Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt: ‘Ik heb gehoord dat hij daar heel erg scherp in was’

Laatste update:

Matthijs de Ligt had bij Ajax graag met Frank de Boer willen werken. Laatstgenoemde was jarenlang eindverantwoordelijke in Amsterdam en wist vier landstitels binnen te slepen. De Ligt heeft veel bewondering voor de spelerscarrière van De Boer en stelt dat de oud-verdediger het niet van zijn duelkracht en sprintsnelheid moest hebben.

“Maar van anticipatie, inzicht en slimheid”, geeft De Ligt aan in een interview met ELF Voetbal. De negentienjarige aanvoerder van Ajax haalt een sprintduel tussen De Boer en oud-aanvaller Ronaldo tijdens het WK van 1998 aan. “Ronaldo was natuurlijk veel sneller, maar De Boer sneed hem de pas af, slim als hij was. Zo onderschepte hij de bal.”

De Ligt, die iets soortgelijks onlangs deed tegen Kylian Mbappé van Frankrijk, vertelt dat hij 'daarom graag onder De Boer had gewerkt'. “Van hem had ik kunnen leren hoe je positioneel goed moet staan”, vervolgt de Oranje-international. “Dat je vooraf al nadenkt over wat er kan gebeuren, ook al is de bal nog niet bij je in de buurt.”

De verdediger hoort weleens positieve geluiden van spelers die veelvuldig met De Boer in de weer waren. “Van Daley (Blind, red.) en andere jongens die met hem gewerkt hebben, heb ik gehoord dat hij daar heel erg scherp in was, dat ze veel van hem hebben opgestoken”, aldus De Ligt, die het zondag met Ajax opneemt tegen ADO Den Haag in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'de Ligt, die iets soortgelijks onlangs deed tegen Kylian Mbappé van Frankrijk', haha wat een onzin om die fantastische sprint van Ronaldo 98 met dit te vergelijken.... Mbappé stond bijna stil en kon daardoor er nooit langs....

30 november 2018 om 16:09

Haha, bij WK '98 momenten komt inderdaad iets meer sentiment kijken dan bij deze Nations League pot. De enige overeenkomst is dat ze allebei een speler de pas afliepen. Al met al vind ik het wel prachtig dat De Ligt dit soort momenten op zijn netvlies heeft, en het zelf ook toepast.

De Boer was in zijn tijd ook een top verdediger. Natuurlijk kun je als talent veel van zo'n man leren. Ik kan ook van zo iemand leren door alleen maar met hem over voetbal te praten.dus snap wel dat de Ligt graag onder hem had gewerkt.

De Boer teerde altijd op andere centrale verdedigers zodat hij zich lekker met de opbouw kon bezighouden.
Hij heeft het geluk gehad dat van Gaal zijn trainer was die het in hem zag zitten.
Toen de Boer op eigen benen moest staan, mislukte hij overal onder andere trainers.
Als de Ligt echt verdedigen wil leren dan moet hij naar andere verdedigers kijken zoals Nesta bijvoorbeeld. Echte verdedigers die zowel positioneel als in pure verdedigen top waren.

30 november 2018 om 16:22

Frank de Boer was een geweldige verdediger, hij heeft altijd in een aanvallende ploeg moeten verdedigen en bij Nesta had hij te maken met meerdere verdedigende ingestelde spelers. Frank de Boer moet soms in zijn eentje achterin oplossen, vaak met succes. Voor niets is hij jarenlang aanvoerder geweest.

Als ik je profiel bekijk... toen was je 4 jaar oud heb je Frank niet veel zien spelen.

Sinds Frank bij Galatasaray speelde is het wel wat minder geworden met hem...

Tja, als je een grote bent dan regel je een serietje trainingen met de Boer, die heeft toch niet veel te doen. Ten Hag zou t zo kunnen toestaan. Wellicht analyse van zijn wedstrijden erbij. Soort van masterclass.
Alles om verder te komen
Gok dat ze t heel lastig vinden om dit te regelen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren