Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De mooiste gele kaart in mijn hele carrière, deze was voor Nouri’

Laatste update:

Anwar El Ghazi heeft woensdagavond uitleg gegeven over zijn geste richting Abdelhak Nouri. Na zijn doelpunt voor Lille OSC zondag tegen FC Nantes trok hij zijn wedstrijdtenue uit en toonde daaronder een shirt met 'Nouri 34'. Een mooi gebaar, maar de actie werd met een gele kaart bestraft.

"Er is veel gezegd en geschreven over mijn gele kaart. Het enige wat ik hierover wil zeggen is dat ik dit heb gedaan voor Nouri en iedereen die dicht bij hem staat. Ik wist wat de consequenties waren en zal mijn gele kaart accepteren, of hij nou wordt geschrapt of niet", laat El Ghazi weten via Twitter.

De ex-Ajacied is blij dat hij zijn steun heeft kunnen betuigen aan Nouri, die ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Het gebaar van El Ghazi kan op veel waardering rekenen, ook van zijn werkgever. Lille kwam dinsdag dan ook met een statement: "Een sterk en oprecht gebaar waar Lille volledig achter staat. Daarom vraagt de club, bij hoge uitzondering, aan de tuchtcommissie van de LFP om de gele kaart voor de speler in te trekken."

De Franse voetbalbond heeft nog niet gereageerd op het verzoek van de club, maar El Ghazi is blij dat de club hem steunt. De buitenspeler heeft jarenlang met Nouri bij Ajax gevoetbald en stelde eerder een bijzondere band te hebben met de Ajacied. "Mijn gebaar was duidelijk", vervolgt El Ghazi op Twitter. "Uiteindelijk is dit de mooiste gele kaart in mijn hele voetbalcarrière."

Vind jij dat de gele kaart voor Anwar El Ghazi kwijtgescholden moet worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje vreemde poll. Natuurlijk moet de gele kaart niet worden kwijt gescholden. Wist van te voren al de consequentie

9 augustus 2017 om 22:24

Ben het met je eens, maar toch bijna zo'n 50% niet dus zo vreemd is de poll niet.

9 augustus 2017 om 22:37

Op basis van de reden zou je met je hart zeggen: kwijtschelden die kaart. Maar regels zijn regels, en je weet anders niet waar de grens zou moeten liggen. Er gebeuren helaas teveel zeer nare dingen in de wereld. Poll vind ik prima hoor, maar ik heb wel gewoon 'nee' geantwoord.

9 augustus 2017 om 22:37

Precies. Ik vind het een prachtig gebaar. De vraag is echter waar je de grens gaat leggen als je deze kaart gaat kwijtschelden.
Ook misschien iets om rekening mee te houden: als Anwar een schoring heeft bij een vijfde gele kaart dit seizoen en daardoor een belangrijk wedstrijd mist kan deze kaart hem duur komen te staan.

9 augustus 2017 om 23:16

Dat maakt toch allemaal niks uit? Dit overstijgt toch het spelletje voetbal? Dit is gewoon een jongen die een prachtig gebaar maakt naar een vriend in zwaar weer, heeft niks met voetbal te maken. Door dat gezeik over die onnozele gele kaart gaat heel de prachtige symboliek achter het gebaar verloren, het maakt El Ghazi zelf niet eens uit, hij wist wat de gevolgen waren en nam die maar al te graag voor lief, jammer dat de club Lille deze kaart probeert kwijt te schelden, een belachelijk klein offer voor een groot gebaar.

Regels zijn regels. Als je uitzonderingen gaat maken dan stellen die regels ook niks voor.
Hoe mooi het gebaar ook is het mag niet.

9 augustus 2017 om 22:37

Het is een uitzondering voor een reden. Iets wat dus bijna nooit gebeurd en dan mag je mee buigen met de regels in mijn mening.

9 augustus 2017 om 22:43

Oke. En als nou iemands vader overlijdt, mag je dan je shirt uittrekken? Of iemands tante? Of iemands buurman? Waar ligt de grens? Dat is natuurlijk onbegonnen werk. Een erg mooi gebaar van El Ghazi, maar moet gewoon bestraft worden met geel, anders is het einde zoek.

10 augustus 2017 om 12:36

DAt de scheids geel geeft in de match zelf is geen probleem en vind ik ook terecht. Maar als de bond de reden erna vervolgens weet dan mag je die wel seponeren.

Ik snap ook wel dat er regels zijn voor een reden maar dan heb ik een voorbeeld voor je wat betreft het buigen van de regels. Stel je een scenario voor waar een man de winkel in loopt en veel eten steelt. Vervolgens wordt de betreffende man opgepakt maar blijkt het dat hij eten heeft gestolen om zijn hongerige kinderen te voeden en stelen is op dat moment de enige manier om zijn kinderen te voeden. Zou jij deze man nog steeds oppakken voor diefstal en de regels keihard hanteren of zou je een uitzondering maken?

Ik vind dat regels richtlijnen moeten zijn en niet absoluut. Elke scenario is anders en daar heb je ook een voetbalbond voor om te bekijken of het terecht is of niet.

9 augustus 2017 om 23:24

Regels zijn helemaal geen regels aangezien ze veranderen aan de hand van wat de omgeving goed of fout vindt. Wetten veranderen gelukkig ook naarmate de omgeving veranderd. Toch heb ik nee gestemd omdat het gebaat meer betekent aangezien er een sanctie op staat.

9 augustus 2017 om 23:24

Regels zijn helemaal geen regels aangezien ze veranderen aan de hand van wat de omgeving goed of fout vindt. Wetten veranderen gelukkig ook naarmate de omgeving veranderd. Toch heb ik nee gestemd omdat het gebaat meer betekent aangezien er een sanctie op staat.

Deze kaart moet niet geseponeerd worden. El ghazi maakt een (in mijn ogen helemaal terecht) persoonlijk statement en accepteert zijn gele kaart. Hij wist dat dit de consequentie was en neemt hem als een man. Mooi eerbetoon en terechte gele kaart.

Met alle respect mensen stemmen hier alleen ja omdat het hier om nouri gaat

9 augustus 2017 om 22:20

Zo logisch is dat niet, anders hadden die mensen geen Ja gestemd 🙃

9 augustus 2017 om 23:05

Dus dan moet de kaar gewoon blijven staan want je doelt er nu op dat ze kaart moeten schrappen omdat het om nouri gaat een uitzondering maken voor 1 speler wat voor boodschap geeft dat aan andere spelers

Mijn gevoel zegt schrappen die kaart. Mijn verstand zegt laten staan die kaart, want als je gaat marchanderen met de regels, is het einde zoek, want waar stel je dan de nieuwe grens? Er gebeuren zoveel trieste dingen op de wereld, de situatie met Nouri is er daar één van.

9 augustus 2017 om 23:45

Ben het met je eens hoor... ik weet niet bij hoeveel gele kaarten je in frankrijk een automatische schorsing krijgt. Zou het een idee zijn deze kaart van el ghazi niet mee te laten wegen in die optelsom?

Is er eigenlijk nog recent nieuws naar buiten gebracht over het welzijn van Nouri? Het laatste wat ik gelezen heb is dat hij de IC verlaten heeft. Maar ik ben erg benieuwd hoe het momenteel verder met hem gaat..

Misschien klinkt het harteloos, terwijl dat niet mijn bedoeling zal zijn. Misschien moet ik deze opmerking niet maken, maar gaat elke voetballer nu zijn grammetje halen? Steun die jongen eens in anonimiteit, ga op bezoek of eet wat met zijn familie. Laat die jongen in rust herstellen, tot waar kan. Die jongen heeft naaste steun nodig. Dit is allemaal mooi en vol gebaar, maar ik heb het gevoel dat deze jongens hun relatie met Nouri haan verheerlijken. Steun organisaties die zulke dingen aanpakken. Nogmaals, niet slecht bedoelt, absoluut niet. Ik gun die jongen het mooiste wat komen mag en zal komen!

9 augustus 2017 om 22:27

Zat spelers (ook buitenlanders) die het minder openbaar doen. Een Balotelli heeft bijvoorbeeld wel een instagrampost om Nouri sterkte te wensen. Dat is natuurlijk wel openbaar, maar je kunt nou eenmaal niet allemaal bij hem langs. Alleen een paar hele naaste vrienden, waar El Ghazi er éã©n van was/is, geven nog wat extra aandacht en dat vind ik alleen maar mooi.

9 augustus 2017 om 22:30

Het is zeer en zeker mooi. Ik snap El Ghazi ook. Alleen ik heb een gevoel dat mensen de situatie rondom Nouri gebruiken om Goodwill te creeren. Iedereen die in De Eredivisie voetbalt, kan hem sowieso bezoeken, ongeacht relatie. In de huidige mobiliteit kan alles.

9 augustus 2017 om 22:51

Ik gok dat er hooguit 2 man per spreekuur welkom zijn, dus dat is voor zijn familie en naaste vrienden. En ik denk niet dat de familie op elke dag bezoek zit te wachten, naast het waarschijnlijk continu op en neer naar het ziekenhuis rijden.

Zou het echt een mooi gebaar van de Franse voetbalbond vinden als ze clementie tonen .

Of als je de winnende goal maakt in de CL finale en dan je shirt uit trekt dan is dat het ook wel waard.

Zou het eerlijk gezegd wel mooi vinden als de kaart wordt kwijtgescholden. Afgelopen seizoen heeft een scheidsrechter ook, als ik me niet vergis, geen kaart gegeven nadat eenzelfde actie plaatsvond rondom de vliegramp in Zuid Amerika destijds.

Vind dat je de politiek en gevoel gescheiden moet houden van het gevoel....
Iedereen heeft ze eigen reden..vliegramp, geboorte...sterf geval..nu nouri

vind dat je als bond je daar buiten moet houden
en niet kan bepalen wat wel en wat geen clementie verdient...
gewoon geel en het is het meer dan waard.

Wrm kreeg nathan geen geel el ghazi steunt de familie iedereen weet ervan dan had die scheids ook door de vingers kunnen zien maar goed hij acc de gele kaart dan hoeft die niet geseponeerd te worden

Persoonlijk vind ik een gele kaart voor het shirt uitrekken onzin.
Maar als de regels zeggen dat het geel is, dan is het geel!
Wel een gele kaart die een persoonlijke waarde voor hem heeft, dus begrijpen doe ik het zeker

Dat je de gele kaart pakt maakt het juist nog mooier Anwar. Niet kwijtschelden, gewoon door gaan het was een prachtig gebaar, maar er zijn meerdere malen zelfde soort gebaren getoond en toen was het ook geel.

Voor een buitenspeler maken hele kaarten gelukkig ook niet echt uit. Als hij gewoon een beetje normaal doet dit seizoen zou hij waarschijnlijk niet geschorst worden door teveel gele kaarten.

Wat n gelul overal jo. Steun.. rood maken beter voetbalveldis geen individueel reclame-mat of steun weet ik veel wat. Zulke dingen moet men in hun eigen tijd doen. Kijk is ik steun nouri in Mn werkgever zn tijd, maar eigenlijk is t mijn tijd, want ik voel me zo geweldig met n beetje geld, nee zulke dingen moeten afgelopen zijn terug naar het voetbal. Tuurlijk ongelukken en ziekte zijn er helaas en dat is treurig daar geen vals woord over. Maar commotie en meer van dat soort "steun" hype maken ach man ga toch fietsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren