Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

De Oranje Leeuw ontwaakt

Buzz. Buzz. Buzz. Ik doe krampachtig mijn ogen open en keer me al draaiend in bed tot mijn wekker die op het nachtkastje staat. Dat is dus de schuldige die mij zo vroeg in de ochtend laat ontwaken. Het is zeven uur en mijn nachtrust is voorbij. Een lichte schemering van ochtendlicht schijnt mijn kamer in en prikt in mijn ogen. Het is tijd om mijn bed uit te gaan, om te gaan douchen, om te ontbijten en om mijzelf klaar te maken op weg naar het werk. Het lijkt een doodnormale zaterdagochtend, net als elke andere. Toch merk ik onderweg naar werk een groot verschil; positief geroezemoes en een brede glimlach.

In mijn woonplaats, het kleine vissersdorp IJmuiden zijn er ’s morgens vroeg volop activiteiten gaande. Dan heb ik het over de bakkers die hun ovens aanzetten en vol stoppen, de bloemisten die de nieuwe lading met verse bloemen uitladen en neerstallen en natuurlijk de vissers die hun handel aan het verpakken en verkopen zijn. Ik moet een kleine tien minuten fietsen voordat ik op mijn werk arriveer en meestal gebruik ik deze tijd om mijn roes uit te laten werken. Nu heb ik hier echter geen last van en fiets ik met een wakker, opgewekt en vrolijk gevoel. Blijkbaar deelde de rest van de wakkere mensen mijn gevoelens, want de trots en de emotie was duidelijk aanwezig.

Het wonder van Port Elizabeth was immers een dag geleden voltrokken en de effecten waren duidelijk merkbaar. Deze kwartfinale was het theaterpodium voor twee nationale elftallen met een ongelofelijk mondiaal aanzien. De vijfvoudig wereldkampioen Brazili√ę begon sterk aan de wedstrijd met veel druk, dynamiek en tempo en dit resulteerde tot een vroege openingstreffer voor hen. Nederland kwam op verscheidene momenten goed weg in de eerste helft en er moest wat gebeuren in de tweede helft zege te vieren. De bondscoach Bert van Marwijk heeft tijdens de rust zijn werk uitstekend gedaan, want de tweede helft was Oranje oppermachtig en zorgde het er persoonlijk voor dat Brazili√ę geen schim meer was van de ploeg uit de eerste helft. Elk minuut greep ik naar mijn hart van spanning, elke minuut schreeuwde ik mijn ongenoegen over het misselijke spel van sommige kanaries en toen het aftellen afgelopen was kon ik mijn geluk niet op. Luttele seconden later stormde ik de hoofdweg op in IJmuiden met niet anders dan mijn rood-wit-blauwe broek en mijn nationale vlag om mijn emotie te openbaren.

Nu even terug naar het heden, want ik moest mijn tankstation openen aangezien er al een rij aan klanten stond te wachten. Over het algemeen hebben de mensen haast op de vroege morgen en willen zij snel weg. Nu stonden zij met een brede grijns met elkaar te praten. Drie keer raden over wat? Juist; ze hadden het natuurlijk over de historische en memorabele overwinning van onze Oranje Leeuwen op de Gele Kanaries. Eenmaal bezig begon ik mijn werk zelfs leuk te vinden, aangezien iedereen over de voorgaande dag wilde praten. Allemaal meningen over de gehanteerde tactieken, de uitgebleven wissels, het geduld van de bondscoach, de doorgeslagen Brazilianen, het goede spel en minder goede spel van beide kanten maar er werd voornamelijk gesproken over de kansen voor Nederland op de wereldbeker.

Het toernooi begon anders dan wij, Nederlanders, verwacht hadden met betrekking tot het vertoonde spel. Het was niet frivool, attractief en oogstrelend, maar het was anders. Het was oerdegelijk en zakelijk. Er werd gecontroleerd, er was discipline en vechtlust. Nederland is jarenlang verwend met publiek vermakende topspelers waar iedereen van kon genieten. Dat is nu niet anders, echter hebben we een coach die vanuit een andere filosofie denkt. Hij voegt wat Duitse mentaliteit toe en hamert ontzettend op het teambelang en het werken voor elkaar. En dit heeft ons Oranje geen windeieren gelegd, want met vijf overwinningen op rij in Zuid-Afrika is Nederland de enige die al haar wedstrijden gewonnen heeft. Het elftal staat in de halve finale en is sinds twaalf jaar weer eens aanwezig in de op één na laatste fase van het mondiale eindtoernooi. Wat ook nog leuk is om te vermelden, is dat Bert vlak na zijn aanstelling als bondscoach aankondigde dat hij met niet minder dan de wereldtitel naar huis wilde komen na het toernooi. Iedereen verklaarde hem voor gek.

Wat ik duidelijk probeer te maken is dat er eindelijk een besef is geboren dat wij daadwerkelijk een kans maken. Het voetbal van Nederland was niet wat we gewend waren en heeft bij veel mensen niet de harten kunnen bekoren, maar man o man wat zou het toch mooi zijn wanneer wij aanstaande zondag om 22:15 onze jongens met die prachtige beker in de handen zien staan. En het mooie is nog dat dit mogelijk is, en juist dit besef begint nu te groeien. We zien de voordelen in van waarVan Marwijk twee jaar geleden mee begon. Ik hoop dus tijdens mijn volgende dienst op maandagochtend 12 juni dat ik eenzelfde beleving mag ervaren.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door Frikx)

Hebben jullie nog mensen nodig?

Neej, leuk stuk. Ben alleen een beetje bang dat heel Nederland zich al in de finale waant...

Leuke vraag is wie Nederland liever treft. Aan het begin van het toernooi had je het liefst Spanje ontweken en nu wil je ze misschien wel treffen. Duitsland is een leuke tegenstander maar alleen als je wint.

Ik lust nog wel een paar van die persoonlijke verhalen hoe mensen wedstrijden en dagen erna ervaren!

5 juli 2010 om 16:28

Ik heb hetzelfde! Om jouw vraag te beantwoorden:

Doe die Duitsers maar. Ik ga nu alleen nog maar uit van de titel en hoe meesterlijk zou dat zijn tegen 'ze Germans'!! Bovendien geef ik Nederland (sorry, ons natuurlijk ) ook de meeste kans tegen Duitsland.

Duitsland zie ik tegen ons niet zo vloeiend spelen, omdat wij ze daar niet de kans voor zullen geven. Daarvoor is ons middenveld te sterk en dat is nu net het manco gebleken bij Engeland en Argentinie. Daarnaast schijten ze letterlijk in hun broek voor Robben en is Van Bommel een hele grote meneer daar, en terecht!

Oh man, de zenuwen gieren alweer door mijn lichaam als ik eraan denk. Gisteren weer even de beelden gezien van die hossende feestmassa toen we Europees Kampioen werden. Kan je nagaan wat er nu zal gebeuren. En maar roepen dat we zo nuchter zijn....

Ik voorzie een geboortegolf over 41 weken....

6 juli 2010 om 10:57

Ik speel dan liever tegen de spanjaarden. De Duitsers kunnen dodelijk counteren en fantastisch spelen als er veel ruimte ligt. Tegen Brazili√ę zagen we dat deze ruimte er toch is en juist Duitsland zal hier optimaal van gebruik maken.

Juist in Duitsland kennen ze Robben en Van Bommel goed en weten ze dus hoe die spelen. Robben zal, indien op rechts geposteerd, makkelijk kunnen worden uitgeschakeld.

Aan de andere kant lijkt me het ook wel interessant om tegen Duitsland te spelen, want de rollen zijn nu omgedraaid. Duitsland als attractief goed voetballend land een Nederland als het saaie, degelijke land.

Ot:

Goed stuk. Je bent eigenlijk het tegenovergestelde van mij, want ik ben echt totaal geen Hollandfan.

6 juli 2010 om 11:03

Ik snap je niet helemaal? Eerst geef je aan dat je liever tegen de Spanjaarden speelt en vervolgens speel je liever tegen de Duitsers.

Robben makkelijk uit te schakelen?!?? Dat is ze het hele seizoen al niet gelukt, dus nu ook niet. De man is niet uit te schakelen, of je moet er 3 man opzetten. Dat is dan ook niet erg, want daarmee komt er veel ruimte voor de andere spelers.

6 juli 2010 om 11:35

Ik zag het. Stom van me, ik heb het veranderd.

Ik denk dat Robben toch wel makkelijk uit te schakelen is, want hij moet nu ook tegen verdedigers van Bayern en die weten precies wat hij doet. Als Robben nu nog scoort op zijn welbekende manier dan doen de verdedigers toch iets goed fout.

Je hebt inderdaad ook gelijk dat als je Robben wilt uitschakelen daarvoor minstens 1 mannetje nodig hebt, Hierdoor kan inderdaad ruimte ontstaan, maar Sneijders is niet het type dat echt diep gaat. Daarom vind ik ook dat Van Marwijk Van der Vaart moet opstellen. Die gaat wel diep. Nu moet Van der Wiel (in de finale dan) dat gat in duiken en dan ontstaat er ruimte waar Ozil ongetwijfeld gebruik van zal maken.

6 juli 2010 om 11:53

Tja, de hele wereld weet ondertussen wat Robben doet, maar blijbaar is hij desondanks nog steeds nauwelijks af te stoppen. Andersom kan je ook zeggen dat Robben precies weet hoe de verdedigers van Bayern zullen reageren op bepaalde bewegingen van hem.

Wat betreft Sneijder ben ik het wel met je eens. Ik vind Van der Vaart ook een betere 10, maar dat gaat Van Marwijk in ieder geval dit toernooi niet meer veranderen. Lijkt me ook terecht. De ruimte die ontstaat kan echter ook prima worden gebruikt door Van Persie en Kuijt. Daarnaast zag je Van Bommel tegen de Brazilianen al wat dieper spelen en hij weet natuurlijk ook precies hoe die Duitsers spelen.

Doe mij die Duitsers maar. Die hebben hun kruit al verschoten tegen Argentinie. Dan worden wij op z'n Duits Weltmeister en zij op z'n Nederlands een smaakmaker. Beetje de ultieme revanche voor '74, toen het andersom was.

Maar goed, eerst vanavond nog!

Wat een spotgoedkoop sentiment. Het wonder van port elisabeth dreunt door tot aan de zaterdagochtend van de Ijmuidense haven..
Dit stukje gaat niet over voetbal maar over een derdehands herkauwing van een optelsom van alle studio voetbal en vi oranje afleveringen bij elkaar..
Niks Nieuws! Helemaal niks.
En ik snap heus wel dat mensen 'het gevoel hebben dat het kan'. Dat is ook zo. Het kan. Ik snap ook dat jij daar gelukkig van wordt. Maar ik snap niet waarom jij dit aan ons moet vertellen.
Een ster, voor het slechte verhaal, de slechte motivatie en de lelijke stijl..

5 juli 2010 om 16:43

waarom moet elke CE toch maar weer iets vernieuwends te melden hebben. Dat is vrijwel onmogelijk en ook helemaal niet de bedoeling volgens mij.

Ik lees zeer veel columns van allerlei personen, in verschillende bladen en branches. Die zijn echt niet allemaal vernieuwend. De columns van Nico Dijkshoorn vertellen nooit iets wat ik niet weet, Derksen evenmin. Toch zijn ze soms best aardig geschreven.

Ik vond het juist leuk om te lezen, omdat het hele land nu op z'n kop staat en aan niets anders meer kan denken. Leuk om te lezen hoe dat dan bij anderen is gegaan en hoe anderen 'het' ervaren.

wat kan er anders nog worden geschreven over het Nederlands elftal. Alles is al verteld en VI en Studio Voetbal vertellen ook allebei hetzelfde. Toch kijken we en willen we niets missen. Beetje hetzelfde hier natuurlijk. Wat had jij verwacht dat er nu nog voor vernieuwends van iemand die gewoon als hobby hier wat schrijft zou komen? Niets toch. Waarom lees je het dan?

5 juli 2010 om 17:34

Pardon. Ik ben waarschijnlijk de grootste fan hier van het Nederlands elftal en voor mij is dit de eerste keer in mijn heugen dat ons team zo ver is gekomen. Bij Euro 2000 kan ik mij dit namelijk niet meer voor de geest halen. Deze dag staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift en heb deze op mijn ipod staan, zodat ik deze ten aller tijd kan nakijken. Fenomenaal.

Wat ik gedaan heb hierbij is mijn compleet emotie, nasleep en mening gegeven over de huidige situatie en dit samen met mijn impressie van mijn omgeving geprobeerd om te vormen tot een boeiend persoonlijk verhaal.

Als jij het dan niet interessant vind, oké. Daar kan ik niks aan doen, dat is een persoonlijke kwestie. Maar het beoordelen op deze manier is niet echt juist lijkt mij. Argumenten voor de slechte motivatie en de lelijke stijl hoor ik dan graag.

5 juli 2010 om 23:40

Op dat gebied zou ik werken aan je herhalingen, bijvoorbeeld van het woordje mijn in het begin en je soms wat omslachtige zinsbouw. Zeker bij sfeer schetsen moet je het beeld laten spreken en ze kort maar krachtig houden, voor mijn gevoel maakte dat je sfeerschets wat omslachtig.

Je stuk is degelijk geschreven en leest ook wel goed weg. Verder klinkt het natuurlijk goed in de oren van een Nederlander

Maar ik ben verder niet zo kapot van je stukje. Het heeft 0.0 nieuwe informatieve waarde en je stelt ook geen probleem aan de kaak. Je schrijft over wat je mee hebt gemaakt, maar ik denk dat half Nederland dit zo heeft ervaren.

Ik geef je 2 sterren voor je stukje. Simpelweg omdat het niet vernieuwend is, maar het als Nederlander toch een mooie dag was

Ik word zo schijtziek van de mensen die nieuwe dingen in een Clubexpert stukje willen lezen! Mensen, het gaat hier om iemands mening, iemand wil een verhaal doen. Om vervolgens die persoon 1 ster te geven omdat hij niks ''nieuws'' vermeldt, vind ik erg zwak. Zeker als er in de laatste regel nog even gepropt wordt dat het een lelijke stijl is. Waarom? Onderbouw je mening!

Persoonlijk heeft mij het stuk vanaf de eerste letter tot de laatste punt kunnen boeien. Ik vond het ontzettend leuk om te lezen. Zeker hoe je je eigen ervaring er in naar voren brengt. In het begin had je het over je werk op zaterdagochtend, en ik was benieuw wat dat kon zijn. Daarna breng je subtiel over dat je bij een pompstation werkt. Mooi gedaan!

Vooral omdat je stuk heerlijk wegleest, en je me hebt weten te vermaken (wat, als je tot half 6 moet werken, ook wel nodig is) geef ik je 5 welverdiende sterren!

Ga zo door!

5 juli 2010 om 17:25

Hullcityafc, heel erg bedankt voor je uitleg omtrent het soort stukken als deze is geworden. Over het algemeen schreef ik altijd erg informatief of wilde ik een controversieel punt aanhalen en een discussie starten hierover. Ik was zelf eerst altijd tegen het soort stukken wat dit is geworden, maar sinds ik een stuk heb geschreven van een bepaald persoon die over zijn persoonlijke ervaringen vertelde. Ik raakte enorm ge√Įnspireerd en wilde ook eenmaal een dergelijk stuk schrijven en bij deze graag deze situatie. Ik werd na het fluitsignaal zo erg ge√ęmotioneerd dat ik dit het ultieme moment. Bedankt voor je steun voor dit stuk.

P.s: Als ik jou een compliment kon geven had ik dat gedaan, maar iemand was mij al voor.

6 juli 2010 om 11:08

Begrijp ik dit nou goed?
De schrijvers van de Ce's kunnen hun eigen reacties een compliment geven?
Kijk niet dat ik vind dat deze man geen compliment verdient,
maar dit vind ik toch wel ronduit belachelijk
Maar ok ik hecht wel wat minder waarde aan complimenten op Ce's voortaan,
kunnen jullie ook negatieve reacties verwijderen?

Wel mooi stuk hooor maar dit is toch van de gekken

6 juli 2010 om 12:34

schrijvers van een stuk kunnen net als andere leden hun eigen reacties geen complimenten geven. Op reacties van andere kan ik wel complimenten geven. Al heb ik dat nog niet gedaan bij stukken die ik zelf heb geschreven. Ik kan geen reacties verwijderen. Dit kunnen alleen moderators.

Ik zie wel een bepaalde symboliek trouwens in dit WK. Zoals Duitsland z'n revanche heeft gehaald op Engeland voor die (non)goal van Lampard t.o.v. 1966 zou het zo maar kunnen dat Nederland haar revanche beleeft op het WK 1974.. Toen speelde Nederland het beste en mooiste voetbal maar won Duitsland.. Zou het nu dan andersom... Precies zoals dit stukje al weergeeft dat Nederland zo Duits aan het toernooi was begonnen..

Leuk!!! Eindelijk eens een leuk, vernieuwend stukje in plaats van het zoveelste kansloze artikele van mensen die alleen maar open deuren intrappen of expert denken te zijn.

@ Blattersepp

Niks nieuws? Dat moet met zo'n naam toch niet vervelend zijn?

Ot:

Dit verhaal beschrijft het gevoel prima. Iedereen had in het begin zijn vraagtekens bij het geleverde spel. Maar nu we zo ver komen komt toch eindelijk het trotse gevoel terug.

Ik hou zelf wel van dit soort stukken. Leuk geschreven, ik kwam in een 'leesflow' terecht door dit verhaal.
Ik hoop ook dat jij volgende week maandag heel blij kunt zijn

5 sterren btw ga zo door !

een leuk stukje, maar ik vind je schrijfstijl toch wat kinderlijk daar waar ik merk dat je een hoog niveau probeert te bereiken. ik raad je aan om naar mijn clubexperts te kijken. echter, je schrijfstijl doet verder geen afbreuk aan de inhoud of de structuur van je verhaal.

mijn kritiek over je schrijfstijl doet er in ieder geval niet veel toe, ik begrijp dat anderen dit leuk vinden maar ik heb het idee dat zodra je nog een keer je column overleest je nog een hoop kan bijschaven. gevolg hiervan is dat het niveau van je column omhoog gaat.

over de inhoud kan ik kort zijn; het is een leuk geschreven verhaal en je beschrijft een aantal dingen alleraardigst. echter, je vertelt niet veel nieuwe dingen. nu hoeft dat ook niet; maar dat verlaagd voor mij wel de amusementswaarde, ik hou namelijk van visies en invalshoeken die ik zelf nog niet kende of bekeken had.

hoe dan ook geef ik je 3 sterren.

5 juli 2010 om 23:17

Wat mij betreft mag iedereen die enigsinds kan schrijven, hier schrijven hoe hij het WK beleefd. Lijkt mij geweldig om te lezen!

5 juli 2010 om 23:41

Waarom is mijn schrijfstijl wat kinderlijk? En deze vraag bedoel ik niet aanvallend richting jou hoor, maar gewoon qua interesse. Ik bedoel wat zorgt ervoor dat jij de impressie krijgt dat ik wat kinderlijk schrijf? Over het algemeen is dit namelijk de eerste maal dat ik dit hoor. En nogmaals ik val je niet aan, maar wil graag weten waar het vandaan komt. Misschien heb ik bepaalde woordkeuze of zins opbouw gekozen.

Wat ik trachtte te bereiken met dit stuk is om mijn emotie door een normale dag heen te uitten en hier te openbaren. Kortom de dagelijkse gebeurtenissen, die in deze situatie echter zijn be√Įnvloed door de positieve resultaten van Oranje. Misschien dat het kinderlijke in jou opinie dan hier vandaan komt? Het gebruik van de alledaagse processen. Ik wil zelf nog even mededelen dat ik van jou columns genoten heb. Echter vind ik het enigszins misplaatst om hier aan te geven dat ik dan jou columns even moet bekijken, aangezien ik een hoog niveau probeer te bereiken. Ik weet niet of ik nou de juiste boodschap krijg of dat ik het verkeerd interpreteer, maar vind dit wat misplaatst.

Dat de amusementswaarde voor jou omlaag gaat aangezien ik niks nieuw vermeld kan ik bijkomen. Ieder persoon zoekt iets anders in een tekst en daar heeft iedereen dan ook zijn goed recht op. Jij houdt van visies en invalshoeken. Ik vind dit zelf ook interessant, maar wilde nu graag juist de hele andere kant op met deze tekst. Zo kan ik van meerdere insteken qua verhaal genieten. Toch bedankt voor je (opbouwende) kritiek.

5 juli 2010 om 23:52

beste dutchmen, ik bedoelde het ook niet als een aanval. ik merk alleen hier en daar dat je bepaalde zinnen wat kon verbeteren. je hebt een hele goede basis staan, en ik probeerde te zeggen dat je, als je nog een keer je column overleest, meteen 10 niveaus omhoog gaat. natuurlijk bedoel ik dit niet aanvallend.

vervolgens geef ik je helemaal gelijk, ik had niet mijn columns erbij moeten betrekken. mijn excuses daarvoor, mijn columns dienen namelijk niet als een standaard en daarnaast kwam ik volgens mij op deze manier ietwat denegrerend over,

ik ga nu slapen, mijn vrouw roept me al enkele malen.

nog even voor de goede orde: je hebt een leuk stuk geschreven, misschien kan je nog wel eens een stukje schrijven. dat lijkt mij leuk.

Complimenten. Dit is een stuk zoals je het graag leest, dit noem ik een schot in de roos.

leuk stukje las lekker door!
ik weet alleen dat ik de zaterdag ochtend niet meer heb meegemaakt.
en dat vuvuzela's toch nog ergensgoed voor zijn!

nu hopen dat dit maandag ook zo is!
ik kan niet stemmen :s morgen nogmaals proberen!
*****

Edit:
Nu is het gelukt hoop ik :P

Mooi stuk, met passie en gevoel voor sentiment geschreven. Daar hou ik van.

Ik heb zelf amper gefeest na Nederland - Brazili√ę, ik was zo in shock. Ik heb de hele avond voor me uit zitten staren terwijl de hele familie aan het feesten was.

Ik zie dat je 19 bent. Hoe kan je je dan Euro 2000 niet meer herinneren? Ik ben 18 en ik herinner me WK '98 zelfs nog. Ik heb in mijn nog jonge leven veel gezopen maar als jij nu al Korsakoff hebt neem ik mijn petje voor je af.

Ik hoorde en zag op internet trouwens dat er in Ijmuiden nog wat rellen waren tussen Oranje-fans en de politie. Heb je daar nog iets van meegekregen of zat jij aan de goede kant?

6 juli 2010 om 09:59

Jah natuurlijk heb ik wat meegekregen hiervan. De rellen vonden grotendeels plaats op de hoofdstraat van Ijmuiden en daar waren dan ook alle feestvierders te vinden. Na de wedstrijd tegen Slowakije waren er enkele rellen aanwezig (idioten, zij moeten het feest weer verpesten), maar de politie heeft hier ingegrepen met enorm wat back-up. Dit was vrij heftig en heb ook van klanten van mijn werk (haha) gehoord dat zij na een wedstrijd van Oranje niet meer naar buiten durven. Het heeft dus wel een vrij aardige impact gehad op de omgeving en zeker als het ook in andere delen van Nederland bekend is. Ik weet namelijk niet waar je woont?

De wedstrijd tegen Brazili√ę was geweldig en een echte nek-aan-nek race die wij normaal verliezen. Nu niet, iedereen in extase en superblij. Iedereen uit Ijmuiden ging weer naar de Lange Nieuw straat (hoofdstraat Ijmuiden) en men vreesde voor een herhaling van enkele dagen daarvoor. Er werden vier grote vuurpijlen afgestoken en de politie wilde het nog even aankijken. Vanaf dat punt verliep als beter als goed, want de mensen vierden feest met de politie, waren in een geweldige bui en wilde alleen maar feestvieren vanwege Oranje en niet gaan rellen. Er werd alleen ritueel-gebonden een Braziliaans vlag en shirts verbrand in het midden. Wat toch zorgde dat veel mensen hun emotie kwijt konden. Laat ik even zeggen dat ik dat op dat moment wel grappig vond, maar achteraf wel wat overdreven. Hoop dat ik je hiermee op de hoogte kan houden van de Hooligans uit Ijmuiden, haha. En het volgende deel komt na vandaag, haha.

6 juli 2010 om 14:55

Kom op zeg. Ik heb 070 in mijn naam. Dan weet je toch wel dat ik uit Den Haag kom. 010 is Rotterdam, 020 is Amsterdam en Utrecht is 030.

Zonde dat er altijd wel een paar zijn die het verzieken. In Den Haag heb je altijd gezeik bij het Jonckbloetplein in het Laakkwartier. Eerst is het gezellig, dan wordt er teveel gezopen en wordt er ruzie gezocht met politie.

Bah... de zoveelste lullige column. Voegt niets toe, ik onthou er helemaal niets van. Zelfs de achterkant van een pak melk is nog prettiger te lezen. Het is zó ontzettend afgezaagd. Welk deel van deze column had mij moeten vermaken? Dit is wat hij vertelt: hij fietst blij naar zn werk, andere mensen zijn ook blij. Op zijn werk praten klanten over de wedstrijd en iedereen is blij. Hij hoopt dat hij op 12 juni(juni???) ook zo blij naar zijn werk kan fietsen.

Geen inhoud, het pakt voor geen meter. Als je dit mooi vindt, ga je dan aub een keer verdiepen in columns. Er zijn z√≥ veel betere... Ik kijk altijd naar potentie, inhoud, originaliteit en taalgebruik. √Č√©n ster...

6 juli 2010 om 09:27

Jij heb er klaarblijkelijk geen kaas van gegeten. Zeg je eerst dat er mooiere en betere columns zijn en som je vervolgens punten op die totaal irrelevant zijn voor de kwaliteit van een column.

6 juli 2010 om 13:12

Leg mij dan maar uit waar het wel om draait dan. Die punten zijn juist wel relevant. Dat ik het een waardeloze column vindt, is mijn goed recht. Dat dat de punten zijn die IK belangrijk vind ook. Ik wil bepaalde dingen terugvinden en daar beoordeel ik een column op. Dingen die volgens mij belangrijk zijn vor een column. Potentie, inhoud, originaliteit en taalgebruik hebben daar allemaal mee te maken, of niet soms?
Dat jij deze column 5 sterren geeft, geeft aan dat jij er geen kaas van hebt gegeten. 5 sterren geldt voor een perfecte column, en dat is ie zeker weten niet. Dat moet jij ook toegeven. De verhalen van Decheiver, of Slb, die zijn 5 sterren waard. Niet deze 13 in een dozijn meuk.

Ik zal je uitleggen waar ik naar kijk. Dit is een verhalende tekst, dat wil zeggen, een tekst die vooral een amusementswaarde moet hebben. En wat veel mensen niet weten is dat er algemeen geldende regels zijn voor het schrijven van zo'n tekst. Deze zijn niet verplicht, maar zorgen er sowieso voor dat de tekst een stuk prettiger leest. Ook brengen ze je meer in vervoering.

De inleiding: De inleiding moet pakkend zijn. Na de inleiding moet je het gevoel hebben: goh ik wil weten wat er gaat gebeuren. Deze inleiding heeft daar niets van. Hij wordt wakker en dat omschrijft hij. zijn laatste zin moet dan de spanningsboog maken, door te stellen dat deze zaterdag anders is. Nou krijg je dan in je hoofd verwachtingen niet waar? Wat is er zo anders, waarom is het zo bijzonder?

Vervolgens kiest hij ervoor om de loop van zijn dag te beschrijven. En daar wringt het m nou juist, want beschrijft hij echt? Nee, hij vertelt wat er gebeurt. Ik zal meteen de slechtste zin als voorbeeld geven: Blijkbaar deelde de rest van de wakkere mensen mijn gevoelens, want de trots en de emotie was duidelijk aanwezig.
Als je iets probeert te beschrijven, moet je niet zeggen hoe het is. Hoe zag je die trots en emotie? Leg bijvoorbeeld uit dat de bloemisten met een prop papier de goal van gisteravond probeerden na te bootsen o.i.d. Maar zeg niet letterlijk dat het aanwezig is. Je moet het gevoel hebben dat je het meemaakt, en mijn suggestie is dan ook een stuk beeldender. Wat zie je beter voor je, mensen die trots en emotioneel zijn, of mensen die met een prop papier aan het voetballen zijn? Emoties kun je niet gewoon opschrijven, die moet je uitbeelden.
Dan komt er een alinea die niet eens zo gek geschreven is, maar iets vertelt wat heel Nederland gezien heeft. De schrijver had hier moeten focussen op zijn gevoelens en er bijvoorbeeld een situatie uit moeten halen toen hij het echt niet meer had van de spanning(bijv. een goal of een rode kaart).
Vervolgens de alinea waarin hij gaat vertellen waar de mensen het over hadden. Dat weet iedereen! Iedereen had het erover. Voegt Niets toe.
Daarna komt de analyse van de ontwikkeling van het NL elftal. Deze analyse is al door elke Nederlander gemaakt. Het is in elk praatprogramma naar voren gekomen, hij vertelt niets nieuws. En jullie willen dat misschien, maar ik niet. Ik hoef niet iets te lezen dat ik 300 keer gelezen heb.
En dan de laatste zin, die DE klapper moet zijn verkloot hij door er een grote fout in te zetten. 12 juni... dat heet in de journalistiek een doodzonde. Zulke fouten maak je niet.

Ik word er juist ziek van dat mensen hier poeslief zijn voor de Ce's. Ik heb nou eenmaal wat hogere eisen aan wat iemand schrijft, maar ik onderbouw dit dan ook wel.
@ Hullcity: Waarom iets vernieuwend moet zijn? Omdat het anders niet boeiend is! Ga jij maar 4 keer hetzelfde boek lezen, of dezelfde mening aanhoren. Van mij hoeft dat niet. Maar ga niet zitten zeiken op mensen die verwachtingen hebben van zo'n CE.

6 juli 2010 om 14:23

Waarom mogen wij geen commentaar (jij joemt het zeiken) op jou hebben, maar mag jij dat wel op de schrijver van deze (of welke dan ook) Ce.

Zoals ik al eerder aangaf is het bij een column helemaal niet van belang dat er iets informatiefs instaat. Een column is persoonlijk en daarom elke keer anders. Kijk maar eens naar bekende columnisten. de ene keer is het beschouwend, de andere keer informatief, dan weer een verhaal etc...

Natuurlijk mag jij bepaalde eisen stellen aan een column en mag je daar ook commentaar op leveren. Sta dan echter wel open voor commentaar op jouw commentaar.

Ik heb de column bijvoorbeeld 5 sterren gegeven en het is heus niet de beste die ik hier gelezen heb. Net zomin als dat jij met 1 ster kan zeggen dat het de slechtste is. Mij boeide het verhaal in ieder geval wel e dat heeft natuurlijk alles met de timing te maken. We staan in de 1/2 finale van het WK en maken grote kans op de finale. We zijn gespannen, nerveus, het is zó dichtbij! Leuk om dan van iemand te lezen hoe hij/zij die dag ook beleeft.

De manier van schrijven en je commentaar daarop kan ik enigszins in mee gaan, maar hou er wel rekening mee dat je voor het schrijven van een CE maar 1000 woorden kan gebruiken. Als je dus veel emoties moet gaan beschrijven ben je zo over dat aantal heen.

Even totaal wat anders:
wat zijn jouw gedachten voor vanavond en de resterende wedstrijden. We kunnen elkaar wel allemaal verwijten gaan maken en vertellen hoe iets wel of niet moet, maar in de sfeer van de column ben ik wel benieuwd naar jouw ervaringen en gedachten voor de rest van het toernooi. Ook van anderen trouwens.

6 juli 2010 om 14:51

Ik zeg nergens dat het informatief moet zijn. Ik weet heel goed dat een column ook puur voor vermaak geschreven kan zijn, dat vind ik vaak zelfs de leukste columns. Die van Dijkshoorn gaan helemaal nergens over, maar zijn geweldig om te lezen. Hij is ontzettend origineel en maakt er een interessant verhaal van. Ik vind dit daar het tegenovergestelde van. Ik snap dat hij het gevoel van optimisme en blijdschap na zo'n wedstrijd wilde verwoorden, maar ik vind het verhaal gewoon slecht verpakt. Als je maar 1000 woorden hebt moet je keuzes maken, maar dat mag de kwaliteit van je tekst niet tekort doen. schrijf dan gewoon wat minder op.

Maar de wedstrijden: Ik verwacht dat Nederland simpel doorgaat. Waar we in voorgaande jaren nog wat onvolwassen waren in ons spel heeft van Marwijk er een degelijk volwassen team van gemaakt. In alle eerlijkheid: Uruguay is geen Brazili√ę... Het is een team van het kaliber Kameroen, Japan en Denemarken, en daar hebben we ook geen last van gehad. Ze hebben alleen Forlan en Suarez, maar die is uitgeschakeld. Forlan, met alle respect voor Abreu, zal het zelf moeten doen. De verdediging van Uruguay is ook niet fantastisch, daar moeten onze aanvallers makkelijk tegen kunnen.
Mijn grootste vrees is Duitsland. Ik hoop dat Spanje wint, want een finale tegen Duitsland(hoe mooi het affiche dan ook is) wordt wel heel lastig.

6 juli 2010 om 15:55

Vind je Dijkshoorn echt leuk?!? Ik vind dat zo'n zuurpruim. In al z'n columns uithalen naar Yolanthe en vooral op een makkelijke manier. Scoren over de rug van anderen en daarbij nog ongelijk hebben ook.
Lijkt mij een man die niet al te positief in het leven staat, hoop klagen en zeuren. Wel een echte Nederlander dus. In Dwdd vind ik hem al iets gematigder, maar hij kan mij maar moeilijk bekoren.

Ben het helemaal met je eens v.w.b. Uruguay. Als we het nu niet doen, dan nooit meer. De finale is een wedstrijd opzich, die in beide gevallen een lastige zal zijn. Ik denk juist dat het Duitse spel ons meer ligt en wat is mooier dan kampioen worden tegen hen.

Moeten we alleen niet van ze verliezen....

8 juli 2010 om 09:08

Alles wat jij zegt is onbelangrijk. Amusement is belangrijkste.

6 juli 2010 om 11:11

Dat jij niets onthoud moet je misschien eerst ff bij jezelf kijken of je daar niks aan ken doen.
Het gaat er ook niet om wat jij er van vind. het gaat erom dat Dutchmen gewoon een leuk verhaal neerzet over iets van hem.

Dat het jou niks aantrekt moet jij weten. maar kom dan niet met zo'n reactie.
En wat Frikx ook zegt. Je noemt punten op maar die slaan echt werkelijk waar nergens op.

Ik zou zeggen pak je melkpak

Gaaf stuk, ik hoop echt dat je maandag 12 juli je tankstation feestelijk met een oranje strik in je haar mag openen. (hebben wij ook mogen feesten !!)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 7
2233 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren