Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De manier waarop Ronald Koeman daar werd behandeld was echt verschrikkelijk’

Laatste update:

Henrik Larsson heeft een boekje opengedaan over zijn tijd als assistent-trainer van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De manier waarop de huidige bondscoach van het Nederlands elftal daar werd behandeld viel de Zweed erg zwaar, met als gevolg dat Larsson daarna geen enkele klus in het voetbal meer accepteerde. “Ik ben het spelletje zo zat."

In augustus 2020 werd Larsson aangesteld als assistent-trainer van Koeman, maar een groot succes werd het nooit bij Barcelona. Na ruim een jaar mochten beide heren het veld ruimen, na te veel teleurstellende resultaten.

In gesprek met The Guardian geeft de voormalig speler van Barcelona aan dat hij al voor zijn klus in Catalonië het gevoel had dat hij helemaal klaar was met de hele voetballerij. “Ik ben het spelletje zo zat.”

“Ik wilde dat bij Barcelona gewoon nog een keer checken”, aldus Larsson. “Ze eisen zo ontzettend veel van je. De manier waarop Koeman werd behandeld en ontslagen was echt verschrikkelijk.” Koeman kreeg een paar uur na het 1-0 verlies tegen Rayo Vallecano in een vliegtuig te horen dat zijn avontuur in Spanje erop zat.

Koeman moest in oktober 2021 na ruim één jaar het veld ruimen als hoofdtrainer van Barcelona. Huidig manager Xavi, die het na dit seizoen ook voor gezien houdt, zou zijn opvolger worden. Wie er volgend seizoen trainer wordt in Barcelona, is nog onduidelijk.

“Ik ben echt helemaal klaar met het voetbal, omdat het meer dan ooit om het geld draait”, vervolgt Larsson. De passie en de liefde voor het voetbal is dan ook hetgeen wat de Zweed momenteel het meest mist in de voetballerij.

“Ik weet maar al te goed dat ik flink wat geld heb verdiend in mijn carrière, maar als prof gaf ik nooit om geld. Het ging bij mij puur om het voetballen, om de liefde voor het spelletje. Ik had ooit de kans om voor Manchester United te voetballen, maar na drieënhalf wisselende jaren bij Feyenoord, wilde ik gewoon spelen bij Celtic.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar waarom is hij nou dan slecht behandeld? Daar lees ik niks over terug. Dat het allemaal om geld draait... Tsja, zonde maar zo werkt het bij iedere club dus dat is geen reden.

4 maart 2024 om 11:26

Dat Koeman in het vliegtuig is gebeld en ontslagen beweert hij. Dat zou wel heel erg respectloos en smerig zijn. Laporta staat er echter wel om bekend om niet heel netjes om te gaan met mensen van de club.. dus het kan zomaar kloppen.

Dat Koeman het niveau niet had om Barcelona te managen moge duidelijk zijn, maar de speler die je naar de eerste europacup schiet mag je toch wel héél wat fatsoenlijker behandelen. Zo ga je niet met mensen om, en al helemaal niet met clubiconen.

4 maart 2024 om 11:28

Dat stukje over het ontslag is gewoon algemeen toch? Zoals het er nu staat is het geen uitspraak van hem, de andere stukjes zijn wel geciteerd.

4 maart 2024 om 11:33

Had Laporta ook niet iets naar buiten gebracht over de gezondheid van Koeman terwijl dat later door Koeman zelf ontkend werd?

4 maart 2024 om 11:45

Klopt Laporta zei dat Koeman in het ziekenhuis lag. Terwijl dat niet zo was en hij lekker thuis op de bank zat.

Tsja Koeman zelf staat er ook niet bekend om dat hij zijn spelers met respect behandelt. Bij zijn Southampton tijd had die gewoon een speler weggepest omdat die niet goed genoeg was. Kan even niet meer op de naam komen.

4 maart 2024 om 12:13

Goed verhaal, lekker kort ook.
Wat heeft hij dan gedaan om hem weg te pesten? Met een waterpistool op hem geschoten? Zijn knikkers verstopt? Pokemon kaarten bekrast?

Noem namen en voorbeelden en nog beter, bewijs.

Koeman is destijds met 1 doel naar Barcelona gehaald, en dat was om schoon schip te maken.
Hij was degene die tegen Messi mocht vertellen dat hij weg kon.

4 maart 2024 om 12:34

https://www.elfutbolero.us/coach/Ronald-Koeman-the-brutal-treatment-he-gave-of-a-player-before-managing-FC-Barcelona-20210609-0116.html Dit is het artikel waar het over gaat. Was in zijn tijd bij Everton. Zo ga je toch ook niet om met spelers of wel?

4 maart 2024 om 13:28

@ankara Messi,

Dus je hebt iemand verhuurd, bij terugkomst vind je hem niet goed genoeg, en heb je geen plaats meer bij hem voor de selectie. Dan pest je hem toch niet ?! Dan ben je gewoon niet wat ze zoeken.

Moet hij deze speler dan gewoon in die kleedkamer zetten, gewoon bij het diner zetten en gewoon mee laten trainen, omdat hij medelijden moet hebben?

4 maart 2024 om 13:37

Dan kan je toch een nette gesprek met hem hebben en aangeven dat je niet meer in onze plannen voorkomt. Dat had Koeman niet eens gedaan. Die jongen komt de kleedkamer binnen en ziet zijn plekje niet meer. Komt Koeman naar hem toe zegt tie ohja je traint vanaf nu mee met de onder21.

4 maart 2024 om 14:05

@ankara Messi,

Dat heeft deze jongen zo in de wereld gebracht.

We weten beiden niet hoe het daadwerkelijk gegaan is. En ik geloof niet dat hij op Maandag met zijn tasje aankomt, en dan ineens ziet dat hij er niet hoeft te zijn.

4 maart 2024 om 14:08

Prima dat hij zo met een speler omgaat. Zoe is die wereld nou eenmaal, maar dan moet je niet verbaasd kijken als je zelf ook koud en hard behandeld wordt.

4 maart 2024 om 14:18

Klopt dat kunnen we niet weten maar tot de dag van vandaag heeft Koeman hierover niks gezegd dat zijn verhaal niet klopt. Dat is wel heel gek dan.

4 maart 2024 om 12:24

Er zijn weinig mensen die mij minder aangenaam lijken dan Ronald Koeman inderdaad. Even los van zijn gebrek aan visie als coach zijnde.

Alleen wie heeft hij dan weggepest? Riqui Puig weet ik nog van vrij recent dat hij geen fan was, maar meer kan ik mij niet herinneren

4 maart 2024 om 12:35

Gaat om Oumar Niasse was bij zijn tijd in Everton.

4 maart 2024 om 13:35

Dat kun je toch nauwelijks als argument gebruiken voor z'n gehele coach-zijn? Iedere coach heeft minimaal 1 speler die hem niet kan zien of luchten. Coaches zijn ook mensen en die maken ook (genoeg) fouten.

Daarbij staat er niet bijster veel in het artikel. Als je het zonder rancune of invalshoek leest, heeft hij gewoon een speler gepasseerd en naar het tweede elftal verwezen omdat hij niet goed genoeg werd bevonden. Dat is zelfs in de KKD een veelvoorkomend iets.

Er is gewoon ernstig oneerlijk met Koeman omgegaan in z'n tijd bij Barcelona. Er was absoluut wat aan te merken op het spel, maar die omstandigheden bij Barcelona had nog geen coach meegemaakt. Een Europese topclub die diep in de financiele problemen belandde en z'n beste spelers moest lozen omdat ze onbetaalbaar werden zonder dat er geld was ze adequaat te vervangen. Ga er dan maar aanstaan als coach, vooral als daarna de nieuwe voorzitter er alles aan doet om je te lozen tot op het vuile toe.

Of denk je serieus dat Koeman erom stond te springen toen hij te horen kreeg dat Suarez weg moest? Of dat ze Messi moesten laten gaan? Dat was misschien de handige truc die destijds werd gebruikt door sommigen om meer sores in de schoenen van Koeman te schuiven, maar de realiteit is simpelweg dat Suarez en Messi niet behouden konden worden.

De voetballerij beu, maar wel een club willen kopen? Dat snap ik dan niet

Tja, je kunt Koeman ook wel het 1 en ander verwijten betreft Barcelona. In dat tweede seizoen werd het er eigenlijk alleen maar slechter op en puur op basis van het spelbeeld kun je wat negatiever over hem zijn.

Echter gaan mensen nogal makkelijk voorbij aan de omstandigheden. Onder Koeman moesten peperdure spelers als Messi en Suarez het veld ruimen omdat ze niet meer te betalen waren vanwege de financiele situatie (want dat is de enige reden waarom ze geloosd werden) en de oude garde was al in de herfst van hun carriere beland.

Ga er dan maar aanstaan. Je verliest zo'n beetje driekwart van je rendement met het vertrek van Messi en Suarez. Ik vind het nog steeds schandalig hoe dat destijds zo makkelijk onder het tapijt werd geschoven in Spanje. Werkelijk iedere coach had het zeer zwaar gehad in die periode bij Barcelona. Daar is eigenlijk geen twijfel over mogelijk. Niet dat ik per se veel met de coach Koeman heb (tegenwoordig minder en minder), maar zijn omstandigheden bij Barcelona waren gewoon heel lastig.

4 maart 2024 om 16:13

Maar hij had toch gewoon een voortreffelijke selectie? En hij wist waar die aan begon mag ik hopen. En die spelers moesten het veld ruimen omdat die spelers zelf te inhalig zijn geweest om elk jaar een nieuw verbeterd contract te willen tekenen, als onze lieve Leo nou niet elk jaar een Mbappetje deed voor een nieuwe tekenbonus had die er wellicht nog gespeeld. Een salarishuis van meer dan 200mil dan de nummer 2 op de lijst, en het was barto die er in mee ging maar vanuit de selectie kwam de gulzigheid zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren