Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer geniet: 'In die positie kan hij zijn tegenstander dol draaien'

Laatste update:

Ajax begon het jaar zaterdagavond met een 3-1 zege op Hamburger SV en lijkt daarmee klaar voor de hervatting van de competitie. Een opvallende klant aan Amsterdamse zijde was Amin Younes, die tegen zijn landgenoten een hoofdrol opeiste. De buitenspeler was bij ieder doelpunt betrokken. “Het gaat iedere wedstrijd beter”, zei hij na afloop voor de camera van Ajax TV.

/

De jongeling is er echter nog lang niet. “We kunnen nog veel leren, vooral ik”, vindt hij. “Maar daar werken we iedere dag aan. Met deze overwinning is 2016 goed begonnen. Daar ligt mijn kracht, ik probeer altijd instinctief iets voor elkaar te krijgen. De tweede goal was erg mooi uitgespeeld. Ook Donny van de Beek deed goed mee.”

Ook Frank de Boer was blij met het spel van de 22-jarige vleugelaanvaller, die vaak in staat werd gesteld om zijn tegenstander op te zoeken. “Als wij hem daar kunnen krijgen, weet je dat hij de kwaliteiten heeft om een tegenstander dol te draaien”, zei de coach, die overigens weer een beroep kon doen om Daley Sinkgraven. De middenvelder maakte na een afwezigheid van zes weken zijn rentree. “Het was een mooie avond”, zei hij. “HSV is een sterke tegenstander, maar wij waren beter.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een statige back is kansloos tegen Younes.

Leuke speler, maar ik moet nog zien of hij het fysiek allemaal kan blijven opbrengen. Dat is ook de reden waarom hij het in Duitsland niet redde. Hij zijn te vaak een paar momenten en daarna zie je hem niet meer, maar gisteren was hij eigenlijk de gehele wedstrijd een constante dreiging voor Hsv. Ik zie hem veel liever spelen dan Fischer op dit moment, dus hopelijk houdt De Boer zijn 'vriendje' op de bank volgende week.

10 januari 2016 om 10:29

Sommige spelers hebben een andere aanloop nodig. Misschien is deze stap wel beter voor younnes om over een paar jaar wel klaar te zijn voor de bundesliga. Het is niet voor iedereen weggelegd.

10 januari 2016 om 10:34

@ mrpuma

Dat zal moeten blijken. Eerst maar eens constant worden bij Ajax, want tot nu toe heeft hij nog maar weinig mee gedaan en als hij meedeed was de pijp al snel leeg.

10 januari 2016 om 10:55

Wat maakt het uit of hij het wel of niet redde in Duitsland. In Younes zie ik een soort van Overmars. Een speler die het moet hebben van zijn snelheid en zijn acties afwisselt. Er zijn nog weinig buitenspelers die een mannetje kunnen passeren. Fischer is ook een behoorlijke speler, maar is nog te fragiel en zo nu en dan te onbesuisd. Als hij daar aan kan werken dan heb je gewoon een heerlijke voetballer voor Ajax. Laat ze beide concurreren voor de linksbuitenpositie en daarbij kan Fischer ook best uit de voeten aan de rechterkant. El Ghazi moet ook van ver komen op dit moment.

10 januari 2016 om 11:20

@ Ryanbabel8

Dat hij het zelfs niet in de 2de Bundesliga redde zegt echt wel wat. Hij heeft wel degelijk talent, maar is conditioneel matig. Ik vind het een leuk spelertje, maar om echt een belangrijke basisspeler te worden zal hij constanter moeten worden.

10 januari 2016 om 11:26

Ik vind het totaal geen Overmars.de overeenkomsten tussen beiden zijn de lengte en de positie in het veld en daarmee houdt het wel op.

Overmars was een technisch ietwat beperkte voetballer met een enorme snelheid en tactische vernuft of telkens het juiste moment voor diepte te kiezen. Zijn passeerbewegingen waren 9 van de 10 keer gewoon op snelheid er langs. Je zag het aankomen maar geen back kon er wat tegen doen. Daarnaast beschikte Overmars ook een behoorlijk scorend vermogen.

Younes vind ik een leuke, technische speler; een soort draaitol. Maar de kwaliteiten van Overmars ... nog lang niet.

10 januari 2016 om 11:29

Dat zegt helemaal niets. Soms past een bepaald speltype niet bij een speler. Daar zijn legio voorbeelden van. Matic kon er bij Vitesse ook geen ene moer van (stond o.a. op de verkeerde positie) en zie nu. Ruud Vormer is nu het mannetje bij Brugge, was bij Feyenoord een waterdrager. Je ziet nu bij bijvoorbeeld Jong Ajax dat een aantal spelers moeite hebben met het fysieke spel. Nouri is daar een voorbeeld van, dat betekent niet dat ze niet in de eredivisie kunnen renderen. Dat Younes conditioneel misschien niet helemaal top is, dat is trainbaar. En als hij een uur lang het zijn tegenstander het leven zuur maakt en dan wordt vervangen dan is dat toch prima?

10 januari 2016 om 12:20

Overmars een beperkte voetballer?? Ga je mond spoelen man, welke jaar ben jij geboren. Jij moet per direct stoppen met voetbal als hobby.

10 januari 2016 om 13:37

... technisch ietwat beperkte voetballer ...

Als je reageert, reageer dan in de context. En lees het hele stuk.

In vergelijking met Ronald de Boer en Litmanen was dit ook zo. Heb jij Overmars überhaupt wel eens zien voetballen?

10 januari 2016 om 13:46

Overmars was echt alles behalve beperkt. Zowel bij Ajax, Arsenal en Barcelona speelde hij zeer zeer sterk. Tactisch, technisch sterk (nee het is geen Piet Keizer met een fluwelen schaar), en ja zijn snelheid was een mooie bijkomstigheid. In Younes zie ik een gelijkenis. Niet in het totale plaatje, maar er zijn wel degelijk overeenkomsten. De vraag is of hij groeit naar het niveau van Overmars? Dat heeft tijd nodig en dan zullen we het wel zien.

10 januari 2016 om 11:17

Maar als die paar momenten, neem 5 momenten voor 5 kansen zorgen en vaak dus wel voor 1 of 2 doelpunten, vind ik het geen probleem dat hij niet de hele wedstrijd goed speelt

10 januari 2016 om 11:18

@ Serieuzs

Dat moet hij nog maar laten zien. Dat is het hele punt.

10 januari 2016 om 14:18

Je heb gister niet gekeken?

Hij is een van de weinig die voor reuring kan zorgen voorin. Toen hij tegen Utrecht uit de wedstrijd werd getrapt ging het gelijk een stuk minder voorin en kantelde de wedstrijd. Voor mij is hij beste aankoop van dit seizoen voor Ajax.

10 januari 2016 om 14:21

Ja dat was echt smerig er ging er een vol op zijn enkel staan..

Fysiek niet de sterkste nee.. Maar hij zorgt idd , wat al gezegd is, wél voor reuring. Maakt een frisse en gretige indruk . Gaat niet alleen elke keer binnendoor maar verrast de tegenstander wel door ook de achterlijn te halen via buitenom. Is redelijk snel.. Behendig en kan scoren. Hoop dat hij deze lijn t aankomende half jaar kan doortrekken en groeit. Dan kan hij zeer belangrijk worden voor dit team. Ook voor mij de beste aankoop dit seizoen.

Younes is voor mij de beste aankoop van Ajax gebleken dit seizoen, hij is snel onvoorspelbaar en kan een goal maken. Hopelijk weet hij dit door te trekken.

gewoon een geweldige speler, ik geniet volop van hem, snelheid en bewegelijk, zeker kan een speler zoals hij het niet volhouden om de 90 min. volop te gaan, maar moet dat dan. Kan afwisselend met de opkomende dijks en dan is het te doen voor hem. Straalt altijd gevaar uit en dat is goed voor Ajax. Heerlijk zon speler in je team te hebben, zoals al gezegd is geworden een soort Overmars

Heerlijke speler, ja het mag wat constanter maar als deze jongen het op zijn heupen heeft, dan is het genieten geblazen. Speelt vanaf het begin al lekker onbevangen, mijn enige kritiek was zijn rendement echter begon hij vlak voor de winter ook regelmatig te scoren.

Doet het prima! Jammer dat er nu weinig zijn die Overmars een compliment kunnen geven, voor deze aankoop.

Younes is momenteel de beste vleugelaanvaller van Ajax. Laten we hopen dat Fischer , El Ghazi en Cerny zijn goede voorbeeld gaan volgen. Younes houdt het eigenlijk simpel maar vooral ook logisch waardoor het een stuk makkelijker voor de medespelers wordt om aanspeelbaar te zijn.

Fischer moet echt leren het overzicht te bewaren want hij speelt bij vlagen als een kip zonder kop. El Ghazi is hopeloos uit vorm en moet weer even terug naar de basis. Gewoon simpel houden en niet 10 man proberen te passeren. Ze hebben allebei alles om heel goeie buitenspelers te worden maar hebben zeer zeker nog veel te leren om aan de top te komen.

ik hou nog een slag om de arm met younes. hij heeft goede passeeracties, is snel en kan uit zichzelf kansen creëren maar daar moet dan ook een goed rendement tegenover staan om er wat aan te hebben. en dat is allerminst het geval want het rendement van younes is zeer laag te noemen. als hij dit omhoog kan krikken naar een goed rendement dan vind ik hem pas een geslaagde aankoop.

Waarom speelde El Ghazi niet?

Hij blijkt wel degelijk een goede aankoop. Ondanks dat hij een zwaar jeugdtoernooi heeft gespeeld, en daardoor wat fysieke problemen kreeg, is hij van toegevoegde waarde. Hij is een hele compacte speler die stevig op zijn benen staat en overzicht houdt. Hij was eigenlijk voor de bank gehaald, maar maakt het Fischer wel lastig.
Ik vind Dijks toch ook een goede aankoop, dus ik kan niet zeggen dat Younes de beste aankoop is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren