Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt doet pijnlijke constatering: ‘Dan knakt er wel iets’

Laatste update:

Ajax verloor zondag met ruime cijfers van PSV (3-0), waardoor de Eindhovenaren landskampioen zijn geworden. Doelpunten van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn zorgden ervoor dat er zondagavond flink gefeest wordt in Eindhoven en omstreken. Matthijs de Ligt baalt enorm na de dikke nederlaag: "Dit doet heel veel pijn."

"We zijn hier met een missie naartoe gegaan, maar we waren gewoon niet goed genoeg", stelt de achttienjarige verdediger van Ajax in gesprek met de NOS. Nadat de Eindhovenaren de 2-0 hadden gemaakt, liep Ajax achter de feiten aan: "Dan knakt er wel iets." In de tweede helft werd het nog erger voor Ajax, aangezien PSV ook een derde treffer maakte.

"In de rust zeiden we dat we er alles aan gingen doen, zodat PSV geen kampioen zou worden. Maar ze liepen juist uit, heel pijnlijk." Ajax is al vier jaar lang geen landskampioen geweest en De Ligt denkt met weemoed terug aan de tijd dat Ajax vier jaar op rij de beste was in de Eredivisie. "Nu moeten we er al vier jaar op wachten. Extra pijnlijk. PSV pakt hier de titel. Verdiend, denk ik."

PSV is de terechte landskampioen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat was misschien alleen gelukt als je 433 was blijven spelen met Dolberg voor Huntelaar. Echt een lachertje dat je 343 ging spelen met Siem De Jong voor Wöber. Niks tegen Siem hoor, maar die kerel is wel heel hard afgetakeld en gewoon echt een miskoop.

15 april 2018 om 22:39

Hij is geen schimp meer van de speler die hij vroeger was. Echt een klasbak eerst. Maar voor mij telt hij niet als miskoop. Hij is niet gehaald als basisspeler en in veel momenten waarin hij er in kwam heeft hij gewoon zijn waarde bewezen.

15 april 2018 om 22:43

Vind ik juist niet. Zag laatst dat hij 4 keer in de basis is gestart en Ajax van deze 4 wedstrijden er maar 1'tje won. Tegen ado en vitesse vond ik hem in de spits echt dramatisch.

15 april 2018 om 23:07

Siem is ook geen spits. Je kunt hem niet afrekenen op een noodverband. Nevertheless is hij wel een mindere speler dan voorheen.

15 april 2018 om 23:50

Ahh joh?! Klasbak? Altijd al een matige speler geweest die niks extra's had! Net als Klaassen een harde werker en een klein neusje voor de goal maar never iemand die een team op sleeptouw neemt. Vind het zo bizar dat mensen hem goed vonden voor Ajax na alleen wat belangrijke goals.

Stond er van te kijken hoe weinig Ajax kon brengen in de 2e helft. Leek niet op een elftal dat er alles aan wilde doen een Eindhovens feestje te verpesten.

Ik wens de Ligt veel succes in het buitenland volgend seizoen. Denk dat hij zeker de potentie heeft om uit te groeien tot een zeer goede centrale verdediger en met zijn uitspraken van de laatste tijd, denk ik dat hij zijn toekomst al bepaald heeft.

15 april 2018 om 22:47

Achja laat die kerel lekker vertrekken. Vandaag viel hij zwaar door de mand. Veel succes in het buitenland. Dan kan Ajax misschien een speler van 24 halen die 5 jaar bij Ajax VOOR Ajax wil voetballen dat is voor de gemiddelde 18-jarige bij Ajax al te veel helaas. Een 18-jarige die luuk de jong nog niet eens uit de wedstrijd kan spelen denkt al dat hij klaar is voor Real Madrid hahahaha. Veel succes inderdaad.

15 april 2018 om 22:50

Verwacht je dat hij in zijn eentje PSV kan tegen houden ofzo?

15 april 2018 om 22:52

Je moet ook gewoon concluderen dat de Eredivisie niet meer zo aantrekkelijk is. Tieners haken tegenwoordig gemakkelijk aan in de Eredivisie terwijl het in de meeste gevallen geen toptalenten zijn. Na 2 of 3 seizoenen heb je het dan wel gezien als speler. Je moet natuurlijk wel uitgedaagd worden, wil je jezelf ontwikkelen. Dat kan in de Nederlandse competitie niet meer.

15 april 2018 om 22:57

AsRoma8 Natuurlijk niet. Maar hoe makkelijk liet De Ligt de jong inkoppen bij de 2-0 en doorkoppen bij de 1-0? Als De Ligt die duels wint dan vallen die goals 100 procent zeker niet. Wöber, Tagliafico en Veltman werden echt niet compleet overlopen ofzo. Die eerste 2 goals waren grotendeels de fout van Matthijs die 2 keer zijn duel van de jong verloor (al liet Veltman brenet ook makkelijk voorzetten).

15 april 2018 om 23:27

Bij de 1-0 verliest hij inderdaad her duel maar als wober gewoon die bal vervolgens wegramt is er niks aan de hand

15 april 2018 om 23:50

Oh Wöber zag er ook niet heel lekker uit, maar het ging hier om De Ligt die al meent klaar te zijn voor City of Real. Daar moet je dit soort duels gewoon altijd winnen en op dat niveau tegen Suarez, Costa, Aubameyang en Lukaku. De Ligt verliest ze vandaag kinderlijk van de jong, dus hij heeft daar helemaal niks te zoeken momenteel, maar hij meent al in zijn interviews dat hij volgend jaar basis staat bij Barcelona of Real.

16 april 2018 om 00:13

Boeiend dat De Ligt eens wat foutjes maakt.. Hij is waarschijnlijk veruit de meest constante speler bij Ajax dit seizoen, nu was het kampioenschap al verspeelt afgelopen maanden en krijgt hij de zwarte piet.

Beter word de spitsentrainer ontslagen en Huntelaar zijn contract niet verlengd. Werkelijk waar dramatisch hoe er is afgewerkt dit seizoen. Vandag weer eens pijnlijk duidelijk hoe belangrijk scherpe afronding is. Psv word er kampoen mee en het Ajax onder de Boer presteerde ook duidelijk beter voor het doel.

16 april 2018 om 10:27

@zytto34, weet niet wat je gekeken hebt, maar bij de 2-0 is het niet de ligt die in duel is met luuk de jong, dat is toch echt Wober samen met tagliafico..........

afgezien van Ziyech en Onana vond ik eigenlijk heel Ajax tegenvallen vandaag met als zwakste linie de verdediging. Wober gaat in de fout bij de 1-0, Veltman word wel heel makkelijk gepasseerd bij de 2-0 en ook Tagliafico vond ik vandaag echt heel teleurstellend met als dieptepunt dat hij het veld moest verlaten

PSV straalde in alles uit dat ze vandaag die wedstrijd wilden winnen. bij Ajax miste ik dat, vooral in de duels vond ik ze niet overtuigend

15 april 2018 om 23:00

Ziyech vond ik anders ook tegen vallen. Hij gaf 3 mooie ballen over 50 meter, maar kijk maar is wie tussen 3 man van psv op 20 meter van de eigen goal de bal veel te makkelijk verspeelt met een trucje 10 seconden voor de 2-0. Daarmee leidt hij gewoon de nederlaag in.

15 april 2018 om 23:14

hij maakt zijn foutjes maar toch denk ik dat als iemand iets doet met zijn passes dat hij dan zomaar de overwinning had kunnen inleiden. op het moment dat de aanvallers gebruik maken van zo een dieptepass is hij beslissend. dat was hij nu niet en dan gaat die fout die hij maakt inderdaad heel zwaar wegen.

toch vond ik hem als enige wel met iets van overtuiging voetballen van ik kom hier om te winnen. dat miste ik een beetje bij de rest van het elftal. niet dat hij echt een wereldpartij speelde maar ik vond hem wel de beste voetballer op het veld vandaag aan Ajax zijde. er ging bij Ziyech nog iets van initiatief uit

ook hoeft zo een fout natuurlijk niet meteen fataal te zijn als de vier man achterin wat beter hun werk doen ook. de achterhoede van Ajax vond ik vandaag echt niet goed

15 april 2018 om 23:25

Tja heb je zeker deels gelijk in, maar elk duel heeft hij 4/5 van zulke balverlies momentjes. Een heracles straft het niet af maar psv wel. Speelt hij simpel dan blijft het op dat moment 1-0 en dan ligt de pot nog open.

15 april 2018 om 23:31

klopt inderdaad. je kan wel bepaalde risico's nemen in het veld en dat hoort ook bij zijn spel alleen je moet dat risico wel nemen op een plek waar balverlies niet gelijk fataal kan worden. Ziyech zijn kwaliteit is dat hij altijd de bal naar voren wil passen alleen hij moet dat meer gaan doseren en zijn momenten beter gaan uitkiezen. soms moet je even de makkelijke oplossing kiezen

15 april 2018 om 23:46

Jep. Ook Iniesta zal op dat moment de bal er even uit halen naar Piqué of gewoon een lange hens geven naar Messi. Ziyech mag van mij balverlies hebben, maar dan wel 80 meter van de goal. Op zo’n positie is balverlies helaas dodelijk. Hopelijk leert Hakim hier van.

Mensen die hier nog in de poll aangeven dat PSV onverdiend landskampioen is geworden, ongeacht voor welke club ze supporteren, deugen niet, dan heb je 0 kijk op voetbal!

16 april 2018 om 16:59

Kan je uitleggen waarom? Alleen omdat PSV nu met 3-0 wint?

Dan kan het alsnog onverdiend zijn in mijn ogen.

Gaan we nu bij elke fout van De ligt roepen dat hij nog niet klaar is voor het buitenland ? Alsof een Ramos en Pique nooit fouten maken. De Ligt is van alle Ajax spelers dit seizoen verreweg het meest constante geweest, En dat voor een broekie van 18. Petje af!

De oudere spelers zouden zich moeten schamen.

15 april 2018 om 23:27

een heel groot talent inderdaad. de absolute top vind ik nog te vroeg voor hem maar ik zou hem wel bij een club als bv Liverpool aan het werk willen zien om vervolgens wel die stap naar de absolute top te maken. hij is nog jong dus ik zou kiezen voor een zorgvuldige carriereopbouw

15 april 2018 om 23:50

Meest constante speler? Totaal niet! Eerste helft van het seizoen aardig wat fouten gemaakt voor iemand die basisspeler is bij ajax. En 2e helft heeft hij goede wedstrijden gewisseld met dramatische wedstrijden zoals vandaag.

En dan blijven mensen zeggen dat hij er klaar voor is om bij Barca te spelen met ruimte in de rug. Laat me niet lachen zeg.

15 april 2018 om 23:56

Ja het meest constante. Welke speler is volgens jou het meest constante dan ? Voor mij zijn dat toch echt wel Onana en Matthijs geweest.

Wat betreft je reactie:
Ik zou toch echt wat vaker Ajax kijken. Vorig seizoen maakte hij weleens een knullig foutje ja. Maar dit seizoen is hij naar mijn mening ERG gegroeid tov vorig seizoen. Speelt wekelijks bijna foutloos. Tegen Groningen en vandaag een klein foutje. De weken/maanden daarvoor bijna foutloos.

En ja, fouten maken is menselijk. Doen ze bij Barca ook wel hoor.

Heel Ajax was dramatisch maar de Ligt zakte mijn inziens als enige speler niet door de ondergrens. Als Wober 2x schutter ( bij de 1-0 maait hij volledig over de bal heen en bij de 2-0 laat hij de Jong vrij inkoppen) kan je daar niet veel aan doen

15 april 2018 om 23:29

die 2-0 begon bij de fout van Veltman. Brenet mag natuurlijk nooit zo makkelijk passeren maar ik ben met je eens dat Wober er ook niet overtuigend uit zag bij die goal. uiteindelijk kan je vandaag eigenlijk niet een of twee spelers de schuld geven. ik vond het echt een collectief falen

Daarbij vindt ik ook dar het middenveld
Omgegooid moet worden. Als je ziet hoe belangrijk Hendrix bij PSV vandaag weer was. Waarom moet Ajax per se met een frivool middenveld spelen. Het is toch heerlijk als je als creatieve middenvelder weet dat Hendrix achter je staat. Ik hoop volgend seizoen dar Ziyech vertrek en Frenkie op zijn plaats met van de beek voor de diepgang. Ik hoop dan dar Matisuwa een kans krijgt. Ben ik erg van onder de indruk en ik denk dat het middenveld meer in balans is dan

Ajax speelt voetbal uit de jaren 70 en past zich nooit aan wat wel zou moeten. Je kunt zeggen wij zijn Ajax en de beste maar resultaten spreken anders. Aanpassen voor het resultaat is de norm heden je kan niet denken dat iedere jeugdspeler in Ajax 1 kan spelen en dan in het oude statische 4-3-3 met dominant, aanvallend en attractief voetbal. Alleen City en München passen zich niet aan maar dat zijn totaal andere spelers dan de jeugd van Ajax. Zelfs Barcelona past zich ook aan en staan daarom ruim aan kop

Die zogenaamde nieuwe linksback is echt heeeeel slecht die doet t echt niet beter als dijks ik zou voor sinkgraven gaan als Lb en een back up halen deley blind proberen terug te halen kan ook als cvm spelen Ziyech verkopen frenkie de jong op zijn plaats en Dolberg weerbgebruiken want die staat al maanden niet meer in de basis en ook meteen peter bosz weer terug halen

Dat komt door die waardeloze trainer, die voor de zoveelste keer weer eens tactisch vaalt. Had lekker Cassiera opgesteld i.p.v. Huntelaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren