Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Ik wilde tonen dat hij belangrijk persoon en cultuurdrager is’

Laatste update:

Davy Klaassen was zondag de aanvoerder van Ajax in het met 3-1 gewonnen oefenduel met Real Sociedad. De middenvelder, die komend seizoen met rugnummer tien gaat spelen, gaf na afloop in gesprek met Ajax TV aan vereerd te zijn met de aanvoerdersband.

/

“Het maakt me trots dat ik bij afwezigheid van een aantal jongens de band mag dragen”, doelde Klaassen op Niklas Moisander, Daley Blind en Nicolai Boilesen. “Ik mag en moet nu nog meer van mezelf eisen, dat zullen anderen ook gaan doen. Ik denk dat dat alleen maar goed is, dat je naar een hoger plan geduwd wordt.” Klaassen was afgelopen seizoen goed voor 10 doelpunten in 26 competitiewedstrijden.

In de Champions League kwam hij drie keer in actie en ook in de Europa League maakte de 21-jarige Klaassen twee keer zijn opwachting. Op 5 maart maakte hij zijn debuut voor Oranje in het oefenduel met Frankrijk, dat met 2-0 werd verloren. “Hij verdiende dit, ik wilde laten zien dat hij een belangrijk persoon en cultuurdrager is”, reageert trainer Frank de Boer op het aanvoerderschap van Klaassen.

Denk jij dat Davy Klaassen ooit de vaste aanvoerder van Ajax wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit een manier om vertrouwen in te praten ofzo? Als speler zou ik er namelijk 0,0 waarde aan hechten als er drie man weg zijn, je misschien vierde aanvoerder bent en dan in zo'n nietszeggend potje de band mag dragen. Beetje slap verhaal van De Boer dit

20 juli 2014 om 22:53

Je beseft dat 1 van die 3 afwezige spelers vrij vaak afwezig is (ivm blessures) en dat er de kans is dat die andere 2 spelers deze zomer nog weg gaan?

Door hem dus tijdens deze pot de band te laten dragen zeg je min of meer aan de betreffende speler dat men in hem een leider ziet.

En zo nietszeggend was deze pot niet. Qua voorbereiding is het toch wel een van de zwaardere wedstrijden.

20 juli 2014 om 22:57

Is toch leuk voor een speler om de band te krijgen zal niet de 1e aanvoerder zijn maar toch is het mooi. Klaassen gaat dit seizoen denk ik nog beter presteren dan vorige en ik wens hem veel succes

20 juli 2014 om 22:57

Waarom?? 4e aanvoerder bij Ajax is nog altijd beter dan (met alle respect) aanvoerder van bijvoorbeeld elke jupilerleague club. Daar mag hij toch best trots op zijn?.

20 juli 2014 om 23:03

Nee, slaat toch nergens op..?

20 juli 2014 om 23:17

Knap beargumenteerd

21 juli 2014 om 03:13

Hoezo slaat dit nergens op. Vanwege mijn Feyenoordhart zou ik sowieso niet voor Ajax spelen, maar in sportief opzicht is bij Ajax in de basiself staan altijd beter dan aanvoerder zijn van een Jupiler League club. Als je dan ook op die leeftijd, en in een korte periode beloond wordt met het aanvoerderschap lijkt mij dat alleen maar motiverend. Hij zal zelf ook wel begrijpen dat hij geen vaste aanvoerder is, maar dit toont aan dat De Boer wel een leider in hem ziet, die wel vaste aanvoerder zou kunnen worden.

21 juli 2014 om 06:49

Als je al je hele leven bij Ajax speelt en je krijgt de aanvoerderband in het eerste dan is dat iets om trotsop te zijn. Een beloning voor jouw hele voetballeven bij een club.

Dat een Vitesse-supporter dat niet in ziet kan ik me voorstellen...

20 juli 2014 om 23:03

Ook niet als je een broekie bent van 21-jaar die net komt kijken ?

20 juli 2014 om 23:39

Dat jij heel stoer hier loopt te verkondigen dat je er 0,0 waarde aan zou hechten betekent nog niet dat Klaassen hier geen waarde aan hecht.

21 juli 2014 om 06:51

Bij Vitesse kennen ze dat gevoel niet. Die krijgen spelers van Chelsea of kopen deze. Dat clubgevoel kennen ze daar niet. Je kan het hem niet kwalijk nemen dat hij het niet begrijpt. Dit is een eer voor Klaassen die zijn hele carriere voor Ajax speeltn

21 juli 2014 om 00:15

Nietszeggend potje?
@2e wedstrijd van de dag volgens mij(eerst tegen Achilles, of was dat een dag eerder?), tegen de nummer 7 van afgelopen Primera Division seizoen(gedeeld 6e eigenlijk) met 30 graden???
Ja nietszeggend potje man

21 juli 2014 om 02:51

Als je die band om hebt en dan na denkt welke andere spelers die band hebben mogen dragen alleen dat zou mij al supertrots maken ookal is het een oefenduel.
Dit zeg ik als Feyenoorder.

21 juli 2014 om 07:41

Slap verhaal?
Er moet toch iemand de band dragen.
En hij Is dan de 4e in rang zo te lezen....

Is Nicolai Boilesen de derde aanvoerder? Is dat wel een jongen met leiderskwaliteiten? En aangezien hij zo vaak geblesseerd is.. Op basis waarvan is hij de derde aanvoerder? Dan lijkt Klaassen mij inderdaad meer geschikt als aanvoerder.

20 juli 2014 om 23:46

Op basis van ervaring en wilskracht. Prima mentaliteit deze jongen

21 juli 2014 om 01:01

Snap jou redenering en en het zou mijn eerste keuze ook niet zijn. Maar hij is het op basis van wat de Boer van hem denkt. En aangezien de Boer hem beter kent dan eenieder hier op voetbalzone kunnen wij het niet beter weten.

21 juli 2014 om 03:16

Maar ook De Boer kan het fout hebben natuurlijk. Maar als ik Boilesen van buitenaf bekijk zie je een jongen die veel lastig is gevallen door blessures, maar iedere keer weer herstelde en dat toont toch een bepaald karakter en dat levert natuurlijk ook de nodige bagage op.

21 juli 2014 om 11:20

Blessures hebben toch geen invloed op je leiderschapscapaciteiten? Dat hij vaak geblesseerd is Geweest, is in mijn ogen geen enkele reden om hem niet als leider aan te merken. Zit inmiddels al zo'n 4 jaar bij de selectie van het eerste en schijnt daar een van de spelers te zijn die andere, nieuwe jongens wegwijs maakt.. Dan snap ik best dat FdB een toekomstige aanvoerder in hem ziet. Bij Ajax wordt zoveel mogelijk opgeleid, niet alleen voetballers en keepers, maar ook trainers en, blijkbaar, aanvoerders..

Klaassen is net als Blind een echte club jongen. Hij heeft in het verleden veel blessures gekend waarin hij steeds weer van terug wist te knokken. Een echte vechter die zijn plek in de selectie niet cadeau heeft gekregen. Zelfde geld voor Blind natuurlijk, die een mentaal gevecht aan het voeren was, en er ook boven op is gekomen. Dit soort jongens met zo'n mentaliteit zijn altijd goed als aanvoerder, nooit opgeven altijd doorgaan.

21 juli 2014 om 11:24

Veel blessures waren het niet, het was 1 langdurige blessure. Vind ik toch een verschil..

Dat rugnummer 10 is leuk voor hem. Ik zou hem nog veel liever echt op de 10-positie zien spelen. Perfecte positie voor hem !! Maar helaas FdB speelt niet meer met een 10....

21 juli 2014 om 00:18

Ligt er aan, als Ajax verdedigend ijzersterk staat en alles soepeltjes gaat qua uitslagen en spel... dan zal hij waarschijnlijk wel als een soort '10' kunnen fungeren.
Milik laat op mij een erg goede indruk achter, Sigi overigens ook maar je ziet dat het toch verschillende spelers zijn.
De vleugelspelers doen het uitstekend etc...
Kan niet wachten op het begin van het seizoen, of in ieder geval het moment waarop de selectie weer compleet is met Blind en Veltman + Cillessen.

Klaassen is gewoon een goede voetballer, zal samen met Cillissen, van Rhijn, Veltman en Denswil de as van het elftal vormen de komende jaren.

Tel daarbij de talenten die langzaam maar zeker hun plek gaan vinden in het eerste van Ajax en je weet dat we een aantal jaren tegemoet gaan van mooi aanvallend voetbal en prachtige hoogstandjes.

Jammer voor de concurrenten, maar bijzonder prettig voor ons.

Misschien dat Van der Hoorn zijn weg ook nog wel vindt. Maar qua talent wordt het smullen wat eraan komt. Kishna, El Ghazi, Dekker, Nouri, Walian, Zivkovic, Tete, Bazoer, Meleg, Cerny, Bay, Van der Hart, en natuurlijk Fischer als die weer fit is en zal er misschien nog wel 1 of 2 vergeten. Heb het idee dat we weer een top lichting krijgen die de verwachtingen meer dan waar zal maken. Als je ziet hoe ontzettend veel talent deze jongens hebben. We gaan de vruchten plukken van de talenten sinds de revolutie. En nu hopen dat het zo door blijft gaan.

edit: was een reactie op Leeuw087. weet niet waarom het er gewoon onder staat..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren