Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer erkent wraaklust: ‘Maar de competitie is verreweg het belangrijkst’

Laatste update:

Zondag ontmoeten Ajax en PEC Zwolle elkaar in de Amsterdam ArenA voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV is recordhouder met negen schalen en daarna volgt Ajax met acht stuks. PEC krijgt voor het eerst de kans om de Nederlandse ‘Supercup’ te winnen en in Amsterdam weet men dat het team van Ron Jans niet voor een kleintje vervaard is. Dat bewees PEC in de finale van de KNVB-beker, vorig seizoen.

/

Op de vraag of de strijd om de Johan Cruijff Schaal de laatste wedstrijd van de voorbereiding is of een kans op wraak voor de verloren bekerfinale, zegt De Boer: “Dat laatste sowieso, natuurlijk. En daarnaast is het een prijs die je graag wilt winnen. Maar het blijft natuurlijk staan dat de competitie verreweg het belangrijkst is. Desondanks wil je deze wedstrijd graag winnen, en we hebben iets goed te maken tegen Zwolle.”

Kenneth Vermeer erkent dat de laatste ontmoeting met PEC bepaald niet leuk was. Ajax ging immers met 5-1 ten onder tegen de Overijsselse club in een veelbesproken wedstrijd. “We verloren die wedstrijd met een grote uitslag en dat is niet de bedoeling”, aldus de doelman. “We weten dat PEC een hele goede ploeg heeft, dus we zullen op en top gemotiveerd moeten zijn om die wedstrijd te winnen.”

Wie wint de Johan Cruijff Schaal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vrees toch dat de Boer dit meer ziet als een oefenwedstrijd en graag nog wat dingen wil uitproberen. Hoop dat hij tegen PEC met de in mijn ogen sterkste opstelling momenteel mogelijk gaat spelen.

Vermeer
Ligeon
van der Hoor
Moisander
Boilesen
Klaassen
Viergever
Schöne
el Ghazi
Milik
Kishna
29 juli 2014 om 19:41

Lijkt mij een prima opstelling. Ben vooral benieuwd hoe El Ghazi en Kishna het dit seizoen gaan doen. Weet jij trouwens of de wedstrijd gewoon op tv wordt uitgezonden?

Normaal deed SBS of Veronica dat toch.

29 juli 2014 om 19:50

Op foxsports

29 juli 2014 om 20:22

Op het gratis kanaal van fox toch? Voor mij maakt het niet uit maar misschien voor andere mensen wel.

30 juli 2014 om 03:48

Het is op fox, de gratis zender ja.

Voor mij wel fijn, want ik vertik het om zo'n verschrikkelijk duur abonnement aan te schaffen van fox sports. Ik kijk wel livestreams.

30 juli 2014 om 07:26

Zo duur is het niet toch? Ik betaal volgens mij 12,- extra.

On: Ik geloof niet dat Ajax zich weer zo weg laat spelen door PEC. Dit was een incident. Wel verwacht ik niet dat Ajax het makkelijk gaat krijgen..

29 juli 2014 om 19:46

Ik ben heel benieuwd naar die voorhoede van Ajax. Krishna vond ik al vrij goed opvallen de anderen ken ik nog niet.

29 juli 2014 om 20:08

Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Milik deed het aardig in de voorbereiding, maar heeft mij nog niet definitief weten te overtuigen. Kishna en el Ghazi lijken eindelijk de buitenspelers waar menig Ajacied al jaren op hoopt. Eindelijk eens geen net niet (of helemaal niet) voetballers als Zegelaar, Ebecilio, de Sa, Lukoki en ga zo maar door.

29 juli 2014 om 22:38

Hij kende een vrij ongelukkig wedstrijd tegen Benfica... en dat is zwak uitgedrukt.
Maar in de voorbereiding vind ik dat hij het goed gedaan heeft, evenals Sigthorsson trouwens, hebben nu 2 prima opties voor die wedstrijd.

29 juli 2014 om 19:53

Ik denk dat hij voor Andersen op linkshalf gaat en Schone dan op de plek van El Ghazi, al mag El Ghazi van mij wel starten. Zelfs ipv Schone, want ik vind het een heerlijke speler en hij is in vorm en Schone viel me toch wat tegen, vooral tegen Benfica. Verder denk ik dat je het bij het rechte eind hebt.

29 juli 2014 om 20:04

Ik denk ook dat hij voor Andersen (of Serero) op links half gaat en Schöne gewoon rechts buiten. Toch zou ik dat wel jammer vinden. Voetballend op het middenveld vind ik Andersen echt niet onderdoen voor Schöne. Schöne voegt echter met zijn ervaring en spelhervattingen toch meer toe op die plek dan Andersen. In de oefencampagne bleek Ajax met de diepgang en snelheid van Kishna en el Ghazi op de flanken toch een stuk gevaarlijker, vandaar mijn opstelling.

29 juli 2014 om 19:54

Gelul in de ruimte
Moet je tegen alle supporters zeggen die een bult geld gaan betalen voor een "oefenpotje"
Als ze weer met grote cijfers verliezen dan zullen er weinig supporters tevreden zijn met de uitspraak dat het maar een oefenpotje was voor de eredivisie.....

29 juli 2014 om 20:05

Kijk je weleens voetbal beste vriend? De afgelopen jaren was toch steeds duidelijk te zien dat beide ploegen in de JC schaal toch wel 3 a 4 spelers opstelden die duidelijk werden "uitgeprobeerd" en een week later in de competitie weer op de bank zaten.

29 juli 2014 om 20:15

Daar heb ik het niet over "vriend"???

Het gaat er om dat deze hele discussie een andere wending krijgt als Ajax met 3-0 verliest. Natuurlijk met de nadruk op "als"

ps. Ja, ik kijk wel eens voetbal

30 juli 2014 om 00:40

Off: Waar is Sana? Ik geloof dat ik afgelopen maandag vanaf Göteborg bij hem in het vliegtuig naar Schiphol zat. Maar lijkt mij dat hij al lang aan het trainen moet zijn. Toch?

On: Zwolle heeft een prima ploeg en ik durf geen geld op winst voor Ajax te zetten.

Ajax gaat nu wel winnen denk ik! Toen was Moisander niet 100% fit. En door het vuurwerkincident had Ajax er ook geen zin meer in. Maar Zwolle was toen wel goed dat wil ik ze niet ontnemen.

29 juli 2014 om 19:48

Geen zin meer? Nu verkoop je toch echt onzin. Het scoreverloop zat ze tegen en bij PEC lukte opeens alles en vloog alles binnen, maar kom bij mij niet aanzetten dat Ajax geen zin had en de wedstrijd heeft laten lopen.

29 juli 2014 om 20:00

Beker finale en geen zin meer? Hahaha wauw

29 juli 2014 om 20:23

Nee de spelers zouden dat waarschijnlijk niet zo voelen maar ik kan hem best begrijpen. Ik had er ook geen zin meer in, gunde ze het niet meer(de supporters daar)

29 juli 2014 om 20:27

Ajax leek gewoon meer aangeslagen door dit incident dan Pec.
Ik denk omdat het hun aanhang was en omdat ze ook naar de eigen spelers gooiden en dan ook nog op een Feyenoord veld, dat ging in die kopjes rond terwijl PEC er vol voor ging!

29 juli 2014 om 21:54

Laten we gewoon hopen op 1leuke pot voetbal en dat ons alle ajax hem gewoon wint.ik hou het op 3. 1goede uitslag toch.

29 juli 2014 om 22:40

Ik denk dat de spelers de finale niet meer wouden winnen voor de supporters dat bedoelde ik te zeggen.

29 juli 2014 om 22:41

Als je nu verder leest dat staat er ook.

ajax wil zeker iets goed maken en dit is de generale voor de competitie en zullen pec zwolle echt niet onderschatten maar iets zeggen over de competitie doet het eigenlijk niet.

Met twee vingers in de neus !!

29 juli 2014 om 21:54

Tuurlijk, net als 20-04. Komt het verhaal weer van hoogmoed......

Ik hoop niet dat De Boer bedoelt dat hij de competitie zelfs belangrijker vindt dan de Champions League. Ik heb het gevoel dat veel clubs de Nederlandse Eredivisie wél belangrijker vinden dan de Europese competities. Dat is denk ik één van de oorzaken dat we Europees geen punten meer scoren. Voor Feyenoord is de strijd met Besiktas de belangrijkste van het seizoen en voor Groningen was de strijd met Aberdeen dat eigenlijk ook, want daar speel je een heel seizoen voor, voor Europees voetbal. Toch denk ik niet dat de clubs daar hetzelfde over denken.

29 juli 2014 om 19:59

Het ging hier specifiek om de JC schaal en de competitie, niet de CL, dus dat je er dat uit haalt ligt echt aan jou zelf. Sinds FdB trainer is bij Ajax streeft hij naar (iig) de knock out fase van de CL, dat doel wordt elk jaar opnieuw uitgesproken, we gaan voor de titel en de 2e ronde Cl..

@vincfred ik geef je gelijk, al moet Ajax met deze opstelling alsnog van Pec kunnen winnen

Ja ajax, heeft dan ook altijd het voordeel natuurlijk, dat ze in eigen huis mogen spelen natuurlijk.
Buiten dat om, moet ajax dit natuurlijk gewoon kunnen winnen, maar wie weet. Wellicht nog een keer een verassing van pec!

29 juli 2014 om 22:43

Nou wat een voordeel zeg, volgens mij loopt heel Zwolle weer uit voor die wedstrijd, Ajax heeft nog niet veel kaarten verkocht, dacht iets van 5 a 6.000.
Persoonlijk kan ik ook niet omdat ik dan een weekendje in het buitenland moet werken.
Andere zijn nog op vakantie... en de animo is sowieso niet zo groot omdat het Zwolle is, met alle respect natuurlijk maar bijvoorbeeld een Ajax - PSV of Ajax - AZ, zou wat meer mensen lokken.

29 juli 2014 om 23:06

Ook Zwolle,loopt niet uit voor deze wedstrijd, volgens mijn informatie zijn er nog geen duizend kaarten verkocht.

30 juli 2014 om 11:02

Had dat niet te maken met een boycot ofzo?

Deze prijs stelt helemaal niks voor. Ik denk dat beide ploegen het B-elftal opstellen. Deze wedstrijd kan eigenlijk afgeschaft worden.

29 juli 2014 om 22:26

Bij Ajax zullen de internationals misschien rust krijgen maar ik dk dat PEC zo sterk mogelijk zal starten. Dat d prijs niets voorstelt dat ben ik met je eens. Een prijs die je kan winnen door het winnen van slechts 1 wedstrijd heeft inderdaad weinig waarde.
Maar de JC-schaal is ondertussen een leuke traditie geworden en markeert gelijkertijd het begin van het nieuwe seizoen.
Ik heb er in ieder geval zin in en hoop op een mooie pot.

29 juli 2014 om 22:44

Pec wilt niet met 6-0 tenonder gaan dus die zullen echt wel met een A-ploeg komen.
Ajax daar in tegen zie ik wel met wederom wat jonkies spelen + de 3 internationals doen nog niet mee.

Hoop dat El Ghazi aan spelen toe komt, kijken hoe hij zich staande houd in een belangrijke wedstrijd..

Denk wel dat Ajax nu wint, ze spelen in het eigen stadion en hebben inderdaad wat goed te maken. Ik hoop toch dat we het Ajax moeilijk kunnen maken.
Ben trouwens benieuwd of ajax Vermeer en Blind nog verkoopt, denk namelijk dat ze dan bij PEC terecht komen voor Boer en Mokotjo.
PEC gaat ws spelen in de opstelling die ik heb toegevoegd

Boer
Van Polen
Sainsbury
Broerse
Van Hintum
Mokotjo
Rienstra
Saymak
Drost
Karagounis
Ioannidis

De speelstijl en wedstrijdopvatting van PEC Zwolle in de bekerfinale is voor Louis van Gaal de inspiratiebron geweest voor Brazilië 2014. PEC Zwolle heeft ermee de toon gezet. De Schaal zou een terechte beloning zijn. .

29 juli 2014 om 22:46

Troll...
Vind dat alle internationals hun 3e plek medaille aan Pecz moeten geven...

30 juli 2014 om 01:27

De Boer lult weer eens uit zijn nek. Ajax speelt thuis en heeft wat goed te maken na de kansloze nederlaag tegen Zwolle. De Boer dekt zich weer in voor een eventuele nederlaag, ik mis duidelijk de spirit bij De Boer. Normaal gesproken vreet je Zwolle gewoon op in eigen huis maar De Boer komt met het statement dat de Nationale Competitie belangrijker is dan de Johan Cruyff Schaal. Zwolle heeft een begroting van nog geen 6 miljoen € en het is te belachelijk voor woorden dat De Boer zich weer in dekt wanneer je kijkt naar het materiaal waarover hij kan beschikken. Ik verwacht minimaal dat Zwolle geknipt en geschoren wordt na de beschamende vertoning voor de Beker, wanneer dit niet het geval is kun je de nodige vraagtekens zetten bij het vakmanschap van de trainer De Boer en zijn technische staf!

30 juli 2014 om 11:04

Dekt zich weer in?
Je kan ook nooit wat goeds zeggen als coach zijnde he?
Anders ben je weer ee narrogante eikel, nu dekt hij zich weer in, dan zijn het weer van die veilige mediatraining antwoorden.

Natuurlijk hoort Ajax hier overheen te walsen, maar zo hoorde Barca ook van Ajax te winnen, City en United idem dito.

30 juli 2014 om 01:20

Volgens mij komen die speelstijlen totaal niet overeen.

Van Gaal speelde op het WK met een verdedigend ingestelde tactiek, waarbij het de tegenstander van het eigen doel weg lokte en dan via een snelle aanval hoopte toe te slaan.

PEC speelde de bekerfinale juist met een hele aanvallende speelstijl en het onder druk zetten van de tegenstander (ze juist vast zetten bij de eigen goal) en heeft die tactiek afgekeken van Vitesse (het duel Vitesse-Ajax enkele weken eerder), aangezien de Arnhemmers toen Ajax daarmee voetballend wisten te declasseren. Ron Jans heeft dat zelfs voor camera nog toe gegeven na de wedstrijd.

30 juli 2014 om 01:21

Ron Jans naar Manchester United.

Laat maar zien dan dat het een paar maanden geleden een incident was..... onderschatting ten top was het toen...... Ondanks dat speelde Zwolle natuurlijk het hele vorige seizoen leuk voetbal, en waren ze in de Bekerfinale gewoon de betere ploeg

Ajax is het aan zijn stand verplicht de fruitschaal in Amsterdam te houden, en Zwolle van het veld te vegen.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren