Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong: ‘Ik ben benieuwd hoe hij is als je echt tegen hem speelt’

Laatste update:

Frenkie de Jong hoopt dat Arjen Robben woensdagavond met Bayern München mee kan spelen tegen Ajax. De ervaren buitenspeler van de Duitse grootmacht lijkt het duel in de Johan Cruijff ArenA door een blessure te moeten missen. Dinsdag wordt duidelijk of Robben daadwerkelijk ontbreekt voor het duel in Amsterdam. De Jong zou het jammer vinden als de aanvaller er niet bij is.

De Jong keek ernaar uit om de degens de kruisen met Robben. “Het zou voor het eerst zijn. Arjen Robben is toch een grootheid in het Nederlandse voetbal en ik ben benieuwd hoe hij is als je echt tegen hem speelt”, aldus De Jong, die de heenwedstrijd in de Allianz Arena door een blessure moest laten schieten. “Zijn acties en snelheid, het lijk me mooi om dat van dichtbij te ervaren.”

Robben liet maandag tegenover de NOS al weten dat hij naar alle waarschijnlijkheid niet zal spelen tegen Ajax. “Zeer onwaarschijnlijk”, aldus de aanvaller, die kampt met een bovenbeenblessure. “Het gaat niet goed, ik ben niet fit.” De buitenspeler, die na dit seizoen vertrekt bij Bayern, stond de afgelopen twee competitiewedstrijden ook al langs de kant. Hij had zich verheugd op het duel met Ajax. “Na PSV pas de tweede keer dat ik een Nederlandse tegenstander tref in al die jaren in het buitenland. Zoiets geeft toch wat extra’s.”

“Als Arjen het haalt, sta ik dichtbij hem omdat ik wat teruggetrokken op het middenveld vanaf links speel en hij hangend vanaf de rechterkant”, aldus De Jong. “Ik hoop dat hij toch fit is en een mooie ontvangst krijgt, maar het blijft wel de bedoeling dat wij winnen en zo eerste in de poule worden.” De wedstrijd tussen Ajax en Bayern, waar de eerste plaats in de groepsfase op het spel staat, begint woensdagavond om 21.00 uur.

Wat verwacht jij van Ajax - Bayern München?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou zonde zijn als robben niet mee speelt. Ik denk dat dit een uitgelezen mogelijkheid voor ajax is om te kijken hoe de basis 11 (dus zonder de extra verdediger) het tegen een grote tegenstander doet. Als ze dan verliezen weet je direct dat je in een volgende ronde gewoon wel met die extra verdediger (wober) moet spelen.

11 december 2018 om 08:21

Wat bedoel je met extra verdediger? Heeft EtH ooit met een 5-2-3 oid gespeeld?

11 december 2018 om 08:25

Denk dat hij bedoeld "met twee pure centrale verdedigers", dus met Wöber achterin ipv Blind, omdat dat verdedigend wat meer zekerheid geeft.

11 december 2018 om 10:14

Ja dat is dus onzin. Wober is net zo goed speler van Ajax als blind. Sterker nog denk dat we Wober standaard tegen de betere tegenstanders gaan zien, Blind schuift dan een linie door. Schone komt telkens zwaar te kort tegen de betere tegenstanders. Kan hij niets aan doen, schone is gewoon een max top eredivisie voetballer. Is absoluut geen schande want er zijn genoeg voetballers die geen eens dat niveau halen.

Zou wel leuk zijn als Arjen toch even de laatste 5 á 10 minuten kan invallen ofzo, gun het hem van harte.

Zou het helemaal niet leuk vinden als Robben speelt. Die is namelijk net als Makaay destijds in staat om Ajax op zijn afscheidstoernee nog even flink pijn te doen. Dat verhaal over 'leuk dit, leuk dat' vind ik zo'n onzin. Het is geen speeltuin toch?

11 december 2018 om 08:56

Misschien zijn er nog echte liefhebbers die de schoonheid van het spel en de uitdaging wel waarderen ?

11 december 2018 om 10:23

Hij is ook een liefhebber, maar toevallig ook een ajax supporter.
Logisch dat je dan niet wilt dat 1 van de beste voetballer speelt als tegenstander.

11 december 2018 om 17:00

Inderdaad. Ben Europees sowieso voor Nederlandse teams. Er zijn genoeg andere wedstrijden om van Robben te genieten. Woensdag liever even niet.

Ajax mag juist blij zijn dat Robben niet mee doet. Zie Ajax niet nummer 1 van de poule worden. Het mazzelen met doelpunten is afgelopen.

11 december 2018 om 09:40

Mazzelen met doelpunten? Ajax heeft gewoon 11 wedstrijden in Champions League verband gespeeld dit seizoen en geen Enkele verloren. Dat kwam vast omdat ze zo veel mazzel hadden met de doelpunten? Ajax presteert dit jaar gewoon geweldig en had in de Allianz Arena tegen Bayern gewoon moeten winnen, toen hadden ze volgens mij juist pech ipv mazzel..

11 december 2018 om 10:53

Haha het mazzelen. Volgens mij had vooral Bayern tot nu toe mazzel dat ze thuis niet verloren van Ajax. Tegen Benfica zat het bijvoorbeeld wel mee qua scoreverloop met een doelpunt in de laatste minuten, maar dat komt ook door de positieve spelopvatting van Ajax. Toch nog gaan voor een kans terwijl je je ook zou kunnen neerleggen bij een gelijkspel.

11 december 2018 om 11:03

Ok dat klopt. Bayern ook. Alleen Robben is dus best wel on fire gekomen en mag Ajax blij zijn dat ie er niet bij is. We gaan het zien morgen. ik ben heel benieuwd en hoop als Nederlander dat ik ongelijk heb.

11 december 2018 om 12:19

Daar heb je gelijk in natuurlijk. Ik denk dat ongeveer de enige kans is dat Ajax een rondje verder komt als ze groepswinnaar worden. Dus dat Robben er niet bij is, vind ik zelf helemaal niet erg.

Jammer dat robben niet speelt, ik weet niet wat Frenkie nou al zo'n topper heeft gemaakt, maar ik heb het vermoeden dat een Robben Frenkie's hypers ff met beide benen op de grond terug zou doen belanden.

Hij is positiever over robben dan over van Persie toen hij tegen Feyenoord speelde ,had juist verwacht dat hij meer gecharmeerd zou zijn van de type van Persie...

11 december 2018 om 17:03

Die rivaliteit ligt anders. Denk dat De Jong de techniek en het spelinzicht van Robin van Persie zeker ook bewondert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren