Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Ik vind iedereen lief, maar moet soms keiharde keuzes maken’

Laatste update:

Vrijwel iedereen bij Ajax had liever gezien dat het anders was gelopen met John Heitinga, die afgelopen zomer zijn rentree maakte in Amsterdam, maar amper aan spelen toekwam en inmiddels een punt achter zijn carrière heeft gezet. Dat geldt ook voor Frank de Boer, maar de trainer staat nog steeds achter zijn beslissing om zelden een beroep te doen op de ervaren verdediger.

/

De coach geeft aan dat hij de ‘laatste stuiptrekkingen’ als voetballer herkent van zijn eigen loopbaan, die hij in 2006 beëindigde in het Midden-Oosten. “Je zit altijd in de ontkenningsfase en wilt het niet accepteren”, vertelt De Boer aan Ajax TV. “Je bent zo’n goede speler geweest, je ziet alles nog. Soms denk ik: hoe kun je dat als speler niet zien? Dat zal hij ook gehad hebben”, vermoedt de 45-jarige oefenmeester.

Het zien is echter wat anders dan het ook nog zelf kunnen, betoogt De Boer, die er geen spijt van heeft dat hij Heitinga vooral op de bank en de tribune zette. “Op privéniveau kan ik met iedereen door de bocht en vind ik iedereen even lief, maar op voetbalgebied moet ik soms keiharde keuzes maken. Dat heb ik gedaan. Ook al heet je John Heitinga.”

Vind je dat Frank de Boer gelijk heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel toevallig, dat net als Heitinga stopt, Ajax allerlei blessures achterin krijgt, waardoor er een kans in zat dat Heitinga wel aan spelen toe zou komen.

17 februari 2016 om 10:20

Moet John dadelijk de wilg in om zijn kicksen er weer uit te halen.

17 februari 2016 om 11:31

Reken daar maar niet op

17 februari 2016 om 12:00

Maar goed dat hij gestopt is. Was nog pijnlijker geweest als hij zelfs nu geen minuten had gekregen.

Ja.. Denk ook niet dat iemand de boer kwalijk neemt voor iets. Zelfde geldt namelijk dat hij wel echt voor een meerwaarde kon zorgen.

En dan van de week zeuren dat er geen versterkingen bij kwamen.

17 februari 2016 om 10:25

Geloof niet dat FdB om een verdediger vroeg. Jij wel??

Prima, maar dan niet zeuren als je komende wedstrijd geen goede CV hebt om op te stellen.

17 februari 2016 om 10:20

heitinga is zelf gestopt, dat was zn eigen keuze.

17 februari 2016 om 11:24

Klopt, maar een belangrijke reden voor het stoppen met voetballen was natuurlijk het gebrek aan speeltijd.

17 februari 2016 om 12:39

had hij heitinga meer laten spelen dan was viergever of vd hoorn vertrokken, dus dat maakt weinig uit.

17 februari 2016 om 10:22

Misschien ziet de Boer wel eerder dan wij in dat Mirani, Owusu, Saniez of van Bruggen betere verdedigers zijn dan Heitinga

En nu is Heitinga gestopt en heet de beste centrale verdediger die je momenteel achter de hand hebt, van Bruggen.

17 februari 2016 om 12:17

Bazoer kan dr ook spelen.

Al die wijsheid bij de Boer, maar wel Heitinga aantrekken terwijl een ieder dit al een aantal jaar zag.

17 februari 2016 om 18:13

Omdat hij misschien na het aantrekken dagelijks met hem samenwerkte en zijn niveau Frank erg tegenviel? Beetje makkelijk scoren dit.

18 februari 2016 om 12:07

Makkelijk scoren? Heitinga is nooit een geweldenaar geweest, ook niet in zijn eerste periode bij Ajax. Hij kon in zijn laatste jaren er bovenuit steken omdat hij al heel wat ervaring in de ED had en erg hard werkte. Hij heeft nooit exceptionele kwaliteiten gehad en zat bij het Nederlands elftal bij gebrek aan beter. Het is niet alsof je Rijkaard of Stam terug haalt, die hele succesvolle carriéres gehad hebben. Je haalt een oké verdediger terug, waarvan iedereen (ook ajacieden) riep dat hij al jaren over zijn top was. Op zijn top was hij net aan goed genoeg om Ajax bij de hand te nemen, maar onder zijn top heb je niets aan hem.

Dus ajax moet voortaan maar iedereen aantrekken zodat ze pas op de training dagelijks kunnen zien dat hun niveau tegenvalt? dat zal een hele dure grap worden.

19 februari 2016 om 17:08

Jij bent 21 en kon 10 jaar geleden al goed beoordelen hoe hij was als jonge verdediger? Hij was zo slim in die tijd dat zag je onder andere bij spelhervattingen , als je oplette zag je hoe hij zich altijd op de juiste plaats bevond. Na zijn vertrek bij Ajax heb ik hem verder niet meer gevolgd, maar kon vroeger genieten van zijn inzicht.

En nu voor Ajax maar hopen dat de Boer na dit seizoen elders zijn keuzes gaat maken, anders ziet de toekomst van het eerste elftal er beroerd uit.....hoe eerder, hoe liever!

Mensen praten over heitinga alsof hij echt nog van waarde kon zijn,als dat zo was speelde hij gewoon

Dat de Boer in een ontkenning fase zat wil nog niet zeggen dat Heitinga in zo´n zelfde situatie zat. Ik vind het een beetje raar dat de Boer zo namens hem spreekt. Heitinga was het eerder pertinent ook oneens met de woorden van de Boer dat hij zogenaamd niet fit zou zijn, het is dus een raadsel hoe de Boer denkt dat Heitinga er precies zo over denkt als hem. Als je tussen de regels door leest wat Heitinga de laatste gezegd geeft strookt dat totaal niet met het beeld wat de Boer heeft. Al zijn we het wel zo langzamerhand gewend dat de Boer dingen ziet die er niet zijn. Heitinga is er mee gestopt omdat hij besloot zich eindelijk niet meer te laten gebruiken door Ajax en de Boer.

Persoonlijk geloof ik er weinig van dat Heitinga minder zou zijn dan:

-Van der Hoorn: Raakt snel het overzicht kwijt, heeft altijd wel lompe domme overtredingen, heeft een slecht positionering gevoel.

- Viergever die ook op alle fronten tekort komt.

- Van Rhijn: die zo laks is als het maar zijn kan, meestal aan schijn verdedigen doet, te vaak ongemotiveerd en ongeconcentreerd is, en de verdediging/ploeggenoten vaak ernstig in de problemen brengt door zijn fameuze te korte/te slappe balletjes. Dat boven genoemde spelers ook weleens wat goed doen, weegt niet op tegen al die structurele fails die we doorgaans zowel nationaal als internationaal van hen zien.

Bij Veltman lijkt er ook wel weer een stijgende lijn in te zetten, maar ik weet niet meer wie het zei; maar ik denk ook dat hij beter als back kan spelen. Dat babbeltje over "soms moet je hard zijn" neem ik ook maar met een korreltje zout, want die hardheid laat hij niet echt zien richting zijn lievelingetjes wanneer zij over een langere periode steeds keihard door de mand vallen.

"het zien is echter wat anders dan het ook nog zelf kunnen, betoogt De Boer"

Dit vind ik wel een ironisch, aangezien de Boer en zijn vriend in en rondom het technische hart ook de grootste moeite hebben om dit op zichzelf toe te passen. Ik ben hem dankbaar hoe hij Ajax tijdens de revolutie naar de derde ster heeft geloodst, en voor de daarop volgende kampioenschappen; maar ik hoop echt dat er van de zomer een leuke club komt die ons van hem verlost (uiteraard hoop ik dat hij Overmars meeneemt)..

17 februari 2016 om 14:23

Ik verbaas me erover dat er nog steeds mensen daadwerkelijk denken dat Heitinga een toegevoegde waarde zou zijn. Na Veltman had je Van der Hoorn en Heitinga. Van der Hoorn is misschien voetballend niet super, maar fysiek sterk en redelijk snel, wat de ideale kwaliteiten zijn voor een mandekker. Heitinga was een speler die het van zijn fysieke kwaliteiten en lange bal moest hebben en verder coachend in het veld heel sterk was. Dat fysieke was er aardig vanaf bleek wel tijdens de paar wedstrijden bij Jong Ajax. Hij sprong niet meer zo hoog, zijn draaicirkel was een stuk groter en hij was een stuk langzamer dan voorheen (al was ie sowieso nooit de snelste), maar vooral zijn duelkracht leek minder geworden. Zo'n verdediger kun je niet gebruiken in wedstrijden waar je op de middenlijn speelt. Dan ben je gewoon te kwetsbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren