Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Bruyne verklaart succes: ‘Zo snel als het kan naar het buitenland gaan’

Laatste update:

België bereikte vorige week voor het eerst sinds 1986 de halve finale van het WK en neemt het daarin dinsdagavond op tegen Frankrijk. Kevin De Bruyne is een van de sterspelers van het huidige team van de Rode Duivels en vertrok al op zijn twintigste naar het buitenland. Dat vroege vertrek is volgens hem een verklaring voor het huidige succes van België.

“Zo snel als het kan naar het buitenland gaan. De kans krijgen om je daar te ontwikkelen met de beste spelers”, zo verklaart De Bruyne het succes van België. “Er is best talent in België, maar in een ander land gaat het sneller. Vijftien jaar terug voetbalde er nauwelijks een international in een grote competitie. Toen Vincent Kompany en Marouane Fellaini gingen en ze het in Duitsland en Engeland goed deden, zeiden de clubs daar dat er misschien meer een kans moesten krijgen.”

“Je moet in de top kunnen spelen, dan word je beter”, tekent De Telegraaf op uit de mond van de 27-jarige middenvelder. Hij stelt dat Josep Guardiola hem inidividueel heeft geholpen. “Bij Manchester City spelen we een totaal ander soort voetbal. We kunnen met België niet in een keer zo gaan voetballen als in een team van Pep. Je hebt een hoop tijd nodig om dat erin te slijpen. Die tijd is er bij de nationale ploeg niet.”

“Een halve finale op het WK wil iedereen spelen. We hebben een heel sterke ploeg. We spelen als team al zeven, acht jaar samen. De coach heeft ons meer geloof gegeven dat we het WK echt kunnen winnen. Het was voor het WK dus niet arrogant te zeggen dat we wereldkampioen wilden worden”, wordt De Bruyne geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Er zijn veertien, vijftien landen die van tevoren hetzelfde zeggen. Op een WK is het altijd nu of nooit.”

Wie bereikt de finale van het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nja bij de een pakt het goed uit, bij de ander niet. De Bruyne en Lukaku gingen ook redelijk vroeg naar het buitenland en voor beide heeft het goed uitgepakt. Ook al is Lukaku bij Chelsea wel geloof ik 3 keer verhuurd en kreeg de Bruyne amper tot geen kansen bij Chelsea. Als je goed genoeg bent in de Belgische competitie, maak dan gewoon de stap naar het buitenland met een groot aantal gespeelde wedstrijden, doelpunten en assists achter je naam.

10 juli 2018 om 10:36

Lukaku was al iets van 2x topscorder in Belgie geworden. Ja op zijn 18/19e.

Hoezo ben je arrogant door te zeggen dat je wereldkampioen wilt worden? Dat getuigt enkel van winnaarsmentaliteit en amibitie. Als hij nu zei we gaan wereldkampioen worden dan zou ik het nog enigzins hebben gesnapt.

Wat betreft deze uitspraak, denk dat Kevin een uitzondering was op de regel. Hij was namelijk al helemaal uitgeleerd op zijn 20e, dan is het altijd makkelijk om zo iets te zeggen.

10 juli 2018 om 09:00

België staan er om bekend nederig te zijn dus wanneer ze uitspreken dat ze wereld kampioen willen worden komt dat voor hun al snel over dat ze arrogant zijn. Terwijl niemand op de wereld denkt dat de Belgen arrogant zijn als ze zeggen dat ze wereld kampioen willen worden. Ze hebben geweldige individuen, alleen was het nooit echt een goed collectief. Ik was/ben geen voorstander van Roberto Martinez als bondscoach maar misschien is hij juist wel het geschikte persoon geweest om van alle wereld spelers die België heeft, een goed collectief te maken.

10 juli 2018 om 11:19

Niets arrogant aan. Panama had vast ook wereldkampioen willen worden.
Gaat om dat woordje "willen".

Toch heel wat anders dan de meesten hier beweren, die willen dat spelers tot hun 25e in Nederland spelen, en spelers die veel eerder vertrekken afbranden.

10 juli 2018 om 09:19

Tot hun 25ste is overdreven. Maar 2 jaar eredivisie ervaring is toch wel een goede eerste stap denk ik. Fellaini en Kompany speelde eerst ook 2 en 3 jaar voor Luik en Anderlecht. Daarna vertrokken zij naar Everton en HSV. Beide ook geen hoogvliegers in de competitie. Ook weer een prima tussenstap dus.

10 juli 2018 om 09:25

Het is simpel hoor, van hoger voetballen word je beter, ik speelde toen ik klein was ook onder de eigen kerkentoren, daar was ik comfortabel de beste, toen ze me van hoger kwamen halen was ik echter lang niet meer de beste, moest ik aanpassen, harder worden, sneller worden, het meer willen, en vooral dat laatste, het meer willen, dat bepaalt, samen met je talent, hoe ver je komt. Daarom is het met mij niets geworden, wel wat talent, maar geen absolute wil. Topsport is het willen maken van offers voor het grotere doel, als je een stap zet moet je die bijna altijd snel zetten, tuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dat zijn net daarom uitzonderingen, je hebt altijd laatbloeiers maar doorgaans zijn er daar niet zoveel van. Als je echt goed bent en je voelt dat je de wil hebt moet je gaan zo snel je kan. Waarom dan wachten op je debuut bij je lokale club of tot je er 150 potjes onder de riem hebt? Ook al speel je dan bv al bij Ajax, als bv Barcelona komt, moet je gaan. Jezelf uitdagen.

10 juli 2018 om 09:55

Dit dus. Heb zelf bij de jeugd van KVK Tienen gespeeld, toen nog een tweedeklasser. Heb o.a. tegen de jeugd van Genk gespeeld etc maar op de een of andere manier was de goesting weg en ben ik gestopt met voetballen. Het is de wil en talent dat je ver brengt.

10 juli 2018 om 09:44

25e is inderdaad overdreven, 21 vind ik prima als je er dan al 3 seizoenen op hebt zitten en daarin wat hebt laten zien. Groot verschil met na 1 seizoen weggaan terwijl je nog niks hebt laten zien. Als De Ligt nog een sterk seizoen draait staat het denk ik voor bijna iedereen buiten kijf dat hij klaar is voor een stap. Hij is dan pas 19 maar heeft het dan al wel 2,5 seizoen bewezen op nationaal en internationaal niveau.

Ja! Het is waarschijnlijk typisch Hollands om talenten in te dammen. Een combinatie van zogenaamde bezorgheid en afgunst. Niet net doen alsof je bezorgd bent dat Kluivert het niet redt in het buitenland om vervolgens voor alles en nig wat uit te maken. Ieder leeft zijn eigen leven en van fouten leer je. Hoe meer fouten op jonge leeftijd hoe sneller volwassen. Al geloof ik dat veel jonge talenten het ook wel redden, heeft niks met leeftijd te maken, maar met aanpassingsvermogen en karakter.

10 juli 2018 om 09:37

Dat sentiment wat jij beschrijft heeft wellicht ook te maken met de achteruitgang van de Eredivisie, met name op Europees niveau. Het langer binnenshuis houden van de echte goede talenten die ook het verschil in Europese wedstrijden kunnen maken, zou misschien net dat ene verschil kunnen maken waardoor je extra punten pakt voor de coëfficiëntielijst. Tuurlijk is dat koffiedik kijken, maar bij een vroegtijdig vertrek van dit soort talenten wordt de kans alsmaar kleiner dat de Nederlandse clubs kunnen wedijveren met de landen die de laatste jaren meer punten hebben gepakt in Europees verband en zodoende Nederland voorbij zijn gestreefd.

10 juli 2018 om 15:09

Een grote competitie wordt de eredivisie nooit. Dan moet je een ander plan hebben en dat ten doel stellen. Ga voor een rookie competitie. Te starten met een Engelse naam voor de eredivisie. Zorg dat opgeleide talenten, passerende talenten, gestalde talenten een programma volgen die ze klaarstoomt voor de grotere competities. Een noemenswaardige rookiecompetitie levert in ieder geval meer tv gelden op.

10 juli 2018 om 09:41

De Bruyne heeft gewoon 3-4 jaar bij Genk gespeeld in het eerste elftal, het is Kluivert zijn eerst jaar die overigens niet een topjaar had. Ik gun Kluivert het allerbeste, we kunnen wel een goede linksbuiten gebruiken.. maar dit zijn wel twee totaal andere situaties. Daarbij ging De Bruyne nog weg als één van de beste van het elftal en was hij snel uitgeleerd. Ik hoop dat Kluivert het red, al had ik graag gezien dat hij 2-3 jaar in het eerste speelde, de beste speler zou zijn van Ajax/Eredivisie en dan gaan.. dan heb je in ieder geval alle bagage mee van de Eredivisie. Er zijn niet veel spelers die na 1 jaar weggaan en het dan halen, die afgunst naar Kluivert daar wordt ik helemaal schijtziek van maar ik kan best begrijpen dat mensen het een risico vinden en niet zeker zijn van zijn kansen en of hij het haalt.

10 juli 2018 om 15:13

Lees mijn comment hierboven. Een programma die ondersteund wordt door de grotere clubs, waardoor talenten ahw verplicht 2 tot 3 jaar in de eredivisie moeten blijven. Nederland moet dat faciliteren in de vorm van opleidingstrajecten, huisvesting, begeleiding. Dan geef je de eredivisie uit handen, maar dan blijf je bijv. Portugal voor.

Wat een onzinnige uitspraken.

Die drie seizoen van KDB bij Genk hebben ook zijn impact gehad. Zijn overstap naar Chelsea mislukte en hij heeft geluk dat hij in Duitsland wel in goede handen terecht kwam. Dit soort uitspraken zijn heel dom, je stimuleert hiermee ook jeugdspelers op hun zestiende al een overstap te maken wat gewoon niet handig is, en dat is al meer dan eens gebleken. Naar het buitenland zal zeker moeten, maar wel met enige bagage en de wetenschap dat je speeltijd krijgt. Het is makkelijk praten vanuit het perspectief een van de beste middenvelders ter wereld te zijn en basisspeler bij City. Maar dit is geen goed advies naar jonge spelers.

Bijna alle sterkhouders van Belgiã« hebben eerst hun kwaliteiten bewezen op een lager niveau. Hebben zich stapje voor stapje ontwikkelt. Lukaku bij Anderlecht, Hazard bij Lille, KDB en Courtois bij Genk, Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen bij Ajax, Dembele en Mertens bij AZ. Zelfs de jonge, maar enorm talentvolle Tielemans heeft vier (!) volle seizoenen Anderlecht in de benen.

10 juli 2018 om 09:55

Mertens bij AGOVV, Utrecht en PSV bedoel je. Je bent verward met Martens, oud AZ-speler. Chadli ben je ook nog vergeten, die via AGOVV en Twente bij Spurs terecht is gekomen en compleet is gefaald.

Edit: niet compleet gefaald, maar hij heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken, terwijl hij een paar hele goede wedstrijden voor Spurs heeft gespeeld, maar nu bij WBA speelt. Maar WBA is ook geen goede club voor hem. Daarnaast ook nog gedegradeerd. Hopelijk gaat hij naar de Spaanse competitie.

Zo zwart wit als de Bruyne het brengt lijkt me iets te kort door de bocht. Tuurlijk is het voor veel jongens bevorderlijk voor de ontwikkeling om meer weerstand te krijgen door in een grotere competitie te voetballen. Maar voor andere jongens is het juist weer beter om je eerst wat meer in de luwte te kunnen ontwikkelen van een kleinere competitie. Voor sommige mensen is de druk van een grote club / competitie op een jonge leeftijd simpelweg te groot.

En zo blijkt maar weer dat een hoop van die voetballers over een IQ beschikken dat gelijk is aan het aantal vingers dat ze hebben. Ik kan me echt mateloos irriteren aan van die domme uitspraken die nergens op gebaseerd zijn.

10 juli 2018 om 10:34

Ik vind het een ontzettend ongenuanceerde uitspraak van Kdb. Veel van de spelers in het nationale elftal hebben ook via een geleidelijke route stappen gezet. En zijn advies zal voor veel jonge talenten juist negatief uitpakken: zat jongens die op te jonge leeftijd de stap zetten en hun carriere vergooien.

Toch vind ik jouw opmerking ook te kort door de bocht. KDB is juist een speler met een hoge spelintelligentie. Dan is het mij wat te makkelijk om hem als heel domme jongen weg te zetten omdat hij een keer een rare uitspraak doet.

Hij heeft natuurlijk een punt. Talenten moeten niet blijven hangen in de (met alle respect) Mickey Mouse competities in Belgie en Nederland. Het gat tussen deze 2 competities en de toplanden is gewoon te groot geworden (om van het belachelijke kunstgras in Nederland nog maar niet te spreken). Het is heel jammer voor de topclubs in Belgie en Nederland, maar de aansluiting bij de internationale top (o.a. plaatsing voor groepsfase CL) wordt alleen maar moeilijker, o.a. als gevolg van het steeds op jongere leeftijd vertrekken van toptalenten die zich financieel en sportief wilen verbeteren.

10 juli 2018 om 10:48

Er is nog wel een groot verschil met wat de Bruyne omschrijft van zichzelf en al die jonkies van 16 jaar die voor het geld kiezen. Als je als toptalent op 16,17 of 18 jarige leeftijd debuteert in de eredivisie, kun je mogelijk na 2 of 3 jaar wel een stap omhoog. De vraag is alleen of je dan al naar de absolute top kan. De Belgische toppers zijn bijna allemaal via Europese subtoppers in de top beland. De juiste geleidelijke stappen in een carrière zijn het aller belangrijkste

10 juli 2018 om 11:51

Onze media praten en schrijven onze spelers zo snel mogelijk naar het buitenland. Dat rijmt niet met jouw theorie.

11 juli 2018 om 09:01

Oke maar aan De Ligt, Klaassen, Ziyech, Wijnaldum vraagt de media: "moet jij niet eens naar het buitenland?" Hoe zie jij dat dan?

Dit ligt er maar net aan hoe goed je bent. Als je zoals De Ligt dragende spelers bent dan is een stap naar het buitenland niet heel onlogisch maar een Kluivert of De Jong is nog lang geen dragende speler en dan is de stap wel heel groot. Gewoon weggaan als je klaar bent bij je eigen club. Of je dan nog 18 bent of 25.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren