Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: 'Van der Hoorn staat er wanneer we hem nodig hebben'

Laatste update:

Mike van der Hoorn heeft het geruime tijd erg moeilijk gehad bij Ajax, maar dit seizoen is de mandekker voor het eerst sinds zijn komst naar Amsterdam een langere periode basisspeler. Zondag sleepte hij Ajax tegen FC Twente over een dood punt heen met de 2-0. Trainer Frank de Boer prees Van der Hoorn.

/

“Van der Hoorn heeft best wat over zich heen gekregen, net als ik vanwege zijn transfer”, zegt De Boer tegen FOX Sports. “Maar ik heb hem altijd een goede prof gevonden en dat bewijst hij nu. Hij staat er wanneer we hem nodig hebben.”

Door de 2-0 van Van der Hoorn, een rake kopbal, ‘knakte’ er volgens De Boer wat bij FC Twente. “Toen gingen we ook beter voetballen”, aldus de oefenmeester. Als Ajax wint bij De Graafschap is het kampioen: volgens De Boer maakt het doelsaldo niet meer uit. “Als we het laatste duel winnen bij De Graafschap, dan moet het gebeurd zijn.”

Mike van der Hoorn is goed genoeg voor Ajax 1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mike erg stabiel en een goede solide verdediger dit seizoen

2 mei 2016 om 07:51

Ik denk dat het verschil tussen Ajax en PSV is dat PSV waarschijnlijk wel een beter basis elftal heeft maar Ajax een betere bank.

Ajax kon daardoor blessures beter opvangen en Mike is één van die bankzitters die er meteen staat als hij nodig is.

Sowieso is er vrijwel niks op achteruitgegaan met v.d. Hoorn en viergever als centrale duo in de tweede seizoenshelft. Is toch een zeer groot compliment waard.

1 mei 2016 om 18:19

Ze zijn ook niet minder dan Riedewald en Veltman

1 mei 2016 om 20:15

Klets niet trol, Riedewald was prima bezig net als Veltman.
Ik ben blij dat van de Hoorn en Viergever het prima hebben gedaan, maar zeker Viergever gaat niet heel veel meer groeien en Riedewald heeft die potentie wel.

Trol zeg je? ja trol een echte Ajacied is niet alleen maar negatief zoals jij.
Ik heb er al meer uitgehaald hier, ben jij de volgende?

1 mei 2016 om 21:35

Waarom is het negatief als ik zeg dat ze niet minder zijn? Riedewald en Veltman hebben dit jaar genoeg steken laten vallen of ben je die al vergeten? Dus niets negatiefs aan. Viergever en Van der Hoorn hebben het prima gedaan of mag ik dat niet zeggen?

2 mei 2016 om 07:48

Ja achja is ook zo, wel met alleen de focus op de competitie.. 1e helft is er vooral Europees weer gefaald.. Veltman vind ik ook sowieso niet beter als cv als Mike maar riedewald word wel beter dan viergever ooit was..

Vraag me idd soms wel af waarom zo negatief? Dat doet de rest van nl wel, net als het liever gunnen aan psv..

1 mei 2016 om 18:19

Inderdaad, beide verdienen een groot compliment! Ik hield mijn hart vast toen Tete en Riedewald uitvielen want de stabiele verdediging was toch de kracht van het team. Maar eigenlijk zijn we er niks op achteruit gegaan en hebben we ook niet veel meer goals tegen gekregen dan daarvoor.

1 mei 2016 om 18:27

Veltman vervult zijn rol als rechtsback ook prima in.

1 mei 2016 om 20:18

Sterker nog ik zou eens proberen om sowieso Veltman en Tete om te wisselen.

VdHoorn held, zei van de week nog dat hij zou scoren... maar die bal die Cillessen uit de kruising pakt was ook geniaal!

Maar top van Frank om het centrum te laten staan. Af en toe een slordigheidje maar die twee hebben het fantastisch ingevuld.

Wie had in januari gedacht dat vrijwel de rest van het seizoen zonder Tete en Riedewald en dus een heel ander centrum geen wedstrijd meer zouden verliezen?

Altijd al een prima verdediger geweest, roep dat al vanaf het begin. Maar het domme achterlijke volk dat alleen krantenkoppen als mening heeft, roepen meteen na een eigen doelpunt dat je dan een slechte verdediger bent.
Net als toen die ongelofelijke schwalbe van Balotelli die in alle landen van de wereld werd bestempeld als een schandalige beslissing van de scheid, maar in Nederland gaan we zo'n jongen van 20 afmaken, maargoed daar moet je je bij neerleggen met 90% van de mensen die geen IQ van drie cijfers kan aantikken.

Net zoals dat als hij nu een doelpunt maakt, dan ben je meteen wel een goede verdediger. Mede door zijn verdedigende kwaliteiten wordt Ajax kampioen dit jaar. Maargoed, je gaat het pas zien als je het door hebt

1 mei 2016 om 18:01

Nou ook zonder krantenkoppen kon je wel zien dat het niet best was wat hij liet zien. Nu met wat vertrouwen doet die het heel aardig. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd he. Op naar de titel!

1 mei 2016 om 19:14

Ik vond dat best wel meevallen, zeker niet minder dan Veltman (veel foutjes), Viergever (belachelijk slecht) en Riedewald heeft met verkeerde inspeelpassen zeker 2 à 3 doelpunten veroorzaakt.

Vd Hoorn werd al als miskoop bestempeld en als je je dan nog onder het ajax-publiek zo staande weet te houden heb je karakter.

@ Ruiz_fct, Ajax heeft mede door vd Hoorn maar 20 doelpunten tegen gehad, de cijfers spreken je dus wel tegen ja.

1 mei 2016 om 18:50

Ik vind vd Hoorn maar matig. Ben ik nu ook dom omdat ik jouw mening niet deel?

Toen Tete en Riedewald geblesseerd raakte was ik zeker dat de Ajax verdediging stukken minder zou worden. Ik was bang dat PSV er met de titel zou wegrennen. Gelukkig kwamen mijn angsten grotendeels niet uit. Mike v.d Hoorn en Nick Viergever hebben echt meer dan hun best gedaan. Als we kampioen worden verdienen ze echt veel lof. Misschien 'onwaardige Ajax verdedigers', maar wel een duo die een groot aandeel heeft in onze punten in de tweede helft van het seizoen!

1 mei 2016 om 18:01

Zoals Mike en Nick hebben gespeeld na het uitvallen van Kenny en Jairo, kan ik moeiljk stellen dat het Ajax onwaardige verdedigers zijn. Misschien is het wel zo dat wij dankzij deze twee juist kampioen zijn geworden. Dat zullen we nooit weten. Trouwens moet Joel hierbij ook genoemd worden. Want wat heeft hij gemakkelijk de plek van Kenny overgenomen. Joel doet het niet met super slidings, maar met intelligent positiespel. Maakt verder niet uit hoe het wordt gedaan. Dat het goed gedaan wordt is het belangrijkste.
En Jesper krijgt weinig te doen, maar wat hij doet, doet hij solide. Moeilijk als je eigenlijk het grootste gedeelte van de wedstrijd enkel toeschouwer bent.

1 mei 2016 om 18:09

Ik heb Veltman inderdaad vergeten. Ook vanmiddag was hij weer erg goed. Ik denk dat het in de zomer voor Ajax best moeilijk gaat worden om alle verdedigers tevreden te houden. Eerlijk hoop ik nu ook op wat meer succes in Europa. Ik ben benieuwd of v.d Hoorn en Viergever toch weer bereid zijn om wedstrijden op de bank te zitten. Maar goed, eerst maar winnen in Doetinchem

Niks dan respect voor van der Hoorn en Viergever dit seizoen.

Moet toch wel zeggen dat De Boer hier ook veel mee heeft te maken, hoe veel die jongens zijn voor uit gegaan is niet normaal. Ze maken hier en daar nog schoonheids foutjes dat zag je vandaag ook weer een keer bij een concentratie fout van VD Hoorn, maar ze staan er heel goed en ook in de top wedstrijden. Ook is de drive van Viergeven vaak uitgemaakt voor overbeholphen en dat hij niet meer moet gaan doen dat hij kan, maar hij scoorde vandaag ook nog bijna en speelt ook heel goed. Mike en Nick zijn er enorm er op vooruit gegaan en het zijn echt klasse spelers die zeker wel het niveau van Ajax aan kunnen. Ja Veltman en Riedewald zijn beter en zitten nog lang niet bij hun plafond, maar om die jongens als je tweede keus te hebben is toch fijn. Heb ze veel liever dan de wilde Isimat-Mirin.
Moet trouwens wel zeggen dat Veltman de beste speler van Ajax is dit seizoen man man man wat is hij goed geworden zeg.

Wat zijn jullie toch allemaal hypocriet Ajax heeft goede kansen om kampioen te worden en ineens in cd Hoorn super. Vd Hoorn is een hele matige verdediger die gewoon bij Utrecht of Vitesse hoort. Hoe sterk hij vaak aanvallend in duels is staat er bij duels in de verdediging vaak genageld aan de grond. Viergever is op alle facetten beter als vd Hoorn. Voetballend in duels etc. Ik opteer voor een ervaren verdediger die wat toevoegt en iemand die van uit de jeugd instroomt om de concurrentie aangaat met Veltman en riedewald. Verder moeten muric, vd beek, cerny, nouri doorstromen. En spelers als schone, Fischer, serero, boer, el ghazi afscheid nemen. Investeren in Huntelaar en Ziyech.

1 mei 2016 om 20:16

@ dsnellen91

Mee eens, maar tegenwoordig lijkt het wel dat alle Ajacieden goede spelers zijn wanneer ze een paar keer iets goed doen. In het algemeen komen veel spelers waaronder van der Hoorn gewoon tekort voor het niveau wat Ajax nastreeft. Zodra het tempo omhoog gaat kan hij het in zijn bovenkamer niet bij houden en heeft hij te vaak momenten waarbij hij gewoon staat te slapen of denkt hij dat hij alle tijd van de wereld heeft (zo ook vandaag weer een aantal keer). Door zijn tekort komingen moet hij ook regelmatig lomp aan de bel trekken. Persoonlijk zie ik ook liever een echt ervaren kerel komen achterin (liefst een ervaren kracht in elke linie), maar daar hoeven we niet op te rekenen met de mensen die het nu voor het zeggen hebben. Die blijven zogenaamd maar progressie zien bij spelers die er in werkelijkheid amper tot niet is.

2 mei 2016 om 06:26

Je bent zo goed als je laatste wedstrijden. Van der hoorn en viergever spelen al een half jaar erg goed, dan kunnen we wel stellen dat ze op dit moment ajax waardig zijm

Heb alleen maar respect voor van der hoorn en viergever. Bijna geen speeltijd en een hoop kritiek gekregen ook van mij. Maar ik denk dat ze iedereen de mond gesnoerd hebben. Geweldige vervangers.

Van der Hoorn was in de wedstrijd tegen Utrecht ook al van doorslaggevend belang. Het was dankzij de kopduels die hij won, dat Ajax een doelpunt maakte en een penalty kreeg.

Maar als iedereen fit is, speelt hij niet. Dat is logisch gezien de kwaliteiten van de rest. Het zou mij dan ook verbazen als hij nog een jaar bij Ajax op de bank wil zitten. Van mij mag het.

Ik hoop dat van der Hoorn en Viergever nog een jaar bij Ajax zullen blijven, uitstekende vervangers in een jaar dat er CL gespeeld gaat worden. Dit gaat extra belasting en mogelijk ook blessures opbrengen. Ook krijg je Europees eerder kaarten en dus ook schorsingen. Daarbij zou je ook in bepaalde gevallen met 5 verdedigers kunnen spelen.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren