Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Ik zie ze tien jaar ouder worden, daar heb ik geen trek in’

Laatste update:

Frank de Boer is al sinds december 2010 de hoofdtrainer van Ajax en is momenteel de langstzittende coach in de Eredivisie. Zijn tweelingbroer Ronald is het trainersvak niet ingestapt en vermaakt zich in de rol als tv-analyticus. Hij heeft ook niet de ambitie om zijn broer achterna te gaan en ergens voor de groep te staan. Behalve een druk gezin met vijf dochters heeft hij ook voldoende andere bezigheden. In het Algemeen Dagblad sluit De Boer de stap naar de binnenkant van de voetballerij dan ook uit.

/

“Een carrière als die van Frank is mooi. Ik ben begonnen met de cursus voor trainer, maar dat was in de tijd dat ik in scheiding lag. Mijn hoofd sprong uit elkaar en ik vroeg me af waarom ik mezelf die opleiding aandeed in die zware tijd. Ik had juist behoefte aan leuke dingen doen: toen ben ik gestopt”, legt De Boer uit. Hij kon het naar eigen zeggen niet meer opbrengen en had ook geen trek in de ‘megastress’ waarmee broer Frank te maken krijgt.

De Boer zegt dat de voetballerij een keiharde wereld is. In zeer korte tijd kan het leven van een speler of trainer compleet op z’n kop staan door verkeerde keuzes, blessures of de druk waaronder gewerkt wordt. “Als je mensen voorlegt hoe ze het zouden vinden dat Ajax in acht jaar tijd vier keer kampioen zou worden, zou iedereen ervoor tekenen. Dit seizoen greep de club na vier jaar voor het eerst naast de titel.”

“Wat gebeurt er? Iedereen begint te klagen, reageert ontevreden en negatief. Voetbal is emotiegericht, succes is snel vergeten en ik zie veel trainers in een paar maanden tijd tien jaar ouder worden. Daar heb ik geen trek in”, aldus De Boer. Behalve zijn drukke gezin en zijn baan als analyticus is de oud-middenvelder ook nog betrokken bij het voetbal in Qatar. Hij sloot daar zijn eigen loopbaan af en deed promotiewerk voor het WK-bid van 2022, dat het land succesvol wist te verzilveren.

Ronald de Boer zou een goede hoofdtrainer zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben ik de enige die zo moe word van ronald de boer ?

1 augustus 2015 om 08:58

nee,

on topic,

is maar goed ook dan ronald zichzelf die stress niet aandoet, ik vraag me namelijk af of er genoeg botox is om alle rimpels weer op te vullen...

1 augustus 2015 om 09:00

Hoezo? Aardige kerel met verstand van voetbal

1 augustus 2015 om 09:34

Dat verstand van voetbal weet hij anders heel goed te verbloemen tijdens zijn analyses, weinig mensen die zo weinig te melden hebben als Ronald de Boer, zowel qua inhoud als qua intonatie is het een verschrikking om die vent aan te horen. En dan heb ik het nog niet eens over dat strakgetrokken glimmende voorhoofd van de mannelijke versie van Marijke Helwegen.

1 augustus 2015 om 09:40

Je kan tegenwoordig geen voetbal programma aan zetten of ronald de boer zit er in , behalve bij VI zit ie niet.

1 augustus 2015 om 09:41

Ronald Waterreus weet nog meer te verbloemen, al twijfel ik bij hem of hij die kennis uberhaupt wel heeft..

1 augustus 2015 om 10:39

Voor een prettige intonatie moet je ook niet bij de Boertjes zijn. Inhoudelijk vind ik hem echter wel degelijk prima, durft goede bekenden uit de voetballerij ook kritisch te benaderen (op zn eigen broer na). Dat je afsluit met een opmerking over zijn botoxbehandeling, is voor mij veelzeggend, dat raakt kant nog wal en heeft niks te maken met kwaliteiten als analiticus zijnde.

1 augustus 2015 om 13:20

Jaja, Vincent Vermeij zien als.een type Thomas Mu

1 augustus 2015 om 13:21

Müller

Zal het nog drukker gaan krijgen in z'n gezinsleven want hij wilde nog een zesde hoorde ik.

Ronald denkt dat hij eeuwig jong blijft.

1 augustus 2015 om 09:16

Mooi toch? Daarnaast: lekker belangrijk voor ons wat zijn levensstijl is en hoe hij voor zichzelf zorgt. Hij heeft verstand van voetbal en dat is wel prettig voor de afwisseling. Er zijn genoeg analisten die heel veel woorden gebruiken maar niets zeggen.

1 augustus 2015 om 12:18

@quincybrada.. Van Halst bijvoorbeeld.

1 augustus 2015 om 13:50

Met die botox laag van hem zal hij geen last hebben dat mensen denken dat hij door de stres 10 jaar ouder lijkt....

Botoxje moet toch wel helpen om dat proces van ouder worden te verhelpen?

Ik hoop wel dat Ronald de Boer toch nog iets in de voetballerij wil gaan doen. Hoeft van mij niet eens hoofdcoach te worden, maar als individuele trainer of assistent-trainer denk ik dat je heel wat aan hem kan hebben. Hij lijkt me ook de wat meer avontuurlijke en aanvallende trainer dan Frank is. Daar heeft Ajax soms wel wat meer behoefte aan.

Broer Ronald heeft altijd wat over Frank te zeggen. Is het niet dat Frank toe is aan een volgende stap dan wel dit gezeur. Laat ie het houden bij zichzelf.

Ajax is inderdaad 4 x kampioen geworden. Dat weten we nu wel. Maar je moet ook eens iets verder kijken als je neus lang is. 3 x zijn ze kampioen geworden met meer geluk dan klasse en onderscheidden hebben ze zich geen enkel keer. Dat roepen de meesten niet nu ze een keer geen kampioen zijn geworden maar al 2 of 3 jaar.
Hij moet het niet zo persoonlijk opvatten dat zijn broertje wordt aangevallen. Integendeel, de meesten beseffen wel dat Frank het beste uit deze groep weet te halen en dat het aan andere zaken ligt.

1 augustus 2015 om 09:39

je overdrijft. Alleen de laatste titel vond ik ze 2e seizoenshelft een uitgebluste indruk maken.
Daarvoor was het echt niet zo slecht met zat sterke (uit) overwinningen. De jong, Anita, Vertonghen, Stekelenburg, Alderweireld, Blind en Eriksen hebben genoeg leuke wedstrijden op de mat gelegd en het voetbal was een stuk beter. Ze leverde alleen teveel kwaliteit in en dat heeft ze de laatste 1,5 seizoen echt genekt. Nu lijkt het wel alsof die laatste periode wordt gebruikt om de gehele 4 jaar te duiden en dat is niet terecht. Ga de wedstrijden van die eerste 3 titels maar eens terug kijken en vergelijken met de laatste. Als je geen verschil ziet dan wil je het ook gewoon niet zien.

Wat betreft de aanval op zijn broertje vind ik Ronald nog vaak het hardst in zijn oordeel. De dingen die hij vaak roept over Ajax de laatste 1,5 seizoen zijn terecht maar niet mals voor iemand die je broer is. Dus ik denkt niet dat hij het zo persoon opvat dat zijn broertje kritiek krijgt, hij doet er namelijk zelf aan mee.

1 augustus 2015 om 23:32

Of bekijk het van de andere kant: journalisten vragen Ronald altijd wat over Frank? Wat ik overigens niet vreemd vind.

2 augustus 2015 om 14:22

Nee hoor. Ik heb er verschillende malen (bv bij van gelder) op gelet. Hij zoekt het echt op.

Qatar verzilverde het wk-bid van 2022 en niet van 2018 voetbalzone

WK bid van 2022 toch?

Verder heeft De Boer gewoon gelijk. Als je in de luxe positie zit dat je kunt doen wat je leuk vind, zou ik ook geen dingen doen die me tegenstaan.

Niet iedereen is echter miljonair, dus hij heeft makkelijk lullen...

Ronald vergeet 1 ding. ...Een keer geen kampioen worden is niet erg, maar t voetbal was zo abominabel slecht....ajax onwaardig. De jaren ervoor was t ook niet super maar dan verbloemt de titel veel.

We verwachten in ieder geval fatsoenlijk voetbal, als psv dan een keer beter blijkt is dat echt geen ramp

Als je je inzet om het WK naar Qatar te brengen dan vind ik je nou niet bepaald de beste persoon om eens het voetbal uitgebreid te gaan analyseren. Dankzij hem zitten we straks tijdens het kerstdis naar Uruguay - Zweden te kijken, of in de rust een glas glühwein te nemen ipv een heerlijk biertje op het dorpsplein met vrienden. Als je zo nadrukkelijk voor geld en uiterlijk vertoon kiest maak je je ongeloofwaardig op het gebied van voetbal wat mij betreft.

1 augustus 2015 om 10:29

Belachelijk inderdaad. Raar dat niemand in de media hier ook een kritische noot bij heeft geplaatst. In qatar gaan elke dag werkers dood door slechte omstandigheden. Je kan het eigenlijk geen werkers noemen maar slaven. Is ronduit schandalig wat daar gebeurt. Daar zit Ronald dan voor te lobbyen omdat het een aardig zakcentje oplevert. Slappe vent.

1 augustus 2015 om 11:02

Beetje overdreven om te zeggen dat we dankzij RdB straks naar het WK in Qatar kijken. Hij was niet het enige lid van dat comite en het zijn nog altijd de Fifa leden die voor Qatar gestemd hebben.
Hij zou wel wat kritischer mogen zijn maar als je inkomen uit Qatar komt kan ik me voorstellen dat ie zijn mond houdt.

Ik denk dat niemand klaagt over het mislopen van het kampioenschap afgelopen seizoen bij ajax zoals ronald aangeeft, maar wel over het vertoonde spel, want dat leek natuurlijk nergens op!

Is het niet de ene irritante onverstaanbare chagerijn,dan is het wel de andere irritante onverstaanbare leeghoofd die weer onzin uitkraamt..kunnen die 2 niet een keer gewoon stoppen met alles en Nederland met rust laten..wat een onkunde zit er in deze mensen zeg

1 augustus 2015 om 10:34

Als je Frank de Boer bedoeld dan sla je toch echt de plank mis...

Er is vast veel op Ronald de Boer aan te merken maar ik had hem graag bij het Nederlande elftal gezien. Denk dat hij daar een meerwaarde is tov Ruud van Nistelrooij. Daar zie ik niet echt een trainer of motivator in. Ronald de Boer heeft in ieder geval wel de 'wij zijn Ajax, wij zijn nederland'-houding over zich en is nooit onder de indruk geweest van grote namen en tegenstanders. Dat heeft oranje ook nodig. Onzin dat er persé een van Feyenoord of PSV bij zou moeten zitten.

1 augustus 2015 om 11:43

Als er iemand de uitstraling heeft de beste te zijn is het Ruud wel. De boer heeft noujuist een groot gebrek aan uitstraling! Hij ziet eruit als een notoire parkeerplaatsbezoeker terwijl vrouw en kind thuis zitten te wachten

1 augustus 2015 om 17:19

Een notoire parkeerplaatsbezoeker? Om wat te doen, z'n auto te parkeren? Snap er niets van wat zijn vrouw of kind daarmee te maken heeft.

Toch vind ik het wel jammer. Toen hij met de trainerscursus begon dacht ik dat hij kandidaat zou zijn om Frank op te volgen. Zal dus niet gebeuren. Toch hoop ik dat hij ooit nog iets praktisch in de voetballerij zal gaan doen. Ik hoop niet dat hij de geschiedenis in zal gaan als de man die het WK naar Qatar praatte. Hoewel dat niet echt aan hem lag. De sport volgt gewoon het geld. Nu gaan de Olympische winterspelen naar Beijing, waar nooit voldoende sneeuw ligt, met andere woorden, een even absurde keuze.

het is om deze reden dat hij totaal ongeschikt is als analist. is nooit kritisch op het spel van Ajax en durft nooit foute beslissingen te benoemen van zijn broer. Zelfs niet miskopen van Overmars. Schandelijk dat hij wordt uitgenodigd om subjectieve onzin te verkondigen.

Het is ook zeer hypocriet wanneer hij Hiddink wel hard aanpakt voor dezelfde beslissingen als zijn broer (verkeerde spelers opstellen, verkeerde tactiek, te behoudend etc).

wat nog het meest hypocriet is dat hij geen trainer is geworden vanwege de stress. De emotie die dat veroorzaakt. Maar zelf wel mensen die niet bevriend met hem zijn de grond in boort zoals hij met Hiddink deed.
Ik heb me zo vergist in Ronald de Boer. Wat een hypocriet is het.

Verwacht Ronald nu dat Frank nog 3 seizoenen mag aankloten en dan toch 4 kampioenschappen heeft in 8 jaar. Met het voetbal dat Ajax recent heeft laten zien gaat dat niet gebeuren. Frank vliegt gewoon de laan uit, bij een tweede jaar op rij geen kampioenschap en dit horror-voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren