Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong kan in Milaan record van Van Nistelrooij en Koevermans evenaren

Laatste update:

Voor PSV staat komende week de laatste groepswedstrijd in de Champions League op het programma. De Eindhovenaren zijn al zeker uitgeschakeld in Europa, terwijl de Italiaanse opponent nog kans maakt op overwintering in het miljardenbal. Opta blikt vooruit op het duel in het Giuseppe Meazza, dinsdagavond vanaf 21.00 uur.

O De drie eerdere officiële ontmoetingen, allemaal in de Champions League, eindigden in een overwinning voor Internazionale.

O Het doelpunt dat Pablo Rosario in de ontmoeting in het Philips Stadion wist te maken, is de enige treffer die PSV in 270 speelminuten wist te maken tegen i Nerazzurri.

O Internazionale nam het doel van PSV in het Philips Stadion maar liefst 24 keer onder vuur. Dit is het hoogste aantal schoten van i Nerazzurri in een Champions League-wedstrijd sinds 2010.

O In de laatste tien wedstrijden tegen Nederlandse clubs is Internazionale ongeslagen: zeven overwinningen en drie remises. De laatste nederlaag tegen een Nederlandse opponent dateert van april 2002, toen Feyenoord in de halve finale van de UEFA Cup met 0-1 won in Milaan.

O Twee van de laatste vijf thuiswedstrijden van Internazionale in de groepsfase van de Champions League gingen verloren. Dat zijn evenveel nederlagen als in de 21 voorgaande Champions League-duels in het Giueseppe Mezza: vijftien zeges, vier remises, twee nederlagen.

O PSV bleef in de laatste twaalf uitduels in de Champions League zonder overwinning: drie remises, negen nederlagen. De Eindhovenaren verloren de laatste vier uitwedstrijden op rij, met een doelsaldo van twee treffers voor en twaalf tegen.

O Internazionale slaagde er in de laatste elf Champions League-campagnes slechts één keer niet in om te overwinteren in het miljardenbal (in seizoen 2003/04).

O Geen enkele ploeg in de Champions League kreeg zoveel doelpogingen te verwerken als PSV: 121. In iedere wedstrijd werd er minimaal 21 keer op het doel van de koploper van de Eredivisie geschoten.

O Mauro Icardi wist in beide thuiswedstrijden van Internazionale in het huidige Champions League-seizoen tot scoren te komen, tegen Tottenham Hotspur en Barcelona.

O Luuk de Jong verzorgde de laatste drie Champions League-treffers van PSV. Ruud van Nistelrooij (1998) en Danny Koevermans (2008) zijn de enige spelers die erin slaagden om vier keer op rij te scoren namens de Eindhovenaren in het miljardenbal.

Internazionale - PSV eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elke wedstrijd minimaal 21 doelpogingen tegen gehad. Dat is wel bizar veel zeg. Gevoelsmatig ook niet verwacht. Hopelijk kan psv nog wat punten sprokkelen voor Nederland, want 1 schamel puntje is wel heel teleurstellend. 1 punt uit 6 wedstrijden bij een verlies is dan denk ik ook het laagste puntenaantal ooit van een Nederlands team in de CL.

9 december 2018 om 15:49

Statistieken zeggen niks joh. Las ook dat Barcelona de afgelopen twee jaar niet zoveel doelpogingen tegen heeft gehad als uit tegen PSV het geval was. Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de kansen. 1 punt in deze poule is overigens 1 meer dan verwacht. En thuis tegen Tottenham hadden ze hard moeten verliezen.

9 december 2018 om 17:16

"Het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de kansen", ja en die was er schijnbaar ook aangezien ze 12 tegengoals hebben in 5 wedstrijden. Overigens ben ik van mening dat psv wel een punt of 3/4 had kunnen pakken. Inter had je thuis best kunnen winnen op voorhand en een punt thuis tegen The Spurs was ook niet ondenkbaar.

9 december 2018 om 18:49

Inderdaad had ik vooraf niet veel punten in deze poule verwacht. Achteraf had er toch wel een punt of 5-6 ingezeten denk ik. Juist de wedstrijd waarin het punt werd gehaald was veruit de slechtste van PSV en daar hadden ze inderdaad met grote cijfers kunnen verliezen.

10 december 2018 om 11:41

Inderdaad, hopelijk wordt Ajax kampioen in het belang van het Nederlands voetbal. Die spelen tegen grote clubs gewoon met de mes tussen de tanden en spelen hun eigen spelletje, terwijl PSV zich ingraaft wat elke club doet tegen een betere tegenstander.

10 december 2018 om 12:37

Ach ach, laat Ajax maar eerst proberen om kampioen te worden want dat kunnen ze blijkbaar niet meer zo goed. En dan ook nog net doen of ze iets ongelooflijks hebben gepresteerd terwijl psv het 3 jaar geleden ook deed in een minstens net zo sterke poule. Beetje hoogmoed.

10 december 2018 om 13:33

@ronaldooo77 PSV zat destijds in een vergelijkbare poule. Ajax word de laatste jaren constant eerste of 2e, hebben een Europa League finale gehaald en staan nu gewoon er goed voor, op alle fronten. PSV had idd gewoon een paar punten meer kunnen hebben, wanneer ze niet zo speelden als nu. Veel te veel ontzag voor de tegenstander. Ik hoop dat ze in Milaan nog 3 punten voor het NL voetbal pakken, want dat hebben we nodig.

10 december 2018 om 15:55

Constant eerste of tweede? Je bedoelt constant tweede. Alleen de finale EL was idd een hele knappe prestatie. Maar verder is het niet zo heel bijzonder hoor. Als ze in 5 seizoenen geen een keer kampioen worden dan kun je onmogelijk stellen dat Ajax de betere is. Waar professor oak op doelt.

10 december 2018 om 21:43

Achja, in de afgelopen 10 seizoenen 4x kampioen en 6x tweede. Geen ploeg die het beter deed. Is maar net vanuit welk perspectief je kijkt. Doen als Ajax oppermachtig is slaat nergens op maar doen alsof ze maar een beetje meehuppelen achter PSV slaat evengoed nergens op.

10 december 2018 om 12:16

Zytto34

"elke wedstrijd minimaal 21 doelpogingen tegen gehad. Dat is wel bizar veel zeg. Gevoelsmatig ook niet verwacht. "

Iedere afzwaaier of schot dat huizenhoog over én naast vliegt zit ook in deze statistiek. Zoals dat uiteraard ook geldt voor het beoordelen van het spel in 90 minuten van een individuele speler (hij maakte een doelpunt, en dús heeft hij uitstekend gespeeld, terwijl die speler werkelijk waar 99 foute dingen heeft gedaan en de bal in de laatste minutt per ongeluk op zijn voet krijgt die erin gaat) is het echt wat te simpel om puur en alleen naar losse statistiekjes te kijken en daar vergaande conclusies aan te verbinden.

PSV heeft het gewoon heel zwaar gehad in een super zware poule waarbij we allemaal (nou ja allemaal: laten we zeggen iedereen die een beetje normaal naar voetbal kijkt, zoals jij bijvoorbeeld) vooraf al heel erg weinig gaven voor de kansen van PSV om zelfs maar te overwinteren. Vierde eindigen was toch vooraf het te verwachten resultaat?

Nou, dan snap ik niet zo goed waar we nu allemaal mee bezig zijn. Oh, oh, oh, PSV kreeg 21 doelpogingen per duel tegen, wát erg zeg!, ...... Kom op zeg! Ik ben het met je eens dat het wat slapjes is om achteraf na de zeperds te roepen dat PSV het 'toch zo aardig heeft gedaan' en 'leuk meegespeeld heeft', want je staat gewoon met nul punten (eentje dan, vooruit). Maar om dan met dit soort details te beginnen gaat mij wat ver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren