Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt werkt toe naar ‘megawedstrijd’: ‘Ongekend hoe snel dat is gegaan’

Laatste update:

Matthijs de Ligt huppelde vorig seizoen nog wekelijks mee in de jeugd van Ajax, volgende week woensdag staat hij mogelijk aan de aftrap in de Europa League-finale tegen Manchester United. Het zou een mooi einde kunnen worden voor een knotsgek seizoen voor de pas zeventienjarige verdediger, die dit seizoen zelfs zijn debuut in het Nederlands elftal maakte.

De Ligt verscheen aan de aftrap in beide halve finales tegen Olympique Lyon en maakt een goede kans om volgende week woensdag in Stockholm in de basis te starten. En dat terwijl hij afgelopen zomer nog door het dolle heen was toen hij in de basis verscheen bij Jong Ajax. “En nu staan we op dit podium", zegt De Ligt tegen het Algemeen Dagblad. "Ongekend hoe snel dat is gegaan. Maar tegelijk heb ik het als een roes beleefd. Ik besef wel hoe bijzonder het allemaal is, hoor.”

De mandekker moet tegen Manchester United spelers als Marcus Rashford en Anthony Martial van het scoren zien af te houden. Last van zenuwen heeft hij niet. "Nou, ik ben gelukkig niet het type dat snel zenuwachtig is. Eigenlijk alleen vlak voor de wedstrijd in de spelersbus”, aldus de Ajacied. “Het is maar voetbal. En ik bedoel daar niet mee dat het onbelangrijk is. Begrijp me niet verkeerd. Het is een megawedstrijd voor iedereen die bij Ajax betrokken is. Maar je moet het niet benaderen alsof anders de wereld vergaat. Daar wordt het niet beter van. In het begin had ik meer last van spanning. Dan kent niemand je en wil je je toch laten gelden.”

Matthijs de Ligt verdient een basisplaats in de finale van de Europa League

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop Echt dat hij niet weer een fout maakt.
Die overtreding op lacazette op zo een plek vond ik wel weer dom gedaan. Lacazette kon nergens heen en dan zo in komen.
Buiten de schoonheids foutjes doet hij het heel goed.

17 mei 2017 om 13:49

Tegen Excelsior en bij Oranje waren het anders mega blunders en geen foutjes. Desondanks vind ik dat hij het de laatste weken en met name in de EL erg goed doet. Er zit verder een goede kop op die jongen en hij komt er wel.

17 mei 2017 om 14:36

Lieve el fenomeno,

17 jaar pas geef het de tijd. Noem eens een andere 17 jarige die een Europese finale heeft gespeeld. En als je hem wijst op excelsior van dat ene foutje, wil ik je ook horen hoe jouw ploegje het deed. En ach oranje, 88 minuten geen kans weten te creeren lag ook aan De Ligt zeker..

17 mei 2017 om 14:41

Het topic gaat toch over De Ligt en niet over Feyenoord? Waarom zou El Fenomeno zijn ploeg erbij moeten halen? Daarbij heeft El Fenomeno gewoon gelijk, hij heeft fouten gemaakt maar doet het over het algemeen gewoon goed

17 mei 2017 om 14:47

De Ligt heeft niet alleen foutjes bij enkel excelsior en oranje gemaakt. Om hem alleen daarop af te branden vind ik niet kunnen. Gelet op zijn leeftijd, mag dat gewoon gebeuren. Het Oranje verhaal kan nooit alleen maar aan De Ligt hebben gelegen, want hij werd in de rust gewisseld. Wat Excelsior betreft, hij had in die wedstrijd ook een 1 op 1 tackle waardoor een zekere goal werd voorkomen. Maar ik hoor hem daar niet over dat dat elkaar opheft.

( Excuus mobiel reageren valt niet mee )

17 mei 2017 om 14:48

@goodold11

Hij zegt dan ook: "er zit verder een goede kop op die jongen en hij komt er wel."

Niks mis met wat El Fenomeno zegt hoor.

17 mei 2017 om 15:37

Af te branden? Hij geeft hem complimenten en toont begrip voor hetgeen wat er op aan te merken is .. Heb niet de indruk dat het mobiel reageren het probleem is bij je ..

17 mei 2017 om 15:59

Dante,

We zijn ruim een maand verder. Hij belicht de kwesties Oranje en Excelsior wederom, dat zijn dingen die kunnen gebeuren en zeker bij een jonge prof, maar gaan we deze zaken over een paar jaar nog aanhalen? Je kan iemand naar beneden proberen te halen met dergelijke comments, maar wees ook dan eerlijk en specifiek waarom hij het nu wel goed doet.

( En ja mijn vakje om de tekst te typen is te klein om in 1 keer heerlijke volzinnen te typen zonder aanpassingen)

17 mei 2017 om 16:32

Hij zegt dat het toen niet lekker ging en nu wel .. En dat hij verwacht dat het allemaal goed komt. Kun je niet lezen of wil je het gewoon niet?

17 mei 2017 om 17:11

We vergeten even dat hij tegen Excelsior ook een zeker lijkende goal wist te voorkomen met een voortreffelijke ingreep.

17 mei 2017 om 17:56

@goodold11, volgens mij ben jij ook 11... wat kun jij je aanstellen! Waarom mag je niet benoemen hoe iemand er eerst voor stond en er nu voor staat? Er wordt alleen een ontwikkeling belicht en daar is niks mis mee. Wanneer hij alleen naar zijn fouten zou wijzen dan had je misschien nog wel een punt

17 mei 2017 om 14:25

Fout? Speelde gewoon de bal. Dat die lacazette daarna gaat liggen alsof hij aangereden werd kan De Ligt niks aan doen. Helemaal als de scheids hem dan ook nog geeft.

17 mei 2017 om 14:29

Tja er is van beiden kanten wel iets te zeggen. De Ligt maakte (in mijn ogen) geen overtreding dus gewoon goed ingegrepen. Van de andere kant, neemt ie gewoon een erg groot risico om daar op die manier in te grijpen, zeker tegen een ervaren speler als Lacazette.

17 mei 2017 om 14:37

Eerder onsportief gedrag van lacazette of een fout van de scheids. Maakt Milik een schwalbe tegen utrecht en legt makkelie hem op de stip dan is Milik "smerig" en maakt de scheids een "fout". Gebeurd dit in Europa is het een "fout" van De Ligt, omdat hij daar een sliding op de bal maakt en zijn tegenstander theatraal gaat liggen en de scheids het verkeerd beoordeeld.

17 mei 2017 om 14:50

@3*ajax

Ja een fout.

De Ligt analyseerde het zelf na de wedstrijd ook als een fout, hij had gewoon moeten blijven staan aldus hemzelf (want zo gaf hij de aanvaller de mogelijkheid om te profiteren van de situatie). Wat dat betreft weet ik wel zeker dat dit een grote jongen gaat worden, hij zie wat hij fout doet en ziet ook gelijk wat de betere oplossing was. Als je zo snel al bezig bent om jezelf te verbeteren dan zie ik dat echt wel goed komen.

17 mei 2017 om 20:07

Het was wel een fout, in de zestien kan je niet zo in komen glijden tegen een top aanvaller want die profiteert er direct van. Hij ziet het zelf ook zo en zegt ervan geleerd te hebben.

In de top bestaat geen sportief gedrag, een speler wil gewoon winnen. Als een speler dan de mogelijkheid geeft om makkelijk aan een penalty te komen, dan is dat gewoon professioneel.

Het was overigens geen schwalbe want het contact was er en de bal werd niet gespeeld. Gewoon geen slidings in de zestien maar altijd blijven staan als je een tackle wilt maken.

17 mei 2017 om 14:31

Lacazette kon nergens heen, behalve de bal binnen schuiven. Dat was een naïeve ingreep, maar fout? Was helemaal geen overtreding. Maar de knul is 17, waar lullen we over. Lijken we wel te vergeten, zo'n beer van een gozer, zo hard. Prima.

17 mei 2017 om 14:55

@mentalist

Een fout wil nog niet zeggen dat het een overtreding is, de Ligt zelf analyseerde het na de wedstrijd ook als fout. Gezien de hoek had hij moeten blijven staan (aldus hemzelf) en dan was de situatie waarschijnlijk vanzelf opgelost. Nu kon de aanvaller profiteren van de situatie die gecreëerd werd.

Verder is hij 17 jaar dat klopt, zit een goede kop op als je zo de situatie gelijk voor jezelf kan analyseren dan denk ik dat dit wel een topper wordt.

17 mei 2017 om 20:09

Ja het was een fout. De Ligt had geen sliding moeten maken. Van Gaal zei vroeger altijd tegen de jongens geef van de Sar ook een kans. Het was nog helemaal niet zeker dat Lacazette zou scoren.

17 mei 2017 om 17:12

Ik vond het eerder dom van die 2 stuntelaars Veltman en Schone die die bal allang weg hadden moeten werken voordat hij bij Lacazette kwam.

Hopelijk wint Man United de EL, omdat ik supporter ben van de Premier League en bij winst van Man United, komen er volgend seizoen 5 Engelse topteams in de Champions League, en dat zou geweldig zijn vind ik. Het is absoluut niet dat ik tegen Ajax ben hoor, maar ik ben gewoon supporter van de Premier League, daarom hoop ik op Man United.

Ook mag dan, de bekerwinnaar uit Tsjechie, direct door naar de groepsfase Europa League bij winst van Man United.
Dat is daar een hele bijzondere, omdat mogelijk een 2e klasser de beker van Tsjechie kan winnen (sfc Opava). Vanavond spelen ze de finale tegen FC Fastav Zlin.
Hieronder lijkt mij de beste opstelling voor Man United. Belangrijk is dat de spelers komende dagen rust krijgen.

De Gea
Valencia
Jones
Smalling
Blind/Darmia
Herrera
Pogba
Mhkitaryan
Mata
Martial
Rashford
17 mei 2017 om 13:51

De Premier League is vreselijk overschat, presteren al jaren dramatisch in Europa maar hebben wel het grootste budget. Ik zie liever een goed voetballend Ajax in de CL dan een Manchester United dat de bus parkeert met honderden miljoenen die ze hebben uitgegeven de laatste drie jaren.

17 mei 2017 om 14:01

@El Fenomeno,

Ajax kan denk ik ook heel goed via de voorronde CL de groepsfase CL halen. Ze hebben in zowel de 3e voorronde als play-off ronde CL een geplaatste status. Dit betekent dat ze niet hoeven te vrezen voor Kiev, Sevilla, Liverpool en Napoli. Ik zie Ajax, met het goede voetbal dat ze spelen, echt wel de groepsfase CL halen via voorronde volgend jaar. Toen ze werden uitgeschakeld door Rostov, was Ajax veel slechter dan nu, dus Ajax zal een veel grotere kans maken dan afgelopen jaar.

Bij Man United ben ik het oneens dat zij steeds de busparkeren. Het helen seizoen door spelen ze gewoon heel mooi voetbal. Vooral tegen Chelsea thuis, Leicester thuis, Arsenal thuis, Sunderland thuis, Swansea uit en Stoke uit was gewoon goed bij Manchester United. Alleen tegen Celta, Liverpool en Manchester City parkeerde Man United de bus. Meer niet. Het is typisch dat als zoiets 2 keer gebeurt bij Mourinho, dat hij dan gelijk een structurele busparkeerder is.

17 mei 2017 om 14:13

spelen gewoon heel mooi voetbal, na die zin neem ik je niet meer serieus.
Heb dit jaar genoeg wedstrijden van United gezien en enige wat ik niet zie is mooi voetbal. Zit totaal geen lijn in hun spel en hopen op bevlieging van een individuele actie. Zitten een paar top spelers bij United, maar het gros is totaal niet United waardig!

17 mei 2017 om 14:31

Ik hoop juist van harte dat de Premier League op z'n gat gaat.
Zo money-driven, ik snap niet dat mensen dat nog leuk vinden.

17 mei 2017 om 14:37

Valt wel mee. Ook in de Bundesliga en La Liga gaat veel geld om. Bayern Munchen, Real Mardid, Barcelona en Atletico zijn veel rijker dan de top van Bpl.
Coach van Sporting Gijon, kon 5 miljoen ontslag premie ontvangen, terwijl ze op plek 18 staan in La Liga, dus het valt wel mee dat in de Premier League veel meer geld omgaat dan andere competities. In Italie en Frankrijk zit ook veel geld. Niet alleen in Engeland, dus wat jij zegt over dat de Premier League money-driven is, is echt bullshit.

17 mei 2017 om 15:03

Bullshit ja? Laat ik het dan even anders verwoorden. Ik heb met name een bloedhekel aan de belachelijk bedragen die worden uitgegeven binnen de Premier League, zonder dat daar ook maar enigszins goede (europese) resultaten tegenover staan. Dat geeft aan hoe ongelofelijk ongezond die competitie wel niet in elkaar steekt.

Om te voorkomen dat je het weer bullshit noemt, wil ik wel even wat harde feiten noemen. Bijvoorbeeld dat de Premier League afgelopen seizoen een Negatief transfer-saldo van maar liefst 786 miljoen had. Als ik dat dan, in lijn met jouw verhaal, vergelijk met Duitsland (-96miljoen) of Spanje (-23miljoen) of Frankrijk ( 16miljoen) zul je toch ook wel moeten inzien hoe money-driven het is. Natuurlijk mogen clubs van mij geld verdienen, en uitgeven. Maar kijk naar die bedragen die er worden betaald voor spelers, dat is toch rondweg absurd. Met gevolg dat meeste teams uit een bij elkaar gekocht hoopje spelers bestaan, zonder chemie, die hun talent nauwelijks kwijt kunnen.

Just my 2 cents

17 mei 2017 om 15:10

Lingard, Rashford, Oxlade-Chamberlain, Stones, Sterling, Bale, Alli, Dier, Winks, Kane en Rose zijn allemaal talenten die gewoon goede kansen krijgen binnen Engeland hoor, dus er is echt wel ruimte voor talent daar.
Niet alleen in Engeland, maar ook bij PSG en Juventus worden belachelijk bedragen betaald aan spelers die het niet waard zijn, zoals Higuain (94 miljoen) of David Luiz (50 mijloen).

17 mei 2017 om 15:48

Buiten het feit dat ik het eens ben dat er steeds absurdere bedragen worden betaald is het in dat licht helemaal niet zo gek dat je 94 miljoen voor Higuain neerlegt (ruim 40 miljoen over 2 seizoenen). Strijden nog om 3 prijzen, stel je wint ze alle 3 dan is dat mede door Higuain. bovendien ruim 120 miljoen aan winst/inkomsten met alle toernooien dus zo'n slechte investering is het niet.
Verlies je de Coppa en de CL-finale dan mag je natuurlijk altijd kritisch naar het hele team kijken inclusief Higuain.

17 mei 2017 om 15:59

Jij hebt het over enkele uitschieters bij een aantal clubs. Ik heb het over structureel met geld smijten binnen de Premier League...

17 mei 2017 om 14:46

Nog een club uit de Premier League Europa in hoop ik dus totaal niet. Verkiezen vaak de competitie boven Europese competities waardoor er veel minder strijd in Europa te zien is. Even los van het verschrikkelijke spel wat onder Mourinho wordt gespeeld.

17 mei 2017 om 15:23

je weet dat je opstelling al de prullenbak in kan aangezien mourinho al aangegeven heeft met Romero te starten op doel. goede volger.

17 mei 2017 om 15:28

Ik wist al langer dar Romero ging keepen in de EL finale, maar dit neemt niet weg dat ik de Gea beter vind op doel dan Romero, dus daarom heb ik de Gea in mijn opstelling opgenomen

Als deze jongen de ontwikkeling blijft houden die dit seizoen heeft getoond heeft nederland de komende jaren geen verdedigersprobleem(mits die de goede keuzes maakt met transfers etc)

17 mei 2017 om 13:48

Centrale verdedigers hebben we sowieso wel genoeg.

17 mei 2017 om 13:52

Met De Vrij en Van Dijk die straks in de top gaan spelen zit het wel goed. Juist voorin en centraal op het middenveld missen we spelers.

17 mei 2017 om 14:05

Bazoer is denk ik wel een centrale middenvelder die veel potentie heeft hoor. Klaassen kan eventueel ook centraal spelen. Voor de spits positie hebben we Janssen en Locadia als potentiele topspitsen, dus ik zelf heb er wel vertrouwen in.

17 mei 2017 om 14:23

Locadia niet hoor...

17 mei 2017 om 14:29

En janssen al helemaal niet.

Het is bizar snel gegaan met hem. Natuurlijk is hij er nog lang niet, maar het ziet er veelbelovend uit! Als hij zich op deze manier blijft ontwikkelen, is de sky the limit! Wat ik vooral zo leuk vind aan hem, is dat er een goede kop op staat. Hij zegt geen gekke dingen en is gewoon normaal. Hopen dat dat zo blijft!

Ajax moet echt hopen op een goede dag van de buitenspelers Younes Traore daar komt alle dreiging vandaan

17 mei 2017 om 13:57

Ik hoop dat Smalling speelt, die jongen beleeft een zeer matig seizoen en is zeker niet ondenkbaar dat Dolberg er daar langs kan glippen. Gemis van Bailly komt Ajax zeker goed uit, de flanken lekker veel 1 op 1 zetten en hopen dat Klaassen en Dolberg er een inprikken.

17 mei 2017 om 14:32

Smalling is inderdaad niet in beste doen, en is ook vrij traag. Daar moeten mogelijkheden liggen!

17 mei 2017 om 14:29

Ik was juist in de veronderstelling dat Traore alle dreiging eigenhand om zeep hielp tegen Lyon.

17 mei 2017 om 14:32

Hij wisselt goede en slechte wedstrijden af. Vorige wedstrijd was dramatisch, dus hopelijk is ie aankomende wedstrijd weer geniaal!

Nou de Ligt ben ik niet zo bang voor. Ik zie eerder een Schone die het niet kan bolwerken op het middenveld en Veltman die dol gedraaid wordt en niet te vergeten, Troare die elke x tegen 2 man staat en niks klaar speelt. Utd staat namelijk vaak goed en ik denk dat je dan juist diepte moet zoeken als het al kan, dus Neres of Kluivert heb je meer aan.

17 mei 2017 om 14:33

Helemaal mee eens.
Ik hoop zo dat hij met Tete ipv Veltman en vd Beek ipv Schone begint. Dan maak je echt meer kans.

Traore en Younes doen 't in de EL, thuis althans, eigenlijk best wel goed. Toch denk ik inderdaad ook dat je meer rendement en gevaar haalt met Neres en Kluivert op de vleugels.
Al brengt Traore nog wel wat fysiek, niet onbelangrijk. Maar hij rendeert veel beter in de spits.

17 mei 2017 om 14:41

Door wie moet Veltman dolgedraaid worden dan? Martial? Young? Lingard? Mata? United heeft geen linksbuiten die een rechtsback dol kan draaien..

Van de Beek mag wel starten ja. Daar heb je meer aan in een duel waar hard werken nodig is.

En ach telkens speelde Traore fantastisch als er vrijuit gespeeld kan worden en er geen voorsprong verdedigd moet worden. Denk dat een duel met United juist iets voor hem is.

Zoals het er nu uitziet maakt Nederland langzamerhand stappen om weer serieus mee te doen. Al is het minder dan vroeger, maar wie weet.

Speler - Potentie:

De Ligt (17) - Top
Kluivert (17) - Minimaal subtop
Tete (21) - Minimaal subtop
Fosu Mensah (19) - Minimaal subtop
Depay (23) - Minimaal subtop
Karsdorp (22) - Minimaal subtop
Kongolo (23) - Middenmoot tot subtop
Ramselaar (20) - Middenmoot tot top
Van Dijk (25) - Top
De Vrij (25) - Top
Promes (25) - Middenmoot tot subtop
Ake (22) - Subtop tot top

Dan heb ik het nu over spelers die zich in het eerste al meerdere wedstrijden zich staande hebben gehouden. Dan heb je de ervarenere spelers die de komende 5 jaar:

Strootman, Blind, Wijnaldum en Cillessen.

En de spelers die zich meerdere wedstrijden moeten bewijzen in de basis:

F. De Jong, Nouri, Vd Beek (al doet die dat goed), Bergwijn, Hoedt, Janssen, etc.

Nogmaals het is niet zoals de selectie van 2004 waar je een Seedorf of Makaay buiten boord kon laten, maar ik zie een stijgende lijn.

17 mei 2017 om 14:31

Ik snap wat je wilt zeggen

Maar kun je me uitleggen waarom je in vredesnaam Tete " minimaal subtop:" geeft en Kongolo " middenmoot tot subtop" ?

Ook lijkt me " top" voor de Ligt nog echt wel wat voorbarig. Die jongen is net begonnen....

17 mei 2017 om 14:34

Daarom zegt hij ook:"zoals het er nu uit ziet". En ja De Ligt speelt op zijn 17de al fantastisch in de 1/8ste, kwart en halve finale van een Europees toernooi. Hoeveel spelers kunnen dat zeggen?

17 mei 2017 om 14:34

Met top bedoelt hij potentie, en aangezien de Ligt pas 17 is heeft hij een enorme potentie wil natuurlijk niet zeggen dat hij de top echt haalt.

17 mei 2017 om 15:35

Ben misschien de enige maar ik mis hier ook nog wel Bazoer in dit lijstje! ik heb die jongen ondanks zijn vertrek bij Ajax wel nog steeds hoog zitten en vilhena mag er ook wel tussen

Welke 17 jarige kan zeggen ik speel Europees voetbal en heb misschien een basisplaats in de finale. Hoe kan een (super)talent zich zo snel ontwikkelen, door bij Ajax te gaan spelen.

Wat is dit toch een ongelofelijk beest zeg. 17 jaar oud pas he mensen en kijk wat voor een fysiek deze jongen al met zich mee brengt. Ik heb er best vertrouwen in volgende week woensdag! Mits bosz het aandurft om wat verschuivingen te doen in de basis elf. mijn gewenste opstelling is :

Onana
Tete
Sanchez
De Ligt
Riedewald
Ziyech
Van Beek
Klaassen
Traore
Goalberg
Kluivert

Ik hoor vele over de foutjes van de ligt praten net alsof ervaren verdedigers geen fouten gemaakt hebben of nog steeds maken, als er geen fouten gemaakt worden word er ook niet gescoord het hoort er helaas bij en het blijven moment opnames een feit is dat hij potentie heeft die de ligt

Ik vind dat deze jongen wel erg gehypet word terwijl hij toch behoorlijk veel cruciale fouten op zijn naam heeft. Psv ajax, lyon ajax, Excelsior ajax, schalke ajax en natuurlijk in Nederlands elftal. Deze jongen word alleen afgerekend op zijn leeftijd, maar zal toch op zijn fouten moeten worden afgerekend en hoe oud dan ook, dat zijn er vel te veel voor een Ajax 1 speler, dit is het zoveelste talent als verdediger wat gewoon niet kan verdedigen, geen foutloze wedstrijd kan spelen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren