Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer snapt harde ingreep Van Bommel: ‘Hij pakt geen punten voor PSV’

Laatste update:

Mark van Bommel grijpt volgens De Telegraaf hard in bij PSV na de zeperd tegen LASK Linz (4-1) in de groepsfase van de Europa League. Jeroen Zoet lijkt zijn plaats onder de lat bij de Eindhovenaren kwijt te zijn, met Lars Unnerstall als zijn vervanger. Analist Ronald de Boer snapt wel waarom Van Bommel ervoor kiest om Zoet naar de reservebank te verwijzen.

"Dit zat er wel aan te komen, hij pakt geen punten voor PSV", zegt De Boer zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Hij is ook niet de Zoet van afgelopen seizoen en zit duidelijk niet lekker in zijn vel. Zoet is ook nooit een geweldige passer geweest, maar het valt nu wel heel erg op dat hij in paniek raakt als hij de bal krijgt."

Ronald Koeman volgt het voorbeeld van Van Bommel niet, want de bondscoach van Oranje heeft Zoet gewoon geselecteerd voor de EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland (16 november) en Estland (19 november). De Boer zou het begrijpen als Koeman op termijn voor andere doelmannen kiest. "Hij is iemand die vasthoudt aan spelers, maar er zijn ook coaches die selecteren op de vorm van de dag. Marco Bizot bijvoorbeeld doet het geweldig bij AZ, het is nu toch tijd om andere keepers een kans te geven. Met Zoet is het niet iets van de laatste twee weken, het gaat al langer zo."

Van Bommel: 'We zijn niet in staat de rust te bewaren'

Verslaggever Hans Kraay jr. snapt wel waarom Van Bommel zo lang heeft gewacht met het vervangen van Zoet. "Je gaat niet klootviolen met je keeper." De Boer deelt die mening niet en ziet er geen problemen in om wekelijks tussen twee gelijkwaardige sluitposten te kiezen. "De mindset in Nederland moet veranderen, waarom is dat nog steeds zo hier? Dat moet niet zo zijn. Als je als trainer twee geweldige keepers hebt, kun je per week bepalen wie er speelt."

De Boer maakt zich geen zorgen over Van Bommel, die zijn slechtste periode als trainer van PSV doormaakt. "Dit moet hij ook meemaken", aldus de voormalige Ajacied. "PSV moet hem er ook niet uitknikkeren. Gewoon evalueren aan het einde van het seizoen en dan kijken wat hij heeft gedaan voor deze spelersgroep. Geduld hebben en niet in paniek raken, dat hebben ze gelukkig ook bij PSV. Hij komt als coach prima over, zeker met wat hij nu voor zijn kiezen krijgt. En hopelijk leert Van Bommel er ook van."

Mark van Bommel moet als doelman kiezen voor...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het idee dat of zijn schoonpapa of iemand van de clubleiding het in de oor van Van Bommel gefluisterd heeft van die Zoet kan echt niet meer, want Mark zelf kennende had hij gewoon met Zoet begonnen vandaag.Daarnaast best frapant dat Koeman Zoet wel selecteert voor het Nederlands elftal, die zou toch niet blind zijn?

10 november 2019 om 10:55

Volgens mij is Understall pas sinds deze week fit dus zeker niet gek dat hij zoet er nu pas uit haalt, Ruiter is ook niet beter.

10 november 2019 om 11:02

Ik denk dat binnen de gehele clubleiding, dus ook van Bommel, na afgelopen donderdag duidelijk was dat het zo niet langer kon. En dus moet er een signaal worden afgegeven. Daarnaast is Unnerstall inmiddels weer fit, dus ik snap de keuze wel. Ik denk dat het goed is om voorlopig gewoon vast te houden aan van Bommel. Geef hem de gelegenheid om te groeien. Driekwart hier wil hem zien afgaan, hij heeft de gunfactor zeker niet. Des te mooier zou het zijn als hij een succesvolle trainer wordt.

10 november 2019 om 13:07

Toch klopt dat niet helemaal, ik gun van Bommel namelijk hartstikke veel, ik ben altijd groot fan van hem geweest. Toch moet er gewoon kritiek geuit worden op de keuzes die hij maakt en de manier waarop PSV sinds vorig jaar 2e seizoenshelft staat te voetballen. Je kan niet alleen de spelers de schuld geven van slecht voetbal, als het goed draait dan krijgt de coach namelijk ook (terecht) lof. Hoe PSV op het veld staat is gewoon dramatisch en het slechtste wat ik ooit van mijn club heb gezien (26 jaar oud). Ook internationaal spelen we bijvoorbeeld om niet te verliezen ipv om te winnen, dat zijn al hele 'simpele' mindset problemen waar de coach gewoon verantwoordelijk voor is. Ik hoop dat hij leert en verbetert en dat we het snel weer op de rails krijgen mét van Bommel. Kritiek is niet hetzelfde als geen gunfactor. Dat wordt tegenwoordig te snel zo geïnterpreteerd.

Snap dat die eruit gaat die zoet, maar welke keeper je er ook inzet met zn verdediging maakt het niet uit, die is ook toe aan vervanging alleen die hebben ze niet haha

10 november 2019 om 10:51

Als jij als verdediger het gevoel heb dat elk schot op doel een doelpunt zou kunnen zijn, dan sta je ook niet rustig te verdedigen. Kan wel degelijk een verschil maken als je een keeper in het doel heb staan die zekerheid uitstraalt en ook wat ballen tegen houden zou fijn zijn

10 november 2019 om 10:53

Lekker makkelijk om een verdediging af te rekenen op de paar wedstrijden dat het niet loopt.

Misschien weer een keer de 0 voor Psv. Nu nog een speler nodig die doelpunten kan scoren, want op Malen na is er niemand in de PSV selectie die de bal voorbij de keeper krijgt.

Dit was zeker te verwachten . Dat Zoet nog wordt geselecteerd wordt voor Oranje is wel vreemd, zeker omdat het niet de eerste keeper van Oranje is.
Nu is het aan de andere keepers van PSV om te laten zien dat ze beter zijn en de verdediging kunnen leiden

10 november 2019 om 10:57

Koeman is ook geen wereldcoach, houd vast aan vastigheid en durft niets nieuws te proberen helaas. Heeft het geluk dat de Nederlandse selectie kwalitatief het afgelopen jaar veel beter is geworden.

Ik snap hier juist niet zo veel van.
Zoet is toch niet de oorzaak van het vele puntverlies?
Ik denk dat Van Bommel zelf en de technisch directeur maar eens in de spiegel moeten kijken.

10 november 2019 om 10:57

Hij heeft iedere wedstrijd toch wel een blundertje in mijn optiek, dat kan niet bij een club als PSV

10 november 2019 om 11:01

Kijk jij wel de wedstrijden van Psv, zie je Zoet ballen tegenhouden? Simpele ballen laat hij erin gaan. Zo’n keeper kan je dan wel blijven opstellen maar kan je verzekeren dat je geen punten gaat pakken en vijfde wordt in de competitie, zeker in zijn huidige vorm.

Een keeper bepaalt helaas niet hoe je voetbalt. Zolang je met Sadilek en Rosario in de basis speelt en met Gakpo/Bruma in de spits zal er niet snel iets veranderen. Ik vind de wissel Unnerstall voor Zoet niet per se onbegrijpelijk, maar zie het vooral als afleidingsmanoeuvre want het voornaamste probleem bij PSV zit 'm toch echt in de kwaliteit van het veldspel en daar is Zoet niet debet aan. Daarbij vond ik Unnerstall maar matig in die paar wedstrijden die hij heeft gekeept met Jong.

Het is hier verdomme geen leerschool.
Eruit met die gast. Niet presteren? Dan klaar en de volgende. Hij staat overigens ook niet zonder salaris voor die groep, of wel??!
Wegwezen.

Wat een rare opmerking van de Boer dat de mindset in Nederland moet veranderen en dat je gerust iedere week een andere keeper kunt opstellen. Wat een onzin. Ik kijk al mijn hele leven voetbal en ik heb nog nooit een club gezien die iedere week een andere keeper opstelt. Waar slaat dat op? Lekker voor een keeper als je na 1 mindere wedstrijd al moet vrezen voor de bank. Absoluut niet goed voor het vertrouwen en geen enkele keeper wordt daar beter van.

Nu nog rosario, hendrix, sadilek, schwaab.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren