Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap haalt keihard uit en eist toenadering

Laatste update:

De licentiecommissie van de KNVB pleitte ervoor FC Twente wegens financiële wanorde te laten degraderen, waardoor 'sportieve degradant' De Graafschap toch in de Eredivisie mocht blijven. De Doetinchemmers werden vervolgens lang aan het lijntje gehouden, zagen dat de rechter instemde met het voorstel van de licentiecommissie, om vervolgens een enorme klap te krijgen van de beroepscommissie. FC Twente blijft tóch in de Eredivisie en De Graafschap degradeert; de Superboeren komen woensdag met een officieel statement.

/

“Binnen onze club heerst, in alle geledingen, veel onbegrip en frustratie over het feit dat wij ongewild lijdend voorwerp zijn geworden in een zaak tussen FC Twente en de KNVB. Ongeloof over hoe de voetbalbond, waar wij lid van zijn, dit hele proces heeft laten ontaarden in een ondoorzichtig en onnavolgbaar circus, dat zich kenmerkte door vreemde timing in communicatie, (vorm)fouten en steeds veranderende spelregels en strafmaten”, zo haalt De Graafschap uit.

“Wij zijn bezorgd over de toekomst van het betaalde voetbal, waarbij we er totaal niet op uit zijn om het geluk van de FC Twente-fans alsnog te verzieken, maar waar we wel als kleine, eerlijke, hard werkende en open club een statement willen maken: dit nooit meer! Geen enkele club, ook als het om ex-bestuurders gaat, mag wegkomen met dergelijke miljoenenfraude.”

/

De Graafschap laat weten dat het in ‘volledig besef’ is dat het op sportieve gronden is gedegradeerd. “Maar, binnen diezelfde realiteit vinden wij ook, dat na een maand van gijzeling waarin onze club ongewild stilstond en een beroepscommissie louter op grond van een soort vormfout, tot verbazing en onbegrip van heel Nederland, de hele beslissing terugdraaide, wij niet anders kunnen dan te strijden. Strijden zoals FC Twente heeft gestreden. Want als je na jarenlange miljoenenfraude mag strijden voor een plek in de Eredivisie, dan mag je dat ook na een weliswaar sportieve maar niet reglementaire degradatie.”

De Graafschap eist ‘tekst, uitleg, openheid en toenadering van de bond’. Daarna zal De Graafschap uitleggen hoe zij tegen de zaak aankijken en daarna zal de club eisen op tafel leggen. Als de club en de bond niet tot elkaar komen, is het volgens de Superboeren zeker mogelijk dat er een zaak aangespannen wordt. Ook KNVB-directeur Bert van Oostveen, die zei dat De Graafschap geen zaak heeft, moet eraan geloven. “Het zou de voetbalbond dan ook sieren om hier verder geen uitspraken meer op voorhand over te doen. Gelet op het nog zeer recent doorlopen traject moeten de experts hier zich maar over buigen. Wij leggen ons er in ieder geval niet zo maar bij neer.” De reactie van de KNVB is leidend in de vervolgstappen, communiceert de club tot slot.

Heeft De Graafschap een punt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Graafschap moet ophouden met zeuren. Ze zijn gedegradeerd op sportieve gronden, zoals ze zelf al zeggen. Als er al een andere ploeg recht had op het spelen in de Eredivisie volgend seizoen, dan was het wel een ploeg die in de Jupiler League of play-offs hoog was geëindigd en niet De Graafschap

22 juni 2016 om 13:06

Daar gaat het dus niet alleen om, het gaat om de werkwijze, om het gezichtsverlies van de KNVB en het schijnbare besluit dat alles maar gedaan kan worden op voetbalgebied.

22 juni 2016 om 13:09

Heb je de tekst wel gelezen? Of snap je er niks van?

Wij beseffen ons namelijk ook wel dat we sportief gezien gedegradeerd zijn. Maar dat betekend niet dat het rechtvaardig is om ons 1 maand lang in onzekerheid te laten, en dan door een vormfout van de Knvb alsnog twente in de ED te laten spelen.

De Knvb heeft grote fouten gemaakt, en wij zijn er slachtoffer van. En dan mag je best tekst en uileg eisen van de Knvb.

22 juni 2016 om 13:20

Ik heb de tekst gelezen en begrijp De Graafschap heel goed. Als Twente supporter ben ik natuurlijk enorm blij dat we nog bestaan en zelfs door mogen gaan in de Eredivisie, maar het slaat natuurlijk nergens op dat De Graafschap hier nu de dupe van is. Nu bij Twente schoon schip is gemaakt is het tijd dat hetzelfde bij de Knvb gebeurt! De Graafschap moet het er niet bij laten, misschien is er kans op een Eredivisie met 19 teams?

22 juni 2016 om 13:20

Onzin de Graafschap zorgt er zelf voor dat ze het lijdend onderwerp zijn. Meteen na de degradatie werd er al geroepen dat ze de plek van Twente moesten krijgen. Er is nooit door de directie uitgesproken dat ze de degradatie accepteerden. Zelfs nu Twente erin mag blijven kunnen ze het niet accepteren. Zo stom. Gewoon de JL in en volgend jaar voor promotie gaan.

22 juni 2016 om 13:20

Natuurlijk is de hele procedure van de Knvb te bizar voor woorden. Maar volgens mij is er nooit gezegd dat er kans was dat De Graafschap in de Eredivisie zou mogen blijven. Zoals anderen hieronder ook aangeven, heeft De Graafschap gewoon nooit de illusie moeten houden dat ze volgend jaar in de Eredivisie spelen.

Prima dat ze tekst en uitleg willen, maar laat dat dan zijn om de Knvb en Van Oostveen eens flink aan te pakken en niet om er zelf nog profijt van te hebben

22 juni 2016 om 13:26

De Knvb heeft nog tijdens de playoffs duidelijk gemaakt wat er ging gebeuren als FC Twente zijn licentie zou verliezen (ik roep even dat mooie schemaatje in herinnering). Vervolgens is er uitspraak gedaan: FC Twente verliest zijn licentie, alleen zou toen de spelersraad er nog een uitspraak over doen, die niet bindend zou zijn. Vervolgens stelde de rechter de Knvb in het gelijk, waardoor de licentiecommissie het laatste woord had en FC Twente tóch in het gelijk stelde. Zelfs Twente supporters in mijn naaste omgeving waren erg verbaasd dat alles, voor hun, nog goed kwam. Dus is dat nou echt zo gek dat De Graafschap die 'illusie' hield?

22 juni 2016 om 13:31

De Graafschap moet ophouden met blêren. Ze hadden gewoon hun beleid in moeten stellen op de JL, en als ze in de Eredivisie mochten blijven het zien als groot cadeau. Maar nee, wat doen ze? Eredivisie eisen terwijl ze het niet verdiend hebben. Bert van Oostveen had gewoon helemaal gelijk. Het zou De Graafschap sieren als ze zich stil zouden houden.

22 juni 2016 om 13:34

Nee is zeker niet gek. Heel FCT had ook de illusie dat men tot 1 mei de tijd had gekregen om schoon schip te maken....de rechter besliste echter anders.

De Knvb verdient zeker niet de schoonheidsprijs in dit geheel en t zou deze organisatie sieren om niet alleen de strafmaat te evalueren maar ook haar eigen handel en wandel.

22 juni 2016 om 13:41

Wat ik wel snap is dat Knvb en Twente een procedure hebben doorlopen inclusief een ingesteld beroep. En de uitkomst is dat Twente een boete krijgt en niet een degradatie. Dat zijn de feiten.

De graafschap is helemaal nergens slachtoffer van, of het moet van hun eigen wensdenken zijn.

22 juni 2016 om 13:41

Als Twente supporter moet je toch weten dat je niet je beleid op één competitie kunt maken wanneer je vervolgens in de andere geplaatst wordt. De Knvb heeft zelfs een dubbel speelschema gemaakt, met daarin of De Graafschap of FC Twente. En 'sieren', 'bert van Oostveen heeft gelijk'? Beetje pot verwijt de ketel als je het mij vraagt...

Edit: @ E. Meems

22 juni 2016 om 13:51

@E. Meems

Ik hoop dat je een grapje maakt. Jullie hebben zelf ook heel lang in onzekerheid gezeten dankzij dhr. Van Oostveen en consorten. Die bleken, gelukkig voor jullie, na veel warrige procedures, toch geen gelijk te hebben.

Dat je dan nu zulke teksten bezigt komt heel raar over. Alsof je het, net nadat je zelf niet verdronken bent doordat je, je net op tijd uit de hand van de KNVB (van Oostveen) hebt bevrijd, een ander wel gunt door hem kopje onder te gaan.

22 juni 2016 om 13:51

Maar welke onzekerheid? Je wist we spelen Jupiler league omdat jullie gedegradeerd waren. Het verhaal met Twente staat er helemaal los van en daardoor hadden jullie niet in onzekerheid hoeven leven hoor beetje slap geluk in mijn ogen.

22 juni 2016 om 13:53

de graafschap moet financieel gecompenseerd worden, maar ze moeten wel naar de pils league. ze wisten dat dit kon gebeuren, voor de onzekerheid verdienen ze wel poen.

22 juni 2016 om 13:58

@C.Valderama: door de club is dit nooit geroepen. De reglementen hebben dit voorgeschreven. De Graafschap heeft gewoon gelijk want ze konden een maand lang geen beleid uitstippelen door de chaos die de KNVB heeft veroorzaakt. Er konden geen spelers worden aangetrokken, spelers vertrokken en contracten konden niet worden verlengd. Een week geleden dacht iedereen nog dat de kans 95% was dat De Graafschap erin zou blijven. Het is dus niet zo dat ze hebben gehoopt op een klein wonder. Er is hen een vette worst voorgehouden door de knvb, die mogen dan ook nu verantwoording afleggen.

22 juni 2016 om 14:06

Met je eens, hoe achterlijk onterecht het ook is dat Twente in de eredivisie mag blijven. Licentie had natuurlijk al veel eerder afgenomen moeten worden, dan had je dit gesteggel achteraf ook kunnen voorkomen.
De Graafschap was gewoon gedegradeerd, daar moesten ze al die tijd gewoon vanuit gaan.

22 juni 2016 om 14:08

E. Meems

Ik zou het heel prettig vinden als je V. Oostveen geen gelijk geeft, over wat dan ook in beide zaken.

Wij hebben ondanks die 'stoere' uitspraken van v. Oostveen over Houdini en Klok geknokt voor wat we waard waren, ondanks wat die vent zei met z'n smerige glimlach.
Dat recht heeft De Graafschap natuurlijk ook, die hoeven zich allesbehalve stil te houden. Dat hebben wij (gelukkig) ook niet gedaan. Sterker nog: ik hoop dat ze het doen.

De enige die hopelijk echt eens ophoudt te blèren als hoogste man binnen de Knvb is Van Oostveen wmb.

22 juni 2016 om 14:10

@sebasjuh

Als je het tegen mij hebt: ik ben geen De Graafschap supporter, noch ben ik Twente supporter. Ik kan me alleen van beide kanten voorstellen dat ze balen van de Knvb want hoe je het went op keert, als Twente zou degraderen zou De Graafschap in de Eredivisie blijven. De Graafschap kon daar niet vanuit gaan natuurlijk maar als ze zich nu de hele tijd hadden ingesteld op Jupiler League en ineens mochten ze toch Eredivisie gaan spelen hadden ze veel minder tijd om de selectie op niveau te krijgen en wie weet wat voor bezuinigingen ze dan hadden gedaan, die je niet zomaar terug kan draaien. Dus dat het er helemaal los van staat is pas slap gelul. Het lot van De Graafschap was direct gekoppeld aan dat van Twente! De enige partij die schuldig is aan dit hele drama is de Knvb.

En het blijft toch wrang dat wederom een Twente fan hier durft te roepen dan De Graafschap zich aanstelt en niet moet zeuren omdat het allemaal los van elkaar zou staan.

22 juni 2016 om 14:18

Wat loop je nou te miepen. Als jullie niet als halve iqlozen tegen Ajax erin waren gegaan hadden jullie genoeg kracht om op eigen kracht in de eredivisie te blijven. Het achterlijke feestvieren achteraf heeft jullie al helemaal de kop gekost. Karma heeft jullie in de achterbak gepakt.

22 juni 2016 om 14:20

@e.meems schrijft: 'de Graafschap moet ophouden met blêren. Ze hadden gewoon hun beleid in moeten stellen op de JL, en als ze in de Eredivisie mochten blijven het zien als groot cadeau.maar nee, wat doen ze? Eredivisie eisen terwijl ze het niet verdiend hebben. Bert van Oostveen had gewoon helemaal gelijk. Het zou De Graafschap sieren als ze zich stil zouden houden.'

Voor gaat deze reacties door als een van de meest wonderbaarlijke en vreemde reactie ooit op Voetbalzone. En ik zit er al een tijdje. Ik hoop echt, ik meen oprecht, dat deze reactie met een knipoog bedoeld is (zo ja, zet er dan ook een knipoog bij).

Je kunt de naam 'de Graafschap' vervangen door 'fc Twente' en je hebt de tekst die supporters van andere clubs al tijden richting FC Twente-supporters schrijven. 'houd nu eens op met zeuren!' Dat een Twente-supporter vervolgens deze tekst zelf tikt, (terwijl FC Twente niet eens terecht in de Eredivisie blijft, maar puur door een vormfout) maakt het de meest hypocriete en onvoorstelbare reactie ooit.

Ik moet zeggen dat ik altijd een neutrale supporter ben geweest, met liefde voor de club uit Nijmegen, maar bijvoorbeeld geen hekel aan hun noorderburen, maar als er één club is waar ik steeds meer antipathie voor heb gekregen, is het FC Twente. En dat is niet eens alleen deze reactie, maar het constant verongelijkte toontje. Bah. De ooit zo sympathieke Twentse club, is vervallen tot een vervelend en naar clubje. Ik ben overigens benieuwd of er één stadion is waar ze het nieuwe seizoen niet met fluitconcerten worden ontvangen...

En De Graafschap, de fijne superboeren, die hebben gelijk. Niets aan het artikel hierboven is gek en alleen maar logisch. Steeds geven ze aan dat ze terecht zijn gedegradeerd, maar dat staat helemaal los van hoe ze aan het lijntje zijn gehouden. Niet alleen door de Knvb, maar ook door FC Twente, dat gewoon op de blaren had moeten zitten in plaats van nu een boete krijgen die door sponsors en supporters wordt betaald.

22 juni 2016 om 14:37

Als ajaxsupporter kan ik hier toch wel stiekem van genieten. Ererondes lopen na afloop van een gelijkspel waar je niks aan hebt...

22 juni 2016 om 14:42

Oz81

Als je denkt dat de reactie van E. Meems de algemene gedachte hier in Twente is wat betreft de Graafschap dan heb je het mis.

Je krijgt antipathie voor Fc Twente door 'het constant verongelijkte toontje'. Ik weet niet precies waar je op doelt. Waarschijnlijk doel je op de slachtofferrol die aangenomen werd.
Als supporters zijn we mi absoluut slachtoffer geworden van een megalomane voorzitter die ons bijna vernietigd heeft. Die man en enkele anderen is onze ondergang bijna geworden.
Daarna heeft het nieuwe bestuur geknokt voor wat ze waard zijn om de club te behouden, anders zouden we alsnog doodbloeden door toedoen van een klein clubje boeven. Is dat verongelijkt voor je?
Op de blaren zitten is iets heel anders dan doodbloeden.

Verder mag je je sympathie houden, ik heb al genoeg met-azijn-doordrenkte reacties van je gelezen om te weten dat jij verre van neutraal of objectief bent.

En fluitconcerten? Dat zal wel meevallen, dat zullen dezelfde stadions zijn waar vuurwerkgeluiden ook nog steeds erg populair zijn om ingezet te worden.

22 juni 2016 om 14:52

Als er één supportersgroep is die hier zijn mond heel stijf over dicht moet houden(in ieder geval op jouw toontje), dan is dat wel FC Twente met je "eredivisie vereisen terwijl ze het niet verdiend hebben" en "het zou De Graafschap sieren als ze zich stil houden". Wat een lef terwijl je als club net het winnende lot uit de Staatsloterij hebt gehad en gezwijnd hebt tot en met.

Nu heeft Bert van Oostveen ineens gelijk terwijl hij daarvoor de Kop van Jut was. Hoezo, ik waai met alle winden mee, maar dat is onderhand wel bekend van een deel van de Twente aanhang....

Nee, ik heb helemaal niks tegen Twente, ben geen hater en ben eigenlijk wel blij dat ze in de eredivisie blijven. Maar die arrogantie onder een deel van jullie, daar walg ik van....

22 juni 2016 om 14:59

@twenteov

Het is niet de algemene gedachte, maar het past wel in de constant verongelijkte toontje dat FC Twente-supporters al tijden voeren op Voetbalzone. Als je niet weet waar ik op doel, moet je de reacties maar lezen van je collega's toen Twente zou worden gestraft. Misselijkmakend. De slachtofferrol maakt daar inderdaad onderdeel van uit.

Of het nu door oude bestuurders is gebeurd, door een zakenman uit Appelscha, supporters of wie dan ook; dat is irrelevant. Er zijn fouten gemaakt en ik vind dat Twente hiervoor gestraft moet worden. Dat jij het dan ziet dat de supporters slachtoffers zijn, snap ik, maar dat de andere clubs al jarenlang slachtoffer zijn van dit beleid, is geen punt? Dan zul je zeggen: 'dat zeg ik niet...', maar uiteindelijk komt het daar wel op neer.

Jij kunt mij niet neutraal of objectief noemen, maar het punt is, je kent mij niet. Je leest reacties van mij die vooral tegen het beleid van FC Twente zijn en de manier dat er wordt omgegaan met het bedonderen van de boel. Maakt mij dat minder neutraal? Maakt mij dat minder objectief? Waar heb je het over. Misschien kan iemand in je omgeving uitleg geven over deze woorden.

Een klein beginnetje: Niet neutraal of niet objectief betekent dat ik op voorhand al partij heb gekozen. Dat ik gekleurd ben. Dat ik bijvoorbeeld een Heracles-supporter zou zijn, die een hekel heeft aan Twente (volgens mij valt die haat trouwens wel mee). Maar niets van dat alles. Ik heb mij ingelezen, heb reacties gezien, reacties van het bestuur gezien en vorm daar vervolgens een mening over. Dat gebeurt na en tijdens de zaak Twente en niet voor de zaak. Ik ben dus inderdaad neutraal en objectief. En ben dat nog steeds. Maar jij verward een andere mening hebben over iets met objectief en neutraal. Geeft niets.

En fluitconcerten die zullen niet meevallen. Ik ben niet de enige die FC Twente een minder warm hart toedraagt.

22 juni 2016 om 15:02

de graafschap moet helemaal niet stoppen met bleren want ze hebben groot gelijk,
hoe kunnen ze nou een beleid voor de jupiler maken om vervolgens met jupiler spelers in de eredivisie uit te komen slaat nergens op.
ook hebben ze het in mijn ogen wel verdiend simpelweg omdat ze er niet in gebleven zijn omdat ze het spelletje eerlijk speelde en geen spelers haalde die ze niet konden betalen itt twente die dat wel deed alleen daarom verdienen ze het al om in de eredivisie te spelen

22 juni 2016 om 15:13

Joh, de enige die hier van aktes en nog wat te verwijten valt is de KNVB. Het erge is dat ik dit scenario nog geschetst heb ook. Al was dat niet moeilijk gezien het zooitje incapabele bestuurders daar. De timing van het nieuws was al idioot, maar ook dat de graafschap niet wist wat het aan toe was, is ronduit schandalig. Natuurlijk verdient De Graafschap te degraderen, maar dankzij de idiote gang van zaken kun je niet ontkennen dat de KNVB invloed heeft gehad. ..

22 juni 2016 om 15:22

Twenteov:

Doodbloeden? Ook dat is aan de club zelf te danken. Clubs als de Graafschap, Willem 2, Sparta, Excelsior en noem maar op overleven een degradatie toch ook gewoon.

Dat mag nooit de reden zijn om de club in de eredivisie te houden maar is vanuit de club wel meermaals als zielig argument gebruikt. Ik ben het met Oz81 volledig eens wat betreft de zin: "als er één club is waar ik steeds meer antipathie voor heb gekregen, is het FC Twente". Ik had dat voorheen hoogstens een beetje bij Vitesse, wat ik gewoon een club zonder enige uitstraling vind. Maar dit Twente, Bah!

22 juni 2016 om 15:34

Oz81

Ik ken jou net zo min als jij mij, de gemiddelde Tukker of de clubcultuur in en om het stadion kent en/of weet hoe deze toestanden hier beleefd worden.

Kritiek op het wanbeleid bij mijn club mag je absoluut hebben, dat heb ik zelf ook. Sterker: ook ik vind de straf van 180.000 te laag, maar het alternatief (degradatie of verlies licentie) te streng. Daartussen zit niets.
Echter: het feit dat jij, wonend ergens in Gelderland, jouw mening over Tukkers en onze club weet te vormen en er zelfs antipathie voor weet te krijgen op basis van reacties hier op Voetbalzone van medesupporters en mediaberichten, zegt in mijn ogen veel over jou. Dat je op basis van een forum en media antipathie hebt gekregen(!) voor Twente maakt dat ik in twijfel trek of jij wel zo neutraal bent als dat je jezelf voordoet, maar dat kan ik inderdaad fout hebben. De hardste schreeuwers hier op VZ hebben het sowieso nooit zo op Twente gehad. Dat is prima hoor, wel zo overzichtelijk.

Toch bedankt voor de uitleg van de begrippen 'niet-neutraal' en 'niet-objectief' al kende ik ze al, fijn ook de toevoeging "geeft niets", past precies in het belerende karakter van praktisch al je posts.
En bedankt dat je me alvast voorbereidt op de fluitconcerten volgend seizoen, goed om een alwetende op dit forum erbij te hebben.

22 juni 2016 om 15:47

Jack Tuyp

Dat is absoluut aan de club zelf te danken. Geef ik je helemaal gelijk in.

De straf 180.000 boete vind ik ook lachwekkend. Verplichte degradatie vind ik alleen te zwaar, maar toegegeven: dat zal natuurlijk door mijn clubvoorkeur komen. Degradatie zou voor ons de doodsteek zijn. Helaas zit tussen beide straffen op dit moment niets in.
Ik zit meer te denken aan straffen zoals (ik zeg maar wat): 9 punten mindering aan het begin van het seizoen + de boete(s).
Op die manier moet je er ook goed voor vechten om erin te blijven, maar zit je er nog wel in. Maar ik geef toe: ik ben allesbehalve objectief in deze.

Ik vind het alleen vreemd dat je antipathie voor club kunt hebben op basis van het clubbestuur en reacties op een forum. Wat veel mensen vergeten is dat negatieve reacties het meeste opvallen, maar niet een gehele club vertegenwoordigen.

22 juni 2016 om 16:41

The Burtos;

De sfeer op de Vijverberg was, met name de 2e seizoenshelft, fenomenaal op de tribune en dit staat helemaal los van het resultaat tegen Ajax. Schijnbaar kennen ze deze sfeer in Amsterdam niet? Daarnaast waren er enkele honderden "supporters" van Ajax die na de 1-0 uitbundig feest aan het vieren waren in de thuisvakken (=lees provoceren en uitlokken). Uiteraard zijn enkele duizenden supporters van de Graafschap dan terecht trots en blij op hun eigen spelers zodra die 1-1 maken. Jullie hebben het zelf verkloot met zo'n slappe instelling en nu richt je je frustratie ten onrechte op de Graafschap. Ik hoop dat je nog lang na zult genieten en ererondes zult blijven lopen met Sjaak.

22 juni 2016 om 16:49

MrHelmly. Klopt bijna helemaal wat je zegt: Ajax heeft het zelf verkloot. Het leedvermaak in de rest van het land begrijp ik dan ook. Maar welke club heeft het nu nog erger verkloot en is vervolgens gedregadeerd?

22 juni 2016 om 19:40

Dus we zijn gezonken tot menselijk niveau? Want leedvermaak is helaas menselijk. Maar als we zijn afgezakt waren we dus bovenmenselijk? Godenzonen? Aha ik snap je.

22 juni 2016 om 19:40

Dus we zijn gezonken tot menselijk niveau? Want leedvermaak is helaas menselijk. Maar als we zijn afgezakt waren we dus bovenmenselijk? Godenzonen? Aha ik snap je.

22 juni 2016 om 19:40

kan weg

22 juni 2016 om 19:40

kan weg

22 juni 2016 om 19:55

E.meens: serieus ga jij als Twente supporter de Graafschap supporters en de club zelf verwijten te huilen en het maar gewoon moeten accepteren.
Gewaagd!!!
Laten we wel wezen denk niet dat dat jullie plaats is na de afgelopen periode waarin alleen maar verongelijkte berichten uit het Twente kamp kwam wat nergens op slaat.
Dat jullie nog eredivisie spelen is weer een blunder van de KNVB.
On: Ben wel van mening dat De Graafschap hier een goed punt heeft ook al zijn ze op sportieve grond gedegradeerd.
Ze zijn wel degelijk aan het lijntje gehouden door de KNVB waardoor ze niet wisten waar ze aan toe waren.
Denk wel dat hier enige compensatie op zijn plaats is.

22 juni 2016 om 19:57

Grappig @twenteov. Je wilt het niet begrijpen. Je noemt mij nu al 'wonend in Gelderland' noemt, is ook best apart. Je zegt eerder nog niets van mij te weten. Ik kom niet uit Gelderland, om je de waarheid te zeggen.

Je blijft maar in twijfel trekken of ik neutraal ben. Ik heb je uitgelegd wat neutraal betekent, maar je snapt het blijkbaar niet. Zelfs nog niet na mijn uitleg. Dat ik dan zeg 'geeft niets', kan ik nu weer zeggen. Dan mag je mij best belerend vinden overkomen, maar dat zul je gauw vinden als iemand je iets vertelt dat je blijkbaar nog niet wist en je te eigenwijs bent om het te erkennen.

Dat ik mede media-uitingen als bron heb, is niet zo vreemd toch? Het zijn de woorden die uit de mond komen van de mensen die Twente leidden en leiden. Het zijn de uitingen van FC Twente-supporters die ik hoor (niet alleen op dit forum), en daar mag ik een mening over hebben. In jouw ogen mag dat niet en dat is het hele probleem. Dat is het probleem van mensen hier op Voetbalzone. Als je iets negatiefs zegt over Ronaldo, ben je een hater. Als je antipathie krijgt voor FC Twente ben je niet neutraal en als je iets positiefs zegt over Messi ben je een Messi-lover.

En je bedankt mij voor de informatie over de fluitconcerten... Dit kun jezelf toch ook wel aanvoelen? Daar hoef ik niet alwetend voor te zijn (en ik zit al even op dit forum, dus erbij hebben, waar heb je het over?). Heb je überhaupt wel de reacties gevolgd van andere clubs en supporters? En ik heb het niet alleen over dit forum. Ik heb hierbuiten nog een leven.

Maar nee, Twenteov. Blijf maar roepen dat ik niet neutraal ben, niet objectief en zet mij neer als alwetend. Daar schiet je heel veel mee op.

En even ter info: verlies licentie was niet te streng. Ik vind het nog steeds een passende straf. De Knvb vindt dit ook, maar heeft een vormfout gemaakt.

22 juni 2016 om 20:52

Oz81

Kennelijk lees je mijn woorden heel nauwkeurig, het woordje 'erbij' mag bij dezen eraf in de zin "goed om een alwetende op dit forum erbij te hebben".
Ik ging er gemakshalve vanuit dat je uit Gelderland komt ivm je liefde voor de club uit Nijmegen. Grove fouten inderdaad zeg.
Ik betwijfel inderdaad of je vooraf wel zo neutraal bent als je verkondigt. Dat ik dat betwijfel betekent niet dat ik de begrippen niet ken, maar als je het lekker vindt anderen de les te lezen ook prima.
Dat ik jouw neutraliteit betwijfel betekent ook niet dat ik het niet fout kan hebben, zoals ik al aangaf. Kan best, ik geloof er alleen geen snars van.

Je mag prima een stikhekel aan Twente hebben, ik begrijp het nog ook, het feit dat je dit baseert op basis van reacties van Twentefans op een forum (of meerdere fora), blijf ik alleen een bekrompen fenomeen vinden. Als buitenstaander heb jij geen idee hoe de doorsnee Twente-supporter dit beleeft heeft en welk standpunt er over het algemeen ingenomen wordt. Waarschijnlijk met net zoveel walging over de gang van zaken onder Munsterman als jij.
Dan kun je wel aankomen met de uitlatingen van het huidige bestuur van Twente en het verongelijkte; die hebben moeten knokken voor het voortbestaan en hebben bergen verzet om de club koste wat kost voor ons supporters te behouden. Toegegeven: daar kwam weleens wat huilie huilie bij. De uitlatingen van een aantal supporters op fora zijn niet echter vertegenwoordigend voor Fc Twente. Ik vind je antipathie dus licht ongefundeerd, maar het mag natuurlijk. Sterker: het kan me geen zier schelen. Ik heb nl. ook een leven hierbuiten.

Verder hadden we de sympathie al verloren, al onder Munsterman, en vaak ook terecht gezien Munstermans optreden in de media.
Utrecht, Feyenoord, Groningen en Heracles hebben we in Twente geen goede verhoudingen mee. Daar zal best wat bijkomen inderdaad, so be it. We zijn nog in leven, dat is het belangrijkste voor ons Twentesupporters denk je niet? Al is het nog maar afwachten of we in leven blijven.

22 juni 2016 om 21:23

@meems dus jouw club fc twente (die zwaar gefraudeerd heeft) mag wel blerren maar een andere club zoals de graafschap (die niets fout heeft gedaan) niet ?

22 juni 2016 om 21:43

Je snapt niet wat ik zeg. Waar zeg ik dat ik het van fora heb? Er zijn zoveel Twente-supporters in de media geweest, niet alleen op fora. Ook ken ik verschillende Twente-supporters en die spelen ook slachtoffer. Prima. Niet mijn pakkie aan.

Dat jij maar blijft doorzeuren over mijn neutraliteit is kleinzielig, simpel en komt niet intelligent over. Dat is voor mij dus ook einde discussie. Ik praat graag met mensen die een ander wel serieus nemen. Het allerbeste!

22 juni 2016 om 22:34

Ik denk dat je mij ook niet begrijpt, maar laten we het daar maar bij houden.
Ik vind jouw ongefundeerde standpunten ook simpel en kleinzielig (niet-intelligent laat ik achterwege).
Fijn dat je verschillende Twente-supporters kent, die zullen vast de regio vertegenwoordigen, de tendens in Twente kennen en het zullen er vast meer dan 3 zijn.

Jij hebt mij het begrip neutraliteit uitgelegd, want dat achtte je nodig, en met een ondertoon waar het denigrerende, kleinerende en belerende vanaf spatte, of wil je dat ontkennen? Wie neemt andere mensen nu niet serieus? De pot verwijt de ketel...

Het allerbeste ook en welterusten!

23 juni 2016 om 16:45

Meneer Eems,

Een nederige houding in deze zaak zou ú juist sieren. Deze hele discussie zou namelijk niet van toepassing zijn geweest als uw club (en nee ga uzelf nou niet verschuilen achter de bestuurders van de club) de boel niet structureel had voorgelogen en opgelicht.

En wanneer u het terecht vindt dat uw club in de Ere mag blijven zou u de mensen van De Graafschap in ieder geval de mogelijkheid moeten geven om hun rechten te toetsen middels een kort geding en hun emoties te uiten.

U noemt dit alles blêren,als dat al zo is dan kent u wellicht de pot wel die de ketel iets verwijt...

Hoe lang hebben we vanuit Twente geen oerkreten moeten aanhoren en een mediaoffensief over onszelf gehad met Johan Derksen als spreekbuis van de verantwoordelijke man van alle ellende...

Begrijp me goed, ik vind Twente een prachtige club, net als De Gaafschap overigens. Ik vind ook dat ze allebei qua uitstraling in de Ere horen, maar als Twente supporter een andere supporter van een andere club verwijten dat ze aan het blêren zijn, dat is nog lachwekkender dan het opereren van de Knvb in deze hele kwestie.

P.s. ik kom uit het zuiden van het land en heb dan ook geen enkele binding met zowel uw 'malafide' club als De Graafschap.

Met sportieve groet!

22 juni 2016 om 13:34

Niet zeuren zeg je.....wat denk je van spelers, sponsoren die niet weten of t nou jupiler of eredivisie word....scheelt wel ff op financieel gebied, nu begint de Graafsschap aan een nieuw seizoen al op achterstand.

22 juni 2016 om 14:20

Die sponsors zullen zich ook wel bedenkelijk op het achterhoofd hebben gekrabt toen De Graafschap alle broodnodige energie tegen Ajax verspilde. Niet zeuren, jullie vonden PSV belangrijker dan jullie eigen club.

22 juni 2016 om 14:43

Vervelend hè, als een club zijn best doet tegen Ajax.

22 juni 2016 om 14:58

ach donderstraal toch op man, volledig terecht dat de Graafschap zeurt. Wij hadden het verdomme zelf moeten afmaken in Doetinchem, de Graafschap heeft zich daar gewoon aan de sportieve plicht gehouden. "broodnodige energie" serieus? heb je de wedstrijd gezien? als wij inzet hadden getoont ipv met knikkende knietjes rondlopen, waren we gewoon kampioen geworden. de Graafschap heeft gewoon een maand lang geen beleid kunnen voeren.

22 juni 2016 om 15:20

Wat een gezeur over Ajax. Zelfs op Halve kracht had De Graafschap nog bekijk gespeeld. De KNVB is hier gewoon arrogant geweest door te denken dat Twente toch week degradeert. Vanaf het moment dat ze voorstelden om zelfde tv gelden aan fct te gunnen, wist je dat er iets fout zat. ... een grote bende daar!!

22 juni 2016 om 16:45

Gino;

De sfeer op de Vijverberg was, met name de 2e seizoenshelft, fenomenaal op de tribune en dit staat helemaal los van het resultaat tegen Ajax. Schijnbaar kennen ze deze sfeer in Amsterdam niet? Daarnaast waren er enkele honderden "supporters" van Ajax die na de 1-0 uitbundig feest aan het vieren waren in de thuisvakken (=lees provoceren en uitlokken). Uiteraard zijn enkele duizenden supporters van de Graafschap dan terecht trots en blij op hun eigen spelers zodra die 1-1 maken. Jullie hebben het zelf verkloot met zo'n slappe instelling en nu richt je je frustratie ten onrechte op de Graafschap. Zelfs een visstick heeft nog een hoger IQ.

22 juni 2016 om 17:58

Ja als wij inzet hadden getoond en met 4-0 voor hadden gestaan bij rust, had De Graafschap de handdoek in de ring gegooid en zich hebben gericht op lijfsbehoud in de eredivisie. Wat dat betreft heeft De Graafschap hun degradatie ook aan Ajax te danken.

22 juni 2016 om 21:05

@mrhelmly
Wat is er mis met een feestje als je kampioen wordt?
Beter dat je feest viert voor jezelf, dan feest viert omdat je het een ander niet gunt.
Daarvoor was er al het gezeik van Martine Zuil dat je vooral geen kaarten mocht verkopen aan Ajax supporters.
Vind je het dan vreemd dat je de gunfactor op deze manier kwijt raakt? Ik juich het echt van harte toe dat De Graafschap zijn sportieve plicht heeft gedaan. Ajax heeft het zelf verkloot. Maar het provoceren na afloop mocht wat mij betreft wel achterwege blijven.

22 juni 2016 om 13:50

Dan snap je het nog steeds niet

22 juni 2016 om 13:51

Twente moet ophouden hun financiële wanbeleid te voeren en ook gewoon accepteren dat ze moeten degraderen. Dus wat jij nu zegt klopt niet en de Graafschap heeft een punt met het verhaal. Ik vind het zo jammer dat men de superboeren zo in een slecht daglicht zetten. Dan hadden ze gewoon de verliezer van de laatste play-off wedstrijden tegen mekaar laten spelen om te promoveren.

22 juni 2016 om 14:23

@madcom: Heb je de uitspraak van de Beroepscommissie gemist? Het orgaan dat binnen de Knvb het laatste woord heeft in licentiezaken? Twente moet niet accepteren dat ze degraderen, maar blijven op basis van de reglementen in de eredivisie.

Of moet Twente degraderen van je onderbuik?

22 juni 2016 om 13:58

Twente moest ook niet zeuren en blij zijn dat ze niet terug naar de amateurs moesten, en nu mogen ze opeens in de eredivisie blijven. Ik snap het wel dat je dan gaat zeuren.

22 juni 2016 om 14:16

Dit soort reacties, om moe van te worden. Heb je het statement wel gelezen aap1? Het gaat niet zozeer om de Eredivisie plek, maar wel om een strijd voor een faire competitie. Het zou andere clubs ook sieren dat ze achter de Superboeren gaan staan in deze zaak.

22 juni 2016 om 18:37

Leer begrijpend lezen

Strijdbare en terechte opstelling lijkt me. Wel met besef van de degradatie op sportieve gronden, maar inderdaad, schijnbaar is het bij deze bestuurders altijd mogelijk wat aan te vechten. Ook mooi dat wordt aangegeven dat dit groter is dan een degradatie, het gaat om de werkwijze en de betrouwbaarheid van de KNVB. Die hebben zichzelf, Van Oostveen voorop, toch lekker in het nauw gewerkt afgelopen halfjaar.

''weliswaar sportieve maar niet reglementaire degradatie”

Dat is volgens mij feitelijk onjuist, het is zowel een sportieve als een reglementaire degradatie want dat is onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Daarbij vindt ik wel dat de Graafschap een compensatie moet krijgen van de Knvb, die zijn een maand lang aan het lijntje gehouden terwijl ze feitelijk niks met deze situatie te maken hadden.

Overigens vindt ik het belachelijk dat Twente in de eredivisie mag blijven maar dat ter zijde.

22 juni 2016 om 13:23

Ben ik met je eens. Dit is gewoon wat treurig gekonkel van een club die een maand lang zijn lot heeft kunnen ontkennen. Dat ze een maand in onzekerheid geleefd hebben is zuur, en daar kunnen ze financieel voor gecompenseerd worden, maar een verblijf in de Eredivisie is geen juiste compensatie voor bestuurlijke onzekerheid.

22 juni 2016 om 14:17

Bovendien zouden ze ook dan financiële compensatie moeten krijgen aangezien ze dan ook een maand lang minder de tijd hebben gehad om de selectie op orde te krijgen voor die competitie.

Ik zie het overigens niet als wat treurig gekonkel van De Graafschap. Ze hebben, net als iedereen, met eigen ogen gezien wat het effect kan zijn van tegen de Knvb vechten tot je er bij neervalt. Ook zij proberen op deze manier er het maximaal haalbare uit te halen, wat ik erg begrijpelijk vind!

22 juni 2016 om 14:24

Jordinhoo, maar ze eisen ook helemaal geen verblijf in de Eredivisie. Vooralsnog hebben ze het louter over "toenadering van de Knvb waarin ze kunnen uitleggen hoe ze tegen de zaak aankijken".

De graafschap kan met alle respect een degradatie wel overleven. Twente

22 juni 2016 om 13:05

Niet

22 juni 2016 om 13:09

Dat mag nooit een reden zijn om De Graafschap wel te laten degraderen en FC Twente niet.

22 juni 2016 om 13:16

Dat doet niet ter zake lijkt mij.
Daarnaast zijn heel veel andere clubs gedupeerd.

22 juni 2016 om 13:12

Dat maakt toch helemaal niks uit? Dus je mag alles en iedereen oplichten als je een degradatie niet kunt overleven?

Twente is goed weggekomen, punt. Kunnen we helaas niks meer aan veranderen.
De Graafschap is slecht weggekomen, door 1 maand lang onzekerheid en daarna toch nog te degraderen. Dat verdient op zijn minst een hele goede uitleg van de Knvb...

22 juni 2016 om 13:34

Ja op zijn minst inderdaad... En hoe kan twente in godsnaam wegkomen met een boete van 180000?! Verbaas me er nog steeds over. Gewoon omdat ze nadat ze de boel compleet belazerd hebben sorry hebben gezegt de schuldigen eruit hebben geflikkert en klaar?

22 juni 2016 om 13:43

Omdat dat wel volgens de reglementen is en degradatie niet?

22 juni 2016 om 14:00

Degradatie ook alleen had de KNVB niet de suggestie moeten wekken dat de licentie behouden kon worden als er schoon schip gemaakt zou worden.

22 juni 2016 om 14:25

@ Azalkmaar: Blijkbaar moet je ze nog eens lezen. Het staat er echt niet in.

22 juni 2016 om 15:10

ze hebben wel meer straf gehad maar je praat alleen tegen een muur dus ga er niet meer op in. Of ik het zelf genoeg straf vind laat ik in het midden

22 juni 2016 om 15:32

Genoeg? Afnemen van de licentie was de enige juiste straf geweest. Opnieuw beginnen in 2e divisie om zo voor eens en altijd helder te maken dat clubs nooit meer de boel zo vreselijk moeten belazeren!

22 juni 2016 om 16:13

en die boete word dan ook nog eens door de hoofdsponsor betaald.

4 jaar geen Europees voetbal is ook geen straf, want dat gaat Twente toch niet regelen komende seizoenen. Kijk hoe moeilijk ze dit seizoen al doorgekomen zijn. Dat zal echt niet in 1x heel veel beter worden.

Nee FC Twente merkt weinig van de 'straf' van de Knvb

22 juni 2016 om 17:05

de puntenstraf, kost je televisiegelden en de europese straf zorgt voor een mindere positie tov andere eredivisieclubs. twente heeft zichzelf financieel alleen maar in de vingers gesneden met doyen, een organisatie die van het cas blijkbaar wel mag. komen er meerdere boetes bij en enorme imagoschade. de voorbereiding op volgend jaar is ook verstoord en kun je ook als straf zien. de jaren dat het goed ging zijn ze hoger geeindigd als met die rommel en toch krijgen alle clubs nog compensatie. laat twente failliet en alle europese punten vallen weg, waarmee nederland mss zijn plek wel kwijt is en daar heeft ajax vooral erg veel geld mee verdient in de cl. heracles teert ook al jaren op de jeugdopleiding waar twente 90% van betaald en heracles maar 10%.

'' en een beroepscommissie louter op grond van een soort vormfout, tot verbazing en onbegrip van heel Nederland, de hele beslissing terugdraaide,''

Nee, de licentiecommissie maakt een belofte en komt deze niet na. Twente stond al die tijd in haar gelijk, tot ongenoegen van enkele personen binnen de Knvb en vele personen buiten de Knvb.

De rechter uit het kort geding heeft zich alleen uitgesproken of de straf toegepast mocht worden volgens de regels van de Knvb en is niet dieper op de materie in gegaan.

Natuurlijk snap ik dat de Graafschap aan het lijntje is gehouden. Echter is er al die tijd maar één ding duidelijk geweest;
De Graafschap is gedegradeerd en is een jupiler league club.

Op het moment dat Twente alsnog Officieel (dit is het sleutel woord), werd gedegradeerd, was de Graafschap pas een Eredivisie club.

Ik kan niet anders dan concluderen dat de Graafschap dit rustig kan aanvechten, maar ik geef ze weinig kans van slagen.

22 juni 2016 om 13:14

Maar wel een belofte toen FCT nog altijd allerlei informatie achterhield. Pijnlijk trouwens ook dat Munsterman nog altijd niet is aangeklaagd door Fct.

22 juni 2016 om 13:34

Munsterman had flink wat geld in de club zitten, zo'n twee miljoen dacht ik. Ze hebben met van der Laan en Munsterman een akkoord getroffen om deze mensen niet aan te klagen, met de voorwaarde dat ze het geld kwijt zijn en de club behoort.
Daarbij, persoonlijk aanklagen kan volgens mij pas wanneer de club daadwerkelijk failliet zou zijn.

22 juni 2016 om 13:41

Nee aanklagen had sowieso gekund. Echter, dan hadden die 2 inderdaad geld kunnen eisen en dan was het crediteurenakkoord in gevaar gekomen. Bij een faillissement hadden ze "veilig" aangeklaagd kunnen worden. Maar Twente gooide het, geheel in stijl van deze zaak, liever op een akkoordje.

22 juni 2016 om 14:00

'gooide het liever op een akkoordje' klinkt een beetje alsof het laf was van Twente om te doen. Misschien wel laf maar het was de enige keus die Twente had om voort te blijven bestaan.

22 juni 2016 om 14:14

Ja dat was het ook! Dan kan iedereen wel roepen dat het "nieuwe" fct niet gestraft moet worden voor wat het "oude" heeft gedaan. Maar het is niet alsof ze zelf ook maar proberen de schuldigen te pakken. Makkelijker is de Knvb verantwoordelijk houden, voor het recht dat hen niet is aangedaan.

En het was niet de enige oplossing. Slechts de makkelijkste.

22 juni 2016 om 14:16

rickv

Eerlijk zeggen: wat zou jij doen als huidig bestuur?

Of Munsterman en die andere eikels aanklagen waarmee een crediteurenakkoord met de miljoenen die ze in de club hebben zitten op de tocht zit, of niet aanklagen en voortbestaan als club veilig stellenomdat hiermee het crediteurenakkoord van kracht blijft?

Niet zo naief zeg, Munsterman hoef ik nooit meer in de buurt van het stadion of beter gezegd de gehele regio te zien, maar ook hij is niet groter dan de club. Door hem persoonlijk aan te klagen en de club te laten klappen maak je hem groter dan de club.

Makkelijk praten voor 'kenners' zoals jij.

22 juni 2016 om 14:28

Met al het nieuws wat er is geweest hoef je geen kenner te zijn. Heel Nederland weet hoe zit en spreekt er schande van.

Kijk simpel, ik heb niks met Fct, kom niet uit die regio dus wat maakt mij het uit. Ik gun de supporters daar de club, maar niet meer of minder dan dat ik dat mensen uit Utrecht/almere/sittard of van mijn part Middelburg gun. Er is ook geen club in Nederland die we niet zouden kunnen missen.

Nu wat ik gedaan zou hebben. A) Ik had mijn voortbestaan niet laten afhangen van een twijfelachtige vormfout bij de Knvb. Waar het wel op neer is gekomen als ik de woorden van het nieuwe bestuur mag geloven.
B) Ik had alles, maar dan ook alles in het werk gesteld om te zorgen dat ik de verantwoordelijke had kunnen pakken. De club heeft zo gemakkelijk uitstel van alles gekregen en andere crediteuren hadden simpelweg al zo weinig keus dan akkoord gaan met het akkoord + een gemeente opzadelen met een gigantische garantstelling. Dan hadden ze die paar miljoen, van munsterman ook nog ergens vandaag kunnen halen. Als ze direct daarmee naar buiten waren gekomen dat dat het plan ging zijn had je waarschijnlijk al de miljoenen die naar de ED clubs gaan mogen behouden voor het goede doel om Munsterman te pakken. Maar nee, ipv hard en eerlijk werken besluit het bestuur daar voor de weg van de minste weerstand en gaat men voor tweede maal, en deze keer willens en wetens in zee met een fraudeer die een schande is voor voetbal.

22 juni 2016 om 15:09

twente had geen keuze, die moesten een crediteurenakkoord bereiken, ook met munsterman en die wouden alleen tekenen op voorwaarde dat ze niet aansprakelijk zouden zijn en dus zat twente in een spagaat.

22 juni 2016 om 13:14

De Graafschap heeft wel een punt. De beroepscommissie had in deze dituatie veel sneller een beslissing moeten nemen. De Graafschap is inderdaad 1 maand gegijzeld. Gelijk naar het einde van de competitie en nacompetitie had er al beslissing genomen moeten zijn. Dan had De Graafschap niet 1 maand in twijfeling doorgebracht en was het gelijk duidelijk geweest.

22 juni 2016 om 13:22

Twente heeft alles bij elkaar bedrogen en gelogen. De licentiecommissie had strenger moeten optreden en niet met halfbakken oplossingen moeten komen. Dat ze vervolgens ook nog eens schoonschip belofte maken en hier vervolgens ook nog eens over gaan liegen terwijl dit zwart op wat staat is gewoon absurd. Twente is de veroorzaker maar de licentiecommissie heeft de put alleen maar dieper gemaakt voor heel het Nederlandse voetbal.

Dit betekend echter niet dat de Graafschap ooit beloofd is dat ze naar de ED mochten. Hierin is de Knvb altijd heel duidelijk geweest.

22 juni 2016 om 14:21

Als je al je energie verspild om PSV te helpen kampioen te worden moet je ook op de blaren zitten

22 juni 2016 om 16:45

@gino

Je reageert niet eens op zijn stelling maar brand hem af omdat hij een Ajax fan is?

Al jou reacties hier, brand je alleen maar mensen en hun clubs af.. zonder er fatsoenlijk op in te gaan.

De Graafschap heeft een maand in onzekerheid gezeten.. hoe kun je dat nou ontkennen? En dit de schuld is van de Knvb en Licentie commissie lijkt me vrij duidelijk.

Sportief gezien, weet de graafschap ook wel dat ze nog niet in de Eredivisie thuis horen. Maar er zijn dingen gebeurd die groter zijn dan degraderen. Gerechtigheid!

22 juni 2016 om 16:46

Gino;

De sfeer op de Vijverberg was, met name de 2e seizoenshelft, fenomenaal op de tribune en dit staat helemaal los van het resultaat tegen Ajax. Schijnbaar kennen ze deze sfeer in Amsterdam niet? Daarnaast waren er enkele honderden "supporters" van Ajax die na de 1-0 uitbundig feest aan het vieren waren in de thuisvakken (=lees provoceren en uitlokken). Uiteraard zijn enkele duizenden supporters van de Graafschap dan terecht trots en blij op hun eigen spelers zodra die 1-1 maken. Jullie hebben het zelf verkloot met zo'n slappe instelling en nu richt je je frustratie ten onrechte op de Graafschap. Zelfs een visstick heeft nog een hoger IQ dan jou.

22 juni 2016 om 18:04

Inderdaad, gerechtigheid is bereikt met de degradatie van De Graafschap! Ik brand hem verder totaal niet af. Mijn mening is dat als je een kip zonder kop speelt wetende dat er een veel belangrijkere wedstrijd aan komt, je niet moet gaan lopen janken als je degradeert. Je ziet dat bijna elke club zijn B-opstelling neerzet in de aanloop naar een hele belangrijke wedstrijd. Maar Ajax van het landkampioenschap afhouden was voor De Graafschap belangrijker dan in de eredivisie te blijven. En dat is hun goede recht, maar zie hier het resultaat. Dat Ajax faalde in hun spel doet hier niets aan af.

22 juni 2016 om 18:06

Een reactie op een forum in geen iq test. Maar goed, grappig dat iemand die zeer waarschijnlijk een iq heeft wat vele punten lager is dan het mijne dat tegen mij zegt haha. Dat maakt jouw IQ wat? Minder dan een kibbeling?

22 juni 2016 om 18:44

Droeftoeter. Wat heeft dit er mee te maken

Nog steeds. Verdrietig zeker

De KNVB heeft er een zooitje van gemaakt. Een schikking van enkele tonnen zou denk ik het leed van de Graafschap moeten verzachten.

Die had ik wel verwacht eigenlijk. Ja, ze hebben de afgelopen maand moeilijk beleid kunnen maken, maar dit is toch niet reëel? Schadevergoeding okee, maar dit gaat een stap te ver in mijn ogen..

22 juni 2016 om 13:12

Je moet hoog inzetten om tot een redelijke schikking te komen. De club geeft aan dat het over meer gaat dan de degradatie alleenl. dat is nobel maar ik verwacht dat ze het verschil van inkomsten gecompenseerd willen zien. Ze hebben direct na de wedstrijden tegen Kowet gezegd dat ze nu opereren als een 1e divisie club. Dus ze zullen wel al plannen voor het komend seizoen hebben gemaakt.

22 juni 2016 om 13:15

Zal inderdaad wel op een schikking uitkomen. Daar komt de Knvb uiteindelijk goed mee weg (na alle heisa van de afgelopen maanden) en De Graafschap heeft een financiële compensatie voor het wachten van de laatste maand, zonder dat de Knvb dat als een verkapte schuldbekentenis hoeft te zien..

22 juni 2016 om 13:14

Dit is puur onderhandelstrategie. Meer eisen stellen en dan ergens op een punt uit komen waarvan men vooraf van heeft bepaald tevreden mee te zijn.

22 juni 2016 om 13:15

Dit gaat natuurlijk niet alleen om de Graafschap, maar juist om de hele eredivisie. In het statement wordt ook duidelijk verwezen naar het frauduleuze beleid van Twente. Als lid van de Knvb verdiend de Graafschap een gelijke behandeling t.o.v. Twente en die is er blijkbaar niet.

De uitspraken van de Knvb waren lachwekkend en de media optredens van voostveen zelfs diep triest. De Graafschap strijd niet tegen degradatie, maar tegen de gang van zaken (op gelijke grond dat Twente heeft gedaan).

De mensen die zeggen dat de Graafschap niet moet zeuren zijn zeker dezelfde die zeiden dat Twente niet moest zeuren? Kijk wat dat heeft opgeleverd. Niets doen is jezelf in de vingers snijden, en het failliet van de Knvb en de eredivisie.

22 juni 2016 om 13:22

Laten we voorop stellen dat de KNVB zelf deze situatie heeft gecreeerd door een wazige constructies te verzinnen, slecht te timen om er vervolgens op terug te komen. Van Oostveen is een clown die al te vroeg zei dat Twente een dood paard was. Hij is volstrekt ongeloofwaardig. Als superboer heb ik vrede met degradatie, wij komen wel weer terug. Maar een compensatie is wel terecht.

Waar de graafschap wel voor gecompenseerd mag worden is al die weken dat ze geen budget konden maken en zich niet voor bereiden op het volgende seizoen

Ik kan me vinden in de reactie van De Graafschap...maar ik meen me toch echt te herinneren dat in het begin van dit debacle door De Graafschap werd gezegd dat ze er vanuit gingen dat ze 'gewoon' gedegradeerd hadden en hier ook mee aan het werk gingen. Dat hoor ik nu nooit meer terug. Wat verwachten ze nou precies dat er gaat gebeuren dan? Willen ze een financiële tegemoetkoming? Het lijkt me niet dat ze om handhaving een zaak gaan aanspannen?

22 juni 2016 om 13:12

Dit is puur om een statement te maken, wat waarschijnlijk zal uitmonden in een financiële compensatie. Zoals Twente ook druk zette richting de Knvb (bij degradatie zijn we failliet, dit is de doodsteek voor onze club.) doet De Graafschap dat op haar beurt. Bij dit soort zaken moet je er altijd gestrekt been in gaan

22 juni 2016 om 13:13

Ik meen wel dat destijds nog niet bekend was dat het tot diep in juni zou duren alvorens er definitieve duidelijkheid was omtrent de toekomst van de FC uit Enschede. Omdat het zo lang op zich heeft laten wachten zal De Graafschap waarschijnlijk deze stap zetten. Ik verwacht dat ze dat niet gedaan zouden hebben als eind mei direct duidelijk was hoe de vlag erbij zou hangen..

22 juni 2016 om 13:22

Ja ben ik het mee eens Juicher.

@harmr, misschien is dat inderdaad het verschil. Nogmaals, ik snap het punt ook wel dat ze proberen te maken. Maar ze gaan natuurlijk nooit voor elkaar krijgen dat ze in de ED mogen blijven, dus verder dan een (kleine) vergoeding kom je niet.

22 juni 2016 om 14:34

Inderdaad, beetje eenzelfde verhaal als Twente dat in januari claimt dat ze zelfs een begroting voor de Jupiler League hebben en dit statement vervolgens intrekken.

In een situatie waarin geen enkele club de winnaar kon worden en met de huidige opzet heeft de Knvb het nog aardig gedaan, alleen jammer dat de Graafschap nu nog een paar weken in spanning wordt gehouden om vervolgens toch af te zakken.

Of ze Twente een licentie hadden moeten geven, daar waag ik mij niet aan.

Tja dit was te verwachten en het is ook allemaal heel vervelend voor De Graafschap, maar ze hebben gewoon geen punt. De Graafschap was gewoon gedegradeerd en moest hopen dat de uitspraak van Twente positief uitviel. Daar kon je niet zomaar vanuit gaan, ze moesten zichzelf gewoon gedegradeerd zien. Dan maakt het niet uit in welke tijd van het jaar het gebeurt, of dat nou in juni is of in augustus.

22 juni 2016 om 13:18

Ik kan wel zien dat je geen directe connecties hebt met een bedrijf of iets dergelijks, anders zou je dit niet zeggen.

Zeker voor een club als De Graafschap wie al kleine problemen met financiën hebben gehad, is het opstellen van een begroting enorm essentieel om het bedrijf dat De Graafschap heet te laten bestaan.

Door deze onzekerheid heeft de club geen begroting kunnen opstellen omdat het niet zeker was over heel veel dingen, en dat is de schuld van de Knvb. Daarom is het niet meer dan normaal dat juist de Knvb moet compenseren.

22 juni 2016 om 14:06

De Graafschap was gedegradeerd dus ze konden zich gewoon volkomen richten op de Jupiler League en daar de begroting op afstemmen, dat ze ingewisseld konden worden door Twente zou slechts een meevaller zijn die je eventueel mee kon nemen. Ik weet niet of jij de mensen van je eigen club hebt gehoord, maar ze hebben de afgelopen welen geen flikker uitgevoerd omdat ze geen zekerheid hadden. Dan maak je twee begrotingen, 1 voor heelt meest logische scenario en 1 voor het noodscenario, dat heeft Twente ook gedaan. Nee De Graafschap wacht eerst rustig op de uitspraak en gaat dan klagen dat ze in de problemen komen door het getreuzel. Ze mochten uberhaupt al blij zijn dat ze een mogelijke kans kregen om in de Eredivisie te blijven.

22 juni 2016 om 18:49

Twente twee begrotingen Whaha. Jl zouden ze failliet gaan weet je nog.
En twee begrotingen is leuk maar daar is je groep niet op ingericht.
Men wil verklaring voor ghet wanbeleid van de Knvb. En wat er aan gedaan is om dit scenario zo uit de klauwen te laten lopen.
Dus het verhaal ere heb je dagen geleden gelezen. En was een mooi stukje journalistiek.

Neem van mij aan dit is puur een politiek beslissing.om de oplichters er in te laten

22 juni 2016 om 13:24

Inderdaad, vedetterut.
De Graafschap is gewoon op sportieve gronden gedegradeerd.
En als Twente in de Jupiler league had moeten instromen, was het voor De Graafschap ook niet verplicht om in de Eredivisie uit te gaan komen. Ze hadden dat kunnen weigeren omdat ze zich er niet op hadden kunnen voorbereiden en dan was een andere club gepromoveerd.

Eigenlijk moet ik hierbij een beetje denken aan die mevrouw die destijds een proces aanspande tegen de postcodeloterij omdat er een grote prijs in haar straat was gevallen. Zij voelde zich slachtoffer omdat ze niet had meegespeeld en daardoor de prijs misliep.

22 juni 2016 om 13:49

Betere vergelijking zou zijn:
Mevrouw heeft te weinig geld om een lot te kopen, en koopt dus geen lot.
De buurman heeft ook te weinig geld om een lot te kopen, maar licht de belastingdienst op om zo geld te krijgen, en koopt dus een lot.

Is het dan in dit geval eerlijk dat de buurman wel een prijs wint, en de buurvrouw niet?

22 juni 2016 om 14:02

Aan jouw avatar is al te zien dat je hier niet heel erg objectief in staat.

De Graafschap is geen partij in de discussie of FC Twente al dan niet in de Eredivisie mag uitkomen en het is dus ook niet relevant om een vergelijking met die club te maken.

De Graafschap heeft bezwaar tegen het feit dat de club geruime tijd in onzekerheid heeft verkeerd en zich daarom niet adequaat heeft kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen.
Maar De Graafschap is gewoon op sportieve gronden gedegradeerd, dus was er helemaal geen sprake van onzekerheid.
Er was wel sprake van een mogelijk cadeautje aan De Graafschap als FC Twente zou moeten instromen in de Jupiler league.
Een cadeautje waarbij De Graafschap vrij was om dat te accepteren of af te wijzen.

De Graafschap had zich derhalve gewoon kunnen en moeten voorbereiden op een seizoen in de Jupiler League.

22 juni 2016 om 14:23

Ik sta er inderdaad niet helemaal positief in, maar dat betekend niet dat ik dan mijn mening in deze discussie mag geven.

De Graafschap is wel zeker een partij, aangezien ons beleid direct afhankelijk was van de uitspraak of Twente moest degraderen of niet.

Het verhaal dat we op sportieve gronden zijn gedegradeerd, en dus geen onzekerheid hadden is onzin. Want we stonden als club op de rand tussen Eredivisie en Jupiler League. De Knvb heeft ons notabene in beide speelschema's opgenomen. Dat geeft al aan hoe onduidelijk het was voor ons.

Je kunt niet stellen dat De Graafschap zich moest voorbereiden op de Jupiler League en de Eredivisie als cadeautje gezien moet worden. Want je zit namelijk met degradatieclausules, sponsorcontracten, prijzen van seizoenskaarten, aantrekkelijkheid voor nieuwe spelers, etc. etc.

Door deze onduidelijkheid kun je dus geen goed beleid opstellen, en heb je dus zeker recht van klagen.

Ik geef hier De Graafschap helemaal gelijk in. Ze geven toe op sportieve gronden gedegradeerd te zijn, maar door het geklungel van de Knvb hebben ze een maand lang in onzekerheid gezeten. Dit heeft invloed gehad op hun beleid en dat betekent dus ook dat het een negatieve invloed heeft op het komende seizoen. Er moet wel iets gebeuren betreffende De Graafschap.

ik vindt dat fc twente en de graafschap allebei moeten dregraderen, maar dat zal de knvb niet doen. de graafschap moeten gewoon geld krijgen van de knvb omdat ze zolang in onzekerheid heeft gezeten.

22 juni 2016 om 13:40

Hier ben ik het eigenlijk niet helemaal mee eens.
De Graafschap is eerlijk gedegradeerd.
De Knvb had of de stekker er uit moeten trekken, of Twente moeten laten leven zoals nu. Er bestonden geen regels over degradatie en de Knvb zit zelf ook helemaal fout.

Ben erg blij voor Twente, vind het jammer voor de Graafschap, maar het is gewoon verkloot door de Knvb. Met name omdat er dus geen klare regels voor deze gevallen waren en de Knvb het enorm heeft laten afweten in het beleid wat ze moeten voeren, namelijk ook het financiele beschermen van clubs in het betaalde voetbal.

Duidelijke en eerlijk tekst. Weet niet wat voor compensatie de Graafschap zou moeten krijgen, maar enige vorm zou wel te verwachten zijn.
Ze zijn terecht gedegradeerd, maar net zoals Twente af mocht gaan op een onduidelijk belofte om ongestraft te blijven, kan je het nu de Graafschap moeilijk verwijten dat ze proberen op vergelijkbare gronden iets te halen. De Knvb heeft dan wel uitgesproken dat ze nergens vanuit mochten gaan, dat hadden ze bij de besluitvorming richting FCT ook.

Het pijnlijke is nu vooral. De Knvb krijgt van iedere kant klappen. Hadden ze in December gewoon de stekker uit FCT getrokken was er niks aan de hand geweest. Nouja, dan waren er een paar duizend teleurgesteld geweest en wat Psv'ers. Knvb heeft zichzelf zo in de nesten gewerkt met een begripvolle actie richting FCT waar op onnavolgbare wijze, na zelfs nog extra uitstel, misbruik van is gemaakt. En nu krijgen zij de schuld... Hoe gaat het spreekwoord ook al weer. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden?

Ongelovelijke zoutzak die van Oostveen met zijn uitspraak: ze hebben geen zaak. Geloof mij maar beste Bert jij gaat er flink van langskrijgen. Of het nou tot in de rechtzaal komt of niet. Je hebt flink wat fouten gemaakt en domme uitspraken. Dan heb ik het niet alleen over twente en de graafschap. Maar kijk ook naar fc-utrecht. Knvb en daarmee het Nederlandse voetbal leid gezichtsverlies door jou onkunde. Lachertje van de klas!!

Kan hier alleen maar begrip voor hebben, de Knvb moet ook gestrafd worden als hun fouten maken, net zoals elke voetbalclub!

22 juni 2016 om 13:17

Volledig mee eens! Clubs worden om een lichtinstallatie beboet (eagles afgelopen zomer voor een belachelijk hoog bedrag) terwijl de Knvb kan aanmodderen zonder dat daar een haan naar kraait. Mooiste zou ook zijn als Van Oostveen na dit debacle z'n biezen pakt maar dat zie ik niet gebeuren..

Ik ben het zowel met Twente als de Graafschap eens. De KNVB is hier de grote schuldige en het wordt tijd dat Bert van Oostveen eens z'n consequenties trekt uit die fouten festijn dat al jaren aan de gang is bij de KNVB

22 juni 2016 om 13:21

Twente is juist flink geholpen door de KNVB. Die hebben totaal geen reden om de KNVB te bekritiseren. De Graafschap is gedupeerd door de KNVB.

22 juni 2016 om 13:40

Twente heeft gelijk gekregen. Een enorme periode heeft de club geen actie kunnen ondernemen om de selectie op orde te krijgen, waardoor ze nu veelal achter het net zullen vissen. Dat is een extra gevolg en mag je volgens mij ook zien als een verkapte strafmaatregel. Zeuren we niet meer over; zijn allang blij dat de club behouden blijft. Maar om te stellen dat we aan alle kanten geholpen zijn.. mwoah.

Overigens begrijp ik de frustraties bij de Graafschap. De Knvb heeft een warrig beleid gevoerd waardoor zij in een soort gijzeling terecht zijn gekomen. Dat had anders gemoeten.

Ben toch wel benieuwd,wie er in de beroepscommisie zaten. Hoop dat we dat nog krijgen te horen. Maar zal wel weer niet.

Helemaal terecht dat De Graafschap zich hier druk om maakt, maar de KNVB zal deze club lekker links laten liggen. De druk op de KNVB is al maanden hoog. Nu is er duidelijkheid en zal de bond de rijen willen sluiten. Voor hun is de kous af en zij willen de rust terug laten keren. Zij zien De Graafschap als een kleine, onbelangrijke club die niet moet zeuren. Ze lijken De Graafschap te behandelen als een klein kind dat zijn zin wil, terwijl het een professionele organisatie is die door de KNVB in de belangrijkste maand van het jaar geen beleid kon maken. De KNVB moet hierin zijn verantwoordelijkheid nemen.

Dit heeft niks met sportief degraderen te maken. Eerst word er besloten dat twente een nieuwe proflicentie krijgt voor de JL. En nog geen 2 weken later mogen ze toch blijven. In mijn ogen had de graafschap dus al groen licht om te blijven spelen in de eredivisie, en vind ik dat ze daar nu alsnog recht op hebben

22 juni 2016 om 13:32

Juist wel heeft dit met sportief degraderen te maken.
De graafschap is op sprotieve redenene gedegradeerd, Fc Twente niet.
Fc Twente heeft volgens het recht dat zij hebben de beslissingen van de Knvb en licentiecommissie aan te vechten. Dit hebben zij dan ook gedaan. Dat ze pas op het allerlaatste moment alsnog op grond van een uitspraak van de beroepscommissie in de Knvb blijven is het geluk dat Fc Twente heeft gehad.

De fout in deze constructie is dat er verschillende instanties zijn die een uitspraak mogen doen. Hierdoor duurt het hele proces veel te lang.

In welke situatie is de degradatie van de Graafschap 'niet' regelementair dan?
De Graafschap zou toch alleen maar een eredivisie club blijven wanneer Fc Twente uit de eredivisie gezet zou worden.
Dit is niet gebeurd. Ik begrijp heel goed dat de Graafschap voelt alsof ze aan het lijntje zijn gehouden door de Knvb.

Als ik de Graafschap zou zijn, en eigenlijk elke andere eredivisie club zou ik een onafhankelijk onderzoek starten naar de integriteit van de Knvb.
Het blijkt nu al een hele periode dat daar in Zeist personen zitten die niet capabel zijn om zo'n grote organisatie aan te kunnen sturen. De Knvb met het gezicht Bert van Oostveen heeft te vaak voor zijn beurt gesproken, waardoor er te veel onduidelijkheid is ontstaan bij veel clubs.

Denk je dat clubs, die een oogje hebben op verschillende spelers van de Graafschap en Fc Twente hier blij mee zijn? Deze clubs weten ook niet wat ze moeten bieden op verschillende spelers, wanneer kunnen zij deze spelers eventueel toevoegen aan hun eigen selectie en ga zo maar door. Dit treft niet alleen de Graafschap en Fc Twente maar veel andere clubs zijn hier ook de dupe van.

22 juni 2016 om 13:59

Indirect lijkt De Graafschap hier te beweren dat de enige juiste maatregel van de Knvb zou zijn geweest om de licentie in te trekken (getuige de opwinding over wanstanden bij een andere Bvo). Het enige wat De Graafschap de Knvb mijns inziens moet aanrekenen is dat zowel LC als BC met een niet-reglementaire straf zijn op komen draven (want noch degradatie, noch 4x de boete staat in de reglementen). Ik ben het er helemaal mee eens dat De Graafschap op komt voor haar rechten en eist dat de bezem door Zeist gaat (dat heb ik immers al weken geroepen, dat dat moet gebeuren).

22 juni 2016 om 14:34

De straf die Twente kreeg was intrekken van de licentie, niet degradatie. Dat ze een nieuwe licentie konden krijgen voor de jupiler league heeft niks met de straf te maken

22 juni 2016 om 15:15

en intrekken van de licentie was niet eerlijk meer door die voorwaarden die gesteld zijn, daar heeft twente geluk mee gehad

22 juni 2016 om 15:59

@nrvier: daarin heb je gelijk, maar laten we het dan zo zeggen: intrekken van licentie vanwege niet voldoen aan de licentievoorwaarden en diezelfde dag toch weer wel voldoen aan de voorwaarden, dat zou ook een bijzondere uitleg van de eigen regels zijn.

Moeten ze maar beter voetballen. En hun supporters gun ik het ook wel. Eerst bij jezelf zoeken zou ik zeggen. Anders waren ze ook niet in deze situatie gekomen.

doodlachen met die graafschap ze spreken over gijzeling ahahahaha hou toch op gewoon lekker jupi spelen

22 juni 2016 om 18:55

Onder steen geboren zeker. Droeftoeter

Schoon schip maken bij de Knvb het is een hetze geworden tussen FC Twente en de heer van Oostveen, en tevens denk ik dat de een commissie het gehele betaalde en amateurs top klasse eens moet onderzoeken dan komt er heel wat vuile was boven bij verschillende clubs daar ben ik van overtuigd.

Ze hadden tegen NAC keihard uit moeten halen. Maar kan me de frustratie enigzins voorstellen

Sta voor 100% achter de stelling van de graafschap perfect verwoord iets wat bijna heel Nederland dwars zit.
Ik zie maar een mogelijkheid en de eerlijkste Twente alsnog laten degraderen en de graafschap in de eredivisie.

Heel Nederland ziet dat behalve een paar rand debielen bij de Knvb.
Kom op Knvb toon ballen en deel de enige en echte straf uit en sluit Twente uit van betaald voetbal.
Vind dat de overige clubs nu moeten doorpakken om mee te gaan in de stelling van de graafschap.

Draait de Knvb de straf niet terug ( Twente laten degraderen ) zitten we een heel seizoen tegen een oneerlijke competitie te kijken .met op voorhand altijd een onterechte uitslag van Twente met in het achterhoofd Twente had nooit mogen spelen .

22 juni 2016 om 13:43

Ik proef enige subjectieve aversie. Jij 'vindt' iets, maar brengt het als iets feitelijks. Daar heb ik op mijn beurt weer moeite mee.

22 juni 2016 om 13:43

De Knvb kan de straf niet meer terug draaien, dus ga je maar vast voorbereiden op nooit meer een eerlijke competitie. Want ja, de resultaten van FC Twente hebben invloed op een degradant die anders niet gedegradeerd zou zijn en ga zo maar door, waardoor dit over 100 jaar nog invloed heeft.

22 juni 2016 om 13:48

De beslissing van de beroepscommissie is definitief en onherroepelijk. Droom dus nog maar even lekker verder in je bedje van afgunst.

22 juni 2016 om 14:02

@fcutreg2: en bij degraderen van FC Twente hadden alle Jupiler Leagueclubs op voorhand al gedacht: onterechte uitslag, want Twente had nooit in de JL mogen spelen. Op een gegeven moment zal men in Nederland de aanwezigheid van FC Twente weer moeten accepteren. Hoe vroeger iedereen dat doet, hoe leuker het Nederlandse voetbal weer wordt. Niet over de randzaken lullen, gewoon weer voetballen. Daarom hoop ik ook dat de Knvb en De Graafschap gauw tot overeenstemming kunnen komen.

Ik zeg 19 clubs in de Eredivisie. De Graafschap en Cambuur erin en Twente eruit.

Goh, ik had voorzitter van de Knvb moeten worden met mijn creatieve oplossingen, al zeg ik het zelf.

De Graafschap had gewoon in moeten steken op een verblijf in de JL. Indien er door omstandigheden dan een plek vrij valt hadden ze moeten opschalen naar de eredivisie, als ze al in aanmerking komen voor die plaats.

Het is logischer om een goed presterende JL club omhoog te schuiven omdat Twente naar JL komt.

De Graafschap heeft gehoopt op verdwijnen van Twente, maar dat geeft ze nog geen enkel recht op iets. Wel tekenend voor opportunisme bij voetbalbestuurders. Kortom Twente en Knvb hebben onderling een procedure doorlopen en uitkomst is bekend. De Graafschap had liever een andere uitkomst gezien, maar dat is niet zo. Dus stoppen met zeuren en huilen.

De graafschap heeft op alle fronten gelijk. ..fc twente had gewoon uit de eredivisie gemoeten. ...ik hoop dan ook dat het recht gaat zegevieren. ....Want dit slaagt helemaal nergens op......

22 juni 2016 om 13:52

Hwt recht heeft juist gezegevierd doordat een straf die niet in de reglementen staat is teruggefloten...zo werkt dat in een rechtsstaat als Nederland. We zijn geen russische of Turkse bananenrepubliek waarin de wet wordt aangepast omdat Putin of Erdogan nog niet zijn uitgespeeld in hun presidentschap, om vervolgens elke tegenspraak uit de weg te ruimen.

22 juni 2016 om 14:06

Die "niet-reglementaire" straf is weliswaar wel vervangen is door 4x dezelfde straf uit te delen. Het blijft een bijzondere bende, daar in Zeist.

22 juni 2016 om 20:36

De straf was intrekking licentie. Dit staat gewoon in de boeken als 1 van de straffen.

Wanneer willen de twente supporters dit nu eens begrijpen ?

Ik erger me al vanaf het begin van deze soap kapot aan de communicatie van de Knvb. Voornamelijk dat ze midden in de play-offs besluiten om FC Twente een divisie terug te zetten, vlak voor het einde van de competitie melden ze dat het voor FC Twente 'een moeilijk verhaal wordt' etc... Als je nu als Knvb ook nog verontwaardigd bent als De Graafschap een gesprek wil dan verdien je het dat deze arrogantie wordt afgestraft. Ik geef De Graafschap ook niet veel kans, maar de Knvb moet de frustratie wel enigszins begrijpen.
Heeft die Van Oostveen al eens iets goeds gedaan eigenlijk?

Wat een aanfluiting van de KNVB dit. Ik ben blij dat Twente in de eredivisie blijft want het is een mooie club, maar de graafschap is hier nu wel de dupe van en dat kan niet. Er had veel eerder een besluit genomen moet worden. Het verbaasd me wel dat munsterman en consorten nog niet aangeklaagd zijn door Twente want die hebben dit tenslotten veroorzaakt. Misschien aankomend seizoen met 19 clubs in de eredivisie?

Ook hier is de zelfreflectie verschrikkelijk ver te zoeken. Leuk dat je een statement maakt met veel moeilijke en onnavolgbare zinnen, de inhoud snijdt nog altijd geen doel. Je bent gedegradeerd en door een zaak tegen een andere club mocht je een tijd lang hopen toch er in te blijven. Die hoop is nu voorbij. Oftewel over tot de orde van de dag. En dat je zelf blijft hopen op eredivisie en daardoor een maand verloren hebt, dan is een risico dat jezelf doelbewust genomen hebt. Sterker nog, als je dat niet gewild had, had je moeten aangeven dat je niet in de eredivisie wilde blijven en deze kans aan iemand anders gunde. Had je je club wellicht ook niet in zo'n ultraslecht daglicht gesteld op de laatste speeldag.

de graafschap heeft volkomen gelijk!wat heeft het voor zin open en eerlijk een club te leiden als de licentiecommissie niet serieus genomen wordt!

Ik hoop dat de graafschap het hiermee voor elkaar krijgt dat Oostveen moet opstappen. Hoeveel fouten mag iemand nog maken. Herhaaldelijk spreekt hij voor zijn beurt in de media en onder zijn beleid heeft Nederland zich niet geplaatst voor het EK. Ook et tijdstip waarop tijdens de nacompetitie waarop het bekend is gemaakt is belachelijk.

Ik begrijp heel goed dat de graafschap gefrustreerd is, ze hebben een maand lang niks kunnen doen. Geen prijzen voor seizoenskaarten, spelers met degradatie clausules of minder zouden gaan verdienen bij degradatie, geen enkele speler kunnen aantrekken omdat je niet weet wat je budget is, daarbij kan een speler voor de jl nog ruim voldoende zijn maar zou je die niet willen hebben als je in de ED zit.
Met 19 clubs zal waarschijnlijk niet gaan, dus dan moet de knvb maar met een schadevergoeding komen.

Terecht statement van De Graafschap. Het is ongelooflijk hoe een bond als de Knvb een degradant zolang in onzekerheid laat. De Graafschap heeft nu een maand achterstand op de concurrentie qua voorbereiding op het nieuwe seizoen (d.w.z: contracten verbreken of verlengen, nieuwe aankopen op basis van competitieniveau en eventuele verlagingen van salarissen die contractueel bij degradatie vast stonden). Dat kun je als Knvb zijnde niet maken. Ook goed dat de Graafschap duidelijk aangeeft dat het beseft dat het op sportieve gronden is gedegradeerd. De Knvb had dit zoveel beter aan kunnen pakken door sportieve degradatie los te zien van de malaise bij Twente. Dus de verliezers van de na-competitie sowieso laten degraderen en dan eventueel een seizoen met 17 clubs spelen (als Twente ook zou worden teruggezet). Goed dat de Graafschap de Knvb daar nu stevig op aanspreekt.

22 juni 2016 om 13:55

Natuurlijk zie je over het hoofd dat Twente ook maandenlang werd gegijzeld door deze soap. Seizoenkaarten konden niet worden geïncasseerd met zelfs als gwvolg dat de uitbetaling salarissen moest worden bevroren. Maar ja. Dat is zeker rechtvaardigheid omdat Twente fouten heeft gemaakt?

22 juni 2016 om 14:00

Voor Twente is het min of meer oorzaak - gevolg. Er is onderzoek naar hun wanpraktijken, dan moeten zij dat onderzoek ook afwachten voor ze zekerheid hebben. Ik zeg niet dat de Knvb daarbij vrij uit gaat, maar ik vind het voor de Graafschap rottiger. Zij kunnen er he-le-maal niks aan doen. Voor hun is dit geen oorzaak - gevolg, aangezien de oorzaak bij een andere club ligt. Maar het moge duidelijk zijn dat de Knvb op alle gebieden er een totale chaos van heeft gemaakt, waar niemand beter van is geworden.

22 juni 2016 om 14:12

Op die manier kun je ook gaan redeneren dat als De Graafschap maar gewoon de wedstrijden had gewonnen tegen GA Eagles, ze ook niet in deze situatie waren beland...
Dat Twente een straf heeft opgelegd gekregen die vervolgens wordt teruggedraaid heeft Twente ook een maand gekost. Dat onderzoek was afgerond en wel, doch de jurisdictie binnen de Knvb kostte extra tijd dankzij het beroep. Een hele maand waarin geen rooie cent verdiend is. De stroperigheid van het handelen van de Knvb is dé oorzaak van deze gijzeling. Het wanbeleid bij FC Twente is de aanleiding, maar de onkunde in Zeist kun je moeilijk afschuiven richting Enschede (iets wat men maar al te graag wil bij de Knvb). Men had de ballen moeten hebben om Twente uit de competitie te halen in december. Toen dat niet is gebeurd, heeft men in Zeist eigenlijk de mogelijkheid verspeeld om "competitievervalsing" te voorkomen. Toen de Knvb half mei alsnog besloot de nog lopende competitie (play-offs) te beïnvloeden was de chaos geboren.

22 juni 2016 om 14:31

Maar dat zei ik toch ook? Ik herhaal uit #76: "de Knvb had dit zoveel beter aan kunnen pakken door sportieve degradatie los te zien van de malaise bij Twente. Dus de verliezers van de na-competitie sowieso laten degraderen en dan eventueel een seizoen met 17 clubs spelen (als Twente ook zou worden teruggezet)."

Dankzij de Knvb werd het óf De Graafschap eruit, óf Twente eruit. Waardoor het een soort De Graafschap versus Twente werd. Maar de zaak van Twente staat los van de sportieve degradatie. Dat is de fout van de Knvb. En het is goed dat de Graafschap de Knvb daar op aanspreekt, want zij zijn nu als buitenstaander onbedoeld meegetrokken.

22 juni 2016 om 14:35

Of veel simpeler: dat de Knvb aangeeft dat indien FC Twente uit de Eredivisie zou worden gehaald, er dan een club de omgekeerde weg bewandelt, maar dat de Knvb pas later aangeeft welke club dat is (om de play-offs niet te beïnvloeden).

22 juni 2016 om 14:55

Ook dan zou je een club lange tijd in onzekerheid laten of die club Eredivisie of JL speelt, waardoor die club ook pas in een laat stadium zich op die competitie kan focussen. Dus dan benadeel je weer een andere club.

22 juni 2016 om 14:58

Tubantia...

Ik wil maar 1 ding zeggen...
Als wij gewonnen hadden van GAE had nu Cambuur in dit schuitje gezeten...

Dus... Slaat als n tang op n varken.

.

22 juni 2016 om 16:04

@lievanne: inderdaad. Dat slaat inderdaad als een tang op een varken; dan was Cambuur het haasje geweest. De vergelijking was juist alleen maar om aan te geven dat Twente net zo goed "recht" van spreken heeft in de zin van dat het een maand niet wist waar het aan toe was. Ik denk dat De Graafschap moet inhaken op de onduidelijke communicatie, zonder het besluit van de Beroepscommissie opnieuw ter discussie te stellen. De communicatie van de Knvb (tijdstip, duidelijkheid, etcetera), dat is waarin jullie als De Graafschap partij zijn.

En wat is de niet reglementaire grond dan? Volgens mij zijn jullie op sportieve grond gedegradeerd wat jullie ook aangeven en de kans bestond dat je terug kon komen wanneer Twente terug gezet werd. Dat is niet gebeur dus stop toch met huilen als club zijnde. Dit zielige gedoe geeft alleen maar negatieve reacties en dat moet je ook niet willen.

Ik zou zeggen leer ermee leven dat de houdini act die er zou zijn geweest als Twente teruggezet werd er niet meer is en richt je op de Jupiler league om zo snel mogelijk weer terug te komen in de eredivisie.

Knvb maakt zich belachelijk maar de graafschap had gewoon zelf moeten winnen. Niet zeuren

22 juni 2016 om 16:54

Je hebt het hele artikel niet gelezen of wel soms? Er staat namelijk letterlijk:

"de Graafschap laat weten dat het in ‘volledig besef’ is dat het op sportieve gronden is gedegradeerd."

Het gaat voornamelijk om, weer een quote.. omdat het allemaal zo lekker duidelijk in het artikel staat :

"de Graafschap eist ‘tekst, uitleg, openheid en toenadering van de bond' "

Slaat dus werkelijk waar nergens op wat je zegt. Het heeft niks met winnen of verliezen te maken.

Het is heel makkelijk: De Graafschap was gedegradeerd tenzij Twente de licentie zou worden ontnomen. Dat laatste scenario was een ontsnappingsclausule en zo hadden ze het ook moeten benaderen. Maar door het direct op te eisen alszijnde een gegeven en daarbij niet in acht te nemen dat de uitspraak nog aan te vechten was door Twente en dus niet definitief was is de teleurstelling groot maar niet geheel terecht denk ik. Ze doen nu net alsof ze ergens recht op hebben terwijl het altijd duidelijk was dat dat alleen zou zijn als Twente definitief weg zou vallen. Nu dat niet het geval is moeten ze niet miepen, ze hebben het zelf niet goed ingestoken. Een keertje kritisch in de spiegel kijken zou goed zijn.

Ik neem het niet op voor de Knvb, die hebben er een potje van gemaakt op zo vele manieren. Maar De Graafschap hadden die regeling moeten zien als een bonus, een ontsnappingsmogelijkheid. En niet als iets waar ze al per definitie vanuit mochten gaan. Uitgaan van JL en dan eventueel als bonus dat je alsnog Eredivisie mag spelen.

En dan ook nog in een officieel statement Twente er weer 2x bij betrekken. Daarover is al een definitieve uitspraak geweest, dat is geweest dus laat dat ff lekker gaan. Wees boos op de Knvb voor de lange onzekerheid (al dan niet terecht), maar laat Twente er buiten. Wie zijn zij om de beslissing van een onafhankelijk gerechtsorgaan in twijfel te trekken.

22 juni 2016 om 14:07

Eindelijk een doordachte reactie met normale bewoordingen

22 juni 2016 om 14:16

Maar als je er vanuit gaat dat je eerste divisie voetbalt en op laatste moment blijkt ineens dat je toch ere balt dan heb je qua selectie toch een probleem? Veel jongens de deur uit en Jupiler spelers aangetrokken. Dan weet je zeker dat je weer speelt voor plek 18. Ik vond het een verantwoorde gok om ervan uit te gaan om erin te blijven. Dat dit nu anders uitpakt is heel lullig. Twente heeft gedaan wat de meeste clubs zouden doen, KNVB is degene die de beloftes niet nakomt en er een puinhoop van heeft grmaakt. Daar wil de graafschap nu duidelijkheid over, echter wordt nu direct alweer duidelijk hoe incapabel Bert is.

22 juni 2016 om 14:35

De Knvb heeft alleen de scenario's geschetst. Geen beloftes/toezeggingen gedaan. Wezenlijk verschil, helemaal in juridische context.

Ze wisten een maand niet waar ze aan toe waren. Waren ze dan ook in beroep gegaan als ze wel in de eredivisie mochten blijven?
Ik vind gewoon gedegradeerd. Als ze in de eredivisie mochten blijven hadden ze heel veel geluk gehad.
Succes in venlo

22 juni 2016 om 14:16

Nee, dan hadden ze natuurlijk nooit wat gezegd.

Graafschap heeft geen enkel recht op eredivisie en dat recht is er ook nooit geweest. Tenzij ze hadden gewonnen van Gae. De strafvoorstel van de licentie commissie is nooit doorgevoerd en is altijd een voorstel geweest. Feitelijk is Twente dus ook nooit de licentie afgepakt. Ze waren voornemens dit te doen. Tijdens het gehele proces is gebleken dat dit helemaal niet kon, de regels werden veranderd. Een week later is de straf "degradatie" ook pas toegevoegd aan de reglementen, zelfs met instemming van FC Twente. De fout ligt onherroepelijk bij de Knvb, die de reglementen gewoon niet goed op orde heeft. Twente heeft laten zien schoonschip gemaakt te hebben, nu is het de beurt aan de Knvb.

Ik vind het erg sneu dat de Graafschap in zeker zin 'slachtoffer' is geworden, maar vind zelf ook dat die slachtoffer rol erg overdreven wordt. Ik maak van dichtbij mee hoe Twente nu bezig is met sponsor contracten, seizoenskaarten en transfers. Ja, je hebt een achterstand, maar die is niet zo gigantisch als men in de media doet geloven, dat is echt bullshit.

Graafschap loopt een extra-tje mis en loopt nu zielig te doen en daar ben ik het niet mee eens.

Als de graafschap net zoals cambuur gewoon sportief had gezegt, ok we zijn sportief gewoon gedegradeerd, dan was er verder niets aan de hand geweest. Dan hadden ze nadien altijd kunnen juichen als ze dan toch hadden mogen blijven. Maar nee ze huichelden liever met bert mee en wilden wel graag mee helpen twente te begraven. En nu zelf maar jammeren. Gedraag jullie ook eindelijks eens sportief en neem het zoals echte kerels en lig verder niet te janken en zorg dat jullie het seizoen erna weer sportief terug komen.

De narigheid van die Enschedese oplichters zal het Nederlandse voetbal nog wel een tijdje achtervolgen. En tegen geen van deze oplichters is aangifte gedaan. Want financiële belangen van het Nieuwe (kots) Twente.

Ik ben blij dat het goed geformuleerde standpunt van De Graafschap, het aalgladde optreden van FC Twente (oud en nieuw) en de Knvb nogmaals aan de kaak stelt.

Enig lichtpuntje voor mij is, dat ik met de auto naar FC Twente kan en naar De Graafschap met de bus naar een 12.30 uur wedstrijd moet.

Wat een onzin!!!
Twentenaren praten nu ineens anders omdat ze in de Eredivisie mogen blijven. En de Graafschap?? Jullie zijn gewoon gedegradeerd ,punt!!
Dat het bij de KNVB een zooitje dat is altijd al duidelijk geweest. FCT had gewoon keihard gestraft moeten worden, voor mij part terug naar de hoofdklasse.
Dan maar met een club minder in de eredivisie.

Ook al zijn ze op sportieve gronden alsnog gedegradeerd, snap ik De Graafschap wel. Ook zij zijn slachtoffer in deze hele zaak. Ze hebben door de onzekerheid een achterstand opgelopen en daarmee wordt het voor hun zwaarder om terug te komen naar de Eredivisie. Een goede uitleg en compensatie vanuit de Knvb zou niet meer dan terecht zijn. Ook De Graafschap heeft, net als Twente toen, het recht om hier een zaak van te maken. Hoe dan ook hoop ik dat De Graafschap snel weer weet te promoveren. Het is een fantastische club die extra kleur geeft aan onze competitie.

De Graafschap doet wat Twente ook heeft gedaan. Vechten voor je eigen zaak en hopen op een aanvaardbaar resultaat.
Opvallend dat V Oostveen zich weer uitlaat (ik zie hier geen zaak ) en opnieuw voor de troepen uitloopt. Deze man is niet geschikt als directeur van de Knvb. Onder zijn leiding zijn we als voetbalnatie aan het afglijden.

22 juni 2016 om 14:51

Verschil is dat Twente daadwerkelijk een zaak heeft waarbij er strafbare feiten en onregelmatigheden zijn gepleegd en ook werkelijk bestraft zijn. Graafschap vecht in principe om een luchtkasteel, een kans die helemaal nooit bestaan heeft mogen hebben.

22 juni 2016 om 16:06

Gelukkig dat steeds meer mensen inzien dat Van Oostveen echt een dwarrel als KNVB-bestuurder is. Diverse Twentesupporters schreeuwen dat al maanden, maar die werden hier eerder met de grond gelijk gemaakt. Nu Van Oostveen weer voor zijn beurt praat, moet toch wel duidelijk zijn dat hij de onafhankelijkheid van allerlei KNVB-commissies in gevaar brengt.

Ach corruptie bij club of bond kan allemaal en houden elkaar het hoofd boven water. Welkom bij het moderne voetbal.

Het gaat niet om De Graafschap, dus hou op De Graafschap af te schilderen als een zielig eendje. Iedere club in dezelfde positie zou hetzelfde hebben gedaan, toevallig is het nu De Graafschap, maar had zonet Excelsior, Willem 2, Cambuur, NAC, Volendam, etc. kunnen zijn. De Graafschap is zeer reeel in haar standpunt en neemt het naast voor zichzelf (heel begrijpelijk) ook op voor iedere andere club. De KNVB heeft er een zooitje van gemaakt, niets meer en niets minder.

velen vergeten hier dat het allemaal met fct is begonnen zij hebben jarenlang vals gespeeld!dan wordt er een bom onder de nacompetitie gelegd!dan gaat twente huilen zielig doen en de grote slachtoffer uithangen en de graafschap moest een maand met beleid wachten!de schuldige is twente en dit is het gevolg!!

Stand van zaken is dat FC Twente door de BC in de eredivisie mag blijven.
Straffen:
Boete BC 181000. Boete Fifa 170000 euro. Boete Zyiech 45000 euro.
3 jaar geen Europees voetbal
Totaal 9 punten in mindering gehad.
Door al deze punten in mindering de komende jaren ook minder TV gelden.
Hangt nog Fiod boven hun hoofd a 1,8 miljoen.
Afspraak met eredivisie CV, TV gelden 1,2 miljoen .

Hoezo niet gestraft, ik denk dat, op een enkele club na in de eredivisie, dit door de meesten niet was overleefd.

Vorig seizoen toch nog op eigen kracht gehandhaafd ondanks alle rotzooi een puike prestatie van de spelers en trainer.

De Graafschap is gedegradeerd op sportieve gronden, maar hebben natuurlijk alle recht om van de Knvb duidelijkheid te eisen.

22 juni 2016 om 16:11

Dat zijn de kosten die Twente nu heeft moeten maken. Er wordt gerept van "miljoenenfraude", maar er is niemand die zich waagt aan een raming van wat het FC Twente heeft opgeleverd. Natuurlijk is dat ook een ontzettend lastige berekening, maar eigenlijk wel een poging waard voor mensen die dat soort berekening goed kunnen uitrekenen. Want dan is het ook duidelijker in welke verhouding de financiële boetedoening van FC Twente staat met de "opbrengsten" van de fraude. Voor het feit dat het niet-ethisch en laakbaar is om oneerlijk te concurreren, daarvoor is FC Twente al meerdere keren over de knie en op de knieën gegaan, inmiddels.

Reactie op Orwell van 14:02u(reactie op jou bericht lukt niet).

Ben jij dan wel helemaal objectief Orwell in je oordeel? Ik vind eigenlijk van niet.

De Graafschap is/was inderdaad geen partij in de vraag òf Twente in de ED mocht blijven maar werd wel gedurende de nacompetitie, die in volle gang was, ongewild wel geconfronteerd met dit scenario(zo ook Willem Ii). Denk je dat dat geen invloed heeft op de voorbereiding? Die zogenaamde "sportieve gronden" zijn normaal gesproken zeker een punt maar de Knvb heeft er wel voor gezorgd dat de voorwaarden om aan die sportieve gronden te voldoen ernstig beïnvloed zijn, met name door de timing van alle berichtgeving hieromtrent(midden in de nacompetitie) en de nogal voorbarige uitspraken.

Het is tè makkelijk om te stellen dat ze zich "gewoon" hadden moeten voorbereiden op een seizoen JL. Zo "gewoon" doe je dat niet. Je dient in de voorbereiding op korte termijn beleid te maken, dus een spelersgroep samen te stellen die geschikt is voor òf JL, òf ED. Qua prijskaartje nogal een groot verschil en voor beide scenario's kleven daar nogal wat risico's aan(sportief en daarmee samenhangend financieel). Ga je met een ED ploeg de JL in of omgekeerd? Die gok kun je toch niet nemen(een maand lang).

Mijn conclusie derhalve is dat De Graafschap zeker een punt heeft en als ik de Graafschap zou zijn dan zou ik tot de laatste snik doorgaan om mijn gelijk te halen. Dat kan zijn financieel maar ik zou vol voor ED gaan. Aangezien er nogal lichtzinnig met de eigen regeltjes van de Knvb(lc en BC) door de Knvb wordt omgegaan verzinnen ze maar een seizoen met 19 ED clubs!!

Nog een ding, het zou de FC Twente aanhangers sieren zich niet met De Graafschap te bemoeien. En zich in alle nederigheid stil gaan houden op dit forum.

22 juni 2016 om 15:45

Wat een onzin. Iedereen bemoeit zich toch ook al tijden met de situatie bij Twente (vaak gevoed door onzin en rancune in de media)

Dan mogen wij ons hier ook gewoon uitspreken. Vooral als er onwaarheden over onze club worden gezegd.

Ik ben benieuwd wat er dan straks voor reactie uit Doetinchem komt
Want er hangt de club ook nog een straf boven het hoofd van het misdragen van hun supporters in de laatste wedstrijd
Verder zijn ze toch echt sportief gedegradeerd
Alleen als de straf van Twente gehandhaafd zou blijven, hadden ze in de eredivisie mogen blijven
Maar de BC had een andere uitspraak, dan die iedereen verwachte
Vooraf las ik hier overal dat de BC echt onpartijdig zou zijn, en die wel recht zou spreken
Dus zou die uitspraak gerespecteerd moeten worden
Dat ze Doetinchem valse verwachtingen hadden, daar kan verder niemand iets aan doen behalve hun zelf
Ik denk dan ook dat de Doetinchemmers niet veel van de Knvb te verwachten hebben

22 juni 2016 om 16:22


Dat staat hier los van.

Verder ben je duidelijk niet goed op de hoogte van de situatie waarin de Graafschap is beland door wanbeleid van de Knvb. Ik citeer; "diverse toonaangevende juridisch experts op het gebied van sportrecht hebben aangegeven, dat op grond van het complete traject, De Graafschap zeker een zaak heeft". Kortom jouw reactie is kortzichtig.

22 juni 2016 om 17:00

Dat zullen we zien, en dan zal ik weer op je reageren
De Graafschap heeft totaal geen zaak
De meningen van juridische experts die de laatste tijd voorbij zijn gekomen, waren bijna allemaal verkeerd voorspelt
Dus zo kortzichtig is het niet

De Graafschap financieel compenseren kan ook niet, want dat zou betekenen dat ze daar bijv een goede speler voor halen en dat is dan weer competitie vervalsing in de jupiler league.
Ik had overigens niks tegen Twente, maar nu die supporters ineens weer schaamteloos reageren tegen de superboeren ipv maar even wijselijk te zwijgen mogen ze dit seizoen wel roemloos degraderen met hun firma list en bedrog!

22 juni 2016 om 16:20

dus de supporters die nergens part of deel aan hebben, die mogen hier wel afgemaakt worden
Maar zodra ze zich verdedigen, mogen ze roemloos degraderen of zijn ze schaamteloos
Het niveau zakt aardig hier
Dat iemand er niet mee eens is dat de Twentse club alsnog in de eredivisie mag uitkomen, is een mening die ook gerespecteerd dient te worden
Maar dat afzeiken tegen de Twente aanhang gaat wel heel erg ver
En als er dan vervolgens iets terug gezegd word, worden ze voor alles uitgemaakt
Net of de supporters persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de misstanden bij de club

Wel mooi om al die twente supporters nu zo te zien reageren. Als dit andersom was geweest hadden jullie ook zo gereageert als de graafschap supporters nu doen.

Tuurlijk gun je het de twente supporters niet, maar ze hadden hier wel zwaarder gestraft mogen worden.
En de graafschap is lullig behandeld en heeft recht op een compensatie

22 juni 2016 om 17:30

Kijk dat bedoel ik, eerst zeggen wel mooi om de Twente supporters zo te zien reageren?
VZ kan beter elke Twente supporter blokkeren, want wat je ook zegt als Twente supporter, het valt altijd verkeerd
En voor dat harder straffen, moet je toch ergens anders zijn dan bij de Twente aanhang
Al zal je het nog 100 maal herhalen over de straf, daar wordt het toch niet anders van denk ik zo

22 juni 2016 om 18:36

Je hoort mij totaal niet zeggen dat het aan de aanhang ligt , daar neem ik het nog voor op. Maar wat ik niet snap is dat jullie ''twente supporters'' zo op de graafschap reageren . Het is niet hum bestuur wat het zooitje heeft opgelicht , maar dat van jullie. Ik zeg tevens dat de supporters er niet de dupe van mogen worden . Maar twente had wel wat harder gestraft kunnen worden denk daarbij aan : hogere boete of punten aftrek

Geweldig en 100% terecht dat de Knvb en de clown die aan het hoofd staat even een veeg uit pan krijgen. Na uitspraken van de LC en de rechter werd even door een schimmige commissie een beslissing teruggedraait wat riekt naar onbehoorlijk bestuur. Volkomen terecht dat de Graafschap volledige openheid van zaken wil in deze zaak.

Het is nu wachten op andere Bvo's om als collectief de Knvb en Twente tot de orde te roepen!!!

Het blijft ineens oorverdovend stil vanuit andere Bvo's die toch ook ernstig benadeeld zijn en ook veel inkomsten zijn misgelopen door fraude. Deze Bvo's zwijgen nu als laffe hyena's en laten de Graafschap de kolen uit het hete vuur halen. Totaal geen saamhorigheid, noch behulpzaamheid. Deze Bvo's moeten zich kapot schamen dat zij een criminele organisatie als Twente in hun midden wensen te houden. Tijdens de jaarlijkse vergadering na afloop van de competitie hebben alle eredivisieploegen hun afkeur uitgesproken tegen Twente en was men het eens met intrekking van licentie / terugzetting jupiler league.

Alle mensen die zeggen de graafschap heeft het zelf verpest hebben helemaal gelijk maar snappen jullie niet dat je met een ander gevoel zo'n wedstrijd in gaat en de twente supporters moeten helemaal nie mopperen wat het is een schande dat ze nog in de eredivisie mogen spelen ondanks dat het een mooie club is komt het door 1 heel misschien 2 man die twente sportief gezien in de eredivisie houden, terwijl minstens 1 daarvan niet had mogen spelen Ziyech dus

Jammer voor de graafschep, maar liever Twente. Beter voor het voetbal, maar ook beter voor Twente aangezien zij een degradatie financieel niet kunnen dragen.

En op puur sportieve gronden waren ze toch sowieso gedegradeerd. Dan mag er wat mij betreft niet gezeurd worden.

Als je als organisatie een boete uitdeelt aan een club omdat ze niet netjes hebben gehandeld dan lijkt het mij niks meer dan logisch om zelf ook te betalen bij het niet netjes handelen. Kortom ik geef de graafschap volledig gelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren