Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong imponeert: ‘Hij speelde een fantastische wedstrijd’

Laatste update:

Frenkie de Jong stond tegen PSV als ‘vrije’ verdediger opgesteld. Hij moest de opbouw verzorgen en de momenten kiezen waarop hij kon doorschuiven naar het middenveld. Dat ging de twintigjarige De Jong goed af, zegt voormalig Oranje-international Kees Kist in De Telegraaf.

De 65-jarige Kist vindt het ‘volkomen terecht’ dat De Jong werd verkozen tot man van de wedstrijd: “Die jongen speelde een fantastische wedstrijd. Ik zou hem de komende duels op deze positie laten staan. Frenkie heeft heel slim gespeeld. Als verdediger wist hij op de juiste momenten in te schuiven en door te stoten. Ik vind dat knap voor zo’n jong jochie. Hij hield constant het overzicht en wist goed de vrije man te vinden.”

WEERGALOOS!! 🔥🔥 DIT is hoe hét grootste talent op de Nederlandse velden reageert op al het cynisme rondom zijn persoon van de laatste weken! Alsof er niemand staat! 😲😤

Geplaatst door voetbalzone op zondag 10 december 2017

“Hij kwam in deze rol goed uit de verf”, vervolgt de oud-spits van onder meer Paris Saint-Germain, sc Heerenveen en AZ. “Ook in moeilijke situaties bleef Frenkie simpel voetballen. Als hij dat wekelijks op deze manier kan brengen, vind ik hem een uitgelezen type voor deze positie.” Geen speler noteerde overigens meer succesvolle passes (87), succesvolle dribbels (9) en balveroveringen (13) tijdens Ajax-PSV dan De Jong.

Zelf bleef de international van Jong Oranje koel onder alle complimenten; hij zou zichzelf niet tot man van de wedstrijd hebben gekroond. “Ik vond het zelf een beetje overdreven, ik had hem aan Lasse Schöne of David Neres gegeven (…) Ik speel het liefst op het middenveld, al vind ik het goed als ik speel. Van mij mag het zo laten staan, maar je moet het aan de trainer vragen”, zei De Jong tegen FOX Sports.

Moet Frenkie de Jong in de 'verdediging' blijven staan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond die rush in de 2e helft heel erg lijken op Vertonghen. Laten we hopen dat hij de lijn doortrekt, maar dan wel op het middenveld.

11 december 2017 om 08:34

Zijn dribbels lijken een beetje op die van Johan Cruijff. Die kon ook spelers op het middenveld passeren in een kaars rechte lijn door alleen maar te versnellen of juist te vertragen. Zo'n effectieve manier van passeren. Vervolgens een briljant steekpasje zoals Cruijff ook goed kon. Begrijp me niet verkeerd, Johan was op deze leeftijd 3 keer zo goed als Frenkie nu, en hij zal nooit zo goed worden. Echter heeft hij qua bewegingen wel wat weg van hem.

Nee hoort op het middenveld ondanks zijn prima pot. Zag een aantal verkeerde keuzes van de Ajax middenvelders omtrent passing. Met een goeie steek had je justin beter kunnen gebruiken. Ik denk oprecht dat frenkie betere keuzes had gemaakt op dat moment. Echt besef dat we vorig jaar nog konden genieten van frenkie en nouri. 2 pracht voetballers op het middenveld. Helaas zal het blijven bij jong ajax herinneringen.

11 december 2017 om 08:09

Ik denk niet dat Frenkie in een 4-3-3 systeem te pas komt bij Keizer. Donny scoorde alweer en Schone ook en zijn beide op dreef en produceren goals. Een Ziyech wissel je niet zo maar die kan nog wel is erg bot overkomen in de groep. Het is gewoon een luxe positie waarschijnlijk gaat volgend jaar Ziyech weg en kan daar Frenkie spelen.

Hij hoort op het middenveld maar doet het gewoon goed. Had nooit gedacht dat hij zich op deze positie staande zou houden.

Maar ook de Jong zal straks een (kleine) terugval krijgen als talent zijnde. Dus ik vind dat we onze lof uitingen wat moeten temperen. Eerst maar even een paar seizoenen constant presteren.

11 december 2017 om 08:11

Hij is van origine een middenvelder. Maar heel kritisch hij had ook een paar keer bal verlies en tegen PSV kan het binnen 3 bal momenten bij onze 16 staan. Ik vind dit meer een oplossing omdat Ajax die luxe heeft vanwege blessures. Maar Frenkie hoort op de bank te zitten met dit middenveld. Volgend jaar krijgt hij meer speeltijd.

11 december 2017 om 11:34

Die terugval.. Dat hoeft niet zo zeer aan jonge leeftjden gelinkt te worden imo. Gewoon spreken van mindere vorm waarbij elke speler die ook kan krijgen jong en oud. Een mindere periode hebben Messi en Ronaldo ook eens mee gemaakt al is het kort en om de 2/3 jaar. Maar ik lees echt onder elke Frenkie artikel dat hij een terugval gaat krijgen doordat hij jong is, haast niemand is constant dus wat minder op niveau spelen hoeft niet gelinkt aan leeftijd als talent zijnde gelinkt te worden.

Ben blij dat het goed uitpakt maar dat kon ook omdat psv 0,0 aanvallende intenties had. Tegen een ploeg die drukt ga je merken dat het geen verdediger is. Laat lekker op het middenveld staat.

11 december 2017 om 08:13

Ik vind 3-4-3 op dit moment bij Ajax te gevaarlijk. Ajax speelt niet heel solide en daardoor krijg je vaak onbenullige tegen doelpunten zie Twente uit. In normale doen zal Ajax ten aller tijden altijd 4-3-3 spelen en het is gewoon jammer voor Frenkie dat hij niet op deze manier minuten kan maken.

11 december 2017 om 11:36

Je moet hem weghouden uit eigen 16 maar verkijk je er niet op hoe goed Frenkie in de duels is, niets voor niets procentueel meeste gewonnen duels in hele Eredivisie. Ook gisteren weer gigantisch hoog qua duels, meeste balheroveringen. Hij kan wel degelijk meer defensief spelen en hoop dat hij daar ook uiteindelijk komt te spelen, haal hem niet te ver naar voren want dan ga je hem niet optimaal kunnen gebruiken. Hij ziet het spelletje goed en moet juist vanuit een diepere positie vertrekken, dan speel je hem in zijn kracht. Zijn gevoel voor timing als het op dribbels aankomt is geweldig maar je moet hem niet op 20m van het doel laten beginnen met dribbelen zoals Ziyech of de flankspelers. Vrije CV of echt op 6 met vrije rol en je hebt een klasse speler. Is wel een risico natuurlijk maar dat zou ik bereid zijn te nemen als coach.

Gaat iemand nog credits aan keizer geven? Natuurlijk niet want de man kan uiteraard alleen maar alles verkeerd doen.

Persoonlijk vind ik keizer zich knap staande houden. Met amper verdedigers en ajax onwaardige verdedigende talenten op de bank. Ook hij had tegen twente liever met 4 man achterop gespeeld. Gister die zeefuik weer zien invallen. Je houdt je hart vast, geen flauw benul waar hij moet lopen

11 december 2017 om 10:24

Over matige verdedigende talenten gesproken... Kan iemand die Zeefuik eens uitleggen dat hij sober moet spelen en momenteel absoluut niet goed genoeg is voor het Eredivisie niveau? Als ik dat afzet tegen een andere jonge back die ik op topniveau gezien heb is dat echt een wereld van verschil. Vul de naam zelf maar in.

Goed, dan is het nu tijd om dat eens wekelijks te laten zien. Als hij echt zo overdonderend goed is dan stelt Keizer hem echt wel elke week op hoor! Langzaam maar zeker word ik erg moe van dat doelloze gepreek over Frenkie de Jong, alsof het onze De Bruyne, Mbapee of Varane is..?! Hij is inmiddels al 20 jaar en het schijnt zo'n groot talent te zijn. tijd om dat eens te gaan laten zien dan... Hij was gisteren zeker niet slecht, maar het mag allemaal wel een tempo hoger als we echt lyrisch moeten gaan worden.

11 december 2017 om 11:39

Dit is dan ook weer typisch Nederlands, Frenkie de Jong ging gisteren trending toen iemand een compilatie van zijn pot tegen PSV online gooide en kreeg vanuit alles kanten enkel lofzang. In Nederland mag je speler niet omhoog schrijven dus mensen moeten hun mening maar bijstellen, altans, volgens een groot deel van de mensen hier.

Die rush deed hij bij ons ook wel eens! Ook die wedstrijden in het eerste en toen was hij 17 a 18. Jammer dat wij er niet meer geld voor hebben gekregen. Ons grootste talent ooit! Groetjes van een Willem 2 supporter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren