Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De Nederlands sprekende keepers die wij benaderden konden of wilden niet'

Laatste update:

Erwin Koeman is positief verrast door Jan Seda. Aanvankelijk wilde de oefenmeester van RKC Waalwijk de Tsjechische doelman helemaal niet hebben, maar inmiddels blijkt zijn komst een gouden greep te zijn geweest. De 27-jarige speler wordt gehuurd van FK Mladá Boleslav en lijkt, afgaande op de woorden van Koeman, in aanmerking te komen voor een langer verblijf.

/

De coach geeft echter ruiterlijk toe dat hij afgelopen zomer niet bepaald stond te springen om de komst van Seda. "Onze voorkeur ging uit naar een Nederlander, maar de Nederlandse of Nederlands sprekende keepers die wij benaderden wilden niet of konden niet. Dan houdt het op", zegt hij in Voetbal International. De club probeerde het onder meer bij Jasper Cillessen, Eloy Room en Gábor Babos.

Niet alleen tussen de palen blinkt Seda uit, ook buiten het veld houdt hij er andere hobby's op na dan de meeste van zijn collega's. Seda zegt na zijn carrière boer te willen worden. "Ik ben vast van plan om te leren melken. En zelf wol te scheren bij schapen. Nee, niet uit commercieel oogpunt. Geld interesseert me niet", stelt hij. "Boer worden na mijn carrière, ja, dan zou ik echt volmaakt gelukkig zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien ook eens in de jupiler league gaan scouten. Daar lopen genoeg jonge keepers uit Nederland

7 november 2013 om 14:02

En jij denkt dat ze dat bij RKC niet weten? Zoals al in de tekst staat: die keepers wilden of konden niet komen. Pas toen zijn ze bij Jan Seda uitgekomen. Waarbij ze gegokt en gewonnen hebben.

7 november 2013 om 14:10

De namen die genoemd worden komen allemaal uit de eredivisie.

7 november 2013 om 14:47

De meeste keepers in de j.l. kunnen het niveau van de eredivisie nog niet aan (er zijn uitzonderingen maar die kosten dan weer te veel)

Boer worden na mijn carrière, ja, dan zou ik echt volmaakt gelukkig zijn."

Haha sorry maar dat vind ik nou leuk om te lezen. Bijna vertederend om te lezen dat een profvoetballer er van droomt om boer te worden. Dat zijn nog eens mooie ambities.

Tot nu toe oogt hij een goede keeper en een aanwinst voor Rkc.

Nou misschien is het voor hem dan een idee om naar PSV of de Graafschap te verkassen.. Dan kan hij al boer worden tijdens zijn carriere

Supergrappig om te lezen. Leuke ambitie, weer eens wat anders...

7 november 2013 om 15:30

Heerenveen is ook een optie. Lopen de grootste boeren rond..

7 november 2013 om 18:02

Of camboer natuurlijk...

RKC heeft zeker niks te klagen met deze keeper, hij doet het Prima.

Kan die beter bij PSV gaan keepen.. Dan ben je het tijdens je carrière!

Nee zonder gein, vind hem positief opvallen bij Rkc.. Heeft aantal geweldige wedstrijden gekeept waaronder tegen PSV en Ajax..

7 november 2013 om 14:24

Met zo'n ambitie kan ie beter keeper worden bij De Graafschap!

7 november 2013 om 15:05

ambitie? gewoon een leven na zijn carriere... heeft vrij weinig met ambitie te maken.

7 november 2013 om 15:10

Bij De Graafschap kan ie superboer worden

"onze voorkeur ging uit naar een Nederland, maar de Nederlandse of Nederlands sprekende keepers die wij benaderden wilden niet of konden niet. Dan houdt het op"

Ik ben op zich wel benieuwd hoe je een land tussen de palen wil zetten...al zou dat bij RKC misschien niet heel raar zijn met de manier waarop ze tegen de topclubs spelen...

ga keepen bij de graafschap

maar ik vind het wel echt geweldig dat iemand die profvoetballer is, ervan droomt om boer te worden. meestal is het toch andersom.

Keepers. Het blijven apartelingen. Wel leuk trouwens

Hahaha schitterend! Ik denk dat het geld dat hij verdient als voetballer toch een aangename aanvulling is als startkapitaal om een boerderij te beginnen. Mooi dat hij het zo goed doet en dat hij het echt voor zijn plezier doet, zie je helaas niet altijd in de voetballerij..

Sympathieke kerel die Jan. Daarnaast keept hij ook nog eens redelijk. Ik hoop dat RKC zelf ook wel snapt dat Cillessen niet naar een degradatiekandidaat gaat.

7 november 2013 om 17:37

Nou Cillessen speelde aan het begin van het seizoen in de Jupiler League, dus zo kansloos was Rkc's poging ook weer niet.

Seda keept tot nu toe uitstekend bij Rkc. Wel grappig dat hij boer wilt worden, heb ik nog nooit gehoord van een profvoetballer. Zou hij elke keer als hij vrij is naar de plaatselijke boer gaan, om daar alvast wat te leren voor zijn toekomstige baan?

Duidelijk dat Diederik zijn idool is!

Hij speelt voor RKC omdat daar koeman trainer is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren