Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De concurrentie bij Barça is hevig, maar ik ben geen ‘man van glas’ meer’

Laatste update:

Thomas Vermaelen kwam in zijn eerste seizoenen bij Barcelona nauwelijks aan spelen toe en werd vorig seizoen door de Catalanen zelfs uitgeleend aan AS Roma. Ondanks aanhoudende geruchten over een definitief vertrek bleef hij afgelopen zomer in het Camp Nou en de Belg is door de blessure bij Samuel Umiti de laatste weken een vaste waarde in het keurkorps van Ernesto Valverde.

De voormalige Ajacied verscheen de afgelopen zes wedstrijden in de basis, waaronder de met 0-3 gewonnen Clásico van afgelopen weekend. Vermaelen denkt dat ook dat hij het ongelijk van zijn criticasters aan het bewijzen is: “De reputatie van ‘man van glas’ ben ik inmiddels wel kwijtgeraakt. Ik ben erg blij, ik heb heel veel geduld moeten hebben aangezien mijn begin hier heel moeilijk was”, vertelt hij in gesprek met Mundo Deportivo.

“Dat weet je ook als je voor Barcelona tekent, de concurrentie is hevig en het is niet makkelijk om in een team met zoveel sterren te komen. Ik heb ervoor gezorgd dat ik geduldig bleef en dat ik hard bleef werken toen ik fysiek niet op mijn best was. Ik heb me gewoon gefocust op mijn doelen, heb mijn mond dicht gehouden en gevochten om er klaar voor te zijn als de kans zich voordeed. Gelukkig kwam die kans een paar weken geleden”, sluit hij af.

Vind jij dat Thomas Vermaelen iets toevoegt aan het spel van Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop het voor hem. Hij speelt natuurlijk momenteel enkel omdat er blessures zijn bij teamgenoten, en vorig seizoen lag hij er zelf ook nog een aantal weken (zelfs maanden?) uit. Verder natuurlijk een degelijke verdediger, voegt voetballend zeker wat toe aan Barcelona. Maar echt voor de lange termijn is het natuurlijk niets.

Je hebt voor het eerst zes wedstrijden gespeeld, is het niet wat voorbarig om zulke uitspraken te doen?

31 december 2017 om 13:23

Nee hoor. Wat moet ie anders zeggen? Ik ga lekker banken als umtiti terug is? Hij bluft zichzelf lekker in de basis. Is juist precies wat je moet doen

31 december 2017 om 15:19

Hahaha. Ik denk dat dit een eenmalig succesje was voor Vermaelen, want als Umtiti terug is is het afgelopen.

31 december 2017 om 19:32

Nee hoor. als Vermaelen het goed doet kan hij spelen in het bekertoernooi en middenmoot in La Liga. Umtiti dan rusten voor CL

Vermaelen is mits fit gewoon een topper. Jammer van al die blessures.

Voor het eerst sinds zijn overgang speelt hij meer dan drie wedstrijden op een rij voor Barcelona. Denk dat het label 'man van glas' zonder twijfel terecht is en dat meteen zijn grootste probleem is. Ernesto Valverde kan er niet vanuit gaan dat hij de rest van het seizoen de beschikking over Thomas Vermaelen heeft. De afgelopen wedstrijden speelt hij ontzettend sterk (zeker als je weet dat hij zo lang aan de kant heeft gestaan), maar toch zal de club er niet gerust op zijn dat hij fit blijft. Waarschijnlijk komt Yerry Mina van Palmeiras deze winter nog naar Camp Nou en zal er waarschijnlijk ook in de zomer gekeken worden naar een defensief toptalent. Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano worden genoemd. Daarnaast kan Marlon Santos nog terugkeren in de zomer (in mijn ogen nog steeds een groot talent).

31 december 2017 om 14:44

Dat Yerry Mina gehaald wordt staat sowieso al vast. Al helemaal nu Mascherano weggaat. Maar om De Ligt te noemen als toekomstig Barca verdediger gaat mij echt te ver. Vooral als je ziet dat er in het B- team van Barca ene Jorge Cuenca rondloopt die qua kwaliteit echt niet minder is dan De Ligt. Hetzelfde geldt voor de 17 jarige Juan Miranda uit de juvenil-A. Cuenca laat het wekelijks zien in de Segunda A, hetgeen ik een sterkere competitie vind dan de Eredivisie. Er is geen enkele reden om tientallen miljoenen uit te geven aan De Ligt. En wat Marlon betreft, die heeft in Frankrijk laten zien geen Barca-materiaal te zijn. Die komt gewoon tekort.

31 december 2017 om 14:55

Juan Miranda is inderdaad een grote talent, maar hij speelt op de linksback positie. Vroeger speelde hij dacht ik zelfs op de linksbuiten positie, dus ik denk niet dat hij in de toekoemst als cv gaat spelen.

Ik weet niet hoe Marlon het in Frankrijk doet, maar vorig was hij geweldig bij Barcelona B. In de paar wedstrijden die hij bij het eerste speelde was hij ook heel sterk. Dus ik zou hem nog een kans geven.

31 december 2017 om 16:55

Gast, de eredivisie is niet super maar de Segunda A is echt geen sterkere competitie hoor... Ploegen onderin de Primera zijn echt al gewoon minder dan bijv. Ajax (waar De Ligt speelt), laat staan ploegen uit de Segunda A. Ik weet dat het een trend is om alles wat Nederlands is omlaag te praten maar mensen die komen beweren dat de Segunda A, Ligue 2 of League One sterker dan de Eredivisie zijn kan ik echt niet serieus nemen. Oke, de slechtste 3 ploegen ofzo in de ED zouden daar weleens een potje verliezen maar het linkerrijtje in Nederland verslaat nagenoeg iedereen in die competities hoor..

31 december 2017 om 17:07

Sanderkoevoets Ik weet niet of jij afgelopen speelronde hebt gekeken naar Alaves tegen Malaga, maar het niveau daar lag 3x hoger dan het niveau Manu vs Burnley. En dit was nota bene een degradatieduel. Ik vraag mij af of een AZ of Twente zich uberhaupt in de onderste regionen van Laliga zou kunnen behouden.

En ik kijk wekelijks naar de Segunda A, en het niveau daar is Zeer hoog. Zelfs de Segunda B is van een fatsoenlijk niveau met clubs als Hercules Alicante etc..

31 december 2017 om 17:43

Ja, de uitzondering bevestigd de regel. Heracles - VVV kan ook weleens een mooie pot voetbal zijn. Doe nou niet alsof ploegen als Malaga en Alaves wekelijks de sterren van de hemel spelen want dat simpelweg niet het geval. Als ik naar Cordoba - Almeria (Segunda A) kijk zie ik echt geen beter voetbal dan als ik Groningen - Twente kijk hoor.

31 december 2017 om 17:47

Het kan dat ik je argument verkeerd inschat maar een voorkeur voor een bepaalde speelstijl staat, lijkt mij althans, toch niet in verhouding met het niveau van clubs. Ik ben het ook niet helemaal met Sander eens die zegt dat alle clubs uit het linkerrijtje Eredivisie alle clubs uit die genoemde tweede competities kunnen verslaan, dat lijkt me nét iets te veel van het goede, maar dat de Segunda A van een hoger niveau is dan de Eredivisie vind ik op zichzelf persoonlijk een vreemde beoordeling, mogelijk dus puur en alleen gebaseerd op het voetbal dat jij graag ziet. Wat ik daarmee wil zeggen is dat als je niveau beoordeeld op basis van je eigen favoriete speelstijl niveau een relatief begrip lijkt te worden.

31 december 2017 om 17:55

Oke heel het linkerrijtje was wellicht wat overdreven, toegegeven. Maar ik probeerde er mee aan te geven dat de ED overall toch echt wel iets sterker is dan bijvoorbeeld de Segunda A.

31 december 2017 om 18:24

Ik denk dat jullie je echt verkijken op het niveau van de Segunda’s. Vooral tacktisch is het een hoger niveau dan bijv. de championsship of Jupiler. Kijk echt is een keer een potje en kijk dan puur naar het spel want de sfeer in stadions vind ik niet zo denderend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren