Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De Jong liep de hele wedstrijd te zaniken en om geel te vragen'

Laatste update:

Feyenoord pakte zondag drie punten op bezoek bij PSV door een laat doelpunt van Eric Botteghin. Luuk de Jong vond de zege van de Rotterdammers ‘heel onverdiend’ en die uitspraak is bij Willem van Hanegem in het verkeerde keelgat geschoten.

/

Eerder deze week zag Van Hanegem Feyenoord al ‘verdiend’ winnen van Manchester United in de Europa League. “De overwinning van Feyenoord tegen PSV, gisteren, was ook niet onverdiend. Dat Luuk de Jong direct na afloop wat anders beweerde, zegt me niets. Ik snap niet waarop hij dat baseert”, schrijft de Kromme in zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Soms lijkt het alsof spelers een andere wedstrijd hebben gespeeld dan wij hebben gezien. Luuk de Jong speelde niet goed, liep de hele wedstrijd te zaniken en om geel te vragen. Ga voetballen, man!”

Van Hanegem zag Feyenoord in de openingsfase ‘onrustig en onzorgvuldig’ spelen. Daarna kwam de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst beter in de wedstrijd. Volgens de oud-international speelde Botteghin een hoofdrol in de overwinning op PSV, en niet alleen vanwege zijn doelpunt. “Vorige week zei hij in deze krant dat hij zich in de spitsen van Manchester United ging vastbijten. Nou, dat heeft hij gedaan. En gisteren deed hij dat ook in de duels met Luuk de Jong. Botteghin benut zijn kwaliteiten als verdediger. Hij port in je rug, zit overal tussen met die lange stengels van 'm. Hij irriteert en schuwt het duel nooit.”

Is Feyenoord de verdiende winnaar van het duel met PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdiend vind ik wel een groot woord, maar Psv heeft zich zelf te kort gedaan door de kansen niet te benutten , en de Jong was daar ook mede verantwoordelijk voor.

19 september 2016 om 08:37

Maar Feyenoord heeft hun kans(en) wel gewoon benut. Ik snap ook niet waarom het onverdiend zou zijn, de goal was namelijk niet onterecht of iets dergelijks. PSV kreeg gewoon de deksel op hun neus door hun eigen kansen niet te benutten. Eigen schuld.

19 september 2016 om 09:14

helemaal met je eens... heb de wedstrijd bekeken, natuurlijk had PSV meer balbezit, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat PSV zou winnen... was redelijk zeker van een 0-0, maar gelukkig werd het 0-1 ( die botteghin trouwens wel heerlijk aannam en afmaakte )

19 september 2016 om 09:59

Als De Jong dit onverdiend noemt haalt hij indirect de hele Europese campagne van PSV vorig seizoen onderuit. Hun beste prestaties haalden ze op de manier waarop Feyenoord gisteren en donderdag speelde.

19 september 2016 om 11:35

Dat is ook een kwaliteit. Tegen ajax een aantal jaren terug verloren woj 0-1 terwijl feyenoord 3 x op de lat schoot enzo toen zeiden de ajax fans dat 1 kans krijgen en een goal maken ook een kwaliteit is was gister idem

19 september 2016 om 08:42

Tja, ik vind verdiend sowieso altijd lastig met dit soort wedstrijden. Je kunt zeggen dat PSV het verdiende, omdat zij meer aan de bal waren en meer kansen creeerde. Aan de andere kant kun je juist zeggen dat Feyenoord het verdiende. Zij wisten de Eindhovenaren in hun eigen stadion van scoren af te houden, wat ook knap is, en benutten zelf wel kun kans. Uiteindelijk heeft Feyenoord in mijn ogen dus verdiend gewonnen, omdat zij beschikten over de sterkte verdediging.

19 september 2016 om 08:57

PSV had inderdaad wel meer balbezit, maar qua kansen scheelde het niet zo super veel. In de eerste helft stond Jorgenson ook oog in oog met de keeper en in de tweede helft had Vilhena ook een levensgrote kans. Misschien dat PSV 1 of 2 kansen meer had.

Zo is het.

Botteghin had De Jong simpel in de zak en dat irriteerde De Jong. En het is bekend dat geïrriteerde spelers dan gaan lopen zeuren. Buiten dat is het aansmeren van kaarten verre van fair, maar dat geeft de wanhoop bij PSv een beetje aan.

Tegen Groningen al geschutterd, in de CL met een kater overblijven en nu de 1e topper thuis meteen verliezen, dat voelt niet goed.

Aan Cocu om zich nu als toptrainer te presenteren....

Ik vind 40% balbezit en 1 schot op goal nou niet verdiend...

19 september 2016 om 08:44

Waarom niet? Omdat je minder balbezit hebt en minder kansen? Buiten de kans van Pereiro en Moreno hoefde Jones ook weinig écht in te grijpen. Ik bedoel, de bal van Arias ligt nog ergens in mijn achtertuin, dat noem ik geen kans.

19 september 2016 om 08:44

vorig jaar gaven heel veel PSV supporters in topics aan dat het niet om balbezit gaat maar om benutten van de kansen.

Feyenoord heeft PSV met hun eigen spel verslagen. Goed compact verdedigen en vanuit de omschakeling heel snel toeslaan.

PSV stond ook goed, 0-0 was dus best een hele logische uitslag geweest maar dit soort wedstrijden worden beslist door het wel of niet maken van fouten.

En de jong ging de fout in waardoor het 0-1 werd. Dan past het de jong niet om te gaan lopen mauwen dat het zeer onverdiend was. Wat hij hoort te zeggen is: door een persoonlijke fout heb ik mijn team zwaar benadeeld!

19 september 2016 om 09:09

Dat zei hij na de wedstrijd ook.

19 september 2016 om 08:45

Daartegenover had PSV ook niet echt grote kansen. Schotje van Pereiro en die kopbal in de laatste seconde van Moreno.

19 september 2016 om 08:45

Waarschijnlijk omdat je heel Nederlands denkt. Terwijl we nu als Nederlanders een keer moeten realiseren dat balbezit niet heilig is. Je wint er geen wedstrijden mee. Je kunt 99 procent balbezit hebben, maar scoor je niet en bij die 1 procent scoort de tegenstander, ben je het haasje. In dit geval had PSV veel balbezit, maar deden ze er niet echt veel mee. Een paar kansjes. En als je dan een goede doelman tegenover je hebt, gaan die er ook nog eens niet in.

19 september 2016 om 08:46

Als je meer doelpunten maakt verdien je de 3 punten. Zo gaat voetbal nou eenmaal.

19 september 2016 om 08:48

een uit wedstrijd bij PSV en dan winnen is het altijd verdiend! PSV kwam niet tot scoren, en natuurlijk lag het eraan dat PSV slecht speelde want waarom zal je Feyenoord die kredits geven. Feyenoord krijgt het gewoon voor elkaar om te zorgen dat de tegenstanders niet in hun spel komen, dat is ook een kunnen!

19 september 2016 om 09:04

Schoten op doel staan niet gelijk aan kansen he. Jorgensen staat 1-op-1 met keeper maar laat zich het kaas van het brood eten. Dat was een grotere kans dan bijvoorbeeld het afstandsschot van Propper. Oftewel schoten zeggen niet alles.

Dat gezanik altijd over verdiend of onverdiend. Als je je kansen niet afmaakt heb je gewoon verdiend verloren klaar. Willem je hebt gelijk, de jong had z'n wedstrijd niet en gaat dan klagen tsja

19 september 2016 om 08:46

Dat is typisch de Jong, die vent staat altijd te zaniken, maar vaak verbloemt hij dat met zijn goals of assists, wanneer het niet loopt ziet men pas wat voor zuiger het is. Heerlijk om zo'n zuiger in je team te hebben hoor, maar verschrikkelijk om tegen te spelen. haha.

19 september 2016 om 09:36

Inderdaad, het is een speler die heel veel loopt te zeuren. Dan kijkt hij weer verontwaardigd naar de scheidsrechter na een duel, terwijl er niks gebeurde. En dan verwacht hij een penalty of corner te krijgen. In vorm een leuke spits, maar voor de rest gewoon een naar mannetje. Maar daarvoor is hij waarschijnlijk topsporter, die echte winnaars mentaliteit wat de tegenstanders als vervelend betitelen, net als bijvoorbeeld een Suarez.

De Jong baseert dat op het aantal kansen dat ze gemist hebben gok ik? Ik heb alleen de samenvatting gezien hoor dus ik kan niet geheel vertrouwelijk oordelen maar de Jong zal het zo bedoeld hebben en gebaseerd op de samenvatting dacht ik eigenlijk ook wel te zien dat PSV net meer heeft gecreëerd enzovoort.

Maar goed, iedereen weet dat je moet scoren om te winnen en zolang je dat niet doet en je tegenstander wel dan verdien je het ook eigenlijk niet. Dat is ook een manier om er naar te kijken. Zo zal van Hanegem er ook naar kijken gok ik.

19 september 2016 om 08:42

Kansen vielen ook wel mee.
Als je 20 keer van buiten de 16 schiet is het niet gelijk eenkans.
Echter worden ze wel meegenomen in de statistieken.

Psv had een paar uitgespeelde kansen maar feyenoord ook.
Gelijk spel had verdiend geweest.

Ik krijg sinds kort ook steeds meer de kriebels van de Jong.
laatste 2 seizoenen gingen hem goed af en niks aan de hand.

Dit seizoen is het een grote zuiger het loopt niet bij hem.
Bij het doelpunt van Botteghin maakt hij 2 fouten. Ten eerste laat hij Botteghin los en ten tweede geeft hij de gene waar hij naar toe gaat een grote zwieper in de rug. Had volgens m ij gewoon een panel geweest dan.

Word tijd dat de Jong zijn focus wer op zijn eiegn spel gaat leggen en zorgen dat hij zijn vorm te pakken krijg.hoe hij nu speelt duppeert hij alleen psv.

Verdiend gewonnen vind ik niet. Dit had wel een gelijkspel mogen zijn als je naar de wedstrijd kijkt.

19 september 2016 om 10:53

Inderdaad, begin het echt een vervelende vent te vinden. Dat gezeur en moralistisch gezanik. Lekker gaan voetballen en die ballen er weer in knallen. Luuk is een uitstekende afmaker in de eredivisie, meer moet hij niet gaan doenm

De Jong heeft geen knikker geraakt en liet Botteghin lopen bij de 0-1. Hoe kan hij dan het woord 'onverdiend' in de mond nemen? PSV heeft mogelijkheden zat gehad tegen een ietwat vermoeide tegenstander. Dan moet je ze maar benutten.

19 september 2016 om 08:53

Hij liet niet alleen Botteghin lopen, hij gaf tevens een flinke duw (samen met Hendrix) in de rug van van Van er Heijden. Het is dat Botteghin die bal binnen knalt, maar anders kan je hier ook gewoon fluiten voor een strafschop.

19 september 2016 om 09:41

Inderdaad ja, vond het ook heel vreemd inkomen om zo opzichtig met twee handen vooruit te duwen. Gewoon een flinke verdedigingsfout.
De reden dat Feyenoord deze wedstrijd wint is omdat zij hun enige kans wél overtuigend inschieten, daar waar de doelpogingen van PSV allemaal halfbakken waren.
Natuurlijk was PSV qua balbezit, spelopvatting en kansen/mogelijkheden de bovenliggende partij, Feyenoord speelde op de 0-0 en kreeg in dat opzicht meer dan het verdiende, maar als je zo'n kans in de schoot geworpen krijgt en je maakt het overtuigend af, dan doe je dat gewoon goed.

19 september 2016 om 10:02

Ik lees het voor het eerst hier, maar dacht het gisteren ook, hij veroorzaakt in feite een penalty, maar laat zijn man ook lopen waardoor de penalty niet gegeven hoeft te worden. Kan je je nog afvragen of ze hem op de stip zouden leggen in het Philips stadion, ik vrees van niet.

19 september 2016 om 10:06

Eigenlijk maakt de Jong hier gewoon een overtreding en is het een strafschop. Men ziet het alleen niet omdat Botteghin die bal binnen ramt.

Ik zie de Jong niks anders doen dan normaal hoor. Hij zeurt wel vaker, maar als ie scoort valt dat schijnbaar niemand op. Pas als ie zelf teleurstellend presteert springt de media en de analisten op dit soort dingen in.

Verdiend of onverdiend: Het gaat om de punten. En De Jong moet zijn eigen falen niet proberen te maskeren......

De Jong is van nature een zeurpiet in het veld. Met regelmaat loopt hij te jammeren bij de scheidsrechter. Bij kleine duwtjes ligt hij smekend kijkend naar de scheidsrechter om een strafschop te zeuren. Het is een beetje de aard van het beestje.

Feyenoord qwint puur omdat PSV hun kansen niet benutten en dan komen we weer uit op de voorhoede van PSV die niet top is. Narsingh zou zonder zijn snelhied geen betaald voetballer zijn. Hoeveel kansen heeft die jongen nodig voordat hij een keertje scoort. Als de Jong geen bruikbare ballen krijgt is hij een middelmatige spits zonddr techniek. Hoop dat Zichenko kan spelen binnenkort en Perreiro verdient meer minuten. Met PSV komt het uiteindelijk wel goed Feyenoord wint 1 x van de 10 potten zoasl gisteren. Was gewoon onkunde van PSV dus de Kromme. Doe je Feyenoord bril af want het was ook niet verdiend.

19 september 2016 om 10:06

Feyenoord wint puur omdat ze het in de wedstrijd beter voor elkaar hadden dan Psv. PSV kon vooral schieten uit de tweede lijn, het middenveld verloor de slag van Vilhena en El Ahmadi (mijn motm) en als Feyenoord eruit kwam zag het er al snel gevaarlijk uit achterin bij Psv. En Feyenoord wint 1 op de 10 potten zo? Donderdag deden we precies hetzelfde en hadden we zonder al te veel balbezit gewoon de controle over de wedstrijd, gisteren was dit precies zo. Feyenoord kan gewoon prima verdedigen en is levensgevaarlijk in de omschakeling, met een middenvelder als El Ahmadi die enorm veel onderschept zag je zelfs dat PSV het liefst de lange bal speelde. Daarmee hun sterkste linie overslaand, blijkbaar zat de angst van de tegenstoot er (terecht) behoorlijk in. Gewoon de verdienste van Feyenoord.

19 september 2016 om 11:12

Wat een onzin. Feyenoord wint omdat ze de kansen wel benutten. Het is allemaal deel van het spel en de gene die zijn kansen benut wint, klaar. Dus ze winnen niet omdat PSV ze niet benut, maar omdat ze ze zelf wel benutten. Scoren is net zo lastig al tegenhouden. Middenveld van Fey staat op gewoon beter waardoor PSV daar het verschil niet kon maken en dan blijkt dat PSV best beperkt is in de mogelijkheden.

Ach ja, nu hebben we de afgelopen week kunnen zien hoe goed PSV echt is, Overal werd geschreven dat het de beste en meest stabiele ploeg is. Ik heb het aantal veren dat PSV de afgelopen weken in de kont gestoken kreeg niet kunnen tellen...
En Feyenoord staat vijf punten los van Psv. Waarmee maar weer blijkt dat ze in Eindhoven redelijk over het paard getild zijn. Denk dat de traditionele top drie elkaar weer niet zoveel ontloopt en het er net even aan ligt wie er in vorm is.

Willem heeft gelijk over de Jong, ik irriteer me mateloos aan hem, vind hem echt de meest irritante speler van de eredivisie, altijd zeiken, altijd vragen om geel en penalties.

Als de bal niet bij Boetegin was gekomen had De Jong eenstrafschop tegen moeten krijgen. Hij duwt Jörgensen met twee handen naar voren. Dit in tegenstellen was de grote meneer beweerd dat hij geduwd werd door Hendrix en Jörgensen.......

Vies van Luuk. Daar heeft Willempie een punt, maar Dirkje doet meestal niet anders, daar hoor ik hem niet over.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren