Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Rossi bevestigt afscheid: ‘Ze wilden helpen, maar ik heb geen hulp nodig’

Laatste update:

Daniele De Rossi streek in juli van het afgelopen jaar neer bij Boca Juniors. Zijn avontuur in Argentinië heeft echter maar kort geduurd, want de middenvelder heeft tijdens een persconferentie bevestigd dat hij terugkeert naar Italië. De Rossi zet op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière.

"Niemand in mijn familie heeft gezondheidsproblemen, we hebben geen serieuze problemen. Ik vertrek omdat ik bij mijn familie wil zijn, ik mis ze enorm. De clubleiding wilde me overhalen om de blijven, ze hebben alles gedaan wat ze konden. Ze gaven me de tijd en wilden me helpen, maar ik heb geen hulp nodig. Ik moet naar huis", zo tekenen verschillende Italiaanse media op uit de mond van De Rossi.

De 36-jarige routinier kampt sinds zijn verhuizing naar Buenos Aires met aanhoudend blessureleed en kwam tot nu toe slechts zes keer in actie namens de Argentijnse grootmacht. "Mijn oudste dochter is in Italië achtergebleven en ze heeft op haar veertiende een vader nodig. In Italië zal ik zeker verdergaan in een functie in het voetbal. Roma was mijn leven en ik zal nooit zoveel van een andere club gaan houden."

De verwachting is dat De Rossi terug zal keren bij AS Roma om daar aan de slag te gaan als trainer van het hoogste jeugdteam. De geboren Romein maakte in het verleden achttien jaar deel uit van de hoofdmacht van i Giallorossi en speelde in totaal 616 wedstrijden namens Roma. Met zijn club won De Rossi tweemaal de Coppa Italia en eenmaal de Supercoppa.

De 117-voudig international van Italië mocht namens zijn land wel een hoofdprijs in ontvangst nemen. De Rossi maakte in 2006 namelijk deel uit van de Italiaanse nationale ploeg die zich in Duitsland tot wereldkampioen wist te kronen. Nadat Gli Azzurri er niet in slaagden om zich te plaatsen voor het WK van 2018, zette hij een punt achter zijn interlandloopbaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

heeft een geweldige kop voor een trainer en ook nog tactisch inzicht

Enige goede nieuws hier is dat hij terug keert naar Rome. Geweldige persoonlijkheid en lijkt mij de perfecte man om zich met de jeugd bezig te houden. Als hij zijn tactisch inzicht en zijn hard werken mentaliteit kan overbrengen op die jonge jongens is dat alleen maar top!

Stel je voor: Diego Simeone bij Lazio en Daniel de Rossi bij Roma als coach. Zou wel een oorlog kunnen zijn.

6 januari 2020 om 17:09

Ik juich het toe; 1 vd mooiste derby's op aarde

6 januari 2020 om 17:40

Zowel op als naast het veld

Die man is echt twee a drie seizoenen te lang doorgegaan.
Op zijn piek een prachtige middenvelder.

Wat een karige prijzenkast heeft deze man. Hij heeft hier natuurlijk ook zelf voor gekozen aangezien Roma echt zijn club was, maar heeft Roma dan in al deze jaren nooit een team gehad die om de prijzen meedeed? Zelfs Aartsrivaal Lazio is succesvoller geweest. Zelfs in de laatste jaren hebben ze nog enkele copa's en supercopa's weten te winnen.

6 januari 2020 om 19:18

Lazio heeft wel redelijke wat bekers gewonnen, maar ondanks dat heeft AS roma toch de meeste jaren de betere ploeg gehad tegenover hen. Niet vergeten dat tot 2010 ongeveer AC en Inter Milan en ook Juventus oppermachtig waren. En na 2010 terug Juventus zo goed als de alleenheerser is.
AS roma is in de meeste gevallen toch veel hoger geëindigd in de competitie. In 2008 bijna kampioen dacht ik en in 2015 ofzo scheelde het ook niet veel. Toch enkele mooie campagnes in de CL, zelfs eens heel nipt in de halve finale gesneuveld.
Maar inderdaad, als je enkel op de prijzen afgaat is het niet zo geweldig.
Ondanks dat toch al tientallen jaren mooie dingen gezien met Roma. :-)

7 januari 2020 om 10:10

Karige prijzenkast maar all time hero in (een deel van) Rome. Een ware club legende bij een club die je nog steeds (ondanks het 'net niet gehalte' een top club kunt noemen in Italie. Zo slecht is het allemaal niet.

Jammer dat het nu al voorbij is, maar ik hoop dat dit het begin is van meerdere Europese voetballers die bij hun club op een dood spoor zitten of in hun nadagen van hun carrière zitten dat ze als de mogelijkheid zich voordoet aan de slag gaan in de Braziliaanse, Mexicaanse of Argentijnse competitie. Grote, kolkende stadions met échte fans die 90 minuten lang je aanmoedigen week in, week uit. Dat zou mij als speler geweldig lijken want in die stadions in China, Qatar en Saoedi-Arabië zit geen hond en in de Premier League en LaLiga zijn de stadions gevuld met dagje-uit fans en toeristen wat de sfeer ook niet ten goede komt

En toen was er nog slechts éã©n over van de generatie voetbaliconen die mijn m'n passie voor het Italiaanse voetbal hebben weten te vormen: Gigi Buffon. De jaren hadden De Rossi wat verfijnd, voor zijn 28ste vond ik hem vaak wat te agressief op het veld. Maar al met al een fantastische voetballer geweest. Het posterplaatje van de term ''mediano''. Kon het spel goed lezen om te beslissen wanneer in te grijpen, en als dat te laat was ging hij vol overgave in met een harde tackle. Een en al passie, waarschijnlijk diezelfe passie die hem bij Roma gehouden heeft in plaats van voor Real of Manchester te kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren