe je het niet goed dan zijn er een stel idioten die tegen je zijn. En dat moet je eigenlijk dan ook nog gratis doen. Hoe gek moet dan wel niet zijn om dit te willen.

25 september 2023 om 09:09

Dat van Van der Sar heb je zeker gelijk in, hij was wel de perfect match met Overmars. Maar er moet gewoon een hele nieuwe organisatie komen bij Ajax.

RVC lijkt me idd ook ondankbaar werk, ik zou er voor geen goud lid van willen zijn.

25 september 2023 om 09:17

Was het de perfecte match of lifte hij gewoon mee met het duo Overmars / ten Hag ?

25 september 2023 om 11:16

Allebei. Het werkelijke succes was natuurlijk de verdienste van overmars, Van der Sar was met zijn status als oud speler die de CL won en die ook nog jaren voor ManU heeft gespeeld het ideale gezicht. Maar ik denk dat het voornamelijk Overmars was die de lijnen uitzette, met een coach waarmee hij kan lezen en schrijven.

De snor zei het al bij vandaag Inside. Hendriks totaal ongeschikt. Arrogant mannetje. Pier Eringa met zijn gelul en mooie praatjes.

En de F side? Droeftoeters met een IQ van een bellenblaas

Wat als de f-side niet zo had gereageerd gisteren, had de TD dan wel blijven zitten?

25 september 2023 om 08:48

Ik betwijfel het. De TD heeft zich afgelopen vrijdag onmogelijk gemaakt door zijn gedrag op de toekomst. Dit was (denk ik) de druppel die de emmer deed overlopen.

Dit klopt niet. H2 is de bron van alle ellende die er na is gekomen. Als H2 normaal had ingekocht voor die 100 miljoen, hadden er deze zomer niet zoveel spelers moeten worden vervangen.
Als Mislintat slechts 4 of 5 spelers had hoeven inpassen had er nog een elftal kunnen staan dat enigszins draaide. Als je een hele basis moet gaan vervangen… dat lukt niemand. Bovendien staan de miskopen van H2 er voor een groot gedeelte nog in, ik noem een Bergwijn of Brobbey.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren