Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer kreeg ‘vreemd gevoel’ bij Ajax: ‘Dat was een signaaltje’

Laatste update:
/

Frank de Boer vertrok deze zomer als trainer van Ajax. In een interview met Voetbal International gaat de nieuwe trainer van Internazionale dieper in op zijn beslissing om de club na vijfenhalf jaar te verlaten, kort na het mislopen van de 34ste landstitel. “Ik merkte dat ik mezelf ertoe moest aanzetten. Dat was een signaaltje”, aldus De Boer.

De Boer nam in 2010 het stokje over van Martin Jol en begon bij Ajax aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij bracht de club vier landstitels op rij. Nadat De Boer op de slotdag van vorig seizoen de landstitel verspeelde, vond hij het tijd om Ajax te verlaten. "In de vorige zomer bekroop me ineens een vreemd gevoel. De seizoensvoorbereiding ging beginnen en ik merkte dat ik mezelf ertoe moest aanzetten. Dat was een signaaltje.”

De 46-jarige trainer was toe aan een nieuwe uitdaging. “Ik dacht: Daar gaan we weer. Weer hetzelfde riedeltje, weer trainen op balbezit en drukzetten, weer naar De Lutte. Dat bedoel ik niet oneerbiedig, het was gewoon mijn gevoel op dat moment. Zo had ik het nog nooit ervaren. Toen we eenmaal waren begonnen, ging ik gewoon volle bak ertegenaan, hoor, laat dat duidelijk zijn”, aldus De Boer, die een korte periode vrijaf nam. “Ik begrijp nu waarom sommige coaches af en toe een sabbatical nemen. Pep Guardiola heeft het gedaan na zijn periode bij Barcelona, basketbalcoach Ton Boot deed het standaard na een paar jaar intentsief werken. Daarna gingen ze met hernieuwde energie weer aan de slag.”

Wordt de periode van Frank de Boer bij Inter een succes?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het laatste jaar veel gezeurd op de Boer en om de speelstijl maar ik besef me nu dat hij er het beste heeft uitgehaald met het materiaal dat hij had. Onder de Boer speelde Ajax saai voetbal, soms had ik echt moeite om de wedstrijden te kijken maar vaak was het, in de Eredivisie, wel effectief. Zijn grootste falen in mijn ogen is dat we er Europees gezien flink op achteruit zijn gegaan. Ik denk dat het het juiste moment was om afscheid te nemen, voor zowel de Boer als Ajax.

24 augustus 2016 om 17:22

Natuurlijk heeft De Boer er het maximale uit gehaald.. Snap dan ook totaal niet waar alle hosanna voor Peter Bosz vandaan kwam. Je ziet nu ook wel dat wat Frank deed ontzettend knap was. Bovendien is het voetbal onder Bosz net zo 'saai' als onder de Boer.

24 augustus 2016 om 17:51

Dat ben ik helemaal met je eens. Dat doet echter niets af aan het feit dat het voetbal echt niet meer goed was vorig seizoen. Net zoals het niks afdoet aan het feit dat De Boer echt wel een goede trainer is en een prachtvent.

24 augustus 2016 om 17:54

Opportunisme ten top dit! wacht eens een halfjaar af en kijk hoe het dan gaat onder bosz. Die man heeft een mooie aanvallende visie.

24 augustus 2016 om 21:44

De Boer heeft dit team naar de klote geholpen met zijn houthakkersmiddenveld. Zoals we nu weer met zijn allen mogen aanschouwen. Onmogelijk om te voetballen met deze samenstelling.

24 augustus 2016 om 17:27

Man....wat ben jij kortzichtig om na 2 maanden al zoiets te zeggen. Ik heb nu met bosz al meer kijk plezier ervaren dan het hele afgelopen jaar onder de boer. Er zitten hele slechte dingen in, maar ook hele goede, en die goede dingen maken het weer leuk om naar te kijken in tegenstelling tot vorig jaar!!

24 augustus 2016 om 17:44

Ik heb het over de Boer en over Ajax onder de Boer, ik heb niks gezegd over Bosz of over het Ajax van de afgelopen 2 maanden.

24 augustus 2016 om 17:46

Ik ben het helemaal met je eens Bram . Het vermaakgehalte is heel erg omhoog gegaan. Ik heb tot nu toe elke wedstrijd meer genoten dan vorig seizoen.

24 augustus 2016 om 17:53

Eindelijk iemand die begrijpt dat de Boer echt het maximale uit zijn ploeg heeft gehaald. Na de aanstelling van Bosz wist ik al meteen dat het alleen maar minder zou kunnen gaan, tenzij er goede aankopen worden gedaan.

24 augustus 2016 om 19:11

Het beste? hij heeft de selectie samengesteld, er hebben jeugdspelers gespeeld en spelers zijn nauwelijks beter gaan spelen onder de boer.
Bosz is vooralsnog ook geen verbetering maar die moet de tijd nog krijgen.

24 augustus 2016 om 23:38

Nah, ik denk juist dat jaar ervoor. Zoals hij zelf zegt had hij dus moeite om weer te beginnen. Nu zie je dat Ajax veel minder is onder de nieuwe trainer.

Dat kregen alle supporters nou ook na twee jaar Fdb, het ertoe moeten aanzetten om weer naar het stadion te kiomen voor een waardeloze voorstelling. Heb medelijden met al mijn Inter vrienden die dat nu in ieder geval voor een half jaar moeten ondergaan.

24 augustus 2016 om 17:20

Praat voor jezelf, ik ben jaren lang erg tevreden geweest met De Boer als trainer. Ook al waren de wedstrijden misschien niet zo spectaculair, we boekte tenminste fatsoenlijke resultaten. Ik hoop dat jij wel genoten hebt van de verademing van Peter Bosz zijn nieuwe voetbalvisie de afgelopen wedstrijden in de Arena. Want naast een kwalitatief weinig hoogstaand voetbal krijgen we er nu dus ook nog eens dramatische resultaten bij. Peter Bosz zijn grootste succes op heden (paok uit) was gelijk het moment waarop hij afstapte van zijn filosofie. We mogen alleen hopen dat hij vanavond opnieuw daarvoor kiest.

24 augustus 2016 om 18:24

Ah, was jij dat die elke twee weken met een glimlach de Arena verliet... Ik was en ben zeker geen voorstander van Bosz omdat ik niet het idee had en heb dat hij over de juiste bagage en contacten beschikt. Maar na het winnen van twee titels, en de euforie om na jaren weer als beste van NL gekroond te worden, weer wat meer naar het spel te gaan kijken dan naar het resultaat, was ik toch ook echt tot de conclusie gekomen dat het betonvoetbal van de Boer niet is wat ik hoop bij Ajax te zien. Na de winterstop hopelijk van t Schip of Seedorf. Die laatste zie ik echt graag komen. Intelligent, welbespraakt, slim, kan zelf nog voetballen en het voordoen, is een groot voorbeeld voor alle huidige Ajax spelers en een echte Ajacied/amsterdammer.

24 augustus 2016 om 19:00

Dat is de grootste valkuil van ons Ajacieden, zodra we succes hebben verleggen we direct de focus naar het spel. Kortom : als we niet klagen over de resultaten omdat ze daarvoor te goed zijn, dan gaan we simpelweg klagen over het spel. Van de oudere generatie Ajacieden valt dat wel te begrijpen, die hebben de successen tussen 1965 en 2000 meegemaakt en een bepaald beeld van Ajax. Maar die tijden zijn voorbij en gaan niet meer terugkeren, dat betekend dat we als Ajacieden ons verwachtingspatroon moeten bijstellen. Tot de top van Europa behoren zit er niet meer in, tot de subtop van Europa behoren lijkt ook een illusies. Laat staan dat we in de positie zijn om als supporters mooi voetbal en geweldige resultaten te eisen.

Ik snap wel dat ze het willen, maar dat is gewoon onmogelijk. Dan kun je trainers bekritiseren op hun betonvoetbal wat je wilt, maar ze kunnen onmogelijk met beperkt spelersmateriaal op een door supporters voorgeschreven manier gaan voetballen en dan ook nog eens succesvol moeten zijn.

Ik zie zelf helemaal niks in Bosz voortijdig de lijn aansturen, hoewel ik zijn aanstelling zeker niet aanmoedigde. Ik vind dat iedere trainer een eerlijke kans verdiend. Bovendien zou, als er iemand weggestuurd zou moeten worden, de directie eerst aan de beurt zijn. Zij hebben Bosz aangesteld en bovendien is Bosz niet verantwoordelijk voor de selectie die hij krijgt. In Van 't Schip zie ik eigenlijk niks. Die man heeft als trainer dramatische statistieken. Seedorf zie ik dan eerder zitten, hoewel hij zijn eerste klus bij AC Milan ook niet echt met vlag en wimpel heeft afgesloten. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij een succes gaat worden.

Of een trainer nou een ex-Ajacied of Amsterdammer is, dat maakt mij wezenlijk niet zoveel uit. Ik vind het ook geen sterk argument om iemand om die reden aan te stellen, je moet iemand als trainer aanstellen omdat hij kwaliteit heeft en een succesvolle manier van werken. Ik ben in een zekere zin meer voorstander voor trainers die gebruik maken van wetenschap in hun trainingsmethode en statistieken om hun eigen elftal en tegenstanders te analyseren. Mensen die kijken naar succesfactoren van andere clubs om die over te nemen in plaats van te lopen prutsen om het wiel opnieuw uit te vinden.

Ik vind het bijzonder jammer dat De Boer weg is, maar zoals Frank het zelf omschrijft heb ik alle begrip voor zijn vertrek. Alleen niet voor de mensen die hem door slijk halen en eindeloos onzin praten over de manier van spelen.

24 augustus 2016 om 19:15

Alsof het Italiaanse Catenaccio zo geweldig is om naar te kijken.

25 augustus 2016 om 12:48

Jij snapt er blijkbaar helemaal niks van, ik ben geen Ajax fan, maar om een trainer die vier keer achter elkaar kampioen is geworden zo neer te zetten, is gewoon zwak. Hij heeft het de afgelopen twee jaar net niet gehaald en de fans beginnen te zeuren. Dat vind ik zo jammer, want kijk naar wat De Boer jullie heeft bezorgd. En het spel was dan niet altijd even mooi, maar daar had die gewoon weg niet de materialen qua spelers voor. Hij was met wat die had een prima trainer, die Ajax in jaren niet meer zal krijgen.

Ajax gaat de boer nog enorm missen de komende maanden en jaren daar ben ik heilig van overtuigd.

Als de directie geïnvesteerd had in de selectie dan was de boer waarschijnlijk gebleven.

24 augustus 2016 om 17:09

@fcs1988 Denk je data nou echt? Ik weet niet of Bosz de juiste keuze is, maar het voetbal ziet er al een stuk leuker uit als tijdens de Boer. Waarom zou Overmars nu opeens investeren en in de vorige jaren niet? Ik denk dat de Boer daar ook een rol bij speelde. De Boer heeft het goed gedaan en misschien moest Ajax ook wel iets verdedigender spelen, maar de laatste twee jaar was het spel echt niet om aan te zien en de kampioenschappen waren niet omdat Ajax zo goed speelde, maar omdat de rest nog slechter was. We zouden naar PSV moeten kijken, die het toch iets beter (zeker Europees gedaan hebben, ookal hebben ze de laatste titel ook wel door mazzel gewonnen. Maar verdiend was het wel, omdat ze wedstrijden meestal niet verloren door gebrek aan kwaliteit, maar door overmoed en gemakzucht. Ik hoop dat Bosz de selectie nog rond krijgt, en ik hoop dat we snel weer eens mee gaan doen met de Europese middenmoot.

24 augustus 2016 om 17:24

Ajax versloeg Willem II met 5-0 onder De Boer, bij Bosz verliezen we in een doodsaaie wedstrijd met 1-2. Stop maar met zo optimistisch te zijn, want Bosz is in elk opzicht een slechtere trainer.

24 augustus 2016 om 17:34

Bij de boer lagen we in de eerste voorronde van de cl eruit. Onder Bosz hebben we tenminste de tweede voorronde gehaald. Man, man dat vergelijken van wedstrijden 1 op 1 slaat nergens op.

24 augustus 2016 om 17:34

Bij de boer lagen we in de eerste voorronde van de cl eruit. Onder Bosz hebben we tenminste de tweede voorronde gehaald. Man, man dat vergelijken van wedstrijden 1 op 1 slaat nergens op.

Gelukkig is hij weg.. Voetbal was niet om aan te gluren, ondanks dat we er successen mee hadden.. Een topclub moet dat niet willen nastreven! Dominant voetbal willen we zien

24 augustus 2016 om 17:16

Insane,

Ja, erg verstandig om te blijven hangen in het verleden. De tijd van domineren op de helft van de tegenstander met attractief voetbal is al wat jaartjes voorbij. Geen enkele ploeg doet dat constant. Zelf Bayern en Barcelona kiezen in momenten van wedstrijden zichzelf terug te trekken en ruimte te creëeren voor hunzelf. Dat is precies wat de Boer deed en het was succesvol ook.

De wedstrijden die Ajax met de Boer op voorsprong kwam waren 8/10 gewonnen wedstrijden.. In tegenstelling tot Bosz die alles open blijft gooien.

Resultaat is voor elke ploeg heilig alleen bij Ajax willen supporters goed spel op 1.. Die tijden zijn voorbij jongen.



PS: voordat iemand over een graafschap begint, ik weet dat ze toen voor stonden.

24 augustus 2016 om 18:35

Resultaat is heilig in Italië.
Catannacio noemen ze dat. De Boer is op de juiste plek. Publiek komt daar ook nauwelijks.

Hoe anders was het gelopen als hij anders gewisseld had die laatste wedstrijd van vorig seizoen?
Of als een van de kansen er in geschopt was, kortom als Ajax gewoon kampioen was geworden?

Heel normaal Frank. Dat is eigelijk met iedere baan zo. Op een gegeven moment is het tijd voor een nieuwe omgeving en nieuwe uitdagingen. Een goede coach wordt je ook pas, als je meerdere clubs hebt getrained. Bij andere clubs krijg je weer met geheel andere uitdagingen te maken, die je als coach verder vormen. Kijk naar Roland Koeman. Die is ook door schade en schande wijzer geworden.

24 augustus 2016 om 17:09

Ben het helemaal eens met je verhaal, enkel wil ik wel een paar uitzonderingen noemen, die meteen top waren.

Mourinho en van Gaal hebben bij hun eerste echte profclub meteen bewezen top trainers te zijn. Nu kan ik Pep noemen, maar ik heb altijd nog een beetje twijfel. Wat die gepresteerd heeft bij Barca is natuurlijk super knap, maar vind wat Louis en Mourinho gedaan hebben bij Ajax en Porto bijzondere prestaties, met relatief kleine clubs in het Europese voetbal.

Wat zou het hoogst haalbare zijn voor de boer met inter? 3de plaats denk ik. Dat zou een zeer goed resultaat zijn maar ik heb zomaar een gevoel dat het de boer niet gaat lukken dit seizoen.

24 augustus 2016 om 17:15

@anaklesi Ik ben Ajacied in hart en nieren en FdB blijft een held voor wat hij heeft gedaan, maar hij had ook heel veel zwaktes, want zijn patronen werden zo doorzichtig dat zelfs mindere ploegen daar doorheen prikten, er was nooit een plan B, laat staan een plan C. Ik denk dat hij in Italie het nog heel moeilijk gaat krijgen, want als ik m'n roze bril afzet, dan had hij het in mijn ogen beter kunnen doen, ook met de wat mindere spelers die we hadden.

24 augustus 2016 om 17:12

Denk dat je dat pas over 2 a 3 maand kunt zeggen. Frank is pak hem beet 2 weken trainer en heeft alles behalve een ideale voorbereiding gehad. Vooral met clubs in Italie is het lastig het beoogde dominante spel onder de knie te krijgen. Tijd zal het leren, denk dat het bijzonder leuk gat worden, mocht Frank het lukken.

Als ik het zo lees, is er behoorlijk wat bestuurlijk wat fout gegaan. Frank was te redden voor Ajax. Marc, waarom heb je het niet gezegd? Waarom nu dan toch? Waarom deed niemand de mond open? Het ging er dus om, wel of niet!

Ze zijn niet in het prachtige de Lutte geweest.

OT: Heeft natuurlijk prachtige tijden gehad bij Ajax en ja, soms moet je er tegenaan gooien. Al heb je het mooiste baantje op de aardkloot, soms is er gewoon een nieuwe uitdaging nodig.

Beetje creatiefloos dit. Na al die jaren lelijk voetbal te hebben gezien moest hij misschien es iets anders proberen..

Tja ook aan de reacties te lezen hierboven beleven mensen voetbal toch echt anders. De ene helft hoopt op titels en prijzen, en de andere helft op goed/vermakelijk voetbal iedere zondag.

De Boer heeft Ajax wel echt weer glans gegeven door 4x de titel te pakken (want nummer 30 bleef wel erg lang op zich wachten), en daarbij een paar geweldige uitslagen in de Cl.

Maar je merkte gaande weg het seizoen wel eens dat het over en uit was voor de Boer, en het feit dat hij mans genoeg heeft om aan te geven ermee te stoppen bij Ajax (en ook nog eens redelijk snel zodat Ajax direct een vervanger kon aanstellen) omdat het gevoel ontbrak, vind ik alleen maar prijzenswaardig.

Hopelijk kan hij bij Inter langer als een jaar zitten en iets bouwen, maar ik ben er bang voor. Italie begint een beetje een trainerskerkhof te worden (behalve bij Juventus).

Als Feyenoordsupporter keek ik wel met jaloezie naar Ajax en dan niet alleen naar hun financiële positie, maar vooral naar Frank de Boer. Vanaf het moment dat hij er trainer werd, won hij prijzen. Ik bedoel, vier keer kampioen uit zes mogelijke kampioenschappen. Uiteraard zou ik ervoor getekend hebben bij Feyenoord, maar ook Ajax mocht in zijn handjes knijpen met zo'n trainer. De situatie waar ze in zaten met Jol, Van Basten en al die anderen ervoor die niks flikten en opeens succes. Een alleenheerschappij van vier jaar. Als ze durfden te investeren hadden ze misschien vorig jaar een kampioenschap erbij kunnen tikken en Europees beter kunnen presteren, maar zo goed als dat De Boer het deed met dit materiaal, is onnavolgbaar en onopvolgbaar.

24 augustus 2016 om 17:20

Frank heeft het prima gedaan en zeker een dikke duim. Maar je hebt het over alleenheerschappij, niets ten nadele van Frank, maar er zaten een aantal kampioenschappen tussen van weinig punten, eerder de kampioen van de armoede. Alleen heerschappij heb je als je met een straat lengte kampioen word een aantal jaar, PSV eind jaren 80 Ajax midden jaren 90. Als je het zo van papier afleest lijkt het heerschappij, maar vind het een beetje te groot woord ervoor.

24 augustus 2016 om 17:50

Vergeleken met de jaren 90 is het niks natuurlijk, maar voor een Feyenoordsupporter als ik is al snel een kampioenschap vier jaar op een rij een alleenheerschappij te noemen . Nee, maar ik begrijp je wel. Ik denk alleen niet dat De Boer meer dan saai voetbal kan bewerkstelligen. Overmars heeft zijn goede dingen gedaan, maar moet nu echt een beleid gaan vormen om nieuwe, opwindende talenten erin te gooien. Daarnaast is het verschrikkelijk moeilijk om als trainer te werken in een setting waar chaos de standaard is.

24 augustus 2016 om 18:01

Het lastiger bij Ajax en daar had Frank vooral last van, dat een echte 10 ontbrak. Eriksen kon dat perfect, het is dan ook niet voor niets dat er toen hele goeie wedstrijden waren. Klaassen is geen 10 maar een 6. Waar Ajax er wel meer van heeft. Prima speler, maar niet voor die positie. Zelfde gold voor Immers bij Feyenoord. Hadden ze die VM gezet, had je echt een topper. Frank was afhankelijk van de mogelijkheden. Kreeg niets zeggende spelers als Zimling, wat je daar mee moest, vraag ik me nog af. Had dan Brama gehaald, was gratis en had toen op moment van tekenen nog geen contract bij Pec. Was bij Twente altijd onzichtbaar, wat op zijn positie vaak betekend dat die goed was en voor op de bank, was het de gok waard. Nu is het hopen dat het beleid beter word en er af en toe een leuke aankoop komt, beetje gevestigde namen. Wat ik wel sterk vind van Marc en dat word wel weer snel vergeten, is dat er veel contracten nog lang doorlopen en dan vooral van de talenten.

Ik denk niet dat Ajax de Boer gaat missen. Als het met Bosz misgaat, is het ook geen reden om hem te missen. Het was gewoon uitgewerkt.

Heel goed voor FdB dat ie bij een andere club weer bezig is. Zal ie ook weer veel van opsteken. Misschien daarna Oranje?

Stiekem hoop ik dat hij ooit terugkomt, na in het buitenland meer ervaring op te hebben gedaan. Nu was het goed voor hem om te gaan, zowel voor hem als voor Ajax.

De Ajax fans waren verwend doordat ze een paar seizoenen achter elkaar landskampioen werden,maar hierna werden ze afgelost door PSV en dat zorgde voor onvrede.
Maar onder de Boer hebben ze erg goed gepresteerd , en hij was ook wel toe aan een stap hogerop.
Frank is een prima trainer,en hij heeft veel jongens laten debuteren en doorbreken. Tete,riedewald,bazoer,klaassen.
Onder Bosz hopen de supporters nu heel hard op een terugkeer van De Boer,want het spel is nu niet ''top'' te noemen.

Hoop dat hij de tijd krijgt want die zal hij nodig hebben.

De Boer is nog geen echte professional. Dacht je dat top-professionals in het bedrijfsleven dat ook niet hebben, het gevoel van "moeten we weer" , natuurlijk hebben we dat . Is dat reden om te verkassen ,nee. Je draait de knop om en zet je weer volledig in. Want in bestaande omgeving verandert er steeds wat . Frank blijft toch een provinciaaltje uit de streek in West-Friesland. En omdat hij een provinciaaltje is, gaat hij het in Milaan niet redden, helaas !!

Ik kreeg vandaag een signaaltje met die hitte niet naar mijn werk te gaan. Dan hoef je helemaal niet meer te komen zei mijn baas. Tsja

WIJ Zijn Ajax, WIJ Zijn DE Beste!!!

Tenminste, zo was het altijd in de mooie glorie tijd. Dit geluid gonste door de gehele club en tegenstanders stonden al met 0-1 achter wanneer ze de Godenzonen in de spelerstunnel zagen. Jeugdspelers hadden hun hele jeugd alle wedstrijden gedomineerd en namen die zelfverzekerheid mee zodra ze aansloten bij het eerste.

Speelde je bij Ajax dan had je getraind onder de beste trainers met de talentvolste medespelers ter wereld in de jeugd gespeeld. Deze fantastische bravoure zijn we kwijtgeraakt. Waarom zijn we geen Godenzonen meer? Ik snap donders goed dat we Europees geen poten meer kunnen breken omdat de top 6 competities veel meer geld hebben maar verdomme we moeten toch op nationaal niveau gewoon dominant zijn, prachtig voetbal, zelfvertrouwen.

Onder Frank zag ik het niet, Super 4 keer kampioen van de armoede in de Mickey Mouse competitie maar het is niet des Ajax. Misschien is sterven in schoonheid wel mooier dan saai winnen. Iedereen praat nog over ´74-78´

Ik hoop dat we onder bosz weer haar op de ballen krijgen. Dat de arena weer een onneembare vestiging wordt waar elke matador met staart tussen de benen naar toe gaat omdat hij weet dat er 11 woeste stoeren rondlopen die nooit maar dan ook nooit opgeven.

Wat bedoel je daarmee, wordt het een succes, hangt af van de kwaliteit van de spelers die hij heeft. Duidelijk is dat Frank een heel goede trainer is. Of meet voetbalzone zaken af aan 1ste plaatsen, en verder niets

Saai voetbal of geen saai voetbal, met de Boer hebben we tenminste prijzen gepakt. En daar gaat het bij mij om. Aan het einde van de rit wil ik kunnen feesten voor mijn club. Niets meer niets minder.
Het zal altijd beter kunnen, zolang je meer en deels maar succesvol ben van de rit..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren